FLOGGING MOLLY JA MUITA UUSIA PROVINSSI-JULKISTUKSIA

Provinssin ohjelmisto vahvistuu kattauksella punkia, vaihtoehtorockia ja hiphopia.

Yhdysvaltalainen kelttipunk-bändi Flogging Molly nähdään Provinssissa yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Festarikansan ikisuosikki on 2000-luvun aikana tanssittanut jo useita kymmeniätuhansia suomalaisia musadiggareita. Kaikkien aikojen menestyneimmän irkkupunkbändin viittä studioalbumia on myyty miljoonia kappaleita, ja Flogging Mollyn seuraavan pitkäsoiton on määrä ilmestyä vuoden 2016 ensimmäisen puoliskon aikana.

Jos pidät Flogging Mollysta, tulet rakastamaan myös Skinny Listeriä. Folk-vaikutteista punkrockia soittava brittikokoonpano on toistaiseksi julkaissut kaksi studioalbumia sekä noussut punk-bändille harvinaisen suureen suosioon kotimaansa ohella varsinkin Keski-Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Levyilläänkin vakuuttava Skinny Lister on parhaimmillaan lavoilla, joita yhtye on jakanut esimerkiksi kaveribändiensä Flogging Mollyn ja Frank Turnerin seurassa. Provinssi-konsertti on Skinny Listerille ensimmäinen Suomen-keikka.

Myöskin ensimmäistä kertaa Suomessa nähtävä Dirty Three on australialainen instrumentaaliyhtye, jota johtaa Nick Caven pitkäaikainen yhteistyökumppani Warren Ellis. Kiihkeistä live-esiintymisistä tunnetun kolmikon tuotanto liikkuu pääosin post- ja indierockin maisemissa. Bad Seedsin ja Grindermanin vakiokokoonpanoihin kuuluvan Warren Ellisin lisäksi myös bändin muut jäsenet Jim White ja Mick Turner ovat tuttuja monista muistakin yhteyksistä, kuten PJ Harveyn, Bonnie ”Prince” Billyn ja Cat Powerin yhtyeistä.

Disco Ensemble soittaa Provinssissa vuoden ainoan festivaalikeikkansa. Yhtye antaa yleisölle mahdollisuuden vaikuttaa keikan settilistaan myöhemmin keväällä alkavassa äänestyksessä.

Viime aikojen puhutuin suomalainen rap-artisti Paperi T palaa toivotulle uusintakeikalle Provinssiin. Ruger Hauerin riveistäkin tutun muusikon keväällä 2015 julkaistu soolodebyytti ”Malarian pelko” on nimetty moderniksi klassikoksi ja yhdeksi kaikkien aikojen kotimaisista hiphop-julkaisuista. Paperi T:n tavoin myös View kuuluu ylistetyimpiin kotimaisiin räppäreihin. Tulevaisuuden tusina -äänestyksessä toiselle sijalle noussut artisti luo tummasävyistä ja englanninkielistä hiphopia.