DEADMAU5, THE SCRIPT JA A DAY TO REMEMBER PROVINSSIIN

Provinsin ohjelma on viimeisten julkistusten myötä nyt valmis.

Perjantai-illan pääesiintyjäksi on varmistunut kanadalainen EDM-supertähti Deadmau5. Pitkän uran tehneen tuottaja-dj:n keikat ovat täynnä audiovisuaalista ilotulitusta, jossa progressiivinen electrohouse-musiikki kohtaa näyttävät taustavisuaalit ja valoshow’n.

Uusimmalla albumillaan brittilistan ykköseksi noussut pop-yhtye The Script tunnetaan parhaiten megahiteistään ”Superheroes” ja ”Hall of Fame”, jotka molemmat ovat keränneet satoja miljoonia streameja. Coldplayn ja U2:n kaltaisiin nimiin verrattu irlantilaisyhtye kiertää maailmalla stadioneita, ja tuleva torstai-illan Provinssi-keikka on The Scriptin ensimmäinen suuri keikka Suomessa.

Yhdysvaltalainen post-hardcore -yhtye A Day To Remember vahvistaa festivaalin avauspäivää keskiviikkoa. Viisi studioalbumia julkaissut floridalaisviisikko on ollut sosiaalisessa mediassa yksi Provinssin toivotuimmista esiintyjistä.

Eppu Normaali palaa Provinssiin 22 vuoden tauon jälkeen. Suomen suosituimmista yhtyeistä myös CMX ja Mokoma nähdään Provinssissa. Molemmat bändit julkaisivat aikaisemmin tänä vuonna uudet albumit, jotka nousivat Suomen virallisen listan ykkösiksi.

Ulkomaista väriä tuovat vahvatunnelmaista vaihtoehtorockia Imagine Dragonsin hengessä soittava yhdysvaltalaisbändi SomeKindaWonderful sekä norjalainen punkrock-yhtye Honningbarna.

Esimerkiksi PMMP:stä tutuista muusikoista koostuva My First Band soittaa Provinssissa yhden harvoista kesän Suomen-keikoistaan. The Scenes on puolestaan yksi kansainvälisesti eniten huomiota keränneistä uusista indierock-yhtyeistämme.

Provinssin, Ilosaarirockin ja Qstockin yhteisen bändivaihdon joensuulaisedustaja on tänä kesänä indie-yhtye Sonik, jonka jäsenet ovat vaikuttaneet aikaisemmin esimerkiksi Stellassa ja Marylandissa.

Stage haltuun -bändikisan voittaja Blind Channel valittiin sekä tuomariston että yleisön suosikeiksi. Kilpailun tuomaristossa istuivat mm. Sami Rumpunen (Provinssi), Juhani Merimaa (Tavastia), Mira Luoti (PMMP) ja Peppi Puljujärvi (YleX).

Jokavuotiseen tapaan myös Puolustusvoimien varusmiessoittokunta esiintyy festivaaleilla, ja tällä kertaa vierailevana solistina nähdään suomisoulin kummisetä Sami Saari.

Provinssin koko julkistettu ohjelmisto löytyy täältä.