HOUSE OF PAIN ALKUPERÄISKOKOONPANOLLAAN PROVINSSIIN

Provinssin ohjelmisto kasvaa jälleen kolmella ulkomaisella ja 17 kotimaisella esiintyjällä. Uusimpien kiinnitysten myötä festivaalin kattaus on viimeisiä lisäyksiä vaille valmis.

Legendaarinen hiphop-kokoonpano House of Pain saapuu ensimmäistä kertaa urallaan Suomeen ja esiintyy alkuperäiskokoonpanollaan festivaalin perjantai-illassa. Everlastin, DJ Lethalin ja Danny Boyn vuonna 1991 perustama kokonpano muistetaan parhaiten kolmesta hiphopin kaanoniin kuuluvasta klassikkoalbumista sekä bändin esikoisalbumilta löytyneestä ”Jump Around” -jättihitistä. Muutama vuosi sitten lavoille palannut House of Pain keikkailee nykyisin vain harvakseltaan, joten kyseessä on todellinen hiphop-tapaus.

A$AP Mob -kollektiiviin kuuluva newyorkilainen räppäri A$AP Ferg julkaisee huhtikuussa toisen albuminsa ”Always Strive and Prosper”. Yhteistyötä hyvän ystävänsä A$AP Rockyn sekä Skrillexin ja Schoolboy Q:n kaltaisten artistien kanssa tehneen A$AP Fergin uran aikaisempia hittejä ovat olleet esimerkiksi ”Shabba” ja ”Work”.

Norjalainen EDM-artisti, DJ ja tuottaja Matoma on saanut Suomestakin platinaa satoja miljoonia streameja ja valtaisaa radiosoittoa keränneillä hiteillään ”Running Out” ja ”Old Thing Back”. Huhtikuussa Coachellassa esiintyvän Matoman kesäistä tropical house -soundia on verrattu varsinkin viime vuonna Provinssissa vierailleeseen Kygoon.

”Iso vauva Jeesus” -albumillaan Suomen listaykköseksi noussut Eevil Stöö on puhutuin kotimainen underground-rap -artisti, ja Loost Koos -yhtyeestä tuttu Särre julkaisee ensi viikolla odotetun ensimmäisen soololevynsä. Suomiräpin keskeisiin kollektiiveihin kuuluvat SMC Lähiörotat ja Joku Roti Mafia saapuvat molemmat Seinäjoelle. Muita hiphop-kiinnityksiä ovat Monsp-levymerkin talliin kuuluva Likanen Etelä, ”Tytöt ei osaa räppää, piste!” -biisillään hiphop-kulttuurin epätasa-arvoon kantaa ottaneet Rauhatäti & Pyhä-Lehmä sekä vaihtoehtoisempaa suomiräp-laitaa tarjoilevat Dxxxa D & Minkki.

Pop-artisteja edustavat Provinssissa ensimmäistä kertaa esiintyvä Anna Abreu, ”Honey”-hitillään läpimurron saavuttanut Evelina, viime syksynä uusimman albuminsa julkaissut Anna Puu sekä Suomessa syntynyt mutta Ruotsissa asuva Venior, jonka ensimmäiset singlet ovat keränneet laajaa kansainvälistä hehkutusta.

Raskaampaa tarjontaa ja vaihtoehtoehtorockia Törnävänsaarelle tuovat suomalaisen metallimusiikin eturintamaan kuuluva Insomnium, psykedeelistä ja 70-lukuista krautrockia soittava Death Hawks, kotimaisen underground-musiikin arvostetuin kokoonpano Circle sekä Tehosekoittimesta tutun Matti Mikkolan johtama Saimaa-kollektiivi. Seinäjoen seudulla vaikuttava Sara palasi lavoille entistä elektronisemman soundimaailman ja uuden ”SOLUS”-levyn myötä. Talvella Seinäjoen MARS-festivaaleilla kitaravetoisella indierockillaan ja post-punkillaan Provinssin ohjelmaryhmän vakuuttanut The Holy on lupaavimpia kotimaisia kykyjä.

”Provinssin lipunmyynti on ennätyslukemissa ja ohjelmistokin valmistuu hienosti aikataulussa – viimeisiä palasia asetellaan jo paikoilleen. Edelliskesän upea asiakaspalaute ja onnistuneet ohjelmakiinnitykset ovat antaneet meille kaikki ainekset kesän parhaan festariviikonlopun toteuttamiseksi. Into festaritoimistolla on käsin kosketeltavaa ja odotammekin jo malttamattomina kesä-heinäkuun vaihdetta”, Provinssin festivaalijohtaja Sami Rumpunen iloitsee.

Provinssin koko julkistettu ohjelmisto löytyy osoitteesta: www.provinssi.fi/ohjelma.