fbpx

YLLÄTYKSELLINEN SIDESHOW

Kuva: Provinssi / Elina Kankaisto

Joka vuosi Provinssi tarjoaa festivaaliyleisölleen elämyksiä yllätyksellisen sideshow’n muodossa. Alueella tunnelmaa nostattavat ohjelmanumerot ovat olleet osa Provinssin identiteettiä aivan festivaalin alkuajoista lähtien. Esimerkiksi vuonna 1981 Provinssia esiintyivät Tuiskulan sirkusorkesteri, Helsingin Ylioppilasteatteri, ja Kehittyvän teatterin ryhmä.

Provinssin sideshow koostuu vuosittain monimuotoisista eri taiteenalojen monitaitureista, sekä harrastelijoista että ammattilaisista. Alueella on nähty niin sirkustaiteilijoita, samba-kulkueita, torvisoittokuntia, taikureita, musiikkiesityksiä kuin improvisaatioteatteriryhmiäkin.

Haemme vuosittain festivaalille satoja taiteilijoita, taitelijaryhmiä ja projekteja tekemään Provinssin alueohjelmaa. Taidehaku aukeaa jälleen keväällä 2021.

Sideshow-ohjelma julkaistaan tällä sivulla festivaalin lähestyessä!

Kaikkien festari

Provinssi aloitti yhteistyön Kaikkien festari -hankkeen kanssa kesällä 2019. Kaikkien festari on opetus- ja kulttuuriministeriön tukema kokeiluhanke, jonka tavoitteena on pureutua tapahtumien inkluusioon ja yhdenvertaisuuden toteutumiseen myös esiintyjien osalta. Kaikkien festarin tavoitteena on tehdä tunnetuiksi ja näkyviksi ne tapahtumat, jotka toteuttavat syrjimättömyyttä ja toimivat yhdenvertaisuuden suunnannäyttäjinä.

Vuoden 2019 Provinssissa Kaikkien festari -hankkeen kautta esiintyivät stand up -koomikkoduo Sokko & Mamu ja trubaduuri Jukka Törmä.

Sideshow 2019

Kesällä 2019 Provinssin halkaisevan joen ylittivät 15 metrin korkeudesta Slackline-taiturit, Woodlandin anniskelualueella festarivieraat vetreytti bissejooga ja festariennustuksia tehtiin Harlequin-kirjoista. Festivaalialueella saattoi törmätä myös improvisoidusti hetkestä tehtyihin lauluihin, erilaisiin musiikkiperformansseihin tai alueella kiertäviin yksisarvisiin. Mukaansatempaavat, jännittävät ja lystikkäät suoritukset ovatkin festivaalipäivien huippuhetkiä ja yllätyselämyksiä.