06.07.2018

VIELÄ EHDIT PROVINSSIMUSIKAALIIN!

Ensi-iltansa Provinssissa saanut Provinssimusikaali nähdään vielä viiden näytöksen verran Törnävän kesäteatterissa. 

Tule sinäkin kahlaamaan Provinssi-festivaalin historian läpi: luvassa on muistoja musiikin ja rakkauden täyteisistä kesistä ja menneistä festivaaleista. Juhlasta, joka nosti Seinäjoen rockin maailmankartalle.  Rakkaudesta rokkiin -Provinssimusikaali kertoo aikakausia kestävästä yhteydestä ihmisten välillä. Ihmisten, jotka rakastavat musiikkia ja ystävyyttä juhlistavaa festivaalia Seinäjoen sydämessä. Olkoon mutaprovinssi, lamaprovinssi tai ennätysprovinssi – kautta vuosikymmenien ja sukupolvien ihmiset löytävät kesäkuisena viikonloppuna tiensä Törnävänsaareen. Miksi? Koska rakkaus, rauha ja rock’n’roll!

JÄLJELLÄ OLEVAT ESITYKSET:

Pe 6.7.18 klo 19.00
La 7.7.18 klo 14.00
La 7.7.18 klo 19.00
Su 8.7.18 klo 14.00
Su 8.7.18 klo 19.00

Provinssimusikaali toteutetaan idyllisessä Törnävänsaaren kesäteatterissa kesällä 2018. Mukana lavalla on myös nelihenkinen bändi ja kaksikymmentäpäinen avustajajoukko.

Esitykset Törnävänsaaren amfiteatterissa (os. Törnävänsaarentie 1, Seinäjoki).

Lisätietoa ja liput: http://seinajoenkaupunginteatteri.fi/ohjelmisto/rakkaudesta-rokkiin/

03.07.2018

OSALLISTU ASIAKASKYSELYYN – VOITA VIP-LIPUT

Provinssin asiakaskysely on avattu! Vastaamalla lomakkeen kysymyksiin autat meitä tekemään festivaalistamme vielä nykyistäkin paremman. 

Lomakkeen täyttäminen kestää noin 5-10 minuuttia, ja osallistuneiden kesken arvotaan 2 x 3pv VIP-liput kesän 2019 Provinssiin. 

Siirry lomakkeeseen tästä linkistä.

02.07.2018

FRIENDLY BIRD 2019 -LIPUT

 

Ensi kesänä Provinssi järjestetään torstaista lauantaihin 27.6.–29.6.2019. Festivaalin liput tulevat myyntiin myöhemmin syksyllä, mutta heti tämän vuoden festivaalin jälkeen ma 2.7.2018 klo 12.00 tulee myyntiin pieni erä 119€ maksavia 3pv Friendly Bird -lippuja, jotka ovat myynnissä vain 72h ajan eli torstaihin 5.7.2018 klo 11.59AM asti.

Tämän edullisemmin Provinssi 2019 -lippuja ei enää tulla myymään!

3pv Frindly Bird -liput – 119€

Kaikki Friendly Bird -liput nimetään ja ne ovat henkilökohtaisia. Perustellusta syystä (esim. matka, sairastuminen yms) yksittäinen lippu voidaan toki siirtää toiselle henkilölle. Järjestely on tehty edullisten lipputyyppien trokaamisen ehkäisemiseksi.

Liput ovat myynnissä osoitteessa www.provinssi.fi/liput

30.06.2018

PROVINSSIN JUHLAVUOSI KERÄSI FESTIVAALIN HISTORIAN TOISEKSI KORKEIMMAN YLEISÖMÄÄRÄN

Seinäjoen Törnävänsaarella 40. kertaa vietettävän Provinssi-festivaalin juhlavuosi huipentuu tänään peräti 28.000 katsojaa keräävään päätöspäivään. Torstaina Provinssiin saapui 22.000 kävijää ja perjantaina 26.000, joten koko viikonlopun yhteismäärä 76.000 vierasta kohoaa festivaalin pitkän historian toiseksi suurimmaksi.

”Provinssi on ollut jo vuosikymmenten ajan yksi pohjoisen Euroopan tärkeimmistä ja arvostetuimmista festivaaleista. Koko tiimimme on kokenut osallistumisen juhlavuoden toteutukseen suurena kunniana läpi vuoden, mikä kiistatta näkyy lopputuloksessa. Festivaali otti mielestäni jälleen uusia askeleita eteenpäin jokaisella osa-alueella sisällöistä palveluihin, viihtyvyyteen, visuaalisuuteen ja pienimpiinkin yksityiskohtiin. Katseemme on jo seuraavassa vuodessa, enkä näe mitään syytä siihen, etteikö 41. Provinssi korottaisi rimaa entisestään”, Provinssin festivaalijohtaja Sami Rumpunen toteaa.

Viikonlopun kohokohtia ovat olleet esimerkiksi metallibändi Volbeatin keikka festivaalin avauspäivänä, The Offspringin hittiputki perjantai-iltana sekä toistaiseksi festivaalin suurimman yleisömäärän keränneen Cheekin viimeinen esiintyminen Provinssissa. Tänään lauantaina festivaali jatkuu aina varhaiseen aamuyöhön asti, ja ohjelmassa on luvassa vielä esimerkiksi superkokoonpano Prophets of Ragen konsertti ja Antti Tuiskun viimeinen esiintyminen ennen pop-tähden määrittelemättömän mittaisen keikkatauon alkamista.

Ensi kesänä Provinssia juhlitaan Seinäjoella 27.-29.6.2019.

29.06.2018

PERJANTAIN YLEISÖMÄÄRÄ 26000

Provinssin toisena festivaalipäivänä yleisömäärä jatkaa kasvamistaan: tänään teitä saapui Törnävänsaarelle peräti 26.000!

Aurinko paistaa edelleen pilvettömältä taivaalta, ja juhlinta on täydessä käynnissä. Illan aikana lavalle nousevat vielä mm. The Offspring, Cheek, Pyhimys, Mokoma, Cledos, Yona ja Samuli Edelmann.

Lippuja sekä tälle illalle että huomiselle on saatavissa portilta. Tervetuloa mukaan 40. kertaa järjestettävää ihmisten juhlaan!

29.06.2018

TOINEN FESTIVAALIPÄIVÄ ON KÄYNNISSÄ

Provinssin juhlavuoden toinen festivaalipäivä perjantai on käynnistynyt! Eiliset sateet ovat mennyttä aikaa, ja Seinäjoella paistaa aurinko. Festivaalikenttä on kuivunut, joten kumisaappaat voi hyvin jättää kotiin tai telttaan – tennareilla pärjää oikein hyvin.

Tälle päivälle odotetaan yli 25.000 hengen yleisöä, joten varaattehan saapumiseen riittävästi aikaa. Portilla ja turvatarkastuksessa saattaa olla ajoittain ruuhkia. Lippuja on saatavilla portilta.

Puuskittaisen tuulen vuoksi päälavan screenit on laskettu alas ja niiden pinta-alaa on pienennetty, mutta ovat kuitenkin toiminnassa.

Toivotamme teille kaikille iloista Provinssi-viikonloppua!

28.06.2018

TORSTAI KERÄSI TÖRNÄVÄNSAARELLE 22.000 VIERASTA

Tänä kesänä 40. kertaa järjestettävä Provinssi-festivaali on käynnistynyt tapahtuman pitkän historian vilkkaimman torstain merkeissä: Festivaalin avauspäivää Seinäjoen Törnävänsaarella juhlii parhaillaan 22.000 vierasta. 
 
Provinssin yleisömäärä kasvaa tulevina päivinä vielä huomattavasti, ja perjantaina ja lauantaina tapahtumaan odotetaan yli 25.000 kävijää. Näin festivaalin juhlavuosi kerää Provinssin historian suurimman kävijämäärän sitten festivaalin kaikkien aikojen ennätysvuoden 2011. Kaikille päiville on edelleen saatavissa lippuja.
 
Torstaina ohjelmistossa on vielä luvassa mm. tanskalaisen metallisuuruuden Volbeatin ja vuosien tauon jälkeen Seinäjoelle palaavan The Soundsin keikat.
 
Huomenna lavalla nähdään mm. punkrock-bändi The Offspring, vaihtoehtoisen hiphopin kärkinimi Run The Jewels sekä uransa lopettavien Cheekin ja Disco Ensemblen viimeiset Provinssi-keikat.
 
Päätöspäivän huipentavan Antti Tuiskun kesän ainoan konsertin lisäksi lauantaina koetaan lukemattomia muitakin esiintyjiä superkokoonpano Prophets of Ragesta Biffy Clyroon ja Vestasta Paperi T:hen.
28.06.2018

VINKKEJÄ FESTIVAALIVIIKONLOPPUUN

Provinssin 40. juhlafestivaali on alkanut! Muutamia tärkeitä asioita vielä muistutuksena:

- Lippuja on saatavissa kaikille päiville, liput myynnissä osoitteessa www.provinssi.fi/liput sekä portilla. 
- Osa VIP-lipuista on jo loppuunmyyty.
- Camp Provinssi on täyttymässä, mutta toistaiseksi lippuja riittää vielä. 
- Kyrkösjärven autoparkissa on tilaa, lippuja saatavissa enää parkkipaikan portilta.
- Seinäjoen matkakeskukselta non-stop -periaatteella lähtevä festivaalibussin, kävely tai polkupyörä ovat paras tapa saapua Provinssiin. Huomaattehan, että festivaalialueen ohittava Törnäväntie on suljettu autoliikenteeltä.

Yleisöä on tulossa kaikkina kolmena päivänä paljon, jonojen välttämiseksi suosittelemme varaamaan saapumiseen, rannekkeenvaihtoon ja turvatarkastukseen riittävästi aikaa.

Torstai-illalle on ennustettu sadekuuroja. Muistutamme, että sateenvarjot ovat turvallisuus- ja näköestesyistä kiellettyjä. Alueella on myynnissä sadeviittoja.

Toivotamme iloista Provinssi-viikonloppua!

27.06.2018

ALUEOHJELMA JA TAIDEPROJEKTIT TÄYDENTYNEET

Provinssi alkaa huomenna torstaina, mutta päätimme lisätä mukaan vielä hieman lisää alueohjelmaa! 

Jo useana vuonna Provinssissa nähty Flamma tuo upean tulishow’n pimenevään Törnävän yöhön.

Woodland-alueella joogataan Bissejoogan merkeissä perjantaina ja lauantaina! Joogaohjaaja Anna Starzdina vetää leikkimielisen joogaharjoitteen, joka ei vaadi treenivarusteita tai aikaisempaa jooga-kokemusta. Bissejooga toteutuu anniskelualueella ja on siten K-18.

Myllypihalla nähdään Fatal Instrument Show, joka on Eikka Alatalon, Jaakko Hutchingsin ja Tatu Kalliomäen toimintashow. He esittelevät hämmästyttäviä taitoja akrobatian, tikkailla tasapainoilun, ja Bruce Leen kung-fu -elokuvista tuttujen nunchakujen käsittelyn sekä wushun saralla. Pilke silmäkulmassa tehty Fatal Instrument Show sisältää myös live-musiikkia. tälläistä toimintapakettia et ole taatusti aiemmin kokenut!

 

TÖRNÄVÄNSAARI TÄYTTYY TAIDEPROJEKTEISTA

Tänä vuonna Provinssi muotoutuu suureksi tilataidenäyttelyksi, kun monet taiteilijat tuovat omat teoksensa täydentämään alueen visuaalista ilmettä. 

Provinssin historiassa viime vuosina vahvasti mukana ollut taiteilja Landys Roimola (s. 1992, Bogota) tuo festivaalin alueelle Valas 52 nimisen teoksen. Syvällä Tyynen valtamerten syvyyksissä vaeltaa maailman yksinäisin valas. Se on saanut lempinimen ”52” laulunsa taajuuden vuoksi. Valaan lajitoverit eivät välttämättä edes kuule sen loputonta kutsulaulua. Provinssi-alueen ikonisesta Norsustakin tunnetun Landysin teokset perustuvat havaintoihin ja tutkimuksiin paitsi materiaalista, myös yhteiskunnallisista ongelmista ja ihmisten aiheuttaman ilmastonmuutoksen tuomista haasteista. 

Korento Artin teos #kylmäkahvikaunistaa#päiväkahviseuraa? kannustaa ihmisiä kohtaamaan päiväkahvin merkeissä. Mene, koe, näe ja kohtaat uusia ihmisiä. 

Kissankulta-ryhmän Yläfemma tervehtii festarivieraita isosti, mutta pehmein ottein. Käy moikkaamassa teosta, heitä vitoset tai ota vain rennosti jättikämmenien vierellä. 

Janita Ala-Mutka on Seinäjoelta kotoisin oleva taiteilija. Hänen teoksensa Second Land on ottanut vaikutteita Salvador Dalista, ja työt on tehty hävitykseen menevistä roskalavan materiaaleista. 

Provinssissa voit seurata täysin omaa Norppaliveä. Kuvataiteilijaopiskelija Katja Tsykarevin kelluva norppa-teos uiskentelee joutsenten keskellä Provinssin alajuoksulla ilahduttaen festarikävijöitä livenä kellon ympäri!

Ikuista ystäväsi kasvot Festarinaamat-taideteoksessa, jossa taiteilja olet sinä itse. Festarinaamat piste on auki torstaina 29.6. klo 16.00 eteenpäin Carnival Islandilla.

Provinssissa kisaillaan tänä vuonna siitä, kuka bongaa nopeiten alueelta löytyvää monipuolista taidetta. Osallistu Taidebongaukseen, jossa ensimmäisille on tarjolla yllätyslahjoja tai elämyslippuja. Taidebongauspisteen löydät viestiseinän vierestä perjantaina 29.6. kello 15-19.

Lauantaina 30.6. voit tehdä itsellesi Provinssin retropinssin! Retropinssejä on vain rajoitetusti ja niitä riittää nopeimmille. Pinssipajan löydät Myllypihalta julistenäyttelyn yhteydestä.

Valloittavia kuvausmiljöitä löydät ympäri aluetta. Bongaa mm. Provinssi-kehys Woodlandilta ja poseeraa yhdessä lempibändisi kanssa tai kerää kaverit kurkistelemaan Provinssi-seinästä maailmanpyörän vierestä!

Löydä Relabox benji-tornin läheiseltä alueelta ja astu sisään – saatat kuulla tulevaisuutesi Harlekiini kirjojen siivittämänä tai törmätä vuodenaikaan nähden kummallisen vieraan apureineen. Voi myös kirjoittaa Festariterkut Relaboxin kylkeen, vaikkapa terveiset tulevaisuuden itsellesi.

Kristiina Paanasen ja Jani Korkiamäen johtama taidetiimi on tehnyt yhteisöllisesti suuren Linnun maailmanpyörän läheisyyteen, johon voi istua ja koskea.

 

21.06.2018

PÄIVITYSTÄ LIPPUTILANTEESTA

Olemme saaneet paljon kyselyitä Provinssin lipputilanteesta, joten kertauksena:

- Kaikille päiville on vielä saatavissa lippuja.
- Koko festivaalin sisältävät 3pv liput ovat vähissä, samoin perjantain 1pv liput.
- Suuri osa majoituspaketeista on loppuunmyytyjä, mutta Camp Provinssiin ja koulumajoitukseen (Seinäjoen Yhteiskoulu) löytyy vielä tilaa.
- Torstain VIP-liput on myyty loppuun (1pv VIP torstai, 2pv VIP torstai-perjantai, 2pv VIP torstai & lauantai). Kolmen päivän VIP-lippuja on vielä pieni erä jäljellä.
- Mikäli saavut omalla autolla niin bookkaa parkkipaikka nyt, parkkitilaa enää hyvin vähän jäljellä.

Provinssin lippukauppa löytyy tutusta osoitteesta: www.provinssi.fi/liput

Lippuja on saatavissa myös Lippupisteestä ja Tiketistä, joissa voit maksaa liput myös yleisimmillä kulttuuri- ja virikeseteleillä. 

Seinäjoella Provinssi-lippuja myyvät ABC Seinäjoki, Amarillo Seinäjoki, EP Matkailu (Matkakeskus), Varicko (Rytmikorjaamo) sekä R-Kioskit.

Rannekkeiden ennakkovaihdosta lisätietoa täällä.

Sääennusteiden mukaan Provinssi-viikkoa vietetään helteisessä kelissä, lue lisää Seinäjoen Sanomien artikkelista.

19.06.2018

Aikataulumuutos perjantain 29.6. ohjelmaan

Perjantain 29.6. aikatauluun on tullut muutoksia seuraavien esiintyjien osalta:

Mainland Stage
RUN THE JEWELS klo 18.30-19.30
DISCO ENSEMBLE klo 20.30-21.30

Radio Helsinki Stage
BLIND CHANNEL klo 18.45-19.30
GETTOMASA klo 20.15-21.00
ILTA klo 21.45-22.30

Amphitheatren keikat ovat K-18 anniskelulaista johtuen lukuunottamatta Rakkaudesta Rockiin - Provinssimusikaalia ja Antti Tuiskun haastattelua ja akustista keikkaa.

19.06.2018

Provinssin juhlavuoden olut on julkaistu ja saapuu myyntiin

PROVINSSIN JUHLAVUOSIOLUT SYNTYI YHTEISTYÖN TULOKSENA

Provinssi jatkaa festivaalioluidensa sarjaa julkistamalla 40. juhlavuotensa kunniaksi toteutetun uutuustuotteen. Provinssi 40th Celebration Pale Ale saapuu kuluvan viikon aikana myyntiin valikoituihin Seinäjoen ravintoloihin, S-Marketteihin ja Hyllykallion Prismaan.

Juhlavuosiolut on pantu Stallhagenin panimolla Ahvenanmaalla. Olut suunniteltiin yhteistyössä kahden tunnustetun panimomestarin kesken. Mallaskosken Panimon Jyri Ojaluoma ja Stallhagenin Mats Ekholm suunnittelivat tuotteen, joka on optimaalinen kesäfestivaalien tunnelmaan ja saa luonteensa kekseliään jälkihumaloinnin kautta.

Provinssi 40th Celebration Pale Ale on jenkkityylisesti humaloitu eli raikkaan sitruksinen Pale Ale, johon Pecko- ja Tomahawk -humalalajikkeita käyttäen toteutettu jälkihumalointi tuo säväyksen yrttisyyttä.

Juhlavuosiolutta myydään kaikista Provinssin festivaalialueen anniskelupisteistä. Juhlavuoden kunniaksi tuote on saatavilla Seinäjoella jo ennen juhannusta: Provinssi-olutta saa 20. kesäkuuta alkaen myös Seinäjoen S-Marketeista, Prismasta, lähes kaikista Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan ravintoloista ja hotelleista sekä muista valikoiduista Seinäjoen ravintoloista.

"Erikoisoluiden kuluttaminen muuttui valtavirtailmiöksi jo muutamia vuosia sitten. Meille  ensiarvoisen tärkeää on kyetä tarjoamaan laadukkaita vaihtoehtoja Provinssissa jokaiseen makuun läpi ravintolamaailmamme, joten oman oluen toteuttaminen parhaiden mahdollisten kumppaneiden kanssa on meille hyvin arvokasta. Olen hyvin onnellinen siitä, että tänä vuonna suunnittelutyöhön osallistui myös kaupungin oma ykkösasiantuntija Jyri Ojaluoma. Tuloksena on mielestäni onnistunein festivaaliolut jota olen koskaan maistanut", kommentoi festivaalijohtaja Sami Rumpunen.

13.06.2018

Provinssin alueohjelma täydentyy

Provinssin alueohjelma laajenee sekä festivaalialueella että Camp Provinssissa jo aiemmin julkistetun ohjelman lisäksi. Musiikin, taiteen, ruoka- ja juomatarjonnan lisäksi festarikansa saa nauttia yllätyksellisestä ja monipuolisesta alueohjelmasta koko kolmipäiväisen festivaalin ajan.

