RAP-ARTISTIT TYGA, BIG SEAN JA JOEY BADA$$ PROVINSSIIN

Provinssin ohjelma täydentyy kolmella yhdysvaltalaisella rap-artistilla sekä laajalla valikoimalla kotimaisia hiphop-nimiä.

Festivaaleilla nähdään Draken ja Nicki Minaj’in kaltaisten supertähtien tavoin Young Money Entertainment -kollektiiviin kuuluva Tyga, jonka myöhemmin tänä vuonna ilmestyvä  albumi on äänitetty yhteistyössä Kanye Westin kanssa. Muita kansainvälisiä rap-vieraita ovat maaliskuun alussa ”Dark Sky Paradise” -levyllään suoraan Yhdysvaltojen listaykköseksi noussut Big Sean sekä alkuvuodesta ilmestyneestä debyyttialbumistaan ylistystä kerännyt Joey Bada$$. Kaikki kolme jenkkiräppäriä nousevat lavalle perjantai-iltana.

Suomirapin kaksi keskeistä kollektiivia eli Solosen, Kosolan ja Xmiehen yhteiskokoonpano Lyömättömät sekä Pyhimyksen, Paperi T:n ja Tommishockin muodostama Ruger Hauer nähdään molemmat Provinssissa. Love Recordsin arkistoista kerätyistä sampleista koostetun ”Love X” -albumin ilmestymiseen valmistautuva Asa & Band on myös vahvistanut esiintymisensä festivaaleilla.

Muita uusia kotimaisia nimiä ovat nuorta sukupolvea edustava Gasellit, Teflon Brothersista tutun räppärin ja kalliolaisten punkkarien yhtye Heikki Kuula & Koirakaverit, joka tarjoilee vanhat ja uudet Heikki Kuula -hitit rokkibändille sovitettuina sekä keväällä uuden albumin julkaiseva Laineen Kasperi & Palava kaupunki.

Sakkolava tarjoaa katsauksen kotimaiseen hiphopiin ja punkiin

Viime vuonna Provinssissa esitelty Sakkolava nähdään festivaaleilla tänäkin vuonna. Seinäjokelaisen alakulttuuriyhdistyksen Sakko Ry:n kanssa toteutettava esiintymisareena esittelee kotimaisen vaihtoehtomusiikin parhaimmistoa rapista punkiin. Tämän päivän julkistuksista Lyömättömät, Gasellit ja Ruger Hauer esiintyvät Sakkolavalla, ja aikaisemmista kiinnityksistä lavan ohjelmistoon kuuluvat Tippa-T, Terveet kädet ja Kivesveto Go Go. Sakkolavan täydellinen ohjelmakokonaisuus julkistetaan kevään aikana.

”Ollaan iloisia ja ylpeitä siitä, että Sakko Ry on mukana Provinssissa tänäkin kesänä! Sakkolavan ohjelmaa tehdään viime vuonna hyväksi todetulla vaihtoehtomusakaavalla. Tavoite on, että lavalla viihtyvät tasapuolisesti niin räppipäät ja punkkarit kuin hipit ja muutkin vaihtoehtoisempaan tarjontaan avoimella mielellä suhtautuvat musiikin fiilistelijät”, Sakko Ry:n Tom Kangas toteaa.