Saavutettavuus

Yleisö
Kuva: Provinssi Jakke Nurmi

Provinssissa huomioidaan myös liikuntarajoitteiset ja erityistarpeiset festivaalivieraat. Mikäli et löydä alta vastauksia kysymyksiisi, otathan meihin yhteyttä: saavutettavuus(at)provinssi.fi

Selkokieliset sivut

Provinssilla on selkokieliset sivut, johon on koottu selkokielellä kaikki tärkeimmät festivaalia koskevat infot. Löydät sivut täältä

Saapuminen ja pysäköinti

Esteetön pysäköintipaikka sijaitsee lähellä festivaalin porttia. Paikkojen rajallisuuden vuoksi pysäköintilupaa on haettava etukäteen sähköpostitse osoitteesta saavutettavuus@provinssi.fi.  Esteetöntä pysäköintipaikkaa voi hakea ainoastaan Trafin/poliisin myöntämällä vammaisen pysäköintiluvalla!

Pysäköintilupaa hakiessa ilmoita seuraavat tiedot:

-       Hakijan nimi
-       Sähköpostiosoite
-       Auton rekisterinumero
-       Vammaisen pysäköintiluvan lupanumero
-       Päivä, jolle haet pysäköintilupaa (torstai/perjantai/lauantai/kaikki päivät)
-       Kuskin nimi
-       Kuskin puhelinnumero

Festivaalialueelle voi saapua myös invataksilla. 

Avustaja

Liikuntarajoitteiset henkilöt ja muut erityisryhmät (esim. näkövammaiset) tarvitsevat normaalit pääsyliput alueelle, avustaja pääsee mukaan ilmaiseksi. Avustaja ei kuitenkaan saa omaa festivaaliranneketta, vaan pari liikkuu yhdessä avustettavan rannekkeella/lipulla. Suosittelemme ottamaan mukaan todistuksen avustajan tarpeesta, esimerkiksi Vammaiskortin.

Lavanäkyvyys

Lava-alueilla on katsomokorokkeet, joille pääsee loivaa luiskaa pitkin. Rampit ovat tarkoitettu ainoastaan liikuntarajoitteisille, mutta avustaja pääsee avustettavan kanssa korokkeelle, mikäli korokkeella on tilaa.

invakoroke
Kuva: Provinssi / Pasi Ahola

Kulkuväylät

Provinssin kulkuväylät ovat leveitä hiekkateitä. Alueella on opasteita sekä karttoja auttamassa eri palveluiden löytämistä ja festivaalialueen hahmottamista.

Istumapaikat

Istuma- ja levähdyspaikkoja löytyy eri puolilta tapahtuma-aluetta. Suurimmat levähdyspaikat löytyvät Carnival Islandilta sekä Meeting Pointilta Woodland Stagen ja Mainland Stagen välistä.

Esteettömät WC:t

Esteettömiä WC:itä löytyy tapahtuma-alueen eri puolilta, anniskelualueilta sekä Mainland Stagen ja Woodland Stagen katsomokorokkeiden yhteydestä. Katsomokorokkeiden yhteydessä ja Carnival Islandilla olevat esteettömät WC:t ovat ainoastaan liikuntarajoitteisten henkilöiden ja vessapassin haltijoiden käytössä. Muut esteettömät WC:t ovat kaikkien festivaaliasiakkaiden käytössä, mutta näihinkin tiloihin on liikuntarajoitteisilla henkilöillä ja vessapassin haltijoilla etuoikeus.

Vesipisteet

Alueella on lukuisia vesipisteitä, joilla voi täyttää vesipullonsa. Vettä voi ostaa myös alueen ravintoloista.

Ensiapu

Provinssin tapahtuma-alueella toimii asiantunteva ensihoitopalvelu. 

 

Muuta:

Tarvittaessa todisteena liikuntarajoitteisuudesta tai muusta vammaisuudesta hyväksytään lääkärintodistus tai Vammaiskortti.

Provinssissa käy myös vessapassi. 

Kuva
Kuva: Provinssi / Nina Ihanamäki

Kaikkien festari

Provinssi on mukana kaikkien festari -hankkeessa, joka pureutuu festivaalien inkluusioon ja yhdenvertaisuuden toteutumiseen myös esiintyjien osalta. Hankkeen myötä Provinssissa tullaan näkemään erityistarpeisia esiintyjiä ja festivaalin backstagetilojen esteettömyyttä tarkistetaan ja parannetaan.

kaikkien festari