Provinssi ja ympäristö

Provinssi on jo pitkään ansioitunut vihreänä festivaalina kiinnittämällä huomiota tapahtuman ympäristövaikutuksien vähentämiseen ja tästä hyvä esimerkki on muun muassa se, että festivaalin aikana syntyneet jätteet on saatu muutamana viime vuotena lajiteltua sataprosenttisesti hyötykäyttöön.

Provinssi järjestetään vuosittain luonnonkauniilla Törnävänsaarella, jonka metsistä osa on suojeltua. Tästäkin syystä kiinnitämme Provinssissa erityistä huomiota ympäristöön ja sen siisteyteen.

Ekokompassi -hanke

Vaikka Provinssi loistaa jo lähes kirkkaan vihreänä, aina voi laittaa paremmaksi. Tänä vuonna ympäristötyöhön panostetaan isosti ja tehdään ekotekoja, kun Provinssi on liittynyt valtakunnalliseen Ekokompassi tapahtuma -hankkeeseen, joka antaa työkalut ekologisesti kestävämmän tapahtuman järjestämiseen ja ympäristöstä huolehtimiseen. Provinssilla työskentelee oma ympäristökoordinaattori, joka rakentaa festivaalille Ekokompassin avulla ympäristöjärjestelmän ja työstää toimenpiteitä festivaalin ympäristötyön kehittämiseksi.

Ekokompassin myötä Provinssi on asettanut vuodelle 2016 suuren kasan tavoitteita ja niihin lukeutuu muun muassa jätteiden määrän vähentäminen tehostamalla kierrätystä entistä enemmän, energiankulutuksen pienentäminen ja panostaminen ympäristöviestintään. Lisäksi toimenpiteitä tullaan tekemään myös esimerkiksi hankintojen ja logistiikan suhteen.

ekokompassi

Provinssin ympäristöpolitiikka

20 000-30 000 päivittäisen kävijän festivaalin järjestäminen vuosittain ei ole mikään ekoteko. Provinssi on tietoinen ympäristövaikutuksistaan ja pyrkii vähentämään niitä aktiivisesti. Provinssi järjestetään luonnonkauniilla Törnävän saarella, jonka metsistä osa on suojeltua ja tästä syystä festivaali haluaa säilyttää festivaalialueen ns. luonnollisen tilan minimoimalla vaikutukset ympäröivälle luonnolle, jotta Törnävän saarella voidaan festaroida vielä sadankin vuoden päästä.


Suurtapahtumana ja isona organisaatiolla Provinssilla on mahdollisuus vaikuttaa ympäristöajatteluun ja toimia esimerkkinä festivaalikävijöilleen, muille tapahtumille ja yrityksille. Festivaalin tavoitteena on siis vaikuttaa ympäristömyönteisellä toiminnallaan myös festivaalivieraisiin ja muihin sidosryhmiin ja heidän ympäristövalintoihinsa.
Provinssin tavoitteena on ulottaa ekologinen ajattelu entistä tarkemmin koko tuotantoprosessiin. Festivaali lupautuu sitoutumaan muutokseen paremman tulevaisuuden puolesta sekä pyrkii täyteen hiilineutraliuteen vuoteen 2019 mennessä.

 

ympäristö

Festarit ja ympäristöystävällisyys

Auta Provinssia tavoitteiden saavuttamisessa ja ota tästä haltuun pari vinkkiä ympäristöystävälliseen festarointiin:

  • Roskat roskikseen ja oikeanlaiseen sellaiseen! Alueelta löytyy runsaasti astioita eri jätelajikkeille ja jos roskiksen edessä menee sormi suuhun, Green Team tai Provinssin siivoustiimit auttavat sinua kyllä.
  • Mieti, onko kädessäsi oleva roska oikeasti roska. Uusiokäyttö on päivän sana.
  • Ota mukaan oma vesipullo! Tyhjän pullon saat tuoda festivaalialueelle ja sen voi täyttää alueelta löytyvillä vesipisteillä.
  • Älä pissi puskaan. Käytä alueelta löytyviä satoja hyväntuoksuisia käymälöitä.
  • Käytä pakatessasi kestopakkauksia ja ota mukaan vain ne asiat, mitä oikeasti tarvitset. Pakkaa omaisuutesi mukaasi myös festarilta poistuessasi.
  • Älä heitä tölkkejä ja pulloja roskiin. Anniskelualueilla on käytössä panttijärjestelmä ja Campissa sekä muilla alueilla ne kerätään kierrätettäväksi.
  • Hyödynnä Provinssiin saapuessasi kimppakyytejä ja joukkoliikennettä. Tee niin myös lähtiessäsi.

Lue lisää Ekokompassi-hankkeesta osoitteesta: ekokompassi.fi

ympäristö2

Provinssin kaikki lipputyypit nyt myynnissä! 

Siirry Provinssin lippukauppaan

20.2.2017
Myyntipaikkahaku on nyt auki!

Provinssin myyntipaikkahaku on nyt auki!   Etsimme jälleen festivaalillemme monipuolisia ruoka-, herkku-, ja tavaramyyjiä! Voit jättää hakemuks..
Lue lisää »

14.2.2017
33 UUTTA ESIINTYJÄÄ

Provinssin esiintyjälistaus täydentyy suurella joukolla kotimaisia artisteja ja yhtyeitä: uusin julkistuskokonaisuus sisältää yhteensä 33 esiintyjää S..
Lue lisää »