Kommenttiraita tekee lauluja, jotka syntyvät ympärillä tapahtuvista asioista. Improvisoidut sanat, melodiat ja sävellykset syntyvät juuri siinä hetkessä. Yksi esitys voi kestää yhdestä kertosäkeestä yli kolmen tunnin yhtämittaiseen soittoon.

Muuntautumiskykyinen burleskitaitelija Poppy Red tuo Provinssiin ison ripauksen vanhan ajan Hollywood-glamouria maustaen esitystään hippusella ironiaa ja komiikkaa. Tämä show saa sinut haluamaan lisää!

Puujalkakävelyä, yksipyöräilijöitä, akrobaatteja, jongleerausta ja paljon muuta! Sirkus Siriuksen nuoret tuovat iloista karnevaalitunnelmaa Provinssiin ihastuttavilla ja taitoa vaativilla tempuillaan.

Circus Ruska on tamperelainen nykysirkusryhmä, jonka vekkulit kaverit ovatkin varmasti tuttuja kokeneelle Provinssin kävijälle. Tämän porukan huimiin temppuihin saatat törmätä niin leirinnässä kuin itse festivaalikentälläkin.

Hullunhauska Teknologorkestern Humpsvakar perustettiin vuonna 1961 ja on vuosien aikana yllättänyt juhlissa ja festareilla. Frakit yllään ja soittimet kainaloissaan Humpsvakar marssii sisään, kun sitä vähiten aavistat ja toivoisit. Humpsvakar ei kuitenkaan koskaan saavu yksin, vaan myös ihana balettiryhmä Rumpskakar tuo tunnelman kattoon keikoilla. Yhdessä he soittavat ja tanssivat itsensä yleisön sydämiin eikä keikoilla säästellä ruutia.

Hekuma on Suomineidon lanteen lävistävä teatterikollektiivi Suomen Turusta. Kollektiivi koostuu Turun Taideakatemian teatteriopiskelijoista, joka tulee herättämään nimensä mukaisesti hekumaa Provinssissa kesällä 2018. Ryhmä ammentaa inspiraatiota elävästä elämästä, kaupungin toreilta ja kantakapakoista soluttaen taiteen osaksi arkea lähes näkymättömällä tavalla. Hekuma all the way!

Taikuri Sami Paavola hämmästyttää taikatempuillaan festivaalikansaa ja Glow Dance esittää rohkean ja naisellisen tanssin Antti Tuiskun Hanuri- biisiin.

Camp Provinssin täydentynyt alueohjelma tarjoaa virikkeitä bailauksen ja levon rinnalle. 

Wild Adventure tuo tänä kesänä Camp Provinssiin mahdollisuuden päästä kokeilemaan uutta ja virkistäytyä suppaamalla. Ehkä myös pientä skabaa on luvassa… Lauta alle ja suppaamaan! Suppaus avoinna torstaista lauantaihin klo 11-15.

Seiga ry tarjoaa Campin touhuteltassa festivaalikansalle pelattavaksi klassikkopelejä kuten Mario Kart, Duck Hunt ja monia muita. Seiga ry ylläpitää ja kehittää video-, lauta- ja miniatyyripelaamista Suomessa, sekä edistää sosiaalisen pelaamisen kulttuuria ja vaikuttaa myönteisesti pelaamisen kuvaan. 

Tänä vuonna Camp Provinssissa Hair & Beauty Spa loihtii festareille sopivia kampauksia ja meikkejä veloituksetta. Hair & Beauty Spa piste auki torstaina, perjantaina ja lauantaina klo 12-16.

Mikä olisikaan hauskempaa kuin hetki hyppiä, pomppia ja päästää sisäinen lapsi valloilleen. Pomppulinna on käytössä päivittäin, jonka jälkeen voit päästää sisäisen Mariah Careysi valloilleen ja laulaa kappaleen tai kaksi Karaokekärryssä!

Seinäjoen Kesäsoittajat ovat Seinäjoen kaupungin palkkaamia nuoria ja lupaavia muusikoita, jotka ilahduttavat Camp Provinssiin saapuvaa festivaalikansaa heti porteilla. Tämän lisäksi alueella kiertää Summer Of 7 nykyfolkkipoppoo, jonka settilistaan kuuluu leppoisia coverkappaleita.

Kaiken muun aktiviteetin lisäksi Touhuteltassa on vaihtuvaa ohjelmaa, joten kannattaa päivittäin käydä kurkkaamassa, mitä on luvassa seuraavaksi!

 

05.06.2018

40. juhlavuoden julistenäyttely Provinssissa

Esittelyssä taiteilija Provinssin julistetaiteen takana: Timo Saari

Provinssin värikästä historiaa tarkastellessa ei voi olla huomaamatta graafikko Timo Saaren mieleenpainuvaa julistetaidetta. Nykyisin Tampereella asuvan Saaren kädenjälki on näkynyt festivaalin historiassa kolmenkymmenen vuoden ajan.

”Alussa suunnittelin festivaalille julisteet ja muutamia lehti-ilmoituksia. Myöhemmin mukaan tulivat rannekkeet, lavakankaat, t-paidat, nettisivut ja kaikki muu oheismateriaali”, Saari kertoo. Taideteollisessa korkeakoulussa graafikoksi opiskellut nuori lahjakkuus päätyi työskentelemään Provinssille vuonna 1979, vasta 23-vuotiaana. Festivaalin tuotantoporukka oli tullut tutuksi Seinäjoen musiikkipiireistä ja mm. Ilkkaan kuvituksia siihen aikaan tehnyttä Saarta kysyttiin mukaan tiimiin. Saari suunnitteli festivaalin julisteet vuosille 1980–2010, 90-luvun alun muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Graafikon työ festivaalin alkuvuosina oli vapaata ja taiteellisesti hyvin kunnianhimoista. ”Työssä oli täydellisen vapaat kädet. Tuotantoryhmällä saattoi olla toiveita esimerkiksi festaripaidan designiin liittyen, mutta julisteissa mentiin taide ja idea edellä”, Saari kertoo. Taiteellinen vapauden tulokset myös huomioitiin – vuoden 1988 Provinssirock-juliste palkittiin Suomen parhaana julisteena, minkä lisäksi Saaren julistetaidetta on ollut esillä museoissa ympäri maailmaa, mm. Lahdessa, Coloradossa Brnossa ja Warsovassa.

Saari teki ensimmäiset julisteet käsityönä, yhdistellen eri tekniikoita ja tyylejä. 80-luvun alun julisteissa voi nähdä lyijykynäpiirrosta, kollaasitekniikkaa ja valokuvaa, ja typografia valittiin huolellisesti. Ennen tietokoneiden yleistymistä suunnittelussa työ oli hyvin manuaalista ja yhteistyö painotalon kanssa tiiviimpää. ”Etsin värien sävyt värikartasta ja ilmoitin ne painotalolle. Saatoin tehdä julisteen A4-kokoon mustavalkoisena ja kertoa, että tähän kohtaan tulee sininen liukuväri tässä sävyssä. Työ suurennettiin painossa ja näin lopullisen julisteen vasta saatuani sen käteen. Kerran sattui niin, että painon käyttämä väri oli erilainen kuin alkuperäisessä suunnitelmassani, mutta lopulta se toimikin julisteessa paljon paremmin,” Saari nauraa. Suunnittelutyö teki loikan digiaikaan vuonna 1994, minkä jälkeen julisteiden tyyli muuttui myös räväkämmäksi. ”Muutamasta sen ajan julisteesta näkee, että silloin on kokeiltu mitä kaikkea tietokoneella on mahdollista saada aikaan. Ne ovat oman aikansa kuvia.”

Katukuvassa näkee nykypäivänä harvemmin festivaalijulistetta, jossa bändit eivät olisi pääosassa. Provinssin julisteiden historiassa valtaosa ennen 2010-lukua tehdyistä julisteista on kuitenkin toteutettu vahvan kuvakielen avulla, ilman erillisiä mainostekstejä. Saari kertoo, että julisteissa oli aina tärkeintä tietty ydinajatus ja syvempi idea, joka kertoi tarinaa festivaalin hengestä. Kitara ja rauhankyyhky eri muodoissaan näkyvät 80-luvun muotokielessä, kun taas 90-luvulla tehtiin kunniaa Ihmisten Juhlan fiilikselle ja värikkäälle kävijäkunnalle. Törnävänsaaren vehreä luonto ja festivaalialueen tunnelma kulkevat myös mukana eri vuosien julisteissa. Omaa suosikkijulistettaan Saari ei osaa nimetä: ”Se on hieman kuin kysyisi, kuka lapsistasi on suosikkisi”. Hän mainitsee kuitenkin vuoden 1981 julisteen olevan yhä mielestään onnistunut sen toteutuksen ja sanoman vuoksi. Myös vuoden 1988 voittajajuliste sekä vuoden 2010 lehmät laitumella -juliste ovat tekijänsä mielestä mieleenpainuvia.

Timo Saaren mielestä paras puoli työssä Provinssin parissa on ollut jokaisen idean kehittäminen ja työstäminen valmiiksi – yksinkertaisesti siis työ itse. Musiikkiala on oman harrastuneisuuden kautta ollut hänelle aina sydäntä lähellä, mikä on tehnyt työstä erityisen mielekästä. Hän kiittää erityisesti festivaalin tuotantoryhmää, joka antoi taiteellista vapautta, mutta osasi silti olla sopivalla tavalla vaativa. Jos suhtautuminen festivaalin visuaaliseen puoleen olisi ollut välinpitämätöntä, ei lopputuloskaan olisi ollut samanlainen. ”Ilman upeita tyyppejä Kemussa ja Selmussa ei tämä olisi ollut mahdollista. Pyrin töilläni aina yllättämään sekä heidät, että itseni.”

Provinssin lisäksi Timo Saari on työskennellyt yli 25 vuotta eri mainostoimistoissa ja freelancerina. Uransa aikana hän on suunnitellut lukuisia yritysilmeitä, logoja, markkinointikampanjoita, kirjan- ja levynkansia sekä tehnyt kuvituksia, asiakkainaan mm. Yle, UPM, DB Schenker, Tekes ja Metso. Hänen maalauksiaan ja kuvituksiaan on ollut esillä myös näyttelyissä. Saari pohtii hetken tulevaisuuden haaveitaan ja paljastaa lopulta suunnitelleensa ja vuosia sitten tarinallisen kuvakirjan tai sarjakuvan toteuttamista. Ehkä sen aika tulee seuraavaksi. Työuraansa hän on tyytyväinen ja kertoo päässeensä oikeastaan jo tekemään kaikkea, mitä on aina tahtonutkin. Hän kertoo, ettei enää seuraa aktiivisesti festivaalien markkinointia, mutta pohtii yleisesti tapahtumamarkkinoinnin visuaalisuuden merkityksen pysyneen läpi vuosien melko muuttumattomana. ”Visuaalinen yhtenäisyys vahvistaa elämystä tapahtumassa. Festaripaitaa pidetään tapahtuman jälkeenkin, pinssit säästetään muistoksi. Visuaalisuuden merkitys tapahtumille ei ole muuttunut, mutta sen keinot ovat. Viestintä on sähköistynyt, eikä pelkän julisteen rooli ole samanlainen kuin ennen.” Saaren mielestä nykyään tehdään kuitenkin turvallisempia ratkaisuja kuin aiemmin. ”Rohkeus, luovuus ja räväkkyys tekevät designista muistettavan.”

Timo Saaren ja muiden tekijöiden julistetaidetta on nähtävissä 28.-30.6.2018 festivaalialueelle nousevassa 40. juhlavuoden näyttelyssä. Esillä on julisteita vuosilta 1979–2018.

04.06.2018

Provinssin festarijuna nyt myynnissä!

Provinssin päätyttyä sunnuntain vastaisena yönä on mahdollisuus hypätä yöllä junan kyytiin ja matkata aamuksi kotiin. VR - Yhteisellä matkalla järjestää festarikävijöille ylimääräisen junavuoron Seinäjoelta Helsingin suuntaan, pysähtyen myös mm. Tampereella ja Hämeenlinnassa.
 
Liput myynnissä nyt ja säästölippujakin riittää nopeimmille! Hanki liput: https://www.vr.fi/

IC 604 Seinäjoki-Helsinki su 1.7.2018

                                                     Saapuu                                             Lähtee

SEINÄJOKI                                        -                                                     03:15
TAMPERE                                         04:42                                               04:46
TOIJALA                                           05:08                                               05:09
HÄMEENLINNA                                  05:31                                               05:32
RIIHIMÄKI                                        05:52                                               05:54
TIKKURILA                                        06:25                                               06:26
PASILA                                             06:34                                               06:35
HELSINKI                                          06:40                                               -

 

01.06.2018

PROVINSSIIN ODOTETAAN YLEISÖENNÄTYSTÄ

40. juhlavuottaan viettävä Provinssi odottaa neljän viikon kuluttua käynnistyvästä festivaalista todellista huippuvuotta. Ennätyksellisenä jatkuvan ennakkomyynnin ja aikaisempien vuosien tilastoihin perustuvan lipunmyyntiennusteen perusteella Provinssi rikkoo vuodelta 2011 olevan kaikkien aikojen yleisöennätyksensä 81.000 kävijää. Ennakoituun väenpaljouteen reagoidaan monin tavoin niin tapahtuma-alueella kuin sen välittömässä läheisyydessäkin.
 
"Juhlavuodestamme on tulossa yksi Provinssin historian parhaista, ellei jopa kaikkien aikojen ennätys. On jo selvää, että suuri osa lipuista myydään jo ennakkoon loppuun", iloitsee festivaalijohtaja Sami Rumpunen.
 
 
Törnäväntie suljetaan liikenteeltä
 
Provinssin festivaalialueen ohittava Törnäväntie suljetaan muulta kuin kevyeltä liikenteeltä torstaina 28.6.2018 klo 12:00 ja tie avataan uudelleen sunnuntaina 1.7.2018 klo 18:00. Toimenpiteellä edistetään turvallisuutta tapahtuma-alueen välittömässä läheisyydessä sekä estetään ruuhkien syntymistä.
 
"Moottoriajoneuvoliikenteen sulkeminen porttimme läheisyydessä rauhoittaa aluetta merkittävästi ja lisää sekä tuhansien festariasiakkaiden että alueen asukkaiden ja yrittäjien turvallisuutta. Provinssia vuosia häirinnyt ajelu festivaalialueen tuntumassa loppuu ja tien kapasiteetti saadaan kaikkien aikojen Provinssin vieraiden käyttöön”, festivaalin tuotantopäällikkö Ville Koivisto kertoo.
 
Tien sulkemista Provinssin aikaan ovat kannattaneet niin Seinäjoen kaupunki ja poliisi kuin pelastuslaitoskin.
 
 
Festivaalialueen vessakapasiteetti kaksinkertaistetaan
 
Yleisöryntäystä ennakoiden Provinssi ei ainoastaan lisää, vaan kaksinkertaistaa tapahtuma-alueen wc-kapasiteetin. Myös vesivessojen ja pisoaarien määrää lisätään huomattavasti.
 
"Festivaalialueen vessakapasiteetti on aiemmin perustunut suomalaisten suurtapahtumien keskuudessa vakiintuneisiin viranomaisohjeistuksiin, jotka on ylitetty selvästi jo useampana viime vuonna. Juhlavuotemme merkittävä yleisömäärän kasvu ja tahtomme palvella kävijöitämme parhaalla mahdollisella tavalla synnytti päätöksen, missä vessakapasiteetti viedään äärimmilleen kustannuksista riippumatta. Olemme nyt kiistatta suomalaisfestivaalien eturivissä vessakapasiteettimme osalta", Ville Koivisto kertoo.
 
 
Kasvuun varaudutaan myös monin muin tavoin
Erilaiset majoituspaketit ovat olleet poikkeuksellisen kysyttyjä. Hotelli- ja hostellipaketit myytiin ennätysajassa loppuun, ja myös festivaalin läheinen koulumajoitus on jo loppuunmyyty. Kysyntään on vastattu avaamalla uusia koulumajoitusvaihtoehtoja, ja myös Camp Provinssissa on edelleen tilaa.
 
Provinssin päälavan alueen yleisökapasiteettia kasvatetaan toimintoja tehostaen. Päälavan viereen nousee nyt jo toinen kolmikerroksinen katsomorakenne, joka lisää osaltaan päälavan alueen katsojapaikkoja erinomaisella näköyhteydellä lavaa kohti.
 
Festivaalin ravintolapalvelut ottavat jälleen askeleen eteenpäin. Tapahtuma-alueen ruokamyyntipisteiden lukumäärää on lisätty ja sortimenttia on kehitetty palvelemaan entistä paremmin erilaisia ruokavalioita ja makutottumuksia niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Myös festivaalin anniskelupisteiden ja drinkkibaarien määriä lisätään.
 
Provinssi varautuu kasvavaan yleisömäärään kehittämällä myös muita palveluitaan. Esimerkiksi festivaalin narikkajärjestelyt ja rannekkeenvaihtopisteet uusitaan entistä tehokkaammiksi lisäämällä asiakaskaistojen ja henkilökunnan määriä.
 
photo: Mikko Koskenkorva / Provinssi 2017
15.05.2018

ALUEOHJELMA JA -TAIDE

Musiikin, yhdessäolon ja laadukkaiden ravintolapalveluiden ohella Provinssi on myös paljon, paljon muutakin. Ympäri festivaalialueetta ja Camp Provinssia löytyy lukemattomia viihdyttäviä, yllättäviä ja ilostuttavia ohjelmanumeroita ja taideprojekteja. Ensimmäiset osa-alueet on nyt julkistettu, paljon lisäyksiä luvassa pitkin loppukevättä ja alkukesää. 

Alueohjelmaa järjestetään sekä ennakkoon kerrotun aikataulun mukaisesti että yllätyksellisesti juuri silloin kun sitä vähiten osaisit odottaa. Pidä siis silmäsi auki liikkuessasi Provinssi-alueella! Tarkemmat aikataulut kerrotaan alueohjelman valmistuttua kokonaisuudessaan.

Törnävänsaaren festivaalialue täyttyy taideteoksista ja -projekteista kasvaen tilataidenäyttelyksi. Mika Pettissalo kokoaa jo aiemmin Provinssissa nähdyistä hahmoista installation alueelle. Artesaani Janita Ala-Mutka rakentaa metalliromusta puiden oksille ripustettavia eläinhahmoja. Landys Roimolan ikoninen Norsu-teos vastaanottaa tänäkin vuonna festivaalikävijät tapahtuma-alueelle.

Camp Provinssissa järjestetään lauantai-illan päätteeksi klassiset syntymäpäiväjuhlat! Lauantaina aamupäivällä Touhuteltta koristellaan festarivieraiden toimesta iltaa varten, jolloin on luvassa ohjelmaa, kreisibailausta ja ennen kaikkea mahtavat päätösbileet.

Päälavan läheisyydessä sijaitseva maailmanpyörä vie festarivieraat korkeuksiin, ja vauhdikkaampia elämyksiä tarjoilee benji-hyppy.

Kansantanssia uudella ja raikkaalla otteella toteuttava Säpäkät tulee ilostuttamaan Provinssiin kukkamekoissaan 50-luvun henkeen

Samba Tropical tuo brasilialaisen lämmön ja Rion karnevaalitunnelman tullessaan! Loisteliaat asut, upeat tanssijat ja aito brasilialainen batacada-rummutus eivät jätä ketään kylmäksi. 

Korttiartisti Raimo Lusma luo ja esittää taianomaisia hetkiä ja kokemuksia.

Camp Provinssi -leirintäalueella järjestettävässä Aamujoogassa saat karistettua edellisen päivän pölyt ja jumit ja tehtyä tilaa uusille seikkailuille. Joogaopettaja Anna Strazdinan ohjauksessa pysyt mukana, vaikka et olisi koskaan ennen joogannut. Kevyt herättelevä harjoitus sopii kaikentasoisille ja -kuntoisille, et tarvitse joogamattoa tai mitään erityisvälineitä.

