Ville Valoton

Ville Valoton

Perjantaina 28.6.2019

”Voit ottaa tän mun suomiräppiriparina / tai sit voit tulla kysyy, kuka tekee ekan räppijulkasunsa / vasta kolkytvuotiaana tulin ulos transkaapista / must tuntuu taas ihan viistoistvuotiaalta”

Ville Valoton on transnaisena voimakas hiphopin LGBTQIA+ -ääni ja sellaisena poikkeuksellinen koko maailmankin musiikkikentän viitekehyksessä. Varsinkaan Pohjois-Amerikan ulkopuolella trans-ääniä ei hiphopissa olla juuri kuultu. Ville Valoton työstää parhaillaan debyyttialbumiaan, jonka julkaisee levy-yhtiö Rutilus (mm. Adikia, Särre).

Sanoituksissa sekoittuu punkmaisen ilmaisun voimalla transnaisen turvattomuus, artistin suhde huumeisiin, viittaukset luksusmerkkeihin ja muotimaailman tekijöihin sekä omaan lähipiiriin, kuten huippumuotitalossa työskentelevään puolisoon Siiriin ja omaan turvamieheen Leoniin. Tulevan levyn musiikkipuolella tuotannosta vastaa Agamwe, Taylor Slow, Alexalfons ja Kalifornia-Keke.

Ville Valoton -artistinimen takana on elokuvaohjaaja Wille Hyvönen, joka tunnetaan mm. sukupuolta käsittelevän "Tuntematon"-elokuvan ja "Onnelliset"-dokumentin tekijänä. Albumin lisäksi tuloillaan myös kirja.