PROVINSSIN PORTIT AUKEAVAT KESKIVIIKKONA

Seinäjoen Törnävänsaarella järjestettävä Provinssi alkaa huomenna keskiviikkona. Nelipäiväiseksi kasvanut tapahtuma on tänä vuonna kokenut suuria uudistuksia: ennätyksellisen lähes 130 artistin lisäksi tapahtuman lisäpalveluihin, kuten ruoka- ja juomatarjontaan, oheisohjelmaan ja festivaalialueen somistukseen on panostettu poikkeuksellisen paljon.

Osta liput: www.provinssi.fi/liput
Lataa aikataulut täällä.
Paljon infoa tapahtumasta täällä, mm. festaribussien aikataulut ja muuta tärkeää.

Ohjelma käynnistyy keskiviikkona, jolloin Provinssin päälavalla nähdään illan huipentavan ja parhaillaan Suomen virallisen listan ykkösenä olevan Musen ohella elektronista musiikkia ja hiphopia yhdistelevä Die Antwoord sekä post-hardcoren suosikkiyhtye A Day To Remember. Suomimetallin ykkösnimi Stam1na aloittaa festivaalimaratoninsa tapahtuman uudella Soundi Stagella – lemiläisyhtye soittaa yhden albumikokonaisuuden Provinssin jokaisena neljänä päivänä. Avauspäivänä on luvassa myös esimerkiksi The Wombatsin indierockia, Angel Hazen räppiä ja Von Hertzen Brothersin progerockia.

Torstaina koetaan suomalaista festivaalihistoriaa, kun Calvin Harris tuo Provinssiin show’n, jonka tekninen tuotanto ylittää kaikki maassamme aikaisemmin toteutetut festivaalikeikat. Reilun tunnin mittaisen konsertin aikana on luvassa ennennäkemätön määrä pyrotekniikkaa, lasereita, screenejä ja muita erikoistehosteita.

Festivaalin muutkin päivät ovat täynnä musiikillista ilotulitusta. Ulkomaisista nimistä Provinssissa nähdään muun muassa vaihtoehtometallin legenda Faith No More, ensimmäisen festarikeikkansa Suomessa soittava pop-yhtye The Script, joka kiertää maailmalla lähinnä stadioneilla, EDM-tähdet deadmau5 ja Kygo, ruotsalaissuosikit Kent, The Cardigans ja First Aid Kit, hurjassa nosteessa olevat rap-artistit Big Sean ja Tyga, folk/indie-muusikot Passenger ja Milky Chance sekä punkista ja hardcoresta ammentavat Refused, Hollywood Undead ja Raised Fist. Mukana ovat toki myös kotimaan kärkinimet Haloo Helsingistä Antti Tuiskuun, Eppu Normaalista Disco Ensembleen ja Kasmirista PaperI T:hen.

Myös Provinssin palvelutaso kokee merkittäviä uudistuksia. Koko festivaalialueelle on tehty mittava kasvojenkohotus visuaalisesta ilmeestä yllätykselliseen oheisohjelmaan. Yksittäisistä elementeistä näkyvimpiä ovat uusi jättiteltta Pink Stage sekä päälavan viereen kohoava maailmanpyörä, josta aukeaa näkymä festivaalialueen jokaiseen nurkkaan. Saarilavan viereinen paviljonkirakennus otetaan vuosien tauon jälkeen ohjelmakäyttöön: Cargo Pavillionin ohjelmassa on muun muassa historian ensimmäinen Provinssi Tubemiitti, dj-klubeja ja elokuvia. Oheisohjelmaa tapahtuu monissa muissakin pisteissä ympäri Törnävänsaarta.

Festivaalialueen ravintolamaailmasta löytyy fine dining -kokemusten ohella laaja valikoima monipuolista tarjontaa luomuruoasta laadukkaasti valmistettuihin etnisiin festarisuosikkeihin. Juomapuolen uudistuksia ovat omat pisteet pienpanimoiden oluille, erikoiskahville, viineille ja drinkeille.

Provinssin lippujen ennakkomyynti on ylittänyt kirkkaasti viime vuodet, mutta kaikkia lipputyyppejä on edelleen saatavissa Provinssin nettisivuilta, Lippupisteestä, Tiketistä ja festivaalialueen porteilta.