Festarilempi leiskumaan klassisen parisuhdevisailun merkeissä: Camp Provinssissa tavataan uusia tuttavuuksia ja mahdollisesti myös ihastutaan Napakympin parissa. Touhuteltassa pääset myös kokeilemaan onneasi Bingossa tai todistamaan festivaali- ja artistitietämyksesi Provinssi-tietovisassa.

Provinssin aikaan pelataan jalkapallon MM-kisoja. Kisakatsomot löytyvät festivaalialueelta sekä Camp Provinssista. Torstaina 28.6. pelataan alkulohkon otteluita, ja lauantaina 30.6. on luvassa ensimmäiset neljännesvälierät.

Sauna on jälleen lämpimänä Camp Provinsissa aamusta yöhön. Pääset vaikka aamu-uinnin jälkeen löylyttelemään edellisen päivän pölyt pois.

Ja kuten aikaisemmin mainitsimme, paljon lisää alueohjelmaa kerrotaan Provinssin lähestyessä!

27.04.2018

Provinssin juhlavuoden ohjelmisto valmis ja aikataulut julkistettu

PROVINSSIN JUHLAVUODEN OHJELMA VALMIS JA AIKATAULUT JULKISTETTU

40. kertaa järjestettävän Provinssi-festivaalin juhlavuoden ohjelmisto on valmis, ja tapahtuman soittoaikataulut on nyt julkistettu.

Provinssin lipunmyynti jatkuu ennätyksellisen vilkkaana ja myös majoituspaketit hupenevat kovaa vauhtia.

Iso-Britannian kansallisaarteeksi nimetty Madness tunnetaan ska-musiikkia, rockia ja poppia yhdistelevästä tuotannostaan. ”Our House” ja “It Must Be Love”-jättihiteistään muistettu kokoonpano tanssittaa Provinssi-yleisöä letkeillä rytmeillään perjantaina 29. kesäkuuta.

Antti Tuisku soittaa Provinssissa lauantai-illan viimeisenä esiintyjänä kesän ainoan keikkansa, jonka jälkeen artisti jää pitkälle tauolle. Festivaalin jokaisena päivänä on luvassa muutakin Antti Tuiskuun liittyvää ohjelmaa: torstaina artistia haastatellaan yleisön edessä ja perjantaina Antti Tuisku esittää akustisen konsertin intiimillä Amphitheatre-lavalla. Camp Provinssissa on myös oma Pakko twerkkaa -leirintäalue, joka on tarkoitettu erityisesti Anatude-faneille. 

Kotimaisen pop-kentän kirkkaimpiin tähtiin lukeutuvat Isac Elliot ja ABREU, toukokuussa uransa 10. pitkäsoiton julkaiseva Maj Karma, ”Töis”-hittinsä siivittämänä Emma-gaalassa Vuoden tulokas -sarjassa ehdokkaana ollut hiphop-lupaus Cledos sekä pitkän linjan suomirock-yhtye Egotrippi nähdään ensi kesän Provinssissa.

Tuoretta kotimaista soundia Provinssiin tuovat aikaisemmin Tippa T -nimellä tunnettu trap-suosikki Tippa, uransa aikana niin poppia ja soulia kuin hiphopia ja tangoakin julkaissut Yona,  feminististä näkökulmaa kotimaiseen rap-kulttuuriin tuova Adikia, folkia ja vanhaa iskelmää kappaleissaan sekoittava Laura Moisio, Cheekin ”Sillat”-kappaleeltakin tuttu pop-artisti Ilta, vertauksia Huoratronin kaltaisiin nimiin kerännyt elektronisen musiikin artisti Detalji sekä kokeellista hiphopia triphopiin yhdistelevä Sitoi.

Keväällä esikoislevynsä julkaissut laulaja-lauluntekijäkaksikko Ida Paul & Kalle Lindroth sekä elektronisesta indie-musiikista tunnettu Ona Kamu viimeistelevät Amphitheatre-lavan kattauksen.

Hiljattain uransa parhaaksi nimetyn albuminsa julkaissut Lasten Hautausmaa, viimeisen vuoden aikana yhdeksi suosituimmista kotimaisista punk-bändeistä noussut Huora, 90-lukuista vaihtoehtorockia soittava Ghost World sekä tänä keväänä Hollannin maineikkailla Roadburn-festivaaleilla esiintynyt psykedeliarock-yhtye Horte täydentävät vaihtoehtoisemman rockin tarjontaa.

 

 

 

09.04.2018

Vallilalta kuositaidetta Provinssiin

Provinssin juhlavuoden festivaalikassia koristaa Matleena Issakaisen näyttävä yöperhonen, mystinen festarikiitäjä. Yökkönen muodostuu itse asiassa kolmesta eri perhosesta. Taustalla kohoavat puiden latvat ja etualan kasvillisuus on napattu festarialueen ja Seinäjoen luonnosta. Yötanssi-kuosi leiskuu kahdessa värityksessä, trendiväri lilassa sekä voimakkaassa oranssissa. Yön kiitäjät värjäytyvät lavan laservaloista ja kesäyön toisesta todellisuudesta. Suunnittelija Matleena ammensi kuosi-inspiraatiota sekä omista festarimuisteloistaan että alitajuntansa pyörteistä.

 Matleenan eeppisimmissä festarimuistoissa jorataan kesäyössä diskopallon lailla välkehtivässä paljettimekossa: tanner tymisee, hiki virtaa ja jengi bailaa hulluna.

Pääsin ekan kerran festareille 16-vuotiaana ja siitä lähtien olen ollut lähes joka vuosi. Provinssi on mulle kesän tärkein ja tutuin festari, aito ja rehellinen rock-festari. Parasta on se vapautunut tunnelma. Voi vaan bailata menemään totaalisen irti arjesta. Provinssista saa koko vuodeksi hyvät fiilikset ja energiatankkaukset säilöön. Ja meno vaan paranee joka vuosi. Tykkään itse kovasti yöpyä teltassa: yöllä ohuen telttakankaan toisella puolen jotkut vaan jatkavat bailaamista täyttä menoa sata lasissa, Matleena tunnelmoi.

Kuosidesign valloittaa aluetaiteessa

Vallila tekee ensi kesänä uniikkia aluetaidetta Provinssiin. Vallilan inhouse-kuosisuunnittelijat loivat tapahtuman tunnelmasta inspiroituneet kuosit, joista tehdään kuosi-installaatioita sekä värikylläisiä aluerajauksia ja -somistuksia. Provinssissa perhosvaikutus alkaa heti sisääntuloporteilta: portit on puettu ensi kesänä perhoskuosein, samoin kuin lipunmyynnin teltta ja pari eri festariaitaa. Provinssin päälavan kolmikerroksisen miksaustornin takaseinällä siipensä levittää jättimäinen yökiitäjä, jonka siipiväli hipoo kymmentä metriä. 

Festarikassit tulevat myyntiin huhtikuussa  

Festivaalikangaskassit ovat Provinssin virallisia festarikasseja ja kasseista löytyy Provinssin logo. Kassi on jämäkkä, kestävä ja tilava puuvillakassi vetoketjullisella sisätaskulla. Festarikassiin mahtuu mainiosti kaikki olennaisin: puhelin, lompakko, aurinkorasva, lämmintä vaatetta, glittermeikit, luha, pieniä diskopalloja ja se olennaisin, eli ready to rock -fiilis. Kassi toimii paitsi tyylielementtinä myös bändipaidan tavoin muistona legendaarisista kesähetkistä, -retkistä ja bailuista. Kassit tulevat myyntiin kaikkiin Vallila-myymälöihin huhtikuun loppuun mennessä. Kassin hinta on 10 €/kpl 

Festivaalikasseja on painettu rajattu 600 kappaleen painos. Kangaskassit tulevat myyntiin huhtikuussa ja niitä on saatavilla myös Provinssista.

06.04.2018

Paperi T Provinssiin

Paperi T eli Henri Pulkkinen nähdään Provinssissa lauantaina 30.6. Helsinkiläinen rap-artisti ja runoilija julkaisi tänään lähes kolmen vuoden odotuksen jälkeen uuden singlen ”Kaikki on hyvin”. Artistin samanniminen toinen albumi julkaistaan 15.6.

Valitettavasti Santa Cruzin esiintyminen Provinssissa on peruuntunut.

19.03.2018

Provinssi julkistaa Ambassador-ohjelman

Provinssi julkistaa Ambassador-ohjelman! Festivaalin virallisena lähettiläänä myyt lippuja uuden lipunmyyntipalvelun kautta ja ansaitset pisteitä, joilla voit lunastaa itsellesi palkintoja. Lipunmyynti tapahtuu henkilökohtaisen myyntilinkin kautta. Mitä enemmän pisteitä ansaitset, sitä enemmän palkintoja voit lunastaa. Sinun kauttasi lipun ostavat ystäväsi saavat pääsylippunsa lisäksi myös pieniä etuja!

Mitä Ambassadorin pitää tehdä?

1) Luo tili tästä: https://provinssi.onverve.com/campaign/provinssi-festival/recruit?lang=en-US

2) Kirjaudu tilille ja klikkaa "Start selling".

3) Valitse lipputyyppi ja määrä, jonka haluat myydä.

4) Anna ystäväsi nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Ystäväsi saa sähköpostiinsa linkin lipunmyyntisivulle. Jokaisesta ystäviesi tekemistä ostoista saat pisteitä tilillesi.

5) Siirry takaisin kohtaan 3!

Suljetussa Provinssi Ambassadors 2018 Facebook-ryhmässä saat neuvoja lippujen myymiseen sekä vastauksia erilaisiin kysymyksiin. Helppokäyttöinen ohjelma on englanninkielinen.

05.03.2018

PROVINSSIN JUHLAVUODEN KOTIMAINEN ARTISTIKATTAUS TÄYDENTYY 40 NIMELLÄ

Suomen festivaalikesän ykköstapahtumiin jo neljän vuosikymmenen ajan kuuluneen Provinssin juhlavuoden ohjelmisto täydentyy 40 kotimaisen artistin myötä.

Jaren ja VilleGallen muodostama JVG kuuluu kiistatta Suomen tunnetuimpiin ja suosituimpiin rap-yhtyeisiin. Uransa aikana yli 200 000 albumin myynnillä platinarajoja rikkonut JVG julkaisi viimeisimmän pitkäsoittonsa “Popkorni” elokuussa 2017. Peräti yhdeksän Emma-palkintoa pokannut kaksikko tunnetaan megahittiensä lisäksi yleisön kerta toisensa jälkeen valloittavasta live-energiasta.

Perinteisempää rock-ilmaisua edustavat aina ajankohtaiset yleisösuosikit Maija Vilkkumaa, Olavi Uusivirta, Pariisin Kevät, Scandinavian Music Group sekä Von Hertzen Brothers.

Ensiesiintymisensä Provinssi-yleisön edessä tekee elektronista soundia sykkivä tuore pop-yhtye Ruusut, jonka muodostavat monista yhteyksistä tutut Ringa Manner (mm. The Hearing), Miikka Koivisto (mm. Disco Ensemble), Alpo Nummelin (mm. Cityman) ja Samuli Kukkola (mm. Solano).

Sulavalla soundillaan festivaalikattausta maustaa Reino Nordin, jonka jättihitti “Antaudun” saavutti kesällä 2017 tuplaplatinaa Spotifyssa ja palkittiin Vuoden striimatuimman biisin Emmalla helmikuun alussa yli 11 miljoonalla kuuntelukerrallaan.

Raskaampaa pohjoista osaamista edustavat eeppisen power metallin sanansaattajat Sonata Arctica ja Ensiferum. Suomi-metallin kärkinimenä paikkansa vakiinnuttaneen Stam1nan 10 vuotta sitten ilmestynyt merkkiteos “Raja” uudelleenjulkaistaan huhtikuussa. Tuoretta vimmaista energiaa tarjoaa oululaislähtöinen Blind Channel sekä Rolling Stone -lehdenkin noteeraama helsinkiläinen hard rock -ryhmä Santa Cruz.

Suomenkielisen grimen ykköskastiin kuuluva Töölön Ketterä tuo Lontoon kaduilta tutun soundimaailman kotimaiseen hiphop-skeneen. Yllätyspaluun tehnyt Stig Dogg tunnetaan suomalaisen r´n´b:n itseoikeutettuna valtiaana, ja artistin juuri julkaistulla uutuuslevyllä kuullaan vierailijoita Asasta Pyhimykseen, JVG:sta Vestaan ja Eevil Stööstä Tippa-T:hen. Rähinä Recordsin talliin kuuluva lahjakas laulaja Nelli Matula on kohonnut suuren yleisön tietoisuuteen tiiviin keikkailun ja lukuisten Spotify- ja radiohittiensä ansiosta.

Omaehtoisen rapin mestarit Eevil Stöö x Kube julkaisivat yhteis-ep:n “Pomo Sapiens” joulukuussa 2017. Ainutlaatuisesta live-energiastaan tunnettu PastoriPike nousi laajempaan huomioon viime vuoden “Aito G” -EP:llään. Yksi suomiräpin menestyneimmistä nimistä on paluun loppuunmyytyjen yleisömerien eteen tehnyt Pikku G, jonka vuonna 2003 ilmestynyt läpimurtoalbumi “Räjähdysvaara” toimi tienraivaajana hiphopin nykysuosiolle.

Amphitheatre-lavalle nousevat jo ensimmäisessä Provinssirockissa vuonna 1979 esiintyneet ikoniset suomirockin uudistajat Yari ja Tuomari Nurmio, joka nähdään yhdessä tuoreen Luupäät-kokoonpanonsa kanssa. Suomi-indien kärkinimet Litku Klemetti ja Kynnet sekä kokeellisen rockin pioneeriyhtye Circle ovat lunastaneet paikkansa kriitikoiden ja yleisön suosikkeina. Kulttimainetta nauttiva Joose Keskitalo tunnetaan soolouransa lisäksi myös Kolmas Maailmanpalo- ja Paavoharju-yhtyeistä. Musiikissaan suuria teemoja syleilevän laulaja-lauluntekijän viimeisin albumi on viime vuonna ilmestynyt “Julius Ceasarin anatomia”.

Kitarapohjaisen rockin alkulähteestä ammentavat Jess and the Ancient Ones ja Mara Balls. Primitiivisen hypnoottista ja kraut-vaikutteista elektronista musiikkia takova K-X-P julkaisee uutta materiaalia keväällä. Kouvolalaistrio Have You Ever Seen the Jane Fonda Aerobic VHS? julkaisi alkuvuodesta melodista ja lo-fi-vaikutteilla maustettua indierockia “Jazzbelle 1984 / 1988” -albumin muodossa.

Provinssi-debyyttinsä tekevät urbaanin musiikin nousevat nimet Vilma Alina ja Juulia sekä suoraan Suomen virallisen albumilistan kärkeen esikoislevyllään “Nuorena jaksaa” kohonnut Aleksanteri Hakaniemi. Uuden sukupolven suomirock-soundia edustavat Karina ja Pimeys sekä kovassa nosteessa oleva artistitulokas M.

Arvostettu blues-kitaristi Erja Lyytinen sekä maamme eturivin koomikoiden muodostama The Comedians vahvistavat osaltaan monipuolista artistikattausta.

Modernin ajattomasti soiva kansanmusiikkiyhtye Pirulainen sulattaa genre-rajoja rikkovassa musiikissaan vaikutteita vanhasta iskelmästä, Amerikan juurimusiikista sekä rockista. Kolmen soinnun voimaan luottava helsinkiläinen punkbändi MMSP on kerännyt vertauksia mm. Tehosekoittimeen ja Pää Kii -yhtyeeseen. Tamperelainen High School Dropouts puolestaan kumartaa häpeilemättömästi 90-luvun pop punkille soittaen Green Dayn, The Offspringin ja muiden aikalaisten suurimpia hittejä.

20.02.2018

Provinssin myyntipaikkahaku on nyt avoinna!

Ensi kesänä jo 40. kertaa juhlittava Provinssi järjestetään kolmipäiväisenä torstaista lauantaihin 28.6.–30.6.2018 ja paikkana on tuttu Seinäjoen Törnävänsaari.

Haemme nyt myyjiä mukaan luomaan kesän parasta festivaalia! Haku päättyy 20.3.2018. Hakemus ei vielä sido sinua mihinkään ja kontaktoimme kaikki hakijat henkilökohtaisesti.


Lisätietoa hinnoittelusta:

5m x 5m ruokamyyntipaikka festivaalialueella (5700 EUR + ALV) * 
Food Truck tai vastaava festivaalialueella (5000 EUR + ALV) *
Muu myyntipiste (hinnoitellaan tapauskohtaisesti)
Myyntipiste Camp Provinssissa (hinnoitellaan tapauskohtaisesti)

* 5 m x 5 m ruokamyyntipaikka sisältää teltan, sähkön (3x32A) ja huoltoalueen palvelut (vesi, jätehuolto). Food Truck -paikat sisältävät sähkön (3x32A) ja huoltoalueen palvelut (vesi, jätehuolto).

 

TÄSTÄ MYYNTIPAIKKAHAKEMUKSEEN

 

31.01.2018

PROVINSSIN JUHLAVUODEN ARTISTIKATTAUS TÄYDENTYY!

 
Ensi kesänä 40-vuotisjuhlaansa viettävän Provinssin ohjelmisto on vahvistunut useilla kansainvälisillä ja kotimaisilla huippunimillä. 
 
Yhdysvaltalainen hiphop-musiikin superyhtye Run The Jewels saapuu odotetulle keikalle Provinssiin.  El-P:n ja Killer Miken muodostama Run The Jewels on noussut vaihtoehtoisen hiphopin keskeisimmäksi nimeksi kolmen julkaistun albumin ja maailmalla areenoita täyttävien keikkojensa myötä. 
 
Peräti kahta uutta albumia parhaillaan valmisteleva skotlantilaistrio Biffy Clyro sekä karismaattisen solistinsa Maja Ivarssonin luotsama, Ruotsin rakastetuimpiin kuuluva rockbändi The Sounds ovat lunastaneet paikkansa pyöreitä täyttävän festivaalin juhlakattauksessa aina yhtä hurmoksellisilla keikoillaan. 
 
Provinssin raskaampaa ohjelmistoa edustaa teknistä ja progressiivista äärimetallia soittava ruotsalaisyhtye Meshuggah. Viime syksynä viimeisimmän albuminsa julkaissut yhdysvaltalainen PVRIS saapuu Suomeen vuosia odotetun festivaalikeikan merkeissä. Stadioneillekin soveltuvaa vaihtoehtorockia kiihkeään post-hardcoreen yhdistelevä bändi  on kiertänyt maailmaa esimerkiksi Musen ja 30 Seconds to Marsin seurassa. 
 
Vahvaa brittiosaamista edustavat vaihtoehtorock-yhtyeet BasementThe Hunna sekä tämän hetken kuumin indietulokas Superorganism. Kansainvälistä artistikaartia täydentää vertauksia mm. Drakeen kerännyt tanskalaisräppäri Noah Carter
 
Uransa joulukuussa lopettava ja hiljattain peräti kuusi Tavastia-iltaa minuuteissa loppuunmyynyt Disco Ensemble saapuu viimeistä kertaa Provinssiin. 
 
Provinssin urbaanin musiikin kotimaista tarjontaa vahvistavat keväällä kolmannen pitkäsoittonsa julkaiseva Atomirotta, urallaan yli 50 miljoonaa Spotify-kuuntelukertaa kerännyt pop-tähti Evelina sekä suomiräppäri Gettomasa.
 
Mokoma soittaa Provinssissa kaksi keikkaa. Festivaalin avauspäivänä on luvassa akustinen esiintyminen Amphitheatre-lavalla ja perjantaina sähköinen Mokoma-keikka. Amphitheatren toinen uusi kiinnitys on pitkän uransa aikana ensimmäistä kertaa Provinssissa nähtävä Samuli Edelmann & Orkestra Suora Lähetys. 
 
