fbpx

The Honey Room

The Honey Room on Provinssissa vuonna 2022 lanseerattava monipuoliseen ohjelmistoon keskittyvä uusi tapahtumatila. Törnävänsaaren vanhan tanssipaviljongin valtaavan The Honey Roomin ohjelmistosta löytyy mm. ballroom, spoken wordia, nykytanssia, workshopeja sekä ajankohtaisiin aiheisiin keskittyvää puheohjelmaa. Provinssin aluevalaisusta vastaava Sun Effects rakentaa tilaan hunajaisen valaisukokonaisuuden. The Honey Room tuotannossa yhteistyössä: Sun Effects, RARE Media, Kaikkien Festari & YleX.

THE HONEY ROOM AIKATAULU

THE HONEY ROOMIN OHJELMA

YLEX ESITTÄÄ
Parhaat puheenaiheet: YleX Etusivun toimittaja-juontaja Anni Saastamoinen tuo Provinssiin musiikkimaailman kuumimmat puheenaiheet. Saastamoisen vieraana päivittäisessä keskustelussa on kotimaisia kärkiartisteja ja musiikkialan arvostetuimpia ammattilaisia.

Torstai-illan bileet tarjoilee YleX & DJ Rony Rex. Rony tunnetaan yhtenä Suomen taitavimmista ja luovimmista DJ:stä ja hänet on viime aikoina bongattu soittamasta mm. kelluvassa yksisarvisessa, ilmatyynyaluksessa ja koiranpentujen ympäröimänä. Keskiviikkoisin mies tanssittaa koko kansaa YLEX:n taajuuksilla omalla ohjelmallaan.

RARE X HONEY BALL
Uuden sukupolven media RARE tuo Provinssiin säkenöivän klubi-illan, joka alkaa Vogue Ball Showcase -osuudella ja jatkuu bileinä house-musiikin tahtiin. Vogue Ball Showcase on noin tunnin pituinen performanssi, jossa näytetään, mistä ballroom-kulttuurissa on kyse ja mistä se on lähtöisin. Lavalle nousee sekä skenessä pitkään vaikuttaneita tekijöitä että nousussa olevia nimiä.

Klubilla, kuten Provinssissa muuallakin, noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.

TCHINA – CROSS
CROSS tanssiesitys kertoo nuoresta tanssijasta, joka lähti salaiseen seikkailuun ja jatkaa uraansa Euroopassa. Monien turhautumisten jälkeen omassa maassaan ja perhepiirissään hän palaa kotiin monen vuoden poissaolon ja monien epäonnistumisten jälkeen. Verrattoman häpeän koskettamana hän puhuu matkastaan kohti utopiaa.

Esitys koostuu kolmesta osasta, joissa tanssija seuraa melankolista ja traagista juonetta etsiessään ylpeyttä ja rakkautta, jossa hän kohtaa epätasapainoa, turhautumista, vihaa, ahdistusta ja surua menneisyyden ystävien menettämisen johdosta. Raskas menneisyys muuttuu voimaksi, joka antaa hänelle suunnattoman toivon kohdata tulevaisuutensa ja unelmansa.

Rehellisyyteen pyrkiessään CROSS on vahva soolo, jonka liikekieli tulee nykyajan hip hopin lajeista yhdistäen rituaalin ja perinteisen Pohjois-Kamerunilaisen tanssin. Teos juhlii elämää, toivoa ja maskuliinisuuden voimaa. Esityksen kesto 30min.

JUUSO KEKKONEN: Pervertikon opas parempaan rakkauteen ja ihmissuhteisiin
Pervertikon opas parempaan rakkauteen ja ihmissuhteisiin on omaelämänkerrallinen komediamonologi onnen etsimisestä epätyypillisistä paikoista.

Koomikko paljastaa yhteytensä Suomen suurimpiin massaorgioihin ja kertoo monta muutakin tervehenkistä ja hauskaa tarinaa! Juuso Kekkonen puhuu tässä komediashowssa seksuaalisuudesta laajana, monikasvoisena ilmiönä, jota hän lähestyy omasta tuikitavallisen pervertikon näkökulmastaan. Yleisö pääsee nauramaan itselleen ja Kekkoselle, kun tämä avaa, mitä hän on oppinut omalla epäkonventionaalisella tutkimusmatkallaan seksiin ja rakkauteen. Vaikka kyseessä on hervottoman hauska ja räävitön komediashow, se on samalla myös kurkistus siihen, miten queer-, polyamoria- ja kinky-yhteisöissä puhutaan ja neuvotellaan ihmissuhteissa.

HENGITÄ JA HYMYILE -WORKSHOP
Tervetuloa starttaamaan perjantain festaripäivä 60min ohjatulla hengityssessiolla!

Sessiota tulee vetämään jyväskyläläinen hyvinvointivalmentaja ja muusikko Ossi “Soul” Valpio. Ossi on opiskellut ja opettanut jo vuosia hermoston hallintaa erilaisten hengitystekniikoiden avulla. Provinssin perjantaipäivän starttiin luvassa rauhoittavia ja energisyyttä lisääviä tekniikoita jotka viet iloisesti mukanasi kotiin!

KROKII-TYÖPAJA
Croquis eli ”krokii” tarkoittaa nopeaa luonnospiirustusta, joka piirretään elävästä mallista. Krokiita piirtäessä malli on paikallaan lyhyen ajan, muutamista kymmenistä sekunneista minuutteihin ja mallin asento pyritään piirtämään annetussa ajassa. Mallin asennoissa nähdään tulkintoja erilaisista eläimistä Seinäjoen taidehallissa esillä olevan Noelia Mora Solvezin Farming-näyttelyn innoittamana.

Kesto: 1 tunti. Voit saapua työpajaan vain hetkeksi tai viettää kanssamme koko tunnin. Osallistumiseen ei tarvita aikaisempaa kokemusta.

NYKYPOST
Nykypostin äänessä yhdistyy ginsbergmäisen tulisieluinen ja psykedeelinen spoken word -perinne punkin,Thrasherin ja paluu tulevaisuuteen leffojen kulttuuriperimään. Nykypostin muodostaa mm. Lighthouse Project ja Kesä -orkestereista tutut T. Salminen (sanat ja puhe) ja AV Muurman (syntetisaattorit ja ohjelmointi).

Nykypost julkaisi Fuck The Good Old Days -debyyttialbiuminsa helmikuussa 2022 Svart Recordsin kautta. Kokonaisuus nojaa yhtälailla 90-lukulaiseen hip hop muotokieleen, ajattomaan kokeelliseen noiseen, kuin uuden aallon ja punkin alkuaikojen diversiteettiin tai 60-70-lukujen englantilaisen folkmusiikin runollisempaan siipeen.

Nykypost vetoaa, niin lavalla, kuin levyltäkin niihin x-sukupolven ja väliin putoavan mikrosukupolven edustajiin, jotka ovat observoineet ja ahmineet intohimoisesti aikansa vasta- ja alakulttuurien ilmiöitä, valtavirtaisemman popkulttuurin ohella.

PÄIVÄKIRJAKLUBI

Jokainen meistä on ollut nuorena nolo. Kaikkein noloimmat meistä eivät koskaan voi unohtaa nolouttaan, sillä he kirjoittivat päiväkirjaa, eivätkä tajunneet hävittää sitä ennen kuin sille kertyi tunnearvoa.

Päiväkirjaklubilla nämä nyt jo aikuisiksi varttuneet itsetietoiset murheenkryynit jakavat nolot kirjoituksensa yleisölle. Merkinnät ensirakkauksista, vanhemmista ja nuoruuden ahdistuksista ovat paitsi liikuttavia ja traagisia myös käsittämättömän hauskoja, kun ne kuulee entisen nuoren lukemana.

Päiväkirjaklubi on myötähäpeää, naurua ja ennen kaikkea tunnistettavia tunteita siltä ajalta, kun kuvittelit, että olet ajatuksiesi kanssa täysin yksin – mutta kyllä me olimme kaikki siellä. Klubilla luetaan paitsi päiväkirjamerkintöjä myös rakkauskirjeitä ja kouluaineita. Mitä nolompaa, sen parempaa. Samaistuminen ja yhteenkuuluvuuden tunne on parhaimmillaan noussut hurmokseksi näillä klubeilla.

Ensimmäinen Päiväkirjaklubi järjestettiin Helsingin Kulttuuritehdas Korjaamolla joulukuussa 2014 loppuunmyydylle katsomolle ja siitä lähtien päiväkirjoja Korjaamolla luettu tasaiseen tahtiin. 

Klubia pyörittää kaksi koomikkoa: Risto Koo Järvinen, joka on (valitettavasti) kirjoittanut päiväkirjoja koko ikänsä ja Eeva Vekki, jota hävettää joka kerta nousta lavalle omien päiväkirjojensa kanssa.

AHO – Ambient Deconstructed

Monipuolisen musiikintekijän Matti Ahopellon oma projekti AHO on täynnä harmonisesti rikkaita ambient-tekstuureja yhdistettynä ennakkoluulottomaan nykyklassiseen musiikkiin. Maailmallakin huomioidun tuottajan tyylikästä musiikkia on kuultu aiemmin mm. Calvin Kleinin 2021 -syyskampanjassa, Comme des Garçons -showroomilla Tokiossa ja The Andy Warhol Diaries- Netflix-dokumentissa.

PME Records julkaisi AHO:n debyyttialbumin NOWINTER NOSUMMER marraskuussa 2020 ja uusin albumi ”Odyssey” julkaistiin kesäkuun alussa 2022. Provinssiin AHO tuo audiovisuaalisen ja meditatiivisen live-kokemuksen nimellä Ambient Deconstructed jonka kokoonpanossa esiintyvät Matti Ahopelto, Laura Ahopelto ja Tapio Viitasaari sekä solistina Ringa Manner.

