Belzebubs

Belzebubs

Lauantaina 27.6.2020

Melodista bläkkistä runttaava mystinen Belzebubs on kasvattanut ympärilleen mehevän kulttimaineen vuodesta 2016 verkossa ilmestyneen JP Ahosen sarjakuvan myötä. "Black metallin Gorillaziksi" luonnehditun Belzebubsin perheestä, bänditouhuista ja niiden ympärillä pyörivistä suhdekuvioista kertova tarina on kerännyt laajan kansainvälisen fanikunnan.

Pohjoisista metsistä kansainväliseksi monimediabrändiksi ponnistanut Belzebubs realisoitui ihan oikeaksi orkesteriksi ensimmäisen, huhtikuussa 2019 julkaistun täyspitkän albuminsa ”Pantheon of the Nightside Gods” saattelemana. Suomen albumilistan kakkoseksi ampaissut kokopitkä nousi samantien myös fyysisen levymyynnin ykköseksi.

Muusikot tämän tarunhohtoisen poppoon takana ovat arvoitus, mutta death- ja black metallin ystävät ovat jo heitelleet ilmoille veikkauksia henkilöllisyyksistä.

Taidokkaasti genrensä paraatijoukkoa edustava Belzebubs on tarinan mukaan kokenut moninaisia jäsenmuutoksia ja ihmissuhdekiemuroita tällä vuosituhannella, mutta Hubbath, Sløth, Samaël ja Obezyx ovat nyt vihdoin valmiit valloittamaan maailman.

Ensi kesänä Belzebubs aloittaa keikkailun, ja iloksemme heti lähdössä on myös Seinäjoen vuoro!