fbpx

Aluetaide 2019

Kuva: Provinssi / Kalle Marjamäki

Provinssin aluetaide palasi vuonna 2019 tapahtuman juurille – Provinssissa vietettiin värien ja Ihmisten juhlaa! Teema muistutti festivaaliyleisöä siitä, miten Provinssi kutsuu jokaisen taustasta, iästä, sukupuolesta tai muista määritteistä riippumatta ilakoimaan yhdessä!

Taidetta oli ensimmäistä kertaa luomassa alueelle myös erilaiset työllistämishankkeet. Seinäjoella toimivien hankkeiden Tolkkupajan ja Nuorten Startin osallistujat loivat alueelle omia teoksia ja rakensivat myös alueen somistustusta. Taidetiimissä oli mukana myös Preppaamo-hanke.

Taide toi alueelle myös viihtyvyyttä – jo viime vuonna ihastuttanut säkkituoleilla ja istuimilla täytetty  alue kutsui myös tänä kesänä lepuuttamaan jalkoja puiden katveeseen. Istuimien määrä lisättiin myös ympäri tapahtuma-aluetta. Provinssi kaunistui ympäristöystävällisesti kierrätysmateriaaleilla yhteistyössä Lakeuden Ympäristöhuollon ja SPR Hyllykallion kanssa.

TEOKSET ALUEELLA 2019

Sini Savela & Sanna Keisala: Minä muistutan sinua – ”ihmisen” erkaantuminen luonnosta

Jo aiemminkin Provinssin aluetaiteessa töitä tehneet Sini ja Sanna ovat luoneet teoksen, jonka viesti pysäyttää. Teos ottaa kantaa materiaalikulutukseen ja puhuttelee erityisesti muovin käytöstä, sen jatkojalostamattomuudesta ja vaikutuksista ympäristöön. Luonto yrittää sinnitellä ja kasvattaa lehtensä romuputkien päälle.
Teos on valmistettu täysin kierrätysmateriaaleista.


Katja Tsykarev: Minä heijastan sinua

Yhteisöllä ja ympäristöllä on vaikutus kaikkeen. Heijastamme sitä jokainen omalla tavallamme. Mitä heijastuksen alla todellisuudessa on?
Teos on valmistettu täysin kierrätysmateriaaleista. 


Puusylit – hug me by Tolkkupaja 

Festivaalialueen puilla on halipula!

  1. Asetu riittävän lähelle puuta
  2. Kiedo kätesi puun ympärille
  3. Nauti syleilystä!

Tolkkupaja-hanke on Seinäjoen kaupungin nuorisopalveluiden kehittämishanke, jota rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto (ESR) sekä Seinäjoen kaupunki. Tolkkupaja-hankkeen tavoitteena on tukea ja ohjata alle 30-vuotiaita nuoria kohti osallisuutta, koulutusta ja työelämää.

Hankkeessa vahvistetaan nuorten elämäntaitoja ja toimintakykyä sekä sosiaalisia taitoja ja vahvuuksia, jotka selkeyttävät nuoren tulevaisuuden suunnitelmia.


KUU-tio by Tolkkupaja

Teos saa värit festivaalin aikana yleisön toimesta! Osallistu värittämällä KUU-tiota to ja pe klo 14-18.00 Tolkkupajan nuorten ja kuvataiteilijan ohjauksessa.


Puupäät by Nuorten Startti

Provinssin kävijäkunta on laajaa, niin myös Puupää-teoksen joukko! Teos kuvaa olotiloja festivaalihuumasta aina rakastumisesta viimeisen festariaamuyön haikeuteen. Teoksen voit bongata saaresta sillan läheltä.

Nuorten Startti on 16-29-vuotiaille nuorille suunnattu toimintamalli ja se on kehitetty yhteistyössä Hyvinvoinnin tilat-hankkeen, Seinäjoen kansalaisopiston sekä Seinäjoen nuorisopalveluiden kanssa. 

Startilla nuoret pääsevät harjoittelemaan työelämätaitoja, pysähtymään oman hyvinvoinnin pariin sekä suunnittelemaan omia tulevaisuuden polkuja yksilö- ja ryhmävalmennuksen avulla. Toiminnallisen Startin sisällöt koostuvat mm. erilaisista kädentaidoista, musiikista, liikunnasta, valokuvauksesta, retkeilystä, ruuan valmistuksesta sekä vierailukäynneistä eri toimipisteisiin.


UFO unknown floating objects by Nuorten Startti

Tunnistamattomat kelluvat objektit häikäisevät festivaalivieraita heti sisäänkäynnin lammesta. Avaruuden pääkaupunki, kirjaimellisesti!

