ENSIMMÄISET JULKISTUKSET

Tulevan kesän Provinssi-festivaalin ensimmäiset julkistetut artistit ovat pop-tähti Ellie Goulding, melodista deathmetallia soittava In Flames, ensi kesän jälkeen uransa lopettava elektronisen musiikin yhtye Die Antwoord, australialainen hardrock-kokoonpano Airbourne sekä viimeinkin Suomeen saapuva indie/folk-bändi The Lumineers.

Provinssi järjestään Seinäjoen Törnävänsaarella 29.6.-1.7.2017, ja festivaalin early bird -hintaiset 3pv-liput (alk. 125€) ovat myynnissä 31.12.2016 saakka osoitteessa www.provinssi.fi/liput. Samasta osoitteesta löydät myös VIP-liput sekä hotelli- ja Camp Provinssi -paketit.

Maailman tämän hetken suosituimpiin artisteihin lukeutuva Ellie Goulding tunnetaan lukuisista hiteistään, kuten ”Anything Could Happen”, ”Burn”, ”Love Me Like You Do” ja ”Lights”. Ellie Gouldingin kolmea elektronista pop-musiikkia sisältävää albumia on myyty miljoonia kappaleita, hänen kappaleitaan on kuunneltu Spotifyssa ja YouTubessa miljardeja kertoja, ja kaksi Brit Awards -palkintoakin voittanut artisti on sosiaalisen median seuratuimpia henkilöitä. Ellie Gouldingin uusin julkaisu on tänä syksynä ilmestynyt single ”Still Falling For You”, ja aikaisemmin artisti on tehnyt yhteistyötä Calvin Harrisin, Major Lazerin ja Iggy Azalean kaltaisten nimien kanssa.

Provinssin ensimmäisen julkistuksen artisteista raskaampaa ilmaisua tarjoilevat ruotsalainen metallibändi In Flames sekä Australiasta saapuva hardrock-yhtye Airbourne. Pohjoismaiden suosituimpiin raskaan musiikin nimiin lukeutuvan In Flamesin viimeisin albumi ”Battles” ilmestyi marraskuussa, ja AC/DC-vertauksia kerännyt Airbourne puolestaan kiersi maailmaa Volbeatin seurassa hiljattain julkaistun neloslevynsä merkeissä.

Rave-kulttuuria, hiphopia ja elektronista ilmaisua yhdistelevä Die Antwoord palaa toivotulle uusintavierailulle Provinssiin. Seinäjoella myös kesällä 2015 vieraillut yhtye on ilmoittanut lopettavansa uransa syksyllä 2017, joten tuleva Provinssi-esiintyminen jää Die Antwoordin viimeiseksi Suomen-keikaksi.

Suurien tunteiden folk- ja indierockia soittava The Lumineers nähdään Suomessa ensimmäistä kertaa. Erityisesti Mumford & Sonsiin verrattu kolmikko nousi viime keväänä ilmestyneellä kakkosalbumillaan Yhdysvaltojen ja Iso-Britannian listaykköseksi, ja bändin singlet ”Ho Hey” ja ”Ophelia” ovat satoja miljoonia kuuntelukertoja keränneitä jättihittejä.

Provinssiin kiinnitettyjen artistien esiintymispäivät kerrotaan myöhemmin talvella, kun lisää ohjelmistoa on julkistettu. Festivaalin 1pv ja 2pv liput tulevat myyntiin myöhemmin talvella.