Provinssi visuaalisempana kuin koskaan aikaisemmin

Visuaalisuus oli Provinssissa kesällä 2016 suuremmassa roolissa kuin koskaan. Sekä visuaalisuus että toiminnallisuus toteutettiin taiteen kautta. Taidehankkeita tuli alueelle useita ja niissä yhdistyivät leikkisyys, yllätyksellisyys ja odottamattomat materiaalit. Taide valtasi myös tilaa yllättävistäkin paikoista ja silmät kannatti pitää alueella avoinna.

ronsu

Provinssin taidehankkeet ja somistuksen suunnitteli kuvataiteilija Landys Roimola (1992). Roimola on tunnettu kierrätysmateriaalien käytöstä ja myös Provinssin teokset syntyivätkin muille tarpeettomasta roskasta. Ihmiset rakentavat usein omaa identiteettiään ja statustaan materian kautta ja roska onkin kaikille jollakin tasolla henkilökohtaista. Taiteilija leikkii ajatuksella ikuisesta taideteoksesta osana materiaalin elinkaarta, eikä uutta roskaa synny. Materiaalit Landys valikoi yhteistyössä Provinssin pitkäaikaisen jätehuoltopartnerin Lakeuden Ympäristöhuollon kanssa.

 

origami

BIRDS. Lammen origamilinnut tehtiin täysin jätestyroksista.

 

“Uudenlaisen visuaalisen maailman luominen perinteikkään Provinssin ympärille oli suuri, jännittävä ja ennen kaikkea innostava haaste. Näin suuren kokonaisuuden luominen, hallinta ja toteutus on myös todella erilaista aiemmista projekteista. Tällainen mahdollisuus osuu harvoin jos koskaan kohdalle ja olisin voinut haljeta innosta!” Landys kertoo.

silta

 

seaweed1

PLASTIC SEAWEED. Osallistava taideteos joka viestii vuosittain mereen päätyvän muovijätteen valtaisasta määrästä.

Teokset mahdollistivat erilaisia kohtaamisia, niiden sisään sai sukeltaa ja niihin pääsi osallistumaan.

 

ronsu1

NORSU. Norsu kuvasti kahden hengen talouden vuosittain tuottamaa jätemäärää (1000 kg). Norsun matka Rytmikorjaamolta Törnävänsaareen kesti yli 5 tuntia ja sen siirtämiseen osallistui lähes 20 henkeä. Mutta matka oli sen arvoinen - Norsu oli yksi Provinssin kuvatuimpia elementtejä tänä vuonna. 

Landyksen töihin voit tutustua osoitteessa: www.landysroimola.com

 

Tukos Media ja EPKK alueen ilmeen uudistajakumppaneina

Osaavat ja sitoutuneet kumppanit olivat elintärkeässä roolissa Provinssin alueen visuaalisessa kasvojenkohotuksessa. Provinssi tuotti kesällä 2016 useita näyttäviä visuaalisia elementtejä yhteistyössä helsinkiläisen Tukos Median kanssa. Tukos Media toi teknisen osaamisensa lisäksi festivaalituotantoon rohkeita ideoita ja näkemystä tukemaan alueen visuaalista uudistustyötä. 

tukosme

 

Seinäjokelainen Painotalo EPKK vastasi suuresta osasta Provinssin kangas- ja kylttipainatuksista, kuten esimerkiksi vaativista ja näyttävistä lavakangastuotannoista. Hurja työmäärä edellytti korkeaa toimitusvarmuutta ja laadukasta kalustoa, mitä EPKK kykeni festivaalille tarjoamaan.

 

Provinssin kaikki lipputyypit nyt myynnissä! 

Siirry Provinssin lippukauppaan

20.2.2017
Myyntipaikkahaku on nyt auki!

Provinssin myyntipaikkahaku on nyt auki!   Etsimme jälleen festivaalillemme monipuolisia ruoka-, herkku-, ja tavaramyyjiä! Voit jättää hakemuks..
Lue lisää »

14.2.2017
33 UUTTA ESIINTYJÄÄ

Provinssin esiintyjälistaus täydentyy suurella joukolla kotimaisia artisteja ja yhtyeitä: uusin julkistuskokonaisuus sisältää yhteensä 33 esiintyjää S..
Lue lisää »