Amphitheatre-lavan ohjelmiston avaa jokaisena kolmena festivaalipäivänä Provinssi-musikaali. Suomen kulttuurirahaston kärkihankkeeksi valitun musikaalin rooleissa nähdään mm. Maria Lund, Queen-musikaalissa Freddie Mercurya esittänyt Kimmo Blom, Salatuista elämistä tuttu Irina Vartia sekä seinäjokelainen näyttelijä Ville Orttenvuori. 
 
Provinssin ohjelma täydentyy talven ja kevään aikana vielä noin 50 esiintyjällä.

 

22.01.2018

Cheek täydentää Provinssin artistikattausta

Uransa viimeistä vuotta viettävä Cheek jättää komeat jäähyväisensä Provinssi-yleisölle perjantaina 29. kesäkuuta. Kotimaisen räpin valtavirtasuosioon saattanut Cheek on huiman uransa aikana kohonnut Suomen suosituimmaksi artistiksi loppuunmyytyjen suurkonserttien, lukemattomien palkintopystien sekä jättihittien kuten “Sokka irti”, “Timantit on ikuisia”, “Sä huudat” ja “Enkelit” myötä. 

Lisää festivaaliuutisia luvassa jo ensi viikolla...
 
 
16.01.2018

Provinssin historia taipuu musikaaliksi 

Jo  40.  kerran  ensi  kesänä  järjestettävän  Provinssi-­festivaalin  yksi  juhlavuoden  erikoisuuksista  on  Kimmo  Blomin  ja  Maria  Lundin  tähdittämä  Rakkaudesta rokkiin  -Provinssimusikaali.  Rockmusikaalin  ensi‑ilta  nähdään  asiaankuuluvasti  festivaalin ensimmäisenä päivänä Seinäjoen kesäteatterin lavalla Törnävänsaaressa. 
 
Musikaaliin  kiinnitetyiltä  näyttelijöiltä  ei  puutu  lavakokemusta:  valovoimainen  Maria Lund on tähdittänyt isoja musikaaleja ja pitkän uran musiikin parissa tehnyt Kimmo Blom on tuttu muun muassa the Voice of Finlandista sekä Uuden Musiikin Kilpailusta. Huikeaääninen Blom on viihdyttänyt myös Freddie Mercuryna Queen-­musikaalissa.  Blomin  ja  Lundin  lisäksi  musikaalissa  nähdään  Salatut  elämät -televisiosarjasta  tuttu  Irina  Vartia  sekä  seinäjokinen  näyttelijä  Ville  Orttenvuori. Luvassa on myös näytöskohtaisia yllätysvieraita vaihtuvien cameoroolien muodossa.  
 
Suomen  kulttuurirahaston  Etelä-­Pohjanmaan  rahaston  vuoden  2017  kärkihankkeeksi  valittu  Provinssimusikaali  saa  kokeneet  Provinssikävijät  herkiksi; vanhat Provinssilegendat heräävät eloon eikä naurultakaan voi välttyä. Ensimmäiset Provinssit  rakennettiin  kirjoituskoneen  ja  telefaxin  avulla,  ja  juhlavuonteen  2018  mennessä  lakeuksilla  on  esiintynyt  tunnettuja  nimiä  aina  suomirockin  klassikoista ulkomaisiin  kassamagneetteihin.  Kommelluksiltakaan  ei  ole  vältytty.  Musikaali  on  historian verhoa raottava tarina Provinssista – ihmisten juhlasta. 
 
Rakkaudesta  rokkiin  -­Provinssimusikaali  kertoo  aikakausia  kestävästä  yhteydestä  ihmisten  välillä.  Ihmisten,  jotka  rakastavat  musiikkia  ja  ystävyyttä  juhlistavaa festivaalia Seinäjoen sydämessä. Olkoon muta-­Provinssi, lama-­Provinssi tai ennätys-­Provinssi,  kautta  vuosikymmenten  ja  sukupolvien  ihmiset  löytävät  tiensä kesäkuisena  viikonloppuna  Törnävänsaareen.  Miksi?  Koska  rakkaus,  rauha  ja  rock’n’roll! 
 
Musikaalin  kolme  ensimmäistä  esitystä  ovat  osa  Provinssi-­festivaalin  ohjelmistoa,  joten  festivaaliranneke  oikeuttaa  myös  musikaalinäytökseen  festivaalin  aikana. Erikseen myytävät esitykset jatkuvat viikon ajan festivaalin jälkeen. 
 
Provinssimusikaali  toteutetaan  yhteistyössä  Kulttuurikollektiivi  Sillan,  Provinssin,  Seinäjoen  kaupunginteatterin,  Seinäjoen  kaupungin,  Seinäjoen  elävän  musiikin yhdistys Selmu ry:n ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun kanssa. 
 
Lisätietoja:  
Ohjaaja-­käsikirjoittaja, Juulia Soidinaho, p. 044 987 4640, kulttuurikollektiivi.silta@gmail.com
09.01.2018

Provinssin aluetaidehaku on auki!

SINÄ = PROVINSSIN ALUETAIDE?

Aluetaidehaku on nyt auki! Mitä juuri sinä tai kaveriporukkasi haluaisitte toteuttaa Provinssin festivaalialueelle?

Etsimme hyviä tekijöitä suurilla ideoilla! Olet ehkä bongannut Landys Roimolan upean Norsun tai styroksilinnut vedessä? Mistä tulee tämän vuoden suosituin selfiepaikka? Toivomme teoksilta mm. näyttävyyttä ja käytännöllisiä ajatuksia, esimerkiksi teoksia jotka toimivat myös istumapaikkoina.

Unohda näpertely ja maalaa kreisein ideasi isolla pensselillä! Aluetaidehaku on avoinna 11.2.2018 saakka.
 
29.12.2017

Provinssimusikaali tulossa – osallistu tarinakilpailuun ja voita!

Yksi Provinssin 40. juhlavuoden erikoisuuksista on festivaaleilla ensiesityksensä saava "Rakkaudesta Rokkiin" -Provinssimusikaali. Kesästä 2017 lähtien työstetty musikaali on kunnianhimoinen tribuutti vuodesta 1979 lähtien järjestetylle Provinssille ja se esitetään osana festivaaliohjelmistoa jokaisena festivaalipäivänä. Musikaalin toteuttaa Kulttuurikollektiivi Silta yhteistyössä Provinssin, Seinäjoen kaupungin, Selmu ry.:n ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun kanssa. Lue lisää Provinssimusikaalista tästä linkistä!

Löytyykö sinulta takataskustasi tarina, jota muistelet lämmöllä ajatellessasi Provinssia? Kerro se meille ja voit saada tarinasi mukaan Provinssi-musikaaliin ja voittaa liput koko viikonlopuksi Provinssiin sekä Provinssimusikaalin ensi-iltaan!

Osallistu kilpailuun viimeistään 31.1.2018 mennessä jommalla kummalla seuraavista tavoista:

A) Kirjoittamalla tarinasi julkisena tilapäivityksenä Facebookissa ja merkitsemällä tarinasi #provinssimuisto

B) Lähettämällä tarinasi sähköpostitse osoitteeseen kulttuurikollektiivi.silta@gmail.com

Provinssimusikaalin käsikirjoitukseen tarinakilpailun kautta valitut tarinat palkitaan helmikuussa 2018. Voittajille on luvassa ikimuistoinen viikonloppu Provinssissa ja tietenkin paikat Provinssimusikaalin ensi-iltaan.

 

01.12.2017

Päiväkohtainen ohjelma julkistettu - kaikki lipputyypit nyt myynnissä!

Ensi kesänä 40-vuotisjuhlaansa viettävän Provinssin päiväkohtainen ohjelma on julkistettu.

Torstaina 28. kesäkuuta Seinäjoen Törnävänsaarella nähdään tanskalainen raskaan rockin suurnimi Volbeat,  “Unforgettable”-singlensä ja Alman kanssa julkaistun “Phases”-kappaleen myötä huimassa nosteessa oleva newyorkilainen hiphop-artisti French Montana, ensimmäistä kertaa festivaalikeikalle maahamme saapuva brittiläinen metalcore-bändi Asking Alexandria sekä paluun Provinssiin tekevä Lauri Tähkä.

Perjantain ohjelmassa mukana on punkin ikisuosikki The Offspring, juuri viimeisimmällä singlellään "Turvasana" platinaa pokannut Jenni Vartiainen sekä alkuvuodesta odotetun "Tapa poika" -albumin julkaiseva räppäri Pyhimys.

Lauantaina festivaalitunnelman huipentaa Rage Against the Machinen, Public Enemyn sekä Cypress Hillin jäsenistä koostuva superbändi Prophets of Rage, Provinssissa kesän ainoan keikkansa tekevä Antti Tuisku, ruotsalainen metallijyrä Arch Enemy sekä Soundin vuoden 2017 tulokkaaksi nimeämä Vesta.

Juhlavuoden ohjelmistoon on tulossa vielä runsaasti lisäyksiä kymmenien muiden huippunimien myötä. ”Niin juhlavuoden ohjelmiston rakentuminen kuin lipunmyyntikin on käynnistynyt yli kaikkien odotusten. Näkymät ensi kesään ovat äärimmäisen lupaavat ja kaikki indikaattorit viittaavat huikeaan juhlavuoteen. Luvassa on takuuvarmasti valtava määrä upeita ohjelmatäydennyksiä läpi talven ja kevään. Tapahtuma kehittyy jälleen myös muilla osa-alueilla ja odotammekin innolla pääsevämme kertomaan myös kaikesta muusta kuin musiikista - kerrottavaa nimittäin tulee riittämään.”, hehkuttaa festivaalijohtaja Sami Rumpunen.

Juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna järjestettävän kolmipäiväisen festivaalin kaikki lipputyypit ovat nyt myynnissä. Yhden ja kahden päivän early bird -liput alkaen 79 € (norm. 89 €) ovat myynnissä rajoitetun ajan 6.12. saakka. 
3 pv early bird-liput ovat myynnissä hintaan 129 € (norm. 149 €) 31.12. asti. Myös yhden päivän lastenliput lauantaille 30.6. ovat nyt saatavilla hintaan 39 €. Katso kaikki lipputiedot sekä majoituspaketit osoitteesta provinssi.fi/liput.

PROVINSSI 28.-30.6.2018:

Volbeat (DK) / Prophets of Rage (USA) / The Offspring (USA) / Antti Tuisku / French Montana (USA) / Arch Enemy (SWE) / Asking Alexandria (UK) / Jenni Vartiainen / Lauri Tähkä / Pyhimys / Vesta 
+ paljon lisäyksiä luvassa

07.11.2017

ENSIMMÄISET ESIINTYJÄT JULKISTETTU

Suomen suurimpiin festivaaleihin jo 1970-luvun lopulta lähtien kuulunut Provinssi viettää ensi kesänä Seinäjoen Törnävänsaarella 40-vuotisjuhliaan. Kolmipäiväisenä torstaista lauantaihin 28.-30.6.2018 järjestettävä festivaali julkistaa nyt ensimmäiset esiintyjänsä ja aloittaa early bird -hintaisten 3pv-lippujen myynnin.

Tanskalaisbändi Volbeat (DK) on Metallican ja Foo Fightersin tavoin yksi nykypäivän menestyneimmistä raskaan musiikin yhtyeistä. Heavya, rock’n’rollia ja rockabillya kappaleissaan yhdistelevä kokoonpano on myös Suomessa valtaisan suosittu: Volbeatin edellinen vierailu maassamme toteutui loppuvuodesta 2016 hetkessä loppuunmyydyllä Hartwall Arenalla. Urallaan kuusi albumia julkaisseen yhtyeen viimeisin pitkäsoitto on kesällä 2016 ilmestynyt ja myös Suomessa kultaa myynyt ”Seal the Deal & Let's Boogie”.

Rage Against The Machinen, Cypress Hillin ja Public Enemyn jäsenistä koostuva Prophets of Rage (USA) on todellinen superkokoonpano. Viime vuonna ensimmäiset keikkansa soittanut ja kuluvana vuonna lukemattomien festivaalien pääesiintyjänä nähty kollektiivi tarjoilee konserteissaan hengästyttävän kattauksen biisejä Rage Against The Machinen (mm. Killing in the Name”, ”Bullet in the Head”, ”Bulls on Parade”), Public Enemyn (mm. ”Bring the Noise”, ”Welcome to the Terrordome”) ja Cypress Hillin (mm. ”Insane in the Brain”, ”How I Could Just Kill a Man”) tuotannoista sekä parhaita paloja syyskuussa julkaistulta Prophets of Rage -esikoisalbumilta. Tulevalla keikalla on myös vahva yhteys festivaalin historiaan, sillä kaikki kolme yhtyettä ovat vierailleet Provinssirockissa omilla keikoillaan: Rage Against The Machine vuonna 2000, Public Enemy kesällä 1992 ja Cypress Hill vuonna 2010.

Antti Tuisku soittaa Provinssissa kesän ainoan konserttinsa, ja festivaalin jälkeen Anttia ei nähdä esiintymislavoilla ainakaan vuoteen. Erityislaatuisen keikan lisäksi Antti Tuisku on muutenkin vahvasti esillä Provinssissa. Myyntiin tulee rajattu erä Pakko twerkkaa -lippuja, joka sisältää kolmen päivän festivaalilipun lisäksi pääsyn Camp Provinssi -leirintään rajatulle erilliselle Pakko twerkkaa -alueelle, joka on tarkoitettu erityisesti Anatude-faneille. Lisäksi Pakko twerkkaa -lipun ostaneilla on early entrance -mahdollisuus festivaalin Amphitheatre-lavalla järjestettävään Antti Tuiskun intiimiin haastattelutilaisuuteen. 

Provinssilla on erityinen paikka poptähden sydämessä: "On suuri kunnia päättää kesällä 2018 lähes 3,5 vuotta kestänyt Peto-matka nimenomaan Provinssin päälavalle. Muistan kun kesällä 2015 esiinnyin ensimmäistä kertaa kyseisellä festivaalilla. Esiintymisaika oli yöllä jotain 01 ja 02 välillä ja ajattelin, että onkohan koko alueella enää yleisöä paikalla. Teltta oli kuitenkin ääriään myöten täynnä ja tuhannet ihmiset jäivät sen ulkopuolelle. Soitin keskellä yötä vanhemmilleni pohjoiseen ja herätettyäni heidät itkin onnesta ja liikutuksesta – olin kokenut juuri jotain sellaista, mitä en ollut koskaan urani aikana kokenut. Silloin tuli se olo, että olemme ehkä niin sanotusti jonkin suuremman äärellä. Tuon Provinssin jälkeen tahti on vain kiihtynyt. Moni varmasti ajatteli, että haippi kestää hetken, mutta on ollut hurjaa havaita, että vastoin jopa omia ajatuksiani urani huipentuu vasta vuonna 2018. Ensi keväänä lähden areenakiertueelle ja kesällä aloitan määrittelemättömän pituisen keikkatauon Provinssin lavalta. Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea. On aika pistää pillit pussiin ja miettiä elämää muiltakin kanteilta sekä ladata akkuja tulevaa varten – milloin ikinä sen uuden tulemisen aika sitten onkaan.”

Ulkomaista esiintyjäkattausta täydentävät maailman suosituimpiin punkrock-bändeihin kuuluva The Offspring (USA), joka palaa Törnävänsaarelle 17 vuoden tauon jälkeen, tämän hetken kuumimpiin hiphop-nimiin lukeutuva ja hiljattain Alman kanssa yhteiskappaleen julkaissut newyorkilainen räppäri French Montana (USA), melodista death metallia soittava Arch Enemy (SWE) sekä metalcore-bändi Asking Alexandria (UK), joka saapuu viimeinkin festivaalikeikalle Suomeen.

Ensimmäisen Provinssi-julkistuksen viimeistelevät kotimaiset artistit Jenni Vartiainen, Lauri Tähkä, Pyhimys ja Vesta.

Provinssin 3pv-liput ovat saatavilla 31.12.2017 asti early bird -hintaan 129€ (norm. 149€). Festivaalin liput myy Provinssin lippukauppa osoitteessa www.provinssi.fi/liput. Saatavilla on myös VIP-, hotelli- ja Camp Provinssi -paketteja.


PROVINSSI 28.-30.6.2018:
Volbeat (DK) / Prophets of Rage (USA) / The Offspring (USA) / Antti Tuisku / French Montana (USA) / Arch Enemy (SWE) / Asking Alexandria (UK) / Jenni Vartiainen / Lauri Tähkä / Pyhimys / Vesta +paljon lisäyksiä luvassa

LIPUT:
3pv early bird -liput alk. 129€ (myynnissä 31.12.2017 asti)
Ennakkomyynti: www.provinssi.fi/liput

04.10.2017

PROVINSSI 2018

Ensi kesän Provinssin 40. juhlavuoden päivämäärät on julkistettu. Festivaali täyttää Seinäjoella Törnävänsaaren alueen torstaista lauantaihin 28.-30.6.2018. 

Lisää Provinssi-uutisia lähitulevaisuudessa...

16.09.2017

PROVINSSI ETSII HARJOITTELIJOITA KEVÄÄLLE 2018

Nyt avautuu mahtava tilaisuus liittyä osaksi Provinssi-festivaalin ydinorganisaatiota ja olla mukana toteuttamassa ensi kesän parasta festivaalia!

Haemme joukkoomme oma-aloitteisia ja joustaviin olosuhteisiin mukautuvia harjoittelijoita keväälle 2018. Harjoittelupaikkoja löytyy niin festivaalituotannon, aluesomistuksen, graafisen toteutuksen kuin viestinnän ja markkinoinnin parista - lue lisää alempaa!
Jokaisen harjoittelijan toimenkuvan sisältö pyritään räätälöimään harjoittelijan erityisosaaminen, vahvuudet ja omat kehittymistavoitteet huomioiden.

Odotamme harjoittelijoilta:

 • Soveltuva koulutustausta (esimerkiksi kulttuurituotanto, matkailuala, liiketalous, viestintä, muotoilu, graafinen suunnittelu, medianomi/mediatekniikka tms.)
 • Rohkeaa ja ryhmätyökykyistä persoonaa
 • Can-do asennetta ja paineensietokykyä
 • Rakkautta tapahtumia, musiikkia ja kaikkea elämyksellistä kohtaan
 • Sujuva englannin kielen osaaminen luetaan hakijan eduksi

Tarjoamme harjoittelijoille:

 • Monipuolisen ja vastuullisen harjoittelupaikan
 • Ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä näkemään ja kokemaan eturivin festivaalituotanto lähietäisyydeltä
 • Mahtavan työporukan ja koko tiimin tuen

 

Harjoittelu alkaa helmi-maaliskuussa ja kestää heinäkuun alkupuoliskolle saakka. Harjoittelupaikat sijoittuvat Seinäjoelle. 

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja CV:si 8.10.2017 mennessä sähköpostitse osoitteeseen work@provinssi.fi.

Kerrothan hakemuksessasi mille osa-alueelle (alla tarkemmat tehtäväkuvaukset) toivoisit harjoittelupaikkasi sijoittuvan. Haastattelut suoritetaan Seinäjoella lokakuun aikana ja valinnoista tiedotetaan hakijoille marraskuun alkuun mennessä.

 

TUOTANNON HARJOITTELUPAIKAT

Tuotantoassistentit ovat tärkeitä ja keskeisiä toimijoita Provinssin tuotantotiimissä. Assistentit osallistuvat monipuolisesti festivaalin suunnitteluun ja toteuttamiseen aina ideoinnista tapahtuman aikaisiin avainrooleihin saakka. Soveltuva koulutustausta tuotannon harjoittelupaikkoihin voi olla esimerkiksi kulttuurituotannon, liiketalouden tai matkailun alalta. Tuotantoassistenttien tehtävät jakautuvat useille osa-alueille erilaisin painotuksin - toimenkuvat saattavat keskittyä esimerkiksi seuraaviin painopistealueisiin:

 • Henkilöstöhallinto
 • Majoituspalvelut
 • Alue- ja oheisohjelma
 • Kumppanituotannot
 • Ympäristönhuolto
 • Turvallisuus
 • Johtoa avustavat toimistotyö-painotteiset tehtävät

GRAAFISEN SUUNNITTELUN, VIDEOTUOTANNON JA VIESTINNÄN HARJOITTELUPAIKAT

Viestinnän assistentit osallistuvat festivaalin viestinnän suunnitteluun ja toteuttamiseen usealla eri tasolla. Soveltuva koulutustausta voi löytyä esimerkiksi viestinnän, markkinoinnin, muotoilun tai graafisen suunnittelun alalta. Arvostamme graafisten suunnittelutyökalujen hallintaa, vahvaa kirjallista ulosantia, asiakaspalveluasennetta ja erityisesti luovaa sekä innostunutta mieltä.

