Saavutettavuus

Yleisö
Kuva: Provinssi Jakke Nurmi

Ihmisten juhla on jokaiselle

Provinssi on sitoutunut noudattamaan toimintaperiaatteita, jotka pyrkivät edistämään tasa-arvon, monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden toteutumista musiikkialalla. Takaamme kaikille työntekijöillemme, yhteistyökumppaneillemme sekä yleisöllemme turvallisen ja syrjinnästä vapaan festivaaliympäristön. 

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat Provinssin tärkeimpiä arvoja, joten festivaalilla huomioidaan yksilöllisesti jokainen festarikävijä, myös liikuntarajoitteiset ja erityistarpeiset festivaalivieraat.

 

Tälle sivulle on koottu tietoa Provinssin saavutettavuudesta ja sitä parantavista toimenpiteistä.

Mikäli et löydä alta vastauksia kysymyksiisi, otathan meihin yhteyttä: saavutettavuus(at)provinssi.fi

 

Selkokieliset sivut

Provinssilla on selkokieliset sivut, johon on koottu selkokielellä kaikki tärkeimmät festivaalia koskevat infot. Löydät sivut täältä. 

 

Saavutettavuuden teemavuosi 2020

Provinssin vuoden 2020 yhteiskunnallinen teema on saavutettavuus.

Vaikka Provinssissa on tehty jo paljon saavutettavuuden parantamiseksi niin festivaalialueen infrastruktuurin, ohjelman kuin viestinnänkin osalta, niin haluamme edelleen viedä saavutettavuutta eteenpäin varmistaen, että ihan jokainen festivaalikävijä tuntee olonsa hyväksi, tervetulleeksi ja yhdenvertaiseksi Törnävänsaarella. Provinssissa pyritään siihen, että jokainen festarikävijä huomioidaan yksilönä ja kaikilla on yhdenvertaiset mahdollisuudet nauttia Ihmisten juhlasta. 

Vuonna 2020 tullaan parantamaan festivaalin saavutettavuutta kaikilla mahdollisilla osa-alueilla. Festivaalialueen suunnittelussa kiinnitetään huomiota kulkuväyliin, lavanäkyvyyteen, valaisuun, esteettömiin wc-tiloihin, majoitustiloihin ja niin edelleen. Tänä vuonna saavutettavuutta kehitetään myös henkilökunta- ja backstagealueilla. Viestinnässä kiinnitetään huomiota etenkin festivaalialueen kyltitykseen, opasteisiin ja universaaliin kieleen. Provinssin verkkosivut tullaan kääntämään ruotsiksi. Ohjelman osalta yhteistyö Kaikkien Festari -hankkeen kanssa jatkuu ja Provinssissa tullaan näkemään entistä monimuotoisempaa ohjelmaa. Festivaalilla aiotaan panostaa myös tapahtuman omaan avustajatoimintaan.

Provinssi tekee yhteistyötä paikallisten yhdistysten, ryhmien ja järjestöjen kanssa. Festivaalille rekrytoidaan erityisryhmiä töihin ja vapaaehtoiseksi. Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua festivaalin tekemiseen ja järjestämme matalan kynnyksen työpajoja ja talkoopäiviä esimerkiksi aluetaiteen puolella. Lahjoitamme vuosittain festivaalilippuja paikallisille hoivakodeille, sairaaloille ja vanhainkodeille.

Provinssin akkreditointimaksut ohjataan tänä vuonna paikalliseen saavutettavuutta edistävään kohteeseen, joka julkaistaan myöhemmin keväällä 2020.

 

Saapuminen ja esteetön pysäköinti

Esteetön pysäköintipaikka sijaitsee lähellä festivaalin porttia Törnävän S-Marketin parkkipaikalla n. 50 metrin päässä festivaalialueen sisäänkäynnistä. Paikkojen rajallisuuden vuoksi pysäköintilupaa on haettava etukäteen sähköpostitse osoitteesta saavutettavuus@provinssi.fi.  Esteetöntä pysäköintipaikkaa voi hakea ainoastaan Trafin/poliisin myöntämällä vammaisen pysäköintiluvalla!

