PROVINSSIIN ODOTETAAN YLEISÖENNÄTYSTÄ

40. juhlavuottaan viettävä Provinssi odottaa neljän viikon kuluttua käynnistyvästä festivaalista todellista huippuvuotta. Ennätyksellisenä jatkuvan ennakkomyynnin ja aikaisempien vuosien tilastoihin perustuvan lipunmyyntiennusteen perusteella Provinssi rikkoo vuodelta 2011 olevan kaikkien aikojen yleisöennätyksensä 81.000 kävijää. Ennakoituun väenpaljouteen reagoidaan monin tavoin niin tapahtuma-alueella kuin sen välittömässä läheisyydessäkin.
 
”Juhlavuodestamme on tulossa yksi Provinssin historian parhaista, ellei jopa kaikkien aikojen ennätys. On jo selvää, että suuri osa lipuista myydään jo ennakkoon loppuun”, iloitsee festivaalijohtaja Sami Rumpunen.
 
 
Törnäväntie suljetaan liikenteeltä
 
Provinssin festivaalialueen ohittava Törnäväntie suljetaan muulta kuin kevyeltä liikenteeltä torstaina 28.6.2018 klo 12:00 ja tie avataan uudelleen sunnuntaina 1.7.2018 klo 18:00. Toimenpiteellä edistetään turvallisuutta tapahtuma-alueen välittömässä läheisyydessä sekä estetään ruuhkien syntymistä.
 
”Moottoriajoneuvoliikenteen sulkeminen porttimme läheisyydessä rauhoittaa aluetta merkittävästi ja lisää sekä tuhansien festariasiakkaiden että alueen asukkaiden ja yrittäjien turvallisuutta. Provinssia vuosia häirinnyt ajelu festivaalialueen tuntumassa loppuu ja tien kapasiteetti saadaan kaikkien aikojen Provinssin vieraiden käyttöön”, festivaalin tuotantopäällikkö Ville Koivisto kertoo.
 
Tien sulkemista Provinssin aikaan ovat kannattaneet niin Seinäjoen kaupunki ja poliisi kuin pelastuslaitoskin.
 
 
Festivaalialueen vessakapasiteetti kaksinkertaistetaan
 
Yleisöryntäystä ennakoiden Provinssi ei ainoastaan lisää, vaan kaksinkertaistaa tapahtuma-alueen wc-kapasiteetin. Myös vesivessojen ja pisoaarien määrää lisätään huomattavasti.
 
”Festivaalialueen vessakapasiteetti on aiemmin perustunut suomalaisten suurtapahtumien keskuudessa vakiintuneisiin viranomaisohjeistuksiin, jotka on ylitetty selvästi jo useampana viime vuonna. Juhlavuotemme merkittävä yleisömäärän kasvu ja tahtomme palvella kävijöitämme parhaalla mahdollisella tavalla synnytti päätöksen, missä vessakapasiteetti viedään äärimmilleen kustannuksista riippumatta. Olemme nyt kiistatta suomalaisfestivaalien eturivissä vessakapasiteettimme osalta”, Ville Koivisto kertoo.
 
 
Kasvuun varaudutaan myös monin muin tavoin
Erilaiset majoituspaketit ovat olleet poikkeuksellisen kysyttyjä. Hotelli- ja hostellipaketit myytiin ennätysajassa loppuun, ja myös festivaalin läheinen koulumajoitus on jo loppuunmyyty. Kysyntään on vastattu avaamalla uusia koulumajoitusvaihtoehtoja, ja myös Camp Provinssissa on edelleen tilaa.
 
Provinssin päälavan alueen yleisökapasiteettia kasvatetaan toimintoja tehostaen. Päälavan viereen nousee nyt jo toinen kolmikerroksinen katsomorakenne, joka lisää osaltaan päälavan alueen katsojapaikkoja erinomaisella näköyhteydellä lavaa kohti.
 
Festivaalin ravintolapalvelut ottavat jälleen askeleen eteenpäin. Tapahtuma-alueen ruokamyyntipisteiden lukumäärää on lisätty ja sortimenttia on kehitetty palvelemaan entistä paremmin erilaisia ruokavalioita ja makutottumuksia niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Myös festivaalin anniskelupisteiden ja drinkkibaarien määriä lisätään.
 
Provinssi varautuu kasvavaan yleisömäärään kehittämällä myös muita palveluitaan. Esimerkiksi festivaalin narikkajärjestelyt ja rannekkeenvaihtopisteet uusitaan entistä tehokkaammiksi lisäämällä asiakaskaistojen ja henkilökunnan määriä.
 
photo: Mikko Koskenkorva / Provinssi 2017