Toimenkuvat saattavat keskittyä esimerkiksi seuraaville osa-alueille:

 • Graafinen suunnittelu
 • Videotuotannot / editointi
 • Asiakaskontaktien hallinta
 • Verkkosivuston ylläpito
 • SOME-sisältöjen suunnittelu ja toteutus
 • Festivaalialueen visuaalinen suunnittelu ja toteutus
05.07.2017

PROVINSSIN KÄVIJÄKYSELY 2017

Missä onnistuimme ja miten voisimme parantaa Provinssin järjestelyitä? Täytä Provinssi 2017 kävijäkysely ja autat meitä tekemään ensi kesän festivaalista vieläkin paremman.

Osallistuneiden kesken arvotaan 2 x 3pv VIP-liput vuoden 2018 Provinssiin.

04.07.2017

Vastaa kyselyyn majoitustuotteista ja voita liput Provinssiin 2018!

Vastaa festivaalimajoitustuotteita koskevaan kyselyyn ja voita liput Provinssiin 2018!

Kysely on osa Humanistisen ammattikorkeakoulun opinnäytetyötä ja siinä tutkitaan miten kiinnostuneita festivaaliasiakkaat ovat uudenlaisista majoitustuotteista. Kysely on auki kaksi viikkoa tai kunnes vastauksia on kertynyt riittävästi.
Kaikkien vastaajien kesken arvotaan 2xlippua Provinssiin 2018.

KYSELYYN TÄSTÄ

03.07.2017

PROVINSSI KIRPPUTORI

Provinssi pyrkii uusiokäyttämään ja kierrättämään kaiken festivaalilta ylijäävän materiaalin ja tavaran. Kierrätyksen vauhdittamiseksi festivaali järjestää kirpputorin Rytmikorjaamon piha-alueella, Provinssin pihavarastolla keskiviikkona 5.7.2017 klo 15-18.

Myynnissä pieneen hintaan aluetaiteesta ja rakennuksesta ylijäänyttä materiaalia, somisteita, turvatarkastuksessa hylättyjä tavaroita, telttoja ja leirintävarusteita, vanhoja Provinssi-tuotteita ja kaikenlaisia aarteita! Jaossa myös ilmaista tavaraa. Osallistu Provinssin ympäristötalkoisiin ja tule ostoksille!

HUOM! Vain korttimaksu!

02.07.2017

LÖYTÖTAVARAT

Löytötavaroita voi tiedustella sunnuntaina 2.7. pääportin narikasta klo 10-14 välisenä aikana. Puhelinnumero narikkaan 050 309 1117.

Tämän jälkeen kaikki arvotavara (puhelimet, lompakot, korut yms.) toimitetaan maanantain 3.7. aikana Seinäjoen poliisilaitokselle ja muut tavarat siirtyvät Provinssin toimistolle.

Poliisin löytötavaratoimisto
Tiedustelut arkisin klo 8.00 - 16.15:
puh. 0295 415 713

Provinssi / Rytmikorjaamo
Voit kysellä löytötavaroita maanantaista 3.7. klo 12 alkaen osoitteesta info@provinssi.fi tai numerosta 050 309 1117.

01.07.2017

PROVINSSIN YLEISÖMÄÄRÄ 65.000

Helteisessä säässä Seinäjoen Törnävänsaarella järjestettävän Provinssi-festivaalin päätöspäivä lähestyy huipennustaan, ja tapahtuma-alueella on parhaillaan noin 25.000 juhlijaa. Torstaina yleisöä oli 19.000 ja perjantaina 21.000 eli Provinssi-viikonlopun kokonaismääräksi muodostuu 65.000 kävijää. Lipunmyynti jatkuu festivaalialueen portilla.

Provinssin päätösiltana on luvassa vielä monia odotettuja hetkiä kuten Ultra Bra:n ensimmäinen paluukeikka, päälavan viimeisenä esiintyvän Profeettojen jättispektaakkeli, metallibändit Danzig ja In Flames sekä lukuisia muita esiintyjiä.

”Hellerajaa hipova lämpö ja pilvettömältä taivaalta paistava aurinko ovat kirsikat erinomaisesti onnistuneen Provinssi-kakun koristeina. Jopa ennätysmäisen vilkkaan konserttiviikonlopun keskellä saavutettu huikea 25.000 hengen yleisömäärä kertoo Provinssin vahvuudesta kokonaisvaltaisena elämyksenä. Olemme päässeet sellaiseen lentoon, missä ensi kesänä siintävän 40. juhlavuoden valmisteluihin siirtyminen heti ensi viikosta alkaen on valtavan innostavaa”, Provinssin festivaalijohtaja Sami Rumpunen kommentoi.

Ensi kesänä Provinssi viettää 40-vuotisjuhliaan. Festivaali järjestetään tuttuun tapaan juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna.

30.06.2017

PERJANTAINA 21.000 JUHLIJAA

Provinssi-perjantaina yleisöä saapui paikalle avauspäivääkin enemmän: yhteensä 21.000 kävijää. Huomenna lauantaina yleisömäärä tulee kasvamaan entisestään.

Lauantain 1pv-lippuja ja VIP-paketteja on yhä saatavissa Provinssin lippukaupasta ja portilta.

30.06.2017

AVAUSPÄIVÄ KERÄSI 19.000 KÄVIJÄÄ

Provinssin avauspäivä torstai keräsi Törnävänsaarelle runsaat 19.000 juhlavierasta. Perjantaina yleisöä on luvassa torstaita enemmän, ja päätöspäivänä lauantaina Provinssiin saapuu tämän vuoden festivaalin suurin yleisömäärä.
 
”Viimeisen viikon lipunmyynti on ylittänyt kaikki odotuksemme. Helteisenä jatkuvan sääennusteen myötä on jo varmaa, että rikomme kirkkaasti 60.000 kävijän rajan, mikä ylittää tämän vuoden yleisötavoitteemme yli 10.000 juhlijalla”, Provinssin festivaalijohtaja Sami Rumpunen iloitsee.
 
Provinssin ensimmäisen päivän kohokohtia olivat uransa lukuisista hiteistä läpileikkauksen soittanut The Killers, rave-musiikkia ja hiphopia yhdistelevällä tuotannollaan yleisöä tanssittanut Die Antwoord, The Killersin ohella päivän suurimman yleisön kerännyt Haloo Helsinki! sekä moshpitit lavojen eteen keränneet metallibändit Stam1na ja Sabaton. Festivaalin uusi Amphitheatre-lava nousi myös yleisön suosikiksi varsinkin Ismo Alangon soolokeikan aikana.
 
Festivaalin yhden ja kahden päivän lippuja on edelleen saatavissa Provinssin nettisivujen lippukaupasta, Lippupisteestä, Tiketistä ja myös portilta.
27.06.2017

KÄVIJÄTAVOITE YLITTYY

Jo 39. kertaa järjestettävä Provinssi täyttää tulevana viikonloppuna Seinäjoen Törnävänsaaren kauniin puistoalueen. Kolmen päivän aikana Provinssin viidelle lavalle nousee kymmeniä ulkomaisia ja suomalaisia artisteja, ja festivaalikentällä sekä Camp Provinssissa nautitaan musiikin lisäksi yllätyksellisestä alueohjelmasta, elämyksellisistä taideprojekteista ja laadukkaista ravintolapalveluista. Myös sääennusteet suosivat Provinssia: festivaalin ajaksi on luvattu aurinkoista ja lähes helteistä keliä.

Provinssin lipunmyynti jatkuu vilkkaana, ja festivaali ylittää 50.000 kävijän tavoitteensa. Näin Provinssi on tänäkin vuonna alkukesän suurin Suomessa järjestettävä festivaali.

”Viimeisten hienosäätöjen keskellä voin jo todeta festivaalimme ottavan jälleen merkittävän askeleen eteenpäin monin eri tavoin. Palvelutasomme nousee edelleen humisten – aivan kuin sen vuosittain kuuluukin. Aina uudistuva festivaalialueemme on mielestäni kauniimpi, viihdyttävämpi ja toiminnallisempi kuin kertaakaan aikaisemmin. Odotamme malttamattomina, että portit avautuvat torstaina ja pääsemme esittelemään täyden kattauksemme”, festivaalijohtaja Sami Rumpunen iloitsee.

Provinssi-alue on jälleen kokenut lukuisia päivityksiä. Törnävänsaaren kesäteatterin istumakatsomolla varustettu Amphitheatre otetaan ensimmäistä kertaa osaksi festivaalikenttää. Provinssin VIP-alue muuttaa päälavakentän toiselle puolelle, jonne toteutetaan täysin uudenlainen kolmikerroksinen VIP-katsomo. Merkittävästi uudistetussa ruoka- ja juomatarjonnassa on panostettu varsinkin erikoisruokavalioihin, drinkki- ja cocktail-baareihin sekä Carnival Islandin katuruokakeskittymään. Ruokatarjonnan uudistuksiin kuuluu myös leirintäalue Camp Provinssin brunssit, jotka ovat saatavana myös vegaanisina vaihtoehtoina.

Provinssin 1-3 päivän liput, VIP-paketit ja Camp Provinssi -leirintä ovat myynnissä osoitteessa www.provinssi.fi/liput, Lippupisteessä ja Tiketissä.

21.06.2017

PROVINSSIN VALOKUVAUSKILPAILU

Kuten aikaisemmin keväällä kerroimme, tänä kesänä Provinssi-yleisö saa ensimmäistä kertaa tuoda festarialueelle järjestelmäkameroita.

Uudistuksen kunniaksi järjestämme valokuvauskilpailun, johon kaikki Provinssi-kävijät voivat osallistua kuvauskalustosta tai -kokemuksesta riippumatta. Voit siis kuvata kännykkäkameralla, pokkarilla tai järkkärillä!

Haemme voittajakuvaa, josta käy ilmi Provinssin ainutlaatuinen tunnelma mahdollisimman hyvin. Toivomme kuvissa näkyvän tunnistettavia elementtejä Provinssin alueesta (lava, maailmapyörä, joki, sillat, norsu...) yleisöä, festaririemua ja erityisesti sitä tunnettua Provinssi-fiilistä! Toki myös artistikuvilla saa osallistua.

Ota siis kamera mukaan Provinssiin ja postaa kilpailukuvasi Instagramiin viimeistään pe 7.7.2017 hashtageilla: #provinssiphoto ja #provinssi.

Voittaja saa itselleen VIP-liput kesän 2018 Provinssiin tai halutessaan hän pääsee jäseneksi Provinssin viralliseen valokuvaustiimiin.

Ohessa yksi viime vuoden suosikkikuvistamme. Nightwishin ilotulituksen ja maailmapyörän taltioi Provinssin valokuvatiimiin kuuluva Mikko Koskenkorva.

19.06.2017

MUUTOKSIA OHJELMASSA

Aikaisemmin tänä vuonna julkaistulla uutuusalbumillaan "Bringer of Pain" listaykköseksi noussut metallibändi Battle Beast esiintyy Provinssissa torstaina 29.6.2017. Suomen tämän hetken suosituimpiin raskaan musiikin yhtyeisiin lukeutuva kokoonpano korvaa esiintymisensä Provinssissa festivaalista riippumattomista syistä peruneen While She Sleepsin tilalla.

Myös Fickle Friends on perunut Provinssi-keikkansa, tilalla nähdään englanninkielisen suomiräpin kuumin lupaus View. Keikka Soundi Stagella torstai-iltana klo 21.45-22.45.

Artistien kiireellisistä aikatauluista johtuen Mikko Joensuu ja Litku Klemetti & Tuntematon numero vaihtavat perjantaina 30.6.2017 keskenään soittoaikoja. Litku Klemetti nähdään Amphitheatre-lavalla klo 17.00-18.00 ja Mikko Joensuu Radio Helsinki Stagella klo 23.15-00.15.

09.06.2017

POIKKEUSLIIKENNEJÄRJESTELY PROVINSSIN AIKAAN

Törnäväntie muuttuu Provinssi-festivaalin ajaksi yksisuuntaiseksi välillä Kirkkotie-Hamarintie. Tällä välillä Törnäväntieltä suljetaan yksi kaista ja sallittu ajosuunta kulkee keskustan suunnasta kohti Hotelli Sorsanpesää (Hamarintietä).

Kiertoteinä Törnäväntielle toimivat Huhtalantie ja Ruukintie.

Tien osittaisen sulkemisen tarkoituksena on parantaa alueen asukkaiden sekä festivaalin asiakkaiden turvallisuutta, vähentää festivaalialueen ruuhkia sekä ylimääräistä liikennettä festivaalialueen välittömässä läheisyydessä. Liikennejärjestely on voimassa to 29.6. klo 8:00 - su 2.7. klo 8:00 välisen ajan. 

Tien osittainen sulkeminen on suunniteltu yhdessä festivaalin, poliisin ja Seinäjoen kaupungin toimesta.

kartta

 

Lisätietoja:

Seinäjoki Festivals Oy / Provinssi

Ville Koivisto

Tuotantopäällikkö

p. 050 528 0043

 

Seinäjoen Poliisi

Pasi Korpi-Hallila

Komisario

kirjaamo.pohjanmaa@poliisi.fi

 

10.05.2017

OHJELMA VALMIS JA AIKATAULUT JULKISTETTU

Provinssin viimeiset esiintyjät ja soittoaikataulut on julkistettu! Pääesiintyjien The Killersin, Ellie Gouldingin, Profeettojen, Ultra Bra:n, Die Antwoordin, In Flamesin, Danzigin, The Hivesin ja Sabatonin lisäksi Provinssissa nähdään kolmen päivän aikana 29.6.-1.7.2017 runsaat 70 muutakin artistia. Katso kaikki esiintyjät ja aikataulut täältä.

Provinssin tapahtumakentän vieressä oleva kesäteatteri otetaan osaksi festivaalialuetta, ja paikkaan rakennetaan uusi Amphitheatre-lava. Kyseessä on nousevalla istumakatsomolla varustettu esiintymisareena, jolla nähdään viikonlopun aikana erityisesti laulaja-lauluntekijöitä. Amphitheatre-lavan kiinnityksiä ovat esimerkiksi Ismo Alanko yksin, Samuli Putro, tämän vuoden Teosto-palkinnon voittanut Mikko Joensuu, Astrid Swan, The Hearing, Matti Johannes Koivu sekä vauva.fi -keskustelupalstan kirjoituksista sanoituksensa kerännyt Kalevauva.fi.

Uuden albumin ilmestymiseen valmistautuva Kasmir, elektronisen musiikin artisti Huoratron ja Pohjanmaan ikisuosikki Klamydia nähdään myös Törnävänsaarella.

Nousevia esiintyjiä edustavat melodista pop-musiikkia soittava KUUMAA, jonka laulaja on näyttelijänäkin tunnettu Johannes Brotherus, alkuvuodesta debyyttialbuminsa Sakara-levymerkin kautta julkaissut Ikinä, mielenkiintoisimpiin kotimaisiin indierock-lupauksiin kuuluvat Jaakko Aukusti ja Salaliitto, pop-artisti Nelli Matula, energistä garegerockia soittava The Empire Strikes, yhteiskuntakriittisistä lyriikoistaan tunnettu rap-artisti Mercedes Bentso sekä elektronista pop-musiikkia julkaiseva SUAD.

Uusia seinäjokelaisbändejä ovat Coldplay- ja Imagine Dragons -vertauksia kerännyt Planet Case sekä juuri toisen albuminsa julkaissut vaihtoehtorockbändi Malamujér.

Carnival Islandin alueohjelma julkistetaan myöhemmin keväällä, mutta ensimmäisenä maistiaisena kerrotaan D.R.E.A.M-kaksikon järjestämät Beyoncé-bileet, jotka saapuvat ensimmäistä kertaa pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

Provinssin kattaus täydentyy vielä kevään aikana alueohjelman ja ruokatarjonnan osalta.

Osta liput: www.provinssi.fi/liput

09.05.2017

Vallila X Provinssi

Säihkyvät siniset paljettilegginssit nuolevat nuoren naisen jalkoja. Festarilookin viimeistelee tyylikäs ja koristeellinen kangaskassi. Vallila lanseeraa festarikesäksi 2017 uuden festivaalimalliston: Vallila X Provinssi. Kuosit toimivat paitsi tapahtumien sykkeessä myös kesäkodin koristeina: ne esiintyvät kestävissä kangaskasseissa sekä pehmeissä sisustustyynyissä.

Kolme Provinssi-kuosia ovat hypnotisoiva mustavalkoinen Suomu, loistava keltainen Sydän sekä runsas mustavalkoinen Viidakko. Provinssi-kuosit taiteili Vallilan kuosisuunnittelija Matleena Issakainen. Provinssi-kuosit ovat inspiroituneet tatuointien tarinallisuudesta ja pohjoisesta festarikansasta.

Festivaalimalliston kangaskassit ovat tulevan kesän Provinssin virallisia festarikasseja. Kassi on jämäkkä ja kestävä puuvillakassi, jossa on vetoketjullinen sisätasku arvotavaroita varten. Festarikassiin mahtuu mainiosti kaikki olennaisin: puhelin, lompakko kamera, aurinkorasva, lämmin paita ja se tärkein, eli kesäfiilis. Festarikassiuutuudet viimeistelevät festarityylin, ja ovat tulevan kesän it-kasseja.

Tyynykokoelma tuo erikoismallistoon sisustuksellisen lisän. Koristetyyny on sisustuksen tyylikäs ja vangitseva loppusilaus. Kaikissa festivaalimalliston tuotteissa on festareiden logot. Malliston tuotteet toimivat paitsi tyylielementtinä myös jälkikäteen muistona eeppisistä kesähetkistä ja yöttömien öiden seikkailuista. Ja mikä parasta, festarimallisto tarjoaa tyyliä erikoishintaan: mallisto on myynnissä rajoitetun ajan hinnoin: kangaskassi 10 €/kpl ja sisustustyyny 12 €/kpl.

Kuosit loistavat myös paikan päällä tapahtumissa. Provinssin somistuksia tehdään kuvataiteilija Landys Roimolan kanssa. Landys on tunnettu kierrätysmateriaalien käytöstä, ja Provinssin taideinstallaatiot toteutetaan kierrätyskankaista.

– On mahtavaa päästä tekemään syvempää yhteistyötä kotimaisen ja arvostetun Vallilan kanssa. Provinssin osalta aloitamme täysin uudenlaisen partneruuden, ja Sidewaysin kanssa yhteistyö tiivistyy entisestään. Kuosit ovat upeita, ja olen innoissani siitä, miten suunnittelijat ovat tavoittaneet festaritunnelman. Nämä tuotteet lähtevät myös omaan kotiin, sanoo Provinssin järjestelyissä mukana olevan Fullsteam Agencyn toimitusjohtaja Heidi Aho.

Festivaalimalliston tuotteet tulevat myyntiin toukokuussa Vallilan myymälöihin ympäri Suomea, Vallila.fi-verkkokauppaan sekä jälleenmyyjille. Tuotteet ovat myynnissä myös Provinssissa. Malliston kuoseja tullaan näkemään mahdollisesti myös muissa Vallilan tuotteissa tulevaisuudessa.