Pysäköintilupaa hakiessa ilmoita seuraavat tiedot:

-       Hakijan nimi
-       Sähköpostiosoite
-       Auton rekisterinumero
-       Vammaisen pysäköintiluvan lupanumero
-       Päivä, jolle haet pysäköintilupaa (torstai/perjantai/lauantai/kaikki päivät)
-       Kuskin nimi
-       Kuskin puhelinnumero

Festivaalialueelle voi saapua myös invataksilla. 

 

Avustaja

Liikuntarajoitteiset henkilöt ja muut erityisryhmät tarvitsevat normaalit pääsyliput alueelle, avustaja pääsee mukaan ilmaiseksi. Avustaja ei tarvitse omaa ranneketta, vaan avustaja ja avustettava liikkuvat yhdessä avustettavan rannekkeella tai lipulla. Suosittelemme ottamaan mukaan todistuksen avustajan tarpeesta, esimerkiksi Vammaiskortin.

Avustaja ei tarvitse omaa lippua myöskään majoituksiin, mutta avustajan mukana olosta tulee ilmoittaa hyvissä ajoin sähköpostitse osoitteeseen majoitus@provinssi.fi

 

Lavanäkyvyys

Provinssin lavojen edustoilla on katsomokorokkeet, joille pääsee loivaa luiskaa pitkin. Korokkeet ovat tarkoitettu ainoastaan liikuntarajoitteisille. Avustaja pääsee avustettavan kanssa korokkeelle, mikäli korokkeella on tilaa.

invakoroke
Kuva: Provinssi / Pasi Ahola

 

Kulkuväylät ja opasteet

Provinssin kulkuväylät ovat leveitä hiekkateitä. Vaikeakulkuisempia reittejä on joko tasoitettu, tai reitiltä on helppo löytää mahdolliselle helppokulkuiselle kiertoväylälle. Festivaalialueella on reilusti opasteita sekä karttoja auttamassa eri palveluiden löytämistä ja festivaalialueen hahmottamista.

 

Istumapaikat

Istuma- ja levähdyspaikkoja löytyy eri puolilta tapahtuma-aluetta. Suurimmat levähdyspaikat löytyvät Carnival Islandilta sekä Meeting Pointilta Woodland Stagen ja Mainland Stagen välistä.

 

Esteettömät WC:t

Esteettömiä WC-tiloja löytyy tasaisesti eri puolilta festivaalialuetta, jokaiselta anniskelualueelta, sekä Mainland Stagen ja Woodland Stagen katsomokorokkeiden yhteydestä.

Katsomokorokkeiden vieressä ja Carnival Islandilla olevat esteettömät WC:t ovat ainoastaan liikuntarajoitteisten henkilöiden ja Vessapassin haltijoiden käytössä.

Muut esteettömät WC:t ovat kaikkien festivaaliasiakkaiden käytössä, mutta näihinkin tiloihin on liikuntarajoitteisilla henkilöillä ja Vessapassin haltijoilla etuoikeus.

Kaikki Provinssin WC:t ovat sukupuolineutraaleja.

Provinssissa toimii Vessapassi, jonka haltijalla on oikeus päästä vessaan missä tahansa ja milloin vain, esimerkiksi jonon ohi.  

 

Vesipisteet

Alueella on lukuisia vesipisteitä, joilla voi täyttää vesipullonsa. Vettä voi ostaa myös festivaalialueen ravintoloista.

 

Ensiapu

Provinssin tapahtuma-alueella toimii asiantunteva ensihoitopalvelu. Ensiapupisteet löytyvät festivaalialueelta ja Camp Provinssista. Ensiapupisteet on kyltitetty ja opastettu näkyvästi.

 

Muuta:

Tarvittaessa todisteena liikuntarajoitteisuudesta tai muusta rajoitteesta hyväksytään esimerkiksi lääkärintodistus tai Vammaiskortti.

Provinssissa käy myös vessapassi. 

 

Kuva
Kuva: Provinssi / Nina Ihanamäki

 

Kaikkien festari

Provinssi on mukana kaikkien festari -hankkeessa, joka pureutuu festivaalien inkluusioon ja yhdenvertaisuuden toteutumiseen myös esiintyjien osalta. Hankkeen myötä Provinssissa tullaan näkemään erityistarpeisia esiintyjiä ja festivaalin backstagetilojen esteettömyyttä tarkistetaan ja parannetaan.

kaikkien festari