TAIDE

Taide
Kuva: Provinssi / Kalle Marjamäki

 

VISUAALINEN JA OHJELMALLINEN PROVINSSI

Provinssi on visuaalinen festivaali, joka tarjoaa vuosittain vierailleen elämyksiä yllätyksellisen sideshow’n ja aluetta värittävän taiteen kautta. Sekä visuaaliset toteutukset että alueella vieraita viihdyttävät ohjelmanumerot ovat olleet osa Provinssin identiteettiä aivan festivaalin alkuajoista lähtien.

Sideshow luo iloisia yllätyksiä festivaalin aikana tarjoten ohjelmaa ympäri Provinssin aluetta. Uskomattomat näytökset, yllätykselliset show’t ja näyttävät tanssiesitykset luovat täysivaltaisen festarifiiliksen. Sideshow-esiintyjiä on viime vuosina ollut Provinssin aikana yhteensä yli sata ja esiintyjien ikähaitari on jakautunut varhaisteineistä eläkeläisiin sukupuoleen tai muihin määreisiin katsomatta!

Aluetaiteen teokset ja festivaalialueen visuaalisuus täydentävät Provinssin tunnelmaa lisäten viihtyvyyttä ja näyttävyyttä. Festivaaliyleisön aisteja hellitään upeilla teoksilla, jotka ovat jo usean vuoden ajan rakentuneet lähes täysin kierrätysmateriaaleista kestävin periaattein. Haluamme rakentaa viihtyisän festivaalialueen ekologisesti ja saavutettavuutta unohtamatta!

 

Sideshow
Kuva: Provinssi / Niina Virtanen

 

VUODEN 2020 SIDESHOW JA -TAIDEHAKU ON NYT AUKI!

Sideshow’n ja aluetaiteen avulla haluamme luoda festarikävijöille kokonaisvaltaisen festivaalielämyksen. Toivomme ohjelmalta ja taiteelta erityisesti yleisön osallistamista ja yhteisötaidetta sekä ekologista ajattelua ja ympäristömyönteistä toimintaa. Kesän 2020 pääteemat visuaalisessa Provinssissa ovat tasa-arvo, moninaisuus ja vastuullisuus. Kannustamme hakemaan uusilla ideoilla ja ehdottamaan toteutuksia, joita emme ole edes vielä osanneet ajatella! Tunnetko taitavia tyyppejä, joiden pitäisi kuulla tästä mahdollisuudesta? Vinkkaa hausta eteenpäin.

 

>>> Tästä hakulomakkeeseen!

 

Lue lisää hakukriteereistä alta. 

 

SIDESHOW 

Ryhmäsi voi olla ammattimainen, harrastusryhmä, kaveriporukka tai täysin uusi tekijä miltä tahansa taiteenalalta! Aikaisempina vuosina festarikansa on saanut nauttia mm. tulishow’sta, performansseista ja tanssikulkueista. Ethän kuitenkaan jämähdä ajatuksissasi siihen mitä on aiemmin tehty vaan mietit, mitä on vielä näkemättä! Löydät lisää tietoa Provinssin sideshow'sta täältä.

Sideshow
Kuva: Provinssi / Niina Virtanen

 

ALUETAIDE 

Toivomme taiteilijoita ja työryhmiä eri taiteenaloilta toteuttamaan näyttäviä ja käytännöllisiä teoksia, joiden esillelaitto huomioi kauniin Törnävän alueen. Sinä tai ryhmäsi voitte olla ammattilaisia, opiskelijoita, harrastelijoita tai aivan uusia tekijöitä. Aluetaiteessa suosimme kierrätysmateriaaleja sekä muita ympäristöä kunnioittavia luomistapoja. Löydät lisää tietoa Provinssin aluetaiteesta ja esimerkkejä viime vuotisista teoksista täältä.

 
Kuva: Provinssi / Kalle Marjamäki

 

TAIDEOHJELMA 

Provinssissa on kesästä 2018 alkaen nähty erilaisia osallistavia, matalan kynnyksen taidetyöpajoja, joissa keskiössä on ollut mm. kierrätysmateriaalien hyödyntäminen. Mikäli sinä tai ystäväsi olette ohjauksen visionäärejä tai teillä on mielessänne jokin osallistava festivaaliympäristössä toimiva visuaalinen työpaja, kerro meille ideasi! 

Aluetaide
Kuva: Provinssi / Riikka Vaahtera

 

Koska me Provinssissa haluamme kannustaa kaikkia mukaan tekemään ihmisten juhlaa, toivomme hakemuksia myös erityisryhmiltä!

Huomioithan, että esitys, teos tai projekti voi olla vielä hakemusvaiheessa ideatasolla eikä sen tarvitse olla vielä valmis kokonaisuus. Keskeneräisyys ei ole este sideshow- ja taidehaulle.

 

>>> Tästä hakulomakkeeseen!