30.03.2017

DANZIG (USA), YOU ME AT SIX (UK) JA MUITA UUSIA ESIINTYJIÄ

Maineikas raskaan sarjan moniottelija Danzig (USA) vahvistaa Provinssin lauantaipäivän kattausta. Yhtye juhlistaa ikonisen "Danzig III: How the Gods Kill" -levyn 25-vuotista taivalta vain muutaman valikoidun keikan merkeissä. Misfits- ja Samhain-yhtyeiden keulahahmonakin tunnetun Glenn Danzigin sävelkynä on pysynyt terässä, ja bändi julkistaa "Black Laden Crown" -nimeä kantavan albumin toukokuussa. Tuleva pitkäsoitto Danzigin ensimmäinen uutta musiikkia sisältävä levy seitsemään vuoteen.

Melodista vaihtoehtorockia soittava You Me At Six (UK) julkaisi hiljattain "Night People" -albumin kolmen vuoden hiljaiselon jälkeen. Brittiviisikko on palannut aiempaa rosoisemmalla soundilla ja on valmis villiinnyttämään yleisöä entistäkin energisemmällä livemeiningillä.

Kolmipäiväisen festivaalin ohjelmakalenteri täydentyy myös rakastetun ruotsinsuomalaisen laulaja-lauluntekijän Anna Järvisen (SWE) noustessa Provinssi-yleisön eteen perjantaina. Tanssimaan pakottavaa kasari-vaikutteista indiepoppia soittava brittibändi Fickle Friends (UK) puolestaan on tullut suomalaiselle yleisölle tutuksi mm. ”Swim”-hitistään sekä aurinkoisesta esiintymisestään kahden vuoden takaisella Sideways-keikallaan.

Muun muassa Arctic Monkeysiin ja Ryan Adamsiin vertautuvan liverpoolilaisen Louis Berryn (UK) tummasti soiva ääni ja juureva soundi vangitsee kuulijansa. Brittimedian ylistämä tyylikäs artisti viimeistelee parhaillaan ensimmäistä pitkäsoittoaan.

Kotimaisen indien ystäville on luvassa mannaa huimassa nosteessa olevan Litku Klemetti & Tuntematon Numero -yhtyeen keikan muodossa. Suomen First Aid Kitiksikin nimetyn Iron Country Sistersin herkän kauniit laulumelodiat hyväilevät korvia. Punkimpaa mättöä puolestaan tarjoilevat tamperelaisbändi Huora ja seinäjokelainen Äpärät.

10.03.2017

Etsimme alue-esiintyjiä vuoden 2017 Provinssiin!

Oletko kyllästynyt soittelemaan autotallissasi ja haaveilet täyttäväsi Törnävänsaaren? Vai haaveiletko stand up- koomikon urasta? Kenties sinulla on mahtavin tanssiryhmä tai olet luovuuden ruumiillistuma. Provinssi hakee tekijöitä kaikilta esittävän taiteen osa-alueilta!

Otamme vastaan ihan mitä tahansa ideoita esimerkiksi teatterin, sirkustaiteen, musiikin ja vaikkapa taikuuden saralta. Taivas on rajana! Haku on avoin sekä pitkäaikaisille taiteilijoille että uusille maailmanvalloittajille. Nyt sinulla on mahdollisuus tulla tekemään kaikkien aikojen Provinssia!

Lue lisää & täytä hakemus ja ehkä juuri sinä olet osa Provinssia tänä kesänä. 

Hakuaika päättyy 30.4.2017. Otamme yhteyttä valovoimaisimpiin kandidaatteihin viimeistään toukokuun lopussa.

27.02.2017

TALKOOHAKU ON AVATTU!

PROVINSSIN TALKOOHAKU ON NYT AVATTU!

Talkootyössä pääsee kurkistamaan festivaalin kulissien taakse, tutustumaan uusiin ihmisiin, saa rutkasti työkokemusta ja työtodistuksen, näkee kesän parhaimpia keikkoja, saa ruokaa ja juomaa työpäivinä, upean staff-paidan sekä majoituksen festivaalin ajaksi - ja tämän kaiken täysin ilmaiseksi!

Lähde siis mukaan tekemään kesän parasta festaria!

Lisätietoja ja ilmoittautumislomake löytyy: provinssi.fi/talkootyo

25.02.2017

SABATON PROVINSSIIN

Lupasimme aikaisemmin tällä viikolla, että kerromme pian metallikattauksemme toisen kärkinimen. Voimme nyt ylpeinä ilmoittaa, että In Flamesin lisäksi myös Sabaton saapuu ensi kesänä Törnävänsaarelle!

Ensimmäistä kertaa Provinssissa nähtävä power metal -bändi Sabaton kuuluu Pohjoismaiden menestyksekkäimpiin raskaan musiikin yhtyeisiin. Ruotsin Falunista saapuvat voimametallin soturit ammentavat biisiaiheensa sotaisesta historiasta jylhillä soundeilla kuorrutettuna. Aikaisemmin esimerkiksi Iron Maidenin kanssa keikkailleen Sabatonin uusin albumi on viime syksynä ilmestynyt, järjestyksessään jo bändin kahdeksas pitkäsoitto ”The Last Stand”.

Sabaton Provinssissa torstaina 29.6.2017.

23.02.2017

Raskaan musiikin tarjontamme vahvistuu jälleen uusilla kiinnityksillä. Viime vuonna ylistetyn ”All Our Gods Have Abandoned Us” -albumin julkaissut brittiläinen metalcore-yhtye Architects (UK) sekä myöskin Iso-Britanniasta saapuva progressiivista metalcorea soittava Black Peaks (UK) nähdään molemmat ensi kesänä Törnävänsaarella.

Lisäksi ohjelmistoon on varmistunut ulkomainen esiintyjä, joka on In Flamesin ohella tämän vuoden metallikattauksemme toinen kärkinimi. Yhtye paljastetaan tällä sivustolla lauantaina 25.2.2017 klo 16.00.

Kotimaisia lisäyksiä ovat 13 vuoden hiljaiselon jälkeen paluun tekevä Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, melodista deathmetallia soittava Diablo sekä vain harvakseltaan keikkaileva pakanametallibändi Moonsorrow. Saapumisen Provinssiin on myös vahvistanut seinäjokelaislähtöinen Oranssi Pazuzu, joka yhdistelee tuotannossaan raskaan musiikin alalajeja blackmetallista psykedeliaan ja doomista sludgeen.

Katso Provinssin kaikki julkistetut esiintyjät täällä.

20.02.2017

Myyntipaikkahaku on nyt auki!

Provinssin myyntipaikkahaku on nyt auki!

 

Etsimme jälleen festivaalillemme monipuolisia ruoka-, herkku-, ja tavaramyyjiä! Voit jättää hakemuksen oheisen lomakkeen kautta.

TÄSTÄ LOMAKKEESEEN

Hakea voi aina 31.3.2017 saakka. Kontaktoimme kaikki hakemuksen jättäneet.

 

 

14.02.2017

33 UUTTA ESIINTYJÄÄ

Provinssin esiintyjälistaus täydentyy suurella joukolla kotimaisia artisteja ja yhtyeitä: uusin julkistuskokonaisuus sisältää yhteensä 33 esiintyjää Suomen suosituimmista artisteista nouseviin kykyihin.

Keikka- ja levytystauolta palannut Haloo Helsinki!, tämän vuoden Emma-gaalan palkituin artisti Vesala, juuri uuden albumin julkaissut Disco Ensemble, hiphop-kaksikko JVG ja suomimetallin ykkösnimi Stam1na nähdään kaikki ensi kesän Provinssissa.

Suomipopin eturivin artisteista Seinäjoelle saapuvat muun muassa Sanni, Robin ja Jenni Vartiainen, ja iskelmällisempää pop-musiikkia edustavat Kaija Koo ja Suvi Teräsniska.

Pariisin kevät nousi tällä viikolla Suomen virallisen listan kärkeen ajankohtaisella ”Kuume”-levyllään, ja yli 15 vuotta toiminut Happoradio saapuu ensimmäistä kertaa urallaan Törnävänsaarelle. Rock-kattausta täydentävät myös CMX, Teksti-TV 666, Mira Luoti, Lasten Hautausmaa, Kairon; IRSE! ja Tryer.

Hiphop-ohjelmistossa nähdään Teflon Brothers, Gasellit, Tippa-T, Tuuttimörkö, Aivovuoto, DJ Kridlokk ja Töölön Ketterä. Elektronista pop-musiikkia edustavat Regina-yhtyeestä soolouralle siirtynyt Iisa, erityisesti ulkomailla kulttimainetta nauttiva Jaakko Eino Kalevi sekä nopeassa ajassa yhdeksi kotimaan lupaavimmista kyvyistä noussut Kauriinmetsästäjät.

Nuoremman sukupolven artisteista Provinssiin saapuvat viime vuoden hittilevyllään läpimurron tehnyt Ellinoora, Emma-gaalassa vuoden kotimaisena artistina palkittu Arttu Lindeman, heti ensimmäisillä julkaisuillaan kultaa ja platinaa myynyt laulaja-lauluntekijä Lucas, esimerkiksi Kauriinmetsästäjien ja Töölön Ketterän kanssa yhteistyötä tehnyt Vesta sekä indiepop-kolmikko Younghearted.

Tutustu julkistettuihin esiintyjiin täällä.
Provinssi lippukauppa löytyy osoitteesta www.provinssi.fi/liput.

Provinssin ohjelmisto täydentyy talven ja kevään mittaan vielä lukuisilla esiintyjillä.

25.01.2017

MAMMUTIN PALUU – ULTRA BRA PROVINSSIIN

Se on viimein totta. Yksi yhdeksänkymmentäluvun merkittävimmistä suomalaisista bändeistä tekee ensi kesänä näyttävän paluun estradeille. Ultra Bran odotettu comeback-keikka toteutuu missä muulla kuin Provinssissa lauantai-iltana 1.7.2017.

Omaääninen bändi koostui aikoinaan harvinaislaatuisesta ryhmästä ihmisiä. Myöhemmin Ultra Bran jäsenet ja sanoittajat ovat lyöneet leimansa suomalaiseen musiikkiin, teatteriin, politiikkaan ja tieteeseen tavalla, jota voi pitää poikkeuksellisena.

Paluukeikoille yhtyettä on kosittu usein. Kun sellaisten mahdollisuutta jälleen viime joulukuussa tiedusteltiin, yhtye huomasi, että ensimmäistä kertaa ne saattaisivat onnistua.

”Meillä on niin paljon jäseniä bändissä, että aina jollain on ollut levy tekeillä tai vastaavaa. Tänä vuonna ihmisten aikataulut sopivat kerrankin yhteen ja päätös keikoista syntyi nopeasti. Nyt on se hetki, jolloin lähtisimme todellakin laulamaan festareille”, sanoo säveltäjä Kerkko Koskinen.

Ultra Bran lopettaessa vuonna 2001 ei sillä ollut manttelinperijöitä. Nykyisten radiokanavien hallitsijoiden rinnalla yhtyeen omintakeisuus on vain korostunut. Ehkä tästä syystä aikoinaan sukupolvensa äänenä pidetyn ryhmän musiikki onkin siirtynyt sukupolvelta toiselle. Kunnianhimoiset sovitukset, tarttuvat melodiat ja koskettavat tekstit eivät ole menettäneet tenhoaan, vaan vedonneet vuodesta toiseen yhä uusiin musiikin harrastajiin ja rakastajiin.

Kerkko Koskisesta tämä on tuntunut palkitsevalta. Joka vuosi joku ryhmä nuoria muusikoita pyytää häneltä nuotteja esityksiinsä.

”Myös meille itsellemme bändi ja sen musiikki ovat tietysti tärkeitä. Ultra Bra oli meidänkin nuoruuttamme.”

17.01.2017

THE KILLERS PROVINSSIN PÄÄESIINTYJÄKSI

Maailman suosituimpiin yhtyeisiin lukeutuva The Killers on tämän vuoden Provinssi-festivaalin pääesiintyjä. Uuden albumin julkaisuun valmistautuva yhdysvaltalaisbändi soittaa 15 vuoden odotuksen päätteeksi uransa ensimmäisen festivaalikeikkansa Suomessa.

Samassa yhteydessä Provinssi julkistaa artistien esiintymispäivät. Festivaalin kaikki lippityypit ovat nyt myynnissä, ja 1pv-liput ovat saatavissa tarjoushintaan 31.1.2017 asti osoitteessa www.provinssi.fi/liput.

2000-luvun alussa perustetun The Killersin ura käynnistyi rakettimaisesti, kun bändin esikoisalbumilta ”Hot Fuss” löytyneet ”Mr. Brightside” ja ”Somebody Told Me” nousivat maailmanlaajuisiksi jättihiteiksi. Seuraava pitkäsoitto ”Sam’s Town” kasvatti The Killersin suosion vieläkin suuremmaksi ja teki The Killersistä areenoita kiertävän supertähtiyhtyeen. Kakkoslevyn maailmankiertueella Las Vegasista saapuva bändi nähtiin myös loppuunmyydyssä Helsingin Jäähallissa. Sittemmin The Killers on julkaissut lukemattomia muitakin hittejä sekä noussut Coldplayn ja Kings Of Leonin tavoin maailman suurimpien rock-yhtyeiden joukkoon.

Moninkertaista platinaa Yhdysvalloissa myynyt ja jokaisella neljällä pitkäsoitollaan brittilistan ykköseksi noussut The Killers viimeistelee parhaillaan uransa viidettä albumia, jonka odotetaan ilmestyvän kesän alussa.

”The Killers on mielestäni täydellinen festariesiintyjä: setti täynnä hittejä, vauhtia, suuria tunteita ja kaikkensa lavalla antava asenne. Yhtyettä on haettu jo vuosien ajan Suomeen niin Provinssin kuin usean muunkin festivaalin toimesta. Olemme tietysti hyvin ylpeitä ja onnellisia siitä, että The Killersin ensimmäinen festarikeikka Suomessa toteutuu juuri Provinssissa”, festivaalijohtaja Sami Rumpunen iloitsee.

Provinssin ohjelmisto täydentyy talven ja kevään aikana vielä kymmenillä artisteilla.

To 29.6.2017
The Killers (USA), Die Antwoord (ZA), Airbourne (AU), While She Sleeps (UK), Turmion Kätilöt

Pe 30.6.2017
Ellie Goulding (UK), The Hives (SWE), Children of Bodom, Popeda

La 1.7.2017
In Flames (SWE), Profeetat, Amaranthe (SWE), Apulanta

LIPUT:
3pv alk. 139€
2pv (to+pe, pe+la, to+la) alk. 119€
1pv (to, pe, la) alk. 69€

1pv-lippujen early bird -hinta 69€ on voimassa 31.1.2017 asti, 1.2.2017 alkaen 79€

Lippukaupan löydät täältä.

17.01.2017

THE LUMINEERSIN ESIINTYMINEN PERUUTUU

Folk-yhtye The Lumineers (USA) on perunut alkukesän festivaalikeikkojaan. Yhtye valittiin U2:n Yhdysvaltojen stadionkiertueen lämmittelijäksi, jonka vuoksi The Lumineers on estynyt saapumasta Provinssiin.

15.12.2016

JULKISTUSVIIKKO PÄÄTTYY ROCK-UUTISIIN

Olemme julkistaneet tällä viikolla ohjelmistoa jo maanantaina ja keskiviikkona. Tänään perjantaina Provinssin esiintyjälista täydentyy vielä seitsemällä rock- ja metalliartistilla.

The Hives kohosi maailmanmaineeseen 2000-luvun alkuvuosina punkia, garagea ja rock’n’rollia yhdistelleellä soundillaan sekä erityisesti rokkikukkomaisella asenteella vedetystä keikoistaan. Viisi albumia julkaissut ruotsalaisyhtye palaa nyt Suomeen viiden vuoden tauon jälkeen. The Hivesin suurimpia hittejä ovat esimerkiksi ”Hate To Say I Told You So”, ”Walk Idiot Walk” ja ”Tick Tick Boom”.

Myöskin naapurimaastamme saapuva Amaranthe on viime vuosina noussut Suomessa yhdeksi suosituimmista ruotsalaisbändeistä. Melodista metallimusiikkia karismaattisen vokalistin Elize Rydin johtamana esittävä kokoonpano on ajankohtainen lokakuussa ilmestyneestä ”Maximalism”-levystään, joka nousi Suomen albumilistalla sijalle kolme.

Hiljattain Bring Me The Horizonin lämmittelijänä Helsingin Jäähallissa vieraillut While She Sleeps kuuluu metalcoren ja post-hardcoren kuumimpiin nimiin. Tuleva keikka Provinssissa on brittibändin ensimmäinen festivaalikeikka Suomessa.

Provinssin yleisökyselyssä toivotuimpiin kotimaisiin artisteihin lukeutuva Apulanta palaa välivuoden jälkeen Törnävänsaarelle. Children of Bodom puolestaan esiintyy Provinssissa ensimmäistä kertaa nykyisellä kokoonpanollaan, ja raskaampaa osastoa tarjoilee industrial-vaikutteista metallia soittava Turmion Kätilöt. Suomirockin ikisuosikki Popeda juhlistaa 40-vuotista uraansa Provinssiin saapuvalla juhlakiertueella.

Koko julkistetun ohjelmiston löydät täältä.
Lippukauppa sijaitsee tutussa osoitteessa: www.provinssi.fi/liput

13.12.2016

PROFEETAT PROVINSSIIN

Tämän viikon maanantaina julkistimme ensimmäiset Provinssi-kiinnitykset, mutta päätimme heti perään täydentää ohjelmistoa vielä yhdellä uudella esiintyjällä (tai oikeastaan kahdella).

Profeetat eli Cheek ja Elastinen toteuttavat hiljattain julkistettujen areenakonserttien jatkoksi myös muutamia valikoituja festivaalikeikkoja. Luvassa Profeetet-materiaalia sekä Cheekin ja Elastisen soolobiisejä – yhdessä ja erikseen esitettynä.

Profeettojen single ”Sinuhe” julkaistiin marraskuun lopussa ja kappale nousi suoraan Spotify-listan ykköseksi keräten nopeassa ajassa yli 1,5 miljoonaa soittokertaa.

12.12.2016

ENSIMMÄISET JULKISTUKSET

Tulevan kesän Provinssi-festivaalin ensimmäiset julkistetut artistit ovat pop-tähti Ellie Goulding, melodista deathmetallia soittava In Flames, ensi kesän jälkeen uransa lopettava elektronisen musiikin yhtye Die Antwoord, australialainen hardrock-kokoonpano Airbourne sekä viimeinkin Suomeen saapuva indie/folk-bändi The Lumineers.

Provinssi järjestään Seinäjoen Törnävänsaarella 29.6.-1.7.2017, ja festivaalin early bird -hintaiset 3pv-liput (alk. 125€) ovat myynnissä 31.12.2016 saakka osoitteessa www.provinssi.fi/liput. Samasta osoitteesta löydät myös VIP-liput sekä hotelli- ja Camp Provinssi -paketit.

Maailman tämän hetken suosituimpiin artisteihin lukeutuva Ellie Goulding tunnetaan lukuisista hiteistään, kuten ”Anything Could Happen”, ”Burn”, ”Love Me Like You Do” ja ”Lights”. Ellie Gouldingin kolmea elektronista pop-musiikkia sisältävää albumia on myyty miljoonia kappaleita, hänen kappaleitaan on kuunneltu Spotifyssa ja YouTubessa miljardeja kertoja, ja kaksi Brit Awards -palkintoakin voittanut artisti on sosiaalisen median seuratuimpia henkilöitä. Ellie Gouldingin uusin julkaisu on tänä syksynä ilmestynyt single ”Still Falling For You”, ja aikaisemmin artisti on tehnyt yhteistyötä Calvin Harrisin, Major Lazerin ja Iggy Azalean kaltaisten nimien kanssa.

Provinssin ensimmäisen julkistuksen artisteista raskaampaa ilmaisua tarjoilevat ruotsalainen metallibändi In Flames sekä Australiasta saapuva hardrock-yhtye Airbourne. Pohjoismaiden suosituimpiin raskaan musiikin nimiin lukeutuvan In Flamesin viimeisin albumi ”Battles” ilmestyi marraskuussa, ja AC/DC-vertauksia kerännyt Airbourne puolestaan kiersi maailmaa Volbeatin seurassa hiljattain julkaistun neloslevynsä merkeissä.

