SIDESHOW

sideshow

Kuva: Provinssi / Sami Salmela

 

Joka vuosi Provinssi tarjoaa festivaaliyleisölleen elämyksiä yllätyksellisen sideshow’n muodossa. Alueella tunnelmaa nostattavat ohjelmanumerot ovat olleet osa Provinssin identiteettiä aivan festivaalin alkuajoista lähtien. Esimerkiksi vuonna 1981 Provinssia esiintyivät Tuiskulan sirkusorkesteri, Helsingin Ylioppilasteatteri, ja Kehittyvän teatterin ryhmä.

 

Vuoden 2020 sideshow ja -taidehaku on nyt auki!

 

>>> Hakulomakkeeseen tästä!

 

Sideshow on Provinssin juurilta asti ollut tärkeässä osassa kokonaisvaltaisen festivaalielämyksen luomisessa. Toivomme ohjelmalta ja taiteelta erityisesti yleisön osallistamista sekä ekologista ajattelua ja ympäristömyönteistä toimintaa. Kesän 2020 pääteemat visuaalisessa Provinssissa ovat tasa-arvo, moninaisuus ja vastuullisuus. Kannustamme hakemaan uusilla ideoilla ja ehdottamaan toteutuksia, joita emme ole edes vielä osanneet ajatella! Tunnetko taitavia tyyppejä, joiden pitäisi kuulla tästä mahdollisuudesta? Vinkkaa hausta myös heille! Vinkkaa meille esitys, jota Provinssissa ei ole vielä koettu. 

  

Ryhmäsi voi olla ammattimainen, harrastusryhmä, kaveriporukka tai täysin uusi tekijä miltä tahansa taiteenalalta! Se voi koostua sinusta itsestäsi tai viidestäkymmenestä muusta. Aikaisempina vuosina festarikansa on saanut nauttia mm. tulishow’sta, performansseista ja tanssikulkueista. Ethän kuitenkaan jämähdä ajatuksissasi siihen mitä on aiemmin tehty vaan mietit, mitä on vielä näkemättä!

 

Koska me Provinssissa haluamme kannustaa kaikkia mukaan tekemään ihmisten juhlaa, toivomme hakemuksia myös erityisryhmiltä! Huomioithan, että esitys, teos tai projekti voi olla vielä hakemusvaiheessa ideatasolla, eikä sen tarvitse olla vielä valmis kokonaisuus. Keskeneräisyys ei ole este sideshow ja -taidehaulle.

 

Sideshow Provinssissa

 

sideshow

Kuva: Provinssi / Kalle Marjamäki

Alueohjelma koostuu eri taiteenalojen monitaitureista, sekä harrastelijoista että ammattilaisista. Alueella on nähty niin sirkustaiteilijoita, samba-kulkueita, torvisoittokuntia, taikureita kuin improvisaatioteatteriryhmiä. Kesällä 2019 Provinssin halkaisevan joen ylitti 15 metrin korkeudesta Slackline-taiturit, Woodlandin anniskelussa festarivieraat vetreytti bissejooga ja festariennustuksen sai Harlequin-kirjoista. Viime kesänä saatoit törmätä myös improvisoidusti hetkestä tehtyihin lauluihin, erilaisiin musiikkiperformansseihin tai alueella kiertäviin yksisarvisiin. Mukaansatempaavat, jännittävät ja lystikkäät suoritukset ovatkin festivaalipäivien huippuhetkiä ja yllätyselämyksiä. 

 

Lähtökohtaisesti Provinssin sideshow'n ja aluetaiteen artistit esiintyvät tapahtumassa vapaaehtoisesti. Valituille artisteille järjestämme festivaalirannekkeen lisäksi ruokailun esiintymispäivinä sekä tarvittaessa majoitus- ja matkakulut. Muista korvauksista tai palkkioista sovitaan artistin / esiintyjäryhmien kanssa tapauskohtaisesti. 

 

Kaikkien festari

 

sidesoh

Kuva: Provinssi / Niina Virtanen

 

Provinssi aloitti yhteistyön Kaikkien festari -hankkeen kanssa kesällä 2019 ja jatkaa yhteistyötä myös kesällä 2020. Kaikkien festari on opetus- ja kulttuuriministeriön tukemana kokeiluhanke, jonka tavoitteena on pureutua tapahtumien inkluusioon ja yhdenvertaisuuden toteutumiseen myös esiintyjien osalta. Kaikkien festarin tavoitteena on tehdä tunnetuiksi ja näkyviksi ne tapahtumat, jotka toteuttavat syrjimättömyyttä ja toimivat yhdenvertaisuuden suunnannäyttäjinä.

 

Vuoden 2019 Provinssissa Kaikkien festari -hankkeen kautta esiintyivät stand up -koomikkoduo Sokko & Mamu ja trubaduuri Jukka Törmä.