fbpx

Provinssi ❤ Ympäristö

Kuva: Provinssi / Petri Anttila

Provinssin toteutuminen edellyttää käytännössä pienen kylän rakentamista Törnävänsaarelle täysin tyhjästä. Kaikki palvelut aina sähköstä, vedestä, rakenteista, ruokapalveluista, jätehuollosta ja vessoista alkaen tuodaan Törnävänsaareen kerran vuodessa vain muutamaa päivää varten. Lisäksi paikalle saapuu kymmeniä tuhansia festivaaliasiakkaita, henkilökuntaa ja artisteja ympäri maailman. Festivaalin toteuttamisesta syntyy väistämättä päästöjä ja haittaa ympäröivälle luonnolle.

Provinssi on jo pitkään ansioitunut vihreänä festivaalina kiinnittämällä huomiota tapahtuman ympäristövaikutuksiin ja niiden pienentämiseen. Me Provinssissa tiedostamme oman vaikutuksemme ympäristöön ja pyrimme aktiivisesti toimimaan kestävämmän tapahtumajärjestämisen puolesta.

Provinssin ympäristöpolitiikka

20 000–30 000 päivittäisen kävijän festivaalin järjestäminen vuosittain ei ole ekoteko, mutta 
suuri kävijämäärä ja useat erilaiset sidosryhmät mahdollistavat tapahtuman ympäristöviestinnän ja tekojen vaikutusten leviämisen todella laajalle, millä voi parhaimmillaan olla jopa globaalit positiiviset vaikutukset ympäristölle.

Isoin ympäristöteko, mitä tapahtuma voi tehdä, on vaikuttaa. Provinssin tavoitteena on toimia esimerkkinä ja vaikuttaa ympäristömyönteisellä toiminnallaan festivaalin kävijöiden, henkilökunnan, vapaaehtoisten, artistien, kumppanien ja muiden sidosryhmien asenteisiin ja ympäristövalintoihin.

Provinssi on tietoinen ympäristövaikutuksistaan ja pyrkii vähentämään niitä aktiivisesti. Festivaali järjestetään luonnonkauniilla Törnävänsaarella, jonka metsistä osa on suojeltua, ja tästäkin syystä Provinssissa halutaan säilyttää festivaalialueen niin sanottu luonnollinen tila minimoimalla vaikutukset ympäröivälle luonnolle, jotta alueella voidaan juhlia vielä sadankin vuoden päästä.

Provinssin päätavoitteet seuraavalle kahdelle vuodelle ovat vaikuttaminen, Camp Provinssissa syntyvän jätteen vähentäminen puoleen nykyisestä sekä logistiikan ja liikenteen päästöjen pienentäminen merkittävästi, samalla viestien kaikesta ympäristöön liittyvästä toiminnasta mahdollisimman läpinäkyvästi.