Rave-kulttuuria, hiphopia ja elektronista ilmaisua yhdistelevä Die Antwoord palaa toivotulle uusintavierailulle Provinssiin. Seinäjoella myös kesällä 2015 vieraillut yhtye on ilmoittanut lopettavansa uransa syksyllä 2017, joten tuleva Provinssi-esiintyminen jää Die Antwoordin viimeiseksi Suomen-keikaksi.

Suurien tunteiden folk- ja indierockia soittava The Lumineers nähdään Suomessa ensimmäistä kertaa. Erityisesti Mumford & Sonsiin verrattu kolmikko nousi viime keväänä ilmestyneellä kakkosalbumillaan Yhdysvaltojen ja Iso-Britannian listaykköseksi, ja bändin singlet ”Ho Hey” ja ”Ophelia” ovat satoja miljoonia kuuntelukertoja keränneitä jättihittejä.

Provinssiin kiinnitettyjen artistien esiintymispäivät kerrotaan myöhemmin talvella, kun lisää ohjelmistoa on julkistettu. Festivaalin 1pv ja 2pv liput tulevat myyntiin myöhemmin talvella.

07.12.2016

PROVINSSI 2017

Ensi kesän Provinssi järjestetään torstaista lauantaihin 29.6.-1.7.2017. Lisää uutisia tulossa lähiaikoina...

24.10.2016

HARJOITTELIJAHAKU KEVÄÄLLE 2017 AUKI VIELÄ VIIKON!

Kiinnostaako tilaisuus liittyä osaksi Provinssi-festivaalin ydinorganisaatiota ja olla mukana toteuttamassa ensi kesän parasta festivaalia? Haemme jälleen joukkoomme oma-aloitteisia ja joustaviin olosuhteisiin mukautuvia harjoittelijoita keväälle 2017. Harjoittelupaikkoja löytyy niin festivaalituotantoon kuin viestintään ja markkinointiinkin - lue lisää alempaa!

Harjoittelu Provinssissa tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden nähdä ja kokea eturivin festivaalituottamista lähietäisyydeltä. Provinssin tiimiläisenä osallistut tapahtuman suunnitteluun, toteuttamiseen ja kehittämiseen usealla eri tasolla. Jokaisen harjoittelijan toimenkuvan painotuksia pyritään räätälöimään harjoittelijan erityisosaamista, vahvuuksia ja omia kehittymistavoitteita seuraten. Harjoittelijat toimivat suoraan festivaalijohdon alaisuudessa.

Arvostamme kaikkien harjoittelupaikkojen osalta soveltuvaa koulutustaustaa (esim. kulttuurituotanto, matkailuala, liiketoiminta, viestintä, muotoilu, graafinen suunnittelu..), rohkeaa ja ryhmätyökykyistä persoonaa, rakkautta tapahtumia, musiikkia ja ylipäätään kaikkea mahdollista elämyksellistä kohtaan. Sujuva englannin kielen osaaminen luetaan hakijan eduksi, mutta voi joissain toimenkuvissa olla myös ehdoton edellytys valinnalle.

Provinssi-festivaalia tuottava Seinäjoki Festivals Oy keskittyy ympärivuotisesti festivaalin järjestämiseen ja pitää toimistoaan Seinäjoen Rytmikorjaamolla. Viestinnän ja markkinoinnin harjoittelu voi sijoittua osittain Helsinkiin, tuotannon osalta kaikki harjoittelut suoritetaan Seinäjoen toimistolta käsin.

 

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja CV:si lokakuun 2016 loppuun mennessä sähköpostitse osoitteeseen work@provinssi.fi. Kerrothan hakemuksessasi mille osa-alueelle (lue lisää alta) toivoisit harjoittelupaikkasi sijoittuvan. Haastattelut suoritetaan Seinäjoella marraskuun aikana ja valinnoista tiedotetaan hakijoille marraskuun loppuun mennessä.

 

TUOTANNON HARJOITTELUPAIKAT

Tuotantoassistentit ovat tärkeitä ja keskeisiä toimijoita Provinssin tuotantotiimissä. Assistentit osallistuvat moniulotteisesti festivaalin suunnitteluun ja toteuttamiseen aina ideoinnista tapahtumanaikaisiin avainrooleihin saakka. Soveltuva koulutustausta tuotannon harjoittelupaikkoihin voi olla esimerkiksi kulttuurituotannon tai matkailun alalta. Tuotantoassistenttien tehtävät jakautuvat useille osa-alueille erilaisin painotuksin - toimenkuvat saattavat keskittyä esimerkiksi seuraaviin painopistealueisiin:

* Henkilöstöhalllinto
* Majoituspalvelut
* Alue- ja oheisohjelma
* Kumppanituotannot
* Ympäristönhuolto
* Turvallisuus
* Johtoa avustavat toimistotyöpainotteiset tehtävät

 

VIESTINNÄN JA MARKKINOINNIN HARJOITTELUPAIKAT

Provinssin viestinnän ja markkinoinnin assistentit työskentelevät festivaalijohdon alaisuudessa osallistuen festivaalin viestinnän suunnitteluun ja toteuttamiseen usealla eri tasolla. Soveltuva koulutustausta voi löytyä esimerkiksi viestinnän, markkoinnin, muotoilun tai graafisen suunnittelun alalta. Arvostamme graafisten suunnittelutyökalujen hallintaa, vahvaa kirjallista ulosantia ja erityisesti luovaa sekä innostunutta mieltä!

Toimenkuvat saattavat keskittyä esimerkiksi seuraaville osa-alueille:

* Graafinen suunnittelu
* Asiakaskontaktien hallinta
* Verkkosivuston ylläpito
* SOME-koordinaatio
* Ulkomainontakoordinaatio
* Sisäisen viestinnän koordinaatio
* Festivaalialueen visuaalinen suunnittelu ja toteutus

07.10.2016

MARKO KIVELÄ TOIMITUSJOHTAJAKSI

Seinäjoen elävän musiikin yhdistyksen Selmu ry:n toiminnanjohtaja ja jo useita vuosia Provinssi-festivaalin taustajoukoissa vaikuttanut Marko Kivelä on valittu Provinssia järjestävän Seinäjoki Festivals Oy:n toimitusjohtajaksi. Kivelä aloitti työskentelyn yhtiön johdossa lokakuun alussa ja jatkossa hän ottaa vastuulleen erityisesti Provinssin hallinnolliset ja festivaaliorganisaation kehittämiseen liittyvät asiat. Marko Kivelä jatkaa myös Selmu ry:n toiminnanjohtajana.

”Provinssin kuluva vuosi on ollut upea ja menestyksekäs paitsi ennätyksellisen yleisömäärän perusteella myös taiteellisilla ja taloudellisilla mittareilla arvioituna. Odotan tulevalta vuodelta entistäkin komeampaa lopputulosta, ja myös henkilökohtaisesti olen valmiina tuleviin haasteisiin. En malta odottaa, että pääsen omalla työpanoksellani kehittämään Provinssia yhä laadukkaampaan suuntaan. On aika kääriä hihat!”,Marko Kivelätoteaa.

Vuonna 2014 Provinssin festivaalijohtajaksi nimitetty Sami Rumpunen jatkaa nykyisessä työtehtävässään keskittyen erityisesti festivaalin yhteistyökumppanuuksien ja palvelukonseptien kehittämiseen. Edellisvuosien tapaan Provinssin promoottorina ja ohjelmavastaavana toimii Juha Kyyrö.

30.09.2016

AFTERMOVIE 2016

Palaa viime kesän tunnelmiin ja katso Provinssin uunituore aftermovie! Videon löydät täältä.

FB-sivullamme www.facebook.com/Provinssifestival on käynnissä aftermovie-kisa, jossa voit voittaa 3pv-lipun ensi kesän Provinssiin. Kilpailu päättyy ma 3.10.2016.

29.09.2016

PROVINSSI ETSII HARJOITTELIJOITA KEVÄÄLLE 2017

Kiinnostaako tilaisuus liittyä osaksi Provinssi-festivaalin ydinorganisaatiota ja olla mukana toteuttamassa ensi kesän parasta festivaalia? Haemme jälleen joukkoomme oma-aloitteisia ja joustaviin olosuhteisiin mukautuvia harjoittelijoita keväälle 2017. Harjoittelupaikkoja löytyy niin festivaalituotantoon kuin viestintään ja markkinointiinkin - lue lisää alempaa!

Harjoittelu Provinssissa tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden nähdä ja kokea eturivin festivaalituottamista lähietäisyydeltä. Provinssin tiimiläisenä osallistut tapahtuman suunnitteluun, toteuttamiseen ja kehittämiseen usealla eri tasolla. Jokaisen harjoittelijan toimenkuvan painotuksia pyritään räätälöimään harjoittelijan erityisosaamista, vahvuuksia ja omia kehittymistavoitteita seuraten. Harjoittelijat toimivat suoraan festivaalijohdon alaisuudessa.

Arvostamme kaikkien harjoittelupaikkojen osalta soveltuvaa koulutustaustaa (esim. kulttuurituotanto, matkailuala, liiketoiminta, viestintä, muotoilu, graafinen suunnittelu..), rohkeaa ja ryhmätyökykyistä persoonaa, rakkautta tapahtumia, musiikkia ja ylipäätään kaikkea mahdollista elämyksellistä kohtaan. Sujuva englannin kielen osaaminen luetaan hakijan eduksi, mutta voi joissain toimenkuvissa olla myös ehdoton edellytys valinnalle.

Provinssi-festivaalia tuottava Seinäjoki Festivals oy keskittyy ympärivuotisesti festivaalin järjestämiseen ja pitää toimistoaan Seinäjoen Rytmikorjaamolla. Viestinnän ja markkinoinnin harjoittelu voi sijoittua osittain Helsinkiin, tuotannon osalta kaikki harjoittelut suoritetaan Seinäjoen toimistolta käsin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja CV:si lokakuun 2016 loppuun mennessä sähköpostitse osoitteeseen work@provinssi.fi. Kerrothan hakemuksessasi mille osa-alueelle (lue lisää alta) toivoisit harjoittelupaikkasi sijoittuvan. Haastattelut suoritetaan Seinäjoella marraskuun aikana ja valinnoista tiedotetaan hakijoille marraskuun loppuun mennessä.

TUOTANNON HARJOITTELUPAIKAT

Tuotantoassistentit ovat tärkeitä ja keskeisiä toimijoita Provinssin tuotantotiimissä. Assistentit osallistuvat moniulotteisesti festivaalin suunnitteluun ja toteuttamiseen aina ideoinnista tapahtumanaikaisiin avainrooleihin saakka. Soveltuva koulutustausta tuotannon harjoittelupaikkoihin voi olla esimerkiksi kulttuurituotannon tai matkailun alalta. Tuotantoassistenttien tehtävät jakautuvat useille osa-alueille erilaisin painotuksin - toimenkuvat saattavat keskittyä esimerkiksi seuraaviin painopistealueisiin:

* Henkilöstöhalllinto
* Majoituspalvelut
* Alue- ja oheisohjelma
* Kumppanituotannot
* Ympäristönhuolto
* Turvallisuus
* Johtoa avustavat toimistotyöpainotteiset tehtävät

VIESTINNÄN JA MARKKINOINNIN HARJOITTELUPAIKAT

Provinssin viestinnän ja markkinoinnin assistentit työskentelevät festivaalijohdon alaisuudessa osallistuen festivaalin viestinnän suunnitteluun ja toteuttamiseen usealla eri tasolla. Soveltuva koulutustausta voi löytyä esimerkiksi viestinnän, markkoinnin, muotoilun tai graafisen suunnittelun alalta. Arvostamme graafisten suunnittelutyökalujen hallintaa, vahvaa kirjallista ulosantia ja erityisesti luovaa sekä innostunutta mieltä!

Toimenkuvat saattavat keskittyä esimerkiksi seuraaville osa-alueille:

* Graafinen suunnittelu
* Asiakaskontaktien hallinta
* Verkkosivuston ylläpito
* SOME-koordinaatio
* Ulkomainontakoordinaatio
* Sisäisen viestinnän koordinaatio
* Festivaalialueen visuaalinen suunnittelu ja toteutus

 

03.08.2016

NUORUUS 2016

Kesällä 1996 valokuvaaja Jouko Lehtola kuvasi Suomen nuoria Young Heroes -kuvasarjaansa varten. 20 vuotta myöhemmin valokuvaaja Katariina Salmi dokumentoi Provinssin festivaalikävijöitä Lehtolan hengessä.

Katso kuvasarja tästä linkistä.

Kuvasarjassa tutkaillaan, miltä Suomen nuoriso näyttää vuonna 2016. Sarja on osaltaan kunnianosoitus kuusi vuotta sitten menehtyneelle Lehtolalle.

Salmi on helsinkiläinen valokuvaaja, joka on kuvannut ihmisiä lähes 10 vuoden ajan. Lisää töitä osoitteessa www.katariinasalmi.com.

06.07.2016

PROVINSSIN KÄVIJÄKYSELY

Kerro meille miten onnistuimme ja missä voisimme parantaa ensi vuotta ajatellen – osallistu Provinssin kävijäkyselyyn.

Kyselyyn pääset tästä, ja vastaaminen vie muutamia minuutteja. Jokainen vastaus on arvokas!

Kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken arvomme kahdelle onnekkaalle VIP-liput Provinssiin 2017! Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

06.07.2016

BRING ME THE HORIZON SUOMEEN

Viime lauantaina Provinssi-konserttinsa sairaustapauksen vuoksi perunut Bring Me The Horizon saapuu syksyllä Suomeen: Brittiyhtye esiintyy Helsingin jäähallissa tiistaina 22.11.2016.

Tarjoamme Provinssin asiakkaille mahdollisuuden ostaa liput ensimmäisinä ennen normaalin lipunmyynnin alkamista. (edit: ilmoittautuminen ennakko-osto-oikeuteen päättyi to 7.7.2016 klo 06.00)

Lähetimme ilmoittautuneiden sähköpostiosoitteeseen ennakko-ostolinkin, jolla voit ostaa max 4 lippua valintasi mukaan joko permannolta löytyvään seisomakatsomoon tai Jäähallin parhaille istumapaikoille.

Ennakkomyynti alkaa torstaina 7.7.2016 klo 10:00 ja päättyy samana iltana klo 23:59. Huomaa, että maksutapoina toimivat verkkopankkimaksu tai luottokortti (lippujen varaaminen ei ole mahdollista).

Yleinen lipunmyynti käynnistyy Lippupisteessä ja Tiketissä pe 8.7.2016 klo 10.00.

Provinssi presents:
BRING ME THE HORIZON (UK)
Ti 22.11.2016 @ Helsingin Jäähalli

Liput: alk. 41,50€ (seisomakatsomo permannolla) / 37,50 EUR (istumakatsomot)
Ostorajoitus: max 4 lippua / asiakas
ei ikärajaa

03.07.2016

LÖYTÖTAVARAT

Provinssin festivaalialueelta löydetyt arvotavarat (puhelimet, lompakot yms) toimitetaan Seinäjoen poliisilaitokselle ja muut tavarat Provinssin toimistolle. Tiedustelut:

Seinäjoen poliisiasema / Löytötavarat
0295415713

Pohjanmaan poliisilaitos / Löytötavarat (Ma - pe klo 8.00 - 16.15)
puh. 0295 415 517

Provinssi / Rytmikorjaamo

Voit kysellä löytötavaroita maanantaista 4.7. klo 12 alkaen osoitteesta info@provinssi.fi tai numerosta 050 309 1117.

Löytötavarat noudettavissa Rytmikorjaamolta (Vaasantie 11, Seinäjoki) maanantaina 4.7. ja tiistaina klo 16-18 välisenä aikana.

 

02.07.2016

YLEISÖENNÄTYS

Provinssin kolmas festivaalipäivä ylitti festivaalin lähes 40-vuotisen historian kaikkien aikojen yleisöennätyksen. Lauantaina Seinäjoen Törnävänsaarelle saapui peräti 31000 vierasta. Torstain 18000 kävijän ja lauantaina 22000 juhlijan myötä Provinssin kokonaisyleisömääräksi muodostui yhteensä 71000 vierasta.

”Viime vuonna alkanut Provinssin uusi nousu huipentui loppuunmyytyyn lauantaihin ja yleisöennätykseen. Päivän yleisömäärä ylitti kaikki villeimmätkin odotuksemme. Olemme palanneet takaisin Suomen festivaalikentän huipulle”, festivaalijohtaja Sami Rumpunen toteaa.

Provinssi jatkuu aamuyön tunneille asti, ja illan ohjelmassa nähdään vielä muun muassa Rammstein, Biffy Clyro, Paperi T ja JVG.

Ensi kesän Provinssia juhlitaan torstaista lauantaihin 29.6.-1.7.2017. Tapahtuman 125 euroa maksavat Blind Bird -liput tulevat myyntiin maanantaina osoitteeseen www.provinssi.fi/liput.

02.07.2016

LOPPUUNMYYTY!

Provinssin lauantain kaikki 31.000 lippua on myyty loppuun. Lippuja ei ole saatavissa myöskään portilta.

Järjestäjät pyytävät yleisöä saapumaan festivaalialueelle ajoissa. Muistakaa, että Mainland Stagen oikella puolella on usein enemmän tilaa kuin vasemmalla.

02.07.2016

PERJANTAIN YLEISÖMÄÄRÄ 22000

Yleisömäärä vain nousee! Perjantaina Provinssiin saapui 22.000 festivaalivierasta.

Lauantain 1pv-lippuja on jäljellä enää erittäin rajoitetusti. Lippukaupan löydät täältä.

02.07.2016

BRING ME THE HORIZON PERUUNTUU

Juuri saamamme tiedon mukaan Bring Me The Horizonin keikka peruuntuu sairaustapauksen vuoksi.

Yhtyeen lausunto: "Due to illness and doctor's advice, we will not be able to perform at Provinssirock Festival on Saturday. Apologies to our fans in Finland, we will be back soon"

30.06.2016

TORSTAINA 18000 KÄVIJÄÄ

Tänään käynnistynyt Provinssi keräsi avauspäivään Seinäjoen Törnävänsaarelle 18000 kävijää. Seuraaville kahdelle festivaalipäivälle on odotettavissa vieläkin suurempia yleisömääriä. Provinssin järjestäjien tämän hetkisen arvion mukaan perjantaina festivaaleille saapuu 20000 kävijää ja lauantaina peräti 30000 vierasta eli festivaalin yhden päivän kaikkien aikojen ennätyslukema.

”Provinssin lipunmyyntitavoite ylittyy noin 20000 kävijällä, ja tämän vuoden festivaali on menestys kaikilla muillakin mittareilla. Monipuolinen esiintyjäkattaus, onnistuneet alueuudistukset ja entisestään kehittyneet palvelut tekevät tämän vuoden Provinssista yhden festivaalihistoriamme parhaista”, Provinssin festivaalijohtaja Sami Rumpunen iloitsee.

Provinssin perjantain ja lauantain yhden ja kahden päivän lippuja on edelleen saatavissa portilta ja osoitteesta www.provinssi.fi/liput.

30.06.2016

MUUTOS OHJELMASSA

Hiphop-artisti Action Bronson (USA) on perunut saapumisensa Provinssiin sairaustapauksen vuoksi. Pikahälytyksellä korvaavaksi artistiksi on vahvistunut Ruger Hauer.

Paperi T:n, Pyhimyksen ja Tommishockin muodostaman suomirap-yhtyeen uusin albumi ”Mature” nousi viime keväänä suoraan Suomen virallisen listan ykköseksi.

RUGER HAUER
To 30.6.2016 Woodland Stage klo 21.45-22.45

30.06.2016

CAMP PROVINSSI ON LOPPUUNMYYTY

Provinssin oma leirintäalue Camp Provinssi on koko viikonlopun ajaksi loppuunmyyty. Jo ostetuilla Camp Provinssi -ennakkolipuilla mahtuu tietenkin edelleen telttailemaan, mutta uusia Camp Provinssi -lippuja ei ole enää myynnissä.

