ALUEOHJELMA JA TAIDEPROJEKTIT TÄYDENTYNEET

Provinssi alkaa huomenna torstaina, mutta päätimme lisätä mukaan vielä hieman lisää alueohjelmaa! 

Jo useana vuonna Provinssissa nähty Flamma tuo upean tulishow’n pimenevään Törnävän yöhön.

Woodland-alueella joogataan Bissejoogan merkeissä perjantaina ja lauantaina! Joogaohjaaja Anna Starzdina vetää leikkimielisen joogaharjoitteen, joka ei vaadi treenivarusteita tai aikaisempaa jooga-kokemusta. Bissejooga toteutuu anniskelualueella ja on siten K-18.

Myllypihalla nähdään Fatal Instrument Show, joka on Eikka Alatalon, Jaakko Hutchingsin ja Tatu Kalliomäen toimintashow. He esittelevät hämmästyttäviä taitoja akrobatian, tikkailla tasapainoilun, ja Bruce Leen kung-fu -elokuvista tuttujen nunchakujen käsittelyn sekä wushun saralla. Pilke silmäkulmassa tehty Fatal Instrument Show sisältää myös live-musiikkia. tälläistä toimintapakettia et ole taatusti aiemmin kokenut!

 

TÖRNÄVÄNSAARI TÄYTTYY TAIDEPROJEKTEISTA

Tänä vuonna Provinssi muotoutuu suureksi tilataidenäyttelyksi, kun monet taiteilijat tuovat omat teoksensa täydentämään alueen visuaalista ilmettä. 

Provinssin historiassa viime vuosina vahvasti mukana ollut taiteilja Landys Roimola (s. 1992, Bogota) tuo festivaalin alueelle Valas 52 nimisen teoksen. Syvällä Tyynen valtamerten syvyyksissä vaeltaa maailman yksinäisin valas. Se on saanut lempinimen ”52” laulunsa taajuuden vuoksi. Valaan lajitoverit eivät välttämättä edes kuule sen loputonta kutsulaulua. Provinssi-alueen ikonisesta Norsustakin tunnetun Landysin teokset perustuvat havaintoihin ja tutkimuksiin paitsi materiaalista, myös yhteiskunnallisista ongelmista ja ihmisten aiheuttaman ilmastonmuutoksen tuomista haasteista. 

Korento Artin teos #kylmäkahvikaunistaa#päiväkahviseuraa? kannustaa ihmisiä kohtaamaan päiväkahvin merkeissä. Mene, koe, näe ja kohtaat uusia ihmisiä. 

Kissankulta-ryhmän Yläfemma tervehtii festarivieraita isosti, mutta pehmein ottein. Käy moikkaamassa teosta, heitä vitoset tai ota vain rennosti jättikämmenien vierellä. 

Janita Ala-Mutka on Seinäjoelta kotoisin oleva taiteilija. Hänen teoksensa Second Land on ottanut vaikutteita Salvador Dalista, ja työt on tehty hävitykseen menevistä roskalavan materiaaleista. 

Provinssissa voit seurata täysin omaa Norppaliveä. Kuvataiteilijaopiskelija Katja Tsykarevin kelluva norppa-teos uiskentelee joutsenten keskellä Provinssin alajuoksulla ilahduttaen festarikävijöitä livenä kellon ympäri!

Ikuista ystäväsi kasvot Festarinaamat-taideteoksessa, jossa taiteilja olet sinä itse. Festarinaamat piste on auki torstaina 29.6. klo 16.00 eteenpäin Carnival Islandilla.

Provinssissa kisaillaan tänä vuonna siitä, kuka bongaa nopeiten alueelta löytyvää monipuolista taidetta. Osallistu Taidebongaukseen, jossa ensimmäisille on tarjolla yllätyslahjoja tai elämyslippuja. Taidebongauspisteen löydät viestiseinän vierestä perjantaina 29.6. kello 15-19.

Lauantaina 30.6. voit tehdä itsellesi Provinssin retropinssin! Retropinssejä on vain rajoitetusti ja niitä riittää nopeimmille. Pinssipajan löydät Myllypihalta julistenäyttelyn yhteydestä.

Valloittavia kuvausmiljöitä löydät ympäri aluetta. Bongaa mm. Provinssi-kehys Woodlandilta ja poseeraa yhdessä lempibändisi kanssa tai kerää kaverit kurkistelemaan Provinssi-seinästä maailmanpyörän vierestä!

Löydä Relabox benji-tornin läheiseltä alueelta ja astu sisään – saatat kuulla tulevaisuutesi Harlekiini kirjojen siivittämänä tai törmätä vuodenaikaan nähden kummallisen vieraan apureineen. Voi myös kirjoittaa Festariterkut Relaboxin kylkeen, vaikkapa terveiset tulevaisuuden itsellesi.

Kristiina Paanasen ja Jani Korkiamäen johtama taidetiimi on tehnyt yhteisöllisesti suuren Linnun maailmanpyörän läheisyyteen, johon voi istua ja koskea.