SIDESHOW

sideshow

Kuva: Provinssi / Sami Salmela

 

Joka vuosi Provinssi tarjoaa festivaaliyleisölleen elämyksiä yllätyksellisen sideshow’n muodossa. Alueella tunnelmaa nostattavat ohjelmanumerot ovat olleet osa Provinssin identiteettiä aivan festivaalin alkuajoista lähtien. Esimerkiksi vuonna 1981 Provinssia esiintyivät Tuiskulan sirkusorkesteri, Helsingin Ylioppilasteatteri, ja Kehittyvän teatterin ryhmä.

  

Sideshow Provinssissa

 

sideshow

Kuva: Provinssi / Kalle Marjamäki

Alueohjelma koostuu eri taiteenalojen monitaitureista, sekä harrastelijoista että ammattilaisista. Alueella on nähty niin sirkustaiteilijoita, samba-kulkueita, torvisoittokuntia, taikureita kuin improvisaatioteatteriryhmiä. Kesällä 2019 Provinssin halkaisevan joen ylitti 15 metrin korkeudesta Slackline-taiturit, Woodlandin anniskelussa festarivieraat vetreytti bissejooga ja festariennustuksen sai Harlequin-kirjoista. Viime kesänä saatoit törmätä myös improvisoidusti hetkestä tehtyihin lauluihin, erilaisiin musiikkiperformansseihin tai alueella kiertäviin yksisarvisiin. Mukaansatempaavat, jännittävät ja lystikkäät suoritukset ovatkin festivaalipäivien huippuhetkiä ja yllätyselämyksiä. 

 

Kaikkien festari

 

sidesoh

Kuva: Provinssi / Niina Virtanen

 

Provinssi aloitti yhteistyön Kaikkien festari -hankkeen kanssa kesällä 2019. Kaikkien festari on opetus- ja kulttuuriministeriön tukemana kokeiluhanke, jonka tavoitteena on pureutua tapahtumien inkluusioon ja yhdenvertaisuuden toteutumiseen myös esiintyjien osalta. Kaikkien festarin tavoitteena on tehdä tunnetuiksi ja näkyviksi ne tapahtumat, jotka toteuttavat syrjimättömyyttä ja toimivat yhdenvertaisuuden suunnannäyttäjinä.

 

Vuoden 2019 Provinssissa Kaikkien festari -hankkeen kautta esiintyivät stand up -koomikkoduo Sokko & Mamu ja trubaduuri Jukka Törmä.