Camp Provinssin vierestä löytyvässä SJK Campingissa on vielä runsaasti tilaa ja kaikki halukkaat mahtuvat leiriytymään.

Koulumajoitus on lähes loppuunmyyty, jäljellä enää parikymmentä paikkaa. Provinssi-hostelli ja hotellit ovat myös loppuunmyytyjä.

Seinäjoen alueen muissa majoitusvaihtoehdoissa auttaa: http://epmatkailu.fi/

27.06.2016

LAUANTAI RIKKOO YLEISÖENNÄTYKSEN

Provinssi järjestetään tämän viikon torstaina, perjantaina ja lauantaina. Festivaalin lipunmyynti on jatkunut merkittävästi edellisvuosia vilkkaampana, ja Provinssin yleisötavoite 50000 kävijää ylittyy kirkkaasti.

Festivaalin päätöspäivä lauantai rikkoo varmuudella Provinssin kaikkien aikojen päiväkohtaisen yleisöennätyksen 28000 kävijää. Lauantain VIP-liput on loppuunvarattu, mutta kaikkia muita lipputyyppejä on edelleen saatavissa.

Provinssin pääesiintyjiä ovat kaikkien aikojen suurimman Suomessa toteutettavan festivaalishow’n tarjoava metallijätti Rammstein, ensi viikolla uuden albumin julkaiseva vaihtoehtorock-yhtye Biffy Clyro, Pohjanmaan yksinoikeuskeikan Provinssissa soittava Cheek sekä kesän ainoan Suomen-festivaalikonsertin merkeissä nähtävä Nightwish. Kymmenien muiden esiintyjien joukosta löytyy raskaampaa tarjontaa Five Finger Death Punchista Bring Me The Horizoniin, hiphop-artisteja Action Bronsonista House of Painiin ja Yelawolfiin, Damien Ricen ja Dirty Threen kaltaisia indie-muusikoita sekä ajankohtaiset ruotsalaisnimet Veronica Maggio ja Silvana Imam. Mukana on luonnollisesti koko kotimaan ykköskattaus sekä suuri joukko vaihtoehtosuosikkeja ja nousevia kykyjä.

Merkittävin alueuudistus on Provinssin saarialueen muuttuminen Carnival Islandiksi. Ensimmäistä kertaa festivaalin lähes 40-vuotisessa historiassa saarelle ei rakenneta suurta esiintymislavaa vaan alueelle sijoitetaan suurin osa Provinssin ravintoloista ja alueohjelmasta. Muutoksen myötä Provinssin yleisökapasiteetti nousee edellisvuosista.

Carnival Islandin keskipiste on uusi Carnival Stage, jonka ohjelmassa on luvassa stand up -koomikkoja (mm. Anitta Ahonen, Riku Sottinen, Johanna Tohni), akrobatiataituruutta (Acrobatman), kansainvälisen tason draq queen (Miss Divet), useita eri DJ-ryhmiä (mm. Tavastian Lauantaidisko, Boom Shakalaka), tulta, tanssia ja jopa iskelmämusiikkia.

Provinssi esittelee tänä vuonna uuden lavan nimeltä Woodland Stage, joka sijoittuu festivaalin länsiportin läheisyyteen entisen telttalavan paikalle. Viime vuoden uutuudet maailmanpyörä ja festivaalialuetta halkovan joen ylittävä zipline-vaijeriliuku palaavat tänäkin kesänä Provinssiin. Paljon toivottu benji-hyppytorni pystytetään ensimmäistä kertaa porttien sisäpuolelle.

Provinssin aluevisualistina toimii taiteilija Landys Roimola, joka toteuttaa työryhmänsä kanssa ympäri festivaalialuetta kymmeniä taidekokonaisuuksia, kuten useita metrejä korkean norsuveistoksen, nurmikkokissan, origamilintuja ja jättimäisiä papukaijoja. Illan pimetessä aluetta valaisevat muun muassa satojen metrien mittaiset hehkulamppuköydet sekä erilaiset valo- ja tuli-installaatiot.

27.06.2016

Provinssin mobiiliappi on julkaistu!

Provinssin mobiiliappi on nyt julkaistu, voit ladata appin puhelimeesi Appstoresta tai Google Kaupasta.

Mukana aikataulut, artistiesittelyt, festari-infoa sekä paljon muuta! Lataa sovellus ja virittäydy festarifiilikseen:

AppStore

GooglePlay

 

23.06.2016

LAUANTAIN LIPUT LOPPUMASSA

Tärkeä lippupäivitys!

Provinssin lauantai myydään 100% varmuudella loppuun. Kaikkia lipputyyppejä on vielä toistaiseksi saatavilla, ainoastaan lauantain VIP-liput on loppuunvarattu. Jos Provinssi-lauantain sisältävät liput (3pv, 2pv, 1pv) kiinnostavat niin suosittelemme toimimaan ripeästi.

Provinssin lippukaupan löydät osoitteesta www.provinssi.fi/liput.

Voit maksaa Provinssi-liput kulttuuriseteleillä kaikissa Lippupisteen ja Tiketin toimipisteissä.

22.06.2016

Provinssissa voit juhlia ilman lompakkoa!

Provinssi yhteistyössä OP:n Pivon kanssa - festivaaleilla voi maksaa rannekkeen sirulla!

Seinäjoella 30.6.-2.7.2016 järjestettävä Provinssi-festivaali tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden maksaa ostoksia festivaalirannekkeiden siruun ladatulla festivaalirahalla. Maksaminen rannekkeella onnistuu, kun käyttäjä on aktivoinut rannekkeensa ja siirtänyt sille rahaa. Ja tämä kaikki tapahtuu OPn mobiililompakkosovellus Pivon kautta. Sirun käyttäjät eivät siis tarvitse lompakkoa mukaan festivaalialueelle ollenkaan. Sovellus mahdollistaa myös ostojen ja saldon seuraamisen reaaliajassa.

Pivossa on Provinssi-etuohjelma, josta käyttäjä pääsee rekisteröimään henkilökohtaisen rannekkeesta löytyvän tunnisteensa.. Raha siirtyy rannekkeelle kätevästi Pivon kautta: käyttäjä valitsee vain haluamansa summan ja hyväksyy siirron Pivon pääsykoodilla. Raha on heti rannekkeella käytettävissä. Jos festivaalivieraalla ei ole vielä käytössä Pivoa, sen voi ladata ilmaiseksi sovelluskaupasta   

”Uudet maksamisteknologiat rantautuvat kovaa vauhtia nyt myös Provinssin kaltaisiin isoihin tapahtumiin, joissa maksamisen nopeus ja sujuvuus on ensisijaisen tärkeää. Pivon avulla asiakas voi siirtää vaikka koko festaribudjettinsa rannekkeelle etukäteen ja jättää lompakon kotiin. Rannekkeen käyttö maksuvälineenä myös lyhentää jonoja palvelutiskeille, jolloin kävijän aika säästyy festaritunnelmasta nauttimiseen”, iloitsee Pivon toimitusjohtaja Hanna Äijälä.

Pivon Provinssi-etuohjelmasta löytyy myös digitaalinen festaripassi: suorittamalla erilaisia tehtäviä festarialueella passiin saa leimoja ja passin täytyttyä suoritettuaan normaalilippu muuttuu VIP-passiksi, jolla pääsee tapahtuman VIP-alueelle.

Provinssissa rannekkeilla voi maksaa lähes kaikkialla: festivaalin anniskelualueilla, VIP-alueella sekä ravintolamyymälöissä.Jos kaikkea festarirahaa ei tule käytettyä tapahtuman aikana, rannekkeelle ladatun rahan voi saada takaisin joko tapahtuman aikana infopisteillä tai myöhemmin hakemalla palautusta Pivon kautta. 

Mikä Pivo?

Pivo on mobiililompakko, joka auttaa käyttäjää pysymään ajan tasalla omasta taloudestaan. Pivon avulla käyttäjät  voivat tarkistaa helposti saldon ja seurata rahankäyttöään.  Huhtikuusta 2016 lähtien Pivoa on voinut käyttää myös maksuvälineenä lähimaksuja vastaanottavissa kaupoissa. Lisäksi Pivosta löytyy useita eri etuohjelmia ja satoja etukuponkeja. Saldon ja budjettien seuraaminen sekä keväällä julkaistu mobiilimaksaminen ovat saatavilla vain OPn asiakkaille, etuohjelmia ja kauppasisältöjä voivat käyttää kaikki pankista riippumatta. Myös Provinssi-etuohjelma on kaikkien pankkien asiakkaiden käytettävissä. Pivoa on ladattu jo yli 700 000 kertaa. Lue lisää osoitteesta www.pivolompakko.fi.

pivo1

14.06.2016

Kaunis Törnävänsaari muuttuu tänä kesänä värikkääksi temmellyskentäksi!

“Provinssin visuaalinen puoli on suuremmassa roolissa kuin koskaan ja sekä visuaalisuus että toiminnallisuus toteutetaan taiteen kautta”, kertoo alueen visuaalisesta ilmeestä vastaava Landys Roimola. “Taidehankkeita tulee alueelle useita ja niissä yhdistyy leikkisyys, yllätyksellisyys ja odottamattomat materiaalit. Taide valtaa myös tilaa yllättävistäkin paikoista ja silmät kannattaa pitää alueella avoinna”, hän jatkaa. Materiaalit Roimola valikoi yhteistyössä Provinssin pitkäaikaisen jätehuoltopartnerin Lakeuden Ympäristöhuollon kanssa.

Teokset mahdollistavat erilaisia kohtaamisia, niiden sisään voi sukeltaa ja niihin pääsee osallistumaan.

Taidehankkeet ja somistuksen suunnittelee kuvataiteilija Landys Roimola (1992). Roimola on tunnettu kierrätysmateriaalien käytöstä ja myös Provinssin teokset syntyvät muille tarpeettomasta roskasta. “Uudenlaisen visuaalisen maailman luominen perinteikkään Provinssin ympärille on suuri, jännittävä ja ennen kaikkea innostava haaste. Näin suuren kokonaisuuden luominen, hallinta ja toteutus on myös todella erilaista aiemmista projekteista. Tällainen mahdollisuus osuu harvoin jos koskaan kohdalle ja voisin haljeta innosta!” Landys jatkaa.

Landyksen töihin voit tutustua osoitteessa www.landysroimola.com.

14.06.2016

PROVINSSI JA YMPÄRISTÖ

Provinssi on jo pitkään ansioitunut vihreänä festivaalina kiinnittämällä huomiota tapahtuman ympäristövaikutuksien vähentämiseen ja tästä hyvä esimerkki on muun muassa se, että festivaalin aikana syntyneet jätteet on saatu muutamana viime vuotena lajiteltua sataprosenttisesti hyötykäyttöön.

Provinssi järjestetään vuosittain luonnonkauniilla Törnävänsaarella, jonka metsistä osa on suojeltua. Tästäkin syystä kiinnitämme Provinssissa erityistä huomiota ympäristöön ja sen siisteyteen.

Vaikka Provinssi loistaa jo lähes kirkkaan vihreänä, aina voi laittaa paremmaksi. Tänä vuonna ympäristötyöhön panostetaan isosti ja tehdään ekotekoja, kun Provinssi on liittynyt valtakunnalliseen Ekokompassi tapahtuma -hankkeeseen, joka antaa työkalut ekologisesti kestävämmän tapahtuman järjestämiseen ja ympäristöstä huolehtimiseen. Provinssilla työskentelee oma ympäristökoordinaattori, joka rakentaa festivaalille Ekokompassin avulla ympäristöjärjestelmän ja työstää toimenpiteitä festivaalin ympäristötyön kehittämiseksi.

Ekokompassin myötä Provinssi on asettanut vuodelle 2016 suuren kasan tavoitteita ja niihin lukeutuu muun muassa jätteiden määrän vähentäminen tehostamalla kierrätystä entistä enemmän, energiankulutuksen pienentäminen ja panostaminen ympäristöviestintään. Lisäksi toimenpiteitä tullaan tekemään myös esimerkiksi hankintojen ja logistiikan suhteen.

Aikaisemmilta vuosilta tuttu Green Team tekee comebackin tänä vuonna. Green Team on pääosin Provinssin vapaaehtoistyöntekijöistä koostuva ryhmä, joka neuvoo asiakkaita kierrätyksessä ja muissa ympäristöasioissa. Green Teamin tunnistaa vihreästä väristä ja useimmiten tämä erikoinen tiimi havaitaan samoilemassa Provinssin Ekopisteiden lähistöllä.

10.06.2016

FUDIKSEN EM-KISAKATSOMO

Hyvää jalkapallon EM-kisojen avajaispäivää!

Provinssin aikaan pelataan puolivälieriä ja jokaisena iltana on luvassa yksi ottelu. Näytämme pelit luonnollisesti isolta screeniltä, joten pelien missaamisen pelossa ei tarvitse jättää festareita väliin.

Provinssin kisakatsomo löytyy Carnival Island -alueelta.

Le Rendez-Vous!

26.05.2016

KALEVALA KORU JA PROVINSSI-FESTIVAALI LANSEERAAVAT ÄLYKKÄÄN KORURANNEKKEEN

Seinäjoella 30.6.-2.7.2016 järjestettävä Provinssi-festivaali ja Kalevala Koru uudistavat yhdessä festivaalien VIP-tuotevalikoimaa. Yhteistyön tuloksena on syntynyt hopeinen rannekoru, joka toimii Provinssin uuden Premium VIP -tuotekategorian festivaalirannekkeena. Korun helaosan sisään on sijoitettu NFC-siru, joka mahdollistaa erilaisia ominaisuuksia festivaaleilla tehdyistä ostoksista muihin festivaalielämystä tukeviin toimintoihin.

Provinssi lanseerasi viime kesänä ensimmäisenä suomalaisena festivaalina järjestelmän, joka mahdollisti VIP-asiakkaille maksamisen festivaalirannekkeisiin sijoitetuilla älysiruilla. RFID-teknologiaan perustuvat Cashless-järjestelmät ovat yleistyneet johtavien kansainvälisten festivaalien keskuudessa ja niiden ennustetaan laajalti valtaavan kansainväliset festivaalimarkkinat lähitulevaisuudessa.

"Olemme innoissamme käynnistyneestä yhteistyöstä Kalevala Korun kanssa, joka tuottaa meille jälleen uuden pelinavauksen festivaalikentällä. Samanaikaisesti yhteistyö on meille luontevaa jatkumoa kiinnostuksellemme RFID-teknologiaa kohtaan, jonka potentiaali tapahtumasektorilla on hurja muutoinkin kuin rannekemaksamisen mahdollistajana. Teknologisten pelinavausten rinnalla yhteistyö tuo meille uudenlaisen lisäkierteen jatkuvasti kehittyvään VIP-tuotevalikoimaamme" kommentoi Provinssin festivaalijohtaja Sami Rumpunen.

Tuotekehitysyhteistyö on Kalevala Korulla osa kokeellista uutta Kalevala Innovation Lab -toimintoa. Sen alla kehitetään ja kokeillaan uusia digitaalisia palveluita ja toiminnallisia, muotoilultaan vahvoja koruja. Innovation Lab toimii Kalevala Korun hautomona ja sen parhaat tuotteet saattavat nousta osaksi perusmallistoa. Yhteistyö Provinssin kanssa on Innovation Labin ensimmäisiä pioneeri-projekteja. Kehitystyö tapahtuu tiiviissä yhteistyössä kuluttajien ja eri alojen yritysten kanssa.

”Provinssin älyranneke on todella pelinavaus Kalevala Innovation Labille. Näemme toiminnallisissa koruissa valtavan potentiaalin ja yhteistyössä Provinssin kanssa tehty älykäs ranneke antaa meille loistavan tilaisuuden päästä testaamaan toiminnallisuuksia käytännössä, keräämään palautetta käyttäjiltä ja kehittämään ratkaisuja eteenpäin. On ollut aivan mahtavaa tehdä yhteistyötä Provinssin kaltaisen ennakkoluulottoman organisaation kanssa ja kehittää yhdessä VIP-asiakkaiden elämystä tukevia ratkaisuja, joissa toiminnallisuus ja muotoilu yhdistyvät uudella tavalla”, kertoo Kalevala Korun tuotantojohtaja ja Innovation Labin vetäjä Terja Koskenoja.

Provinssin Premium VIP -tuotepaketteja on saatavilla rajoitetusti ja ne sisältävät korurannekkeen lisäksi ruokailun festivaalin VIP-ravintolassa jokaisena lippupaketin voimassaolopäivänä.

Lisätietoja ja tilaukset:

vip@provinssi.fi / 050 309 1117


kk

 

 

 

 

 

 

26.05.2016

RUOKA JA JUOMATARJONTAA JULKISTETTU

Ensimmäiset maistiaiset Provinssin ruoka- ja juomatarjonnasta on julkistettu.

Seinäjoen ylpeys Ravintola Juurella vastaa fine dining -elämyksestä, Suomen tunnetuin ravintoloitsija Hans Välimäki esittelee uuden Pasta Box -konseptinsa, You Need a Fajita valtaa Paviljongin, Food Truck Cornerista saa monipuolista katuruokaa, paljon toivotut pizzat saapuvat festarialueelle ja tarjolla on toki myös herkkuja jäätelöistä leivonnaisiin.

Kyrö Distillery Company toteuttaa cocktail-baarin, erikoisoluiden ystäville on luvassa laaja kattaus maisteltavaa (ykköstärppimme on luonnollisesti Provinssi India Pale Lager!) ja muiden panimotuotteiden ohella tarjolla on myös oma baari viskeille.

Emmekä tietenkään ole unohtaneet myöskään alkoholittomia vaihtoehtoja, vegaaneja ja muita yleisimpiä erityisruokavalioita. Myös erikoiskahveja on tarjolla.

Lue lisää ruoka- ja juomakattauksesta täältä.

24.05.2016

Provinssi-lehti 2016

Provinssin vuoden 2016 festarilehti on nyt julkaistu! Löydät lehdestä mm. aikataulut, esittelyn artisteista, aluekartan, festarihoroskoopin sekä paljon muuta mielenkiintoista koskien tulevaa festivaalia! 

Lehti on ladattavissa ja luettavissa oheisesta linkistä. 

Provinssi-lehti 2016

18.05.2016

OHJELMA VALMIS JA AIKATAULUT JULKISTETTU

Provinssi on julkistanut viimeiset 12 uutta artistia. Festivaalin koko musiikkikattaus on nyt valmis ja aikataulut julkistettu. Kaikki esiintyjät löydät kohdasta Ohjelma.

Ruotsalaisbändi Graveyard soittaa perinnetietoista ja groovaavaa psykedeliarockia, jota yhtye maustaa myös 70-lukulaisella hardrockilla. Led Zeppelinin ja Black Sabbathin kaltaisiin nimiin verrattu Graveyard julkaisi edellisen albuminsa ”Innocence & Decadence” viime syksynä, ja levynjulkaisukiertueellaan yhtye konsertoi muun muassa loppuunmyydyllä Tavastialla.

Festivaalin muita rock-täydennyksiä ovat parhaillaan Pohjois-Amerikkaa kiertävä Santa Cruz, Sakara-levymerkin uusi kiinnitys Ikinä, korkeaoktaanista rock’n’rollia soittava Barbe-Q-Barbies sekä psykedeliarockia ja pakanallista mytologiaa yhdistelevä Hexvessel.

Provinssin uusiin kiinnityksiin lukeutuvat myös hiljattain toisen albuminsa julkaissut Atomirotta, elektronisen musiikin ja krautrockin välimaastossa toimiva K-X-P, Disco Ensemblestä tutun Jussi Ylikosken sooloprojekti Big Pharma, ”Huvilakatu”- ja ”Ikuinen heinäkuu” -singleistä tuttu Elias Gould, yhteiskeikalle saapuvat hiphop-artistit Noah Kin ja Biniyam sekä ”UFO”-hitillään kultaa myynyt EDM-artisti Alex Mattson.