Nuorten Startti on Hyvinvoinnin tilat-hankkeenSeinäjoen kansalaisopiston sekä Seinäjoen nuorisopalveluiden yhteistyön hedelmä. Startti on suunnattu 16-29-vuotiaille ilman opiskelupaikkaa oleville nuorille. Startissa nuorten kanssa tehdään erilaisia luovia töitä, tutustutaan paikalliseen kulttuuritarjontaan sekä käydään läpi arjenhallintataitoja.


Alpo Koivumäki: Savanni Collection

Hernekeittopurkkeja, muovipusseja, traktorin renkaita, öljytynnyreitä. Tällaisesta tavarasta Kauhajoen Nummijärvellä asuva Alpo Koivumäki on taituroinut reippaasti yli sata eläintä savannilleen, josta löytyy mm. sarvikuonot, norsut, monenlaiset linnut, leijonat ja krokotiilit.


Ville Hautaluoma: Provinssi at the moment

Seinäjoen kesän katutaitelija Ville Hautaluoma ikuistaa lauantaina festivaalin kankaalle. Teos syntyy festivaalin aikana ja visualisoi taiteilijan siveltimen kautta Provinssin juhlahumun!

Katso täältä video maalaushetkestä!  

MYLLYPIHA ART GARAGE

Juhani Perälä: Potraits

Juhanin maalaustaidot, vilkkaat värisommitelmat, inspiroivat materiaalikokeilut ja intohimoiset siveltimen vedot synnyttävät mielikuvituksellisia ja rikkaita muotokuvia, joita on nyt nähtävillä Provinssin aluetaiteessa. Perälän suuret maalaukset värittävät Myllypihalle tulevaa taidenäyttelyä.  Provinssiin Juhani Perälä on maalannut muotokuvat festivaalin artisteista B-Realista ja Annemariesta.

Teokset voi myös ostaa! Ota yhteyttä: juhaniperala.art@gmail.com 


Harri Piispanen: Bodycount

Bodycount on Harri Piispasen tekemä valtava kierrätetyistä ja päättömistä pehmoleluista tehty hahmo, joka toimii myös pukuna. Maskottimainen, pehmeä ja hellyttävänkin oloinen ulkokuori on todellisuudessa raskas ja hiostavan kuuma – teos on täynnä kontrasteja! Jäykkäliikkeisellä asulla onkin painoa yli 45 kiloa. Asu kommentoi tarvettamme pitää yllä tietynlaista vaikutelmaa itsestämme ja symbolisoi turhaa kuluttamista. Jättimäisen leluturkiksen tapauksessa kauneus tulee kyvyttömyyden hinnalla.

Festivaalitorstaina asulla tehtiin performanssi, jossa Piispanen puki teoksen päälleen ja vaelsi yleisön joukossa.


Heikki Hautala: Maalauksia

Heikki Hautala maalaa, piirtää, veistää, tekee musiikkia ja performansseja ja hän on mukana myös taiteilijakollektiivi T.E.H.D.A.S. ry:n toiminnassa. Pääosassa Heikin teoksissa on mieli ja kehollisuus, jatkuva muutostila, mikro- ja makrokosmos, virtuaali-ihminen luolaihmisen vaistoilla, uni ja valve, toden ja epätoden häilyvä raja. Hahmot leijuvat tai putoilevat jonkinlaisessa välitilassa ja käyvät läpi eräänlaista mutaatiota tai metamorfoosia. Osalle aukenee lisää aisteja, kolmansia silmiä ja taikavoimia. Toiset taas kadottavat muotonsa, puristuvat kasaan tai hajoavat tunnistamattomaksi. Kaikki on muutoksessa ja murroksessa.

Teokset voi myös ostaa! Ota yhteyttä: heikkitoivosamuli@hotmail.com


Jenna Haapaharju: The Female Gaze

The Female Gaze kommentoi feminiinisen kehon roolia passiivisena katselun, kontrollin ja politiikan kohteena, heijastaen katseen takaisin. Teos haastaa pohtimaan, miten katsojan suhde omaan ja muiden kehoihin ulottuu tunteiden ja ajatusten sisäisestä maailmasta ulos puheeseen ja tekoihin. Miten kohtelet itseäsi, mitä ajattelet muista? Osoitatko itsellesi rakkautta vai kritiikkiä?


Ilta Lauriina: Gaia’s agony

We are there for a moment but plastic will remain. This piece was created with the hope to make a difference in the viewers actions regarding consumption.