fbpx

The Honey Room

The Honey Room on Provinssissa vuonna 2022 lanseerattava monipuoliseen ohjelmistoon keskittyvä uusi tapahtumatila. Törnävänsaaren vanhan tanssipaviljongin valtaavan The Honey Roomin ohjelmistosta löytyy mm. ballroom, spoken wordia, nykytanssia, workshopeja sekä ajankohtaisiin aiheisiin keskittyvää puheohjelmaa. Provinssin aluevalaisusta vastaava Sun Effects rakentaa tilaan hunajaisen valaisukokonaisuuden. The Honey Room tuotannossa yhteistyössä: Sun Effects, RARE Media, Kaikkien Festari & YleX.

Alla tähän mennessä Honey Roomiin vahvistuneet ohjelmasisällöt:

YLEX ESITTÄÄ
Parhaat puheenaiheet: YleX Etusivun toimittaja-juontaja Anni Saastamoinen tuo Provinssiin musiikkimaailman kuumimmat puheenaiheet. Saastamoisen vieraana päivittäisessä keskustelussa on kotimaisia kärkiartisteja ja musiikkialan arvostetuimpia ammattilaisia.

Torstai-illan bileet tarjoilee YleX & DJ Rony Rex. Rony tunnetaan yhtenä Suomen taitavimmista ja luovimmista DJ:stä ja hänet on viime aikoina bongattu soittamasta mm. kelluvassa yksisarvisessa, ilmatyynyaluksessa ja koiranpentujen ympäröimänä. Keskiviikkoisin mies tanssittaa koko kansaa YLEX:n taajuuksilla omalla ohjelmallaan.

RARE X HONEY BALL
Uuden sukupolven media RARE tuo Provinssiin säkenöivän klubi-illan, joka alkaa Vogue Ball Showcase -osuudella ja jatkuu bileinä house-musiikin tahtiin. Vogue Ball Showcase on noin tunnin pituinen performanssi, jossa näytetään, mistä ballroom-kulttuurissa on kyse ja mistä se on lähtöisin. Lavalle nousee sekä skenessä pitkään vaikuttaneita tekijöitä että nousussa olevia nimiä.

Klubilla, kuten Provinssissa muuallakin, noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.

TCHINA – CROSS
CROSS tanssiesitys kertoo nuoresta tanssijasta, joka lähti salaiseen seikkailuun ja jatkaa uraansa Euroopassa. Monien turhautumisten jälkeen omassa maassaan ja perhepiirissään hän palaa kotiin monen vuoden poissaolon ja monien epäonnistumisten jälkeen. Verrattoman häpeän koskettamana hän puhuu matkastaan kohti utopiaa.

Esitys koostuu kolmesta osasta, joissa tanssija seuraa melankolista ja traagista juonetta etsiessään ylpeyttä ja rakkautta, jossa hän kohtaa epätasapainoa, turhautumista, vihaa, ahdistusta ja surua menneisyyden ystävien menettämisen johdosta. Raskas menneisyys muuttuu voimaksi, joka antaa hänelle suunnattoman toivon kohdata tulevaisuutensa ja unelmansa.

Rehellisyyteen pyrkiessään CROSS on vahva soolo, jonka liikekieli tulee nykyajan hip hopin lajeista yhdistäen rituaalin ja perinteisen Pohjois-Kamerunilaisen tanssin. Teos juhlii elämää, toivoa ja maskuliinisuuden voimaa. Esityksen kesto 30min.

JUUSO KEKKONEN: Pervertikon opas parempaan rakkauteen ja ihmissuhteisiin
Pervertikon opas parempaan rakkauteen ja ihmissuhteisiin on omaelämänkerrallinen komediamonologi onnen etsimisestä epätyypillisistä paikoista.

Koomikko paljastaa yhteytensä Suomen suurimpiin massaorgioihin ja kertoo monta muutakin tervehenkistä ja hauskaa tarinaa! Juuso Kekkonen puhuu tässä komediashowssa seksuaalisuudesta laajana, monikasvoisena ilmiönä, jota hän lähestyy omasta tuikitavallisen pervertikon näkökulmastaan. Yleisö pääsee nauramaan itselleen ja Kekkoselle, kun tämä avaa, mitä hän on oppinut omalla epäkonventionaalisella tutkimusmatkallaan seksiin ja rakkauteen. Vaikka kyseessä on hervottoman hauska ja räävitön komediashow, se on samalla myös kurkistus siihen, miten queer-, polyamoria- ja kinky-yhteisöissä puhutaan ja neuvotellaan ihmissuhteissa.

HENGITÄ JA HYMYILE -WORKSHOP
Tervetuloa starttaamaan perjantain festaripäivä 60min ohjatulla hengityssessiolla!

Sessiota tulee vetämään jyväskyläläinen hyvinvointivalmentaja ja muusikko Ossi “Soul” Valpio. Ossi on opiskellut ja opettanut jo vuosia hermoston hallintaa erilaisten hengitystekniikoiden avulla. Provinssin perjantaipäivän starttiin luvassa rauhoittavia ja energisyyttä lisääviä tekniikoita jotka viet iloisesti mukanasi kotiin!

KROKII-TYÖPAJA
Croquis eli ”krokii” tarkoittaa nopeaa luonnospiirustusta, joka piirretään elävästä mallista. Krokiita piirtäessä malli on paikallaan lyhyen ajan, muutamista kymmenistä sekunneista minuutteihin ja mallin asento pyritään piirtämään annetussa ajassa. Mallin asennoissa nähdään tulkintoja erilaisista eläimistä Seinäjoen taidehallissa esillä olevan Noelia Mora Solvezin Farming-näyttelyn innoittamana.

Kesto: 1 tunti. Voit saapua työpajaan vain hetkeksi tai viettää kanssamme koko tunnin. Osallistumiseen ei tarvita aikaisempaa kokemusta.

NYKYPOST
Nykypostin äänessä yhdistyy ginsbergmäisen tulisieluinen ja psykedeelinen spoken word -perinne punkin,Thrasherin ja paluu tulevaisuuteen leffojen kulttuuriperimään. Nykypostin muodostaa mm. Lighthouse Project ja Kesä -orkestereista tutut T. Salminen (sanat ja puhe) ja AV Muurman (syntetisaattorit ja ohjelmointi).

Nykypost julkaisi Fuck The Good Old Days -debyyttialbiuminsa helmikuussa 2022 Svart Recordsin kautta. Kokonaisuus nojaa yhtälailla 90-lukulaiseen hip hop muotokieleen, ajattomaan kokeelliseen noiseen, kuin uuden aallon ja punkin alkuaikojen diversiteettiin tai 60-70-lukujen englantilaisen folkmusiikin runollisempaan siipeen.

Nykypost vetoaa, niin lavalla, kuin levyltäkin niihin x-sukupolven ja väliin putoavan mikrosukupolven edustajiin, jotka ovat observoineet ja ahmineet intohimoisesti aikansa vasta- ja alakulttuurien ilmiöitä, valtavirtaisemman popkulttuurin ohella.