PROVINSSIIN ELEKTRONISTA MUSIIKKIA JA POP-TÄHTIÄ

Provinssi on pitkin maaliskuuta julkaissut uusia esiintyjiä lajityypeittäin vaihtoehtorockista hiphopiin. Tänään julkistusvuorossa on valikoima elektronista musiikkia ja ajankohtaisia pop-artisteja.

EDM-tähdet Calvin Harris ja Krewella saavat seurakseen progressiivista trancea ja EDM:ää yhdistelevän brittikollektiivin Above & Beyondin, jonka riveissä vaikuttaa suomalaismuusikko Paavo Siljamäki. Tanssimusiikkia tarjoilee myös ruotsalainen electrohouse-kaksikko Nause, joka on oman tuotantonsa ohella tullut tutuksi Tiëston ja Afrojackin kaltaisille artisteille tekemistään remikseistä.

Elektronisen musiikin ja popin välimaastossa toimiva Foxes nousi maineeseen laulettuaan EDM-tähti Zedd’in jättihitillä ”Clarity” ja viime vuonna Provinssissa vierailleen Rudimentalin biisillä ”Right Here”. Brittiartistin lukuisia menestyssinglejä sisältänyt debyyttialbumi julkaistiin kesällä 2014. Esikoislevyllään platinaa myynyt Tove Styrke on puolestaan Ruotsin puhutuimpia pop-tulokkaita, jonka tuotantoa on verrattu Robynin ja MØ:n kaltaisiin nimiin.

Kotimaisista pop-tähdistä Provinssiin on kiinnitetty ”Peto on irti” -paluusinglestään ajankohtainen Antti Tuisku, ”2080-luvulla” -kappaleellaan Suomen radioaaltoja koko talven ja kevään hallinnut Sanni, räppiä, R&B:ta ja elektronista musiikkia yhdistelevä Stig sekä reggae-vaikutteista pop-musiikkia esittävä laulaja-lauluntekijä Aurora.