SPOKEN WORD: Nihkee Akka + Ester Nuori Leppä

Nihkee Akka  on runoilija Jonna Nummelan palkittu feministinen spoken word alter-ego. Nihkee Akka on Pohjoismaiden ja Suomen Poetry Slam -mestari vuodelta 2018. Soveltavan teatterin, stand up -komiikan ja klovnerian taustan omaava Nihkee Akka on spoken word -hybridi, joka punnitsee runouden rajoja huumorin ja henkilökohtaisen politiikan kautta. 

Ester Nuori Leppä (oik. Essi Leppänen) on helsinkiläinen runoilija, rap-artisti ja kirjanpainaja, jonka ensimmäinen täyspitkä runokokoelma Maanantai ja mustat hitit (WSOY, 2022) ilmestyy ensi elokuussa.

Leppä kiinnostuu maailmankaikkeuden rakenteesta ja juo vissynsä pullosta. Hän on äärimmäisen utelias ja taiteessa suuntautunut epäonnistuneiden ja raadollisten ihmiskohtaloiden kuvaamiseen.

RECOVER LABORATORY: I Strip Myself of Binary

01101001 00100000 01110011 01110100 01110010 01101001 01110000 00100000 01101101 01111001 01110011 01100101 01101100 01100110 00100000 01101111 01100110 00100000 01100010 01101001 01101110 01100001 01110010 01111001…………………….. Mustavalkoinen videoprojisointi syytää seinälle ykkösiä ja nollia tasaisena virtana pimeässä tilassa. Ihmisolennon pystyy hädin tuskin erottamaan digitaalisten numeroiden ja tekstin valuessa sen päällä. Sitten hahmo alkaa liikkua ja tanssia tangolla, etsien erilaisia kohtia ja asentoja koodin sähköisessä virrassa.

I Strip Myself of Binary -teoksessa yhdistyy tankotanssi ja videotaide. Kokeilemme erilaisia tapoja joilla ihmishahmo ja videoprojektorin digitaalinen sumu voivat sulautua yhteen. Tanssijan keho muuttuu teoksessa yleismaailmalliseksi kuvaksi ihmisestä, eikä jää vain naisen muodoksi. Hahmo hapuilee ympärilleen kuvavirrassa, etsien kohtaa ja paikkaa johon asettua, jättämättä ykkösten ja nollien virtaan mitään merkkiä paikalla olostaan. Vain puhdas liike ja tämä hetki ovat tärkeitä olennon sulaessa kasvottomaksi digitaaliseksi pyörteeksi videon sumuun. Aina on mahdollisuus päättää toisin.

Teoksen nimi I Strip Myself of Binary viittaa sekä tankotanssin historiaan, että vallitsevaan binääriseen sukupuolikäsitykseen. Tankotanssi on saanut alkunsa strippauksesta. Teoksessa riisuutuminen tehdään vallitsevien ahtaiden sukupuolinormien kahleista.

Esiintyjä ja koreografi: Annemari Kiviniemi
Video ja ohjaus: Sofi Häkkinen
Musiikki: Samuli Kivelä
Production: Recover Laboratory

www.recoverlaboratory.com

YLEX ESITTÄÄ: Rony Rex

Suomalaisen klubikulttuurin ydinvaikuttajiin kuuluva DJ-tuottaja Rony Rex tekiartistidebyyttinsä vuonna 2017 kappaleella “Sticky Fingers”. Sittemmin helsinkiläisartistin house-pohjainen musiikki on löytänyt tiensä Billboardin listoille, sellaisien DJ:den kuten Diplon, Anna Lunoen, ja Dillon Francisin setteihin sekä mm. Yves Saint Laurentin, Nickelodeonin ja 02:sen mainoskampanjoihin. Vain muutaman vuoden sisällä Ronyn kappaleilla on kuultu myös merkittäviä kansainvälisiä artisteja ja tekijöitä, näistä esimerkkeinä brittiläisen CarlaMonroen kanssa kirjoitetut kappaleet “Milk It” ja “Fabric” ja sekä brittipoppariGIRLI:n kanssa tehty “Cold Feet”.

Jo ennen oman musiikkinsa julkaisemista Rony tunnettiin yhtenä Suomen taitavimmista ja luovimmista DJ:stä. Meininki ei ole tästä juuri muuttunut, vaan Rony on viime aikoina bongattu soittamasta mm. kelluvassa yksisarvisessa, ilmatyynyaluksessa ja koiranpentujen ympäröimänä. Keskiviikkoisin mies tanssittaa taas koko kansaa YLEX:n taajuuksilla omalla ohjelmallaan. Viimeisen vajaan kahden vuoden tapahtumat ovat kuitenkin laittaneet Ronyn miettimään yön merkitystä syvemmin – lopputuloksena syntyi juuri julkaistu “Night Time CV”-EP, jossa Rony prosessoi omaa suhdettaan yöhön.