PROVINSSI JA YMPÄRISTÖ

Provinssi on jo pitkään ansioitunut vihreänä festivaalina kiinnittämällä huomiota tapahtuman ympäristövaikutuksien vähentämiseen ja tästä hyvä esimerkki on muun muassa se, että festivaalin aikana syntyneet jätteet on saatu muutamana viime vuotena lajiteltua sataprosenttisesti hyötykäyttöön.

Provinssi järjestetään vuosittain luonnonkauniilla Törnävänsaarella, jonka metsistä osa on suojeltua. Tästäkin syystä kiinnitämme Provinssissa erityistä huomiota ympäristöön ja sen siisteyteen.

Vaikka Provinssi loistaa jo lähes kirkkaan vihreänä, aina voi laittaa paremmaksi. Tänä vuonna ympäristötyöhön panostetaan isosti ja tehdään ekotekoja, kun Provinssi on liittynyt valtakunnalliseen Ekokompassi tapahtuma -hankkeeseen, joka antaa työkalut ekologisesti kestävämmän tapahtuman järjestämiseen ja ympäristöstä huolehtimiseen. Provinssilla työskentelee oma ympäristökoordinaattori, joka rakentaa festivaalille Ekokompassin avulla ympäristöjärjestelmän ja työstää toimenpiteitä festivaalin ympäristötyön kehittämiseksi.

Ekokompassin myötä Provinssi on asettanut vuodelle 2016 suuren kasan tavoitteita ja niihin lukeutuu muun muassa jätteiden määrän vähentäminen tehostamalla kierrätystä entistä enemmän, energiankulutuksen pienentäminen ja panostaminen ympäristöviestintään. Lisäksi toimenpiteitä tullaan tekemään myös esimerkiksi hankintojen ja logistiikan suhteen.

Aikaisemmilta vuosilta tuttu Green Team tekee comebackin tänä vuonna. Green Team on pääosin Provinssin vapaaehtoistyöntekijöistä koostuva ryhmä, joka neuvoo asiakkaita kierrätyksessä ja muissa ympäristöasioissa. Green Teamin tunnistaa vihreästä väristä ja useimmiten tämä erikoinen tiimi havaitaan samoilemassa Provinssin Ekopisteiden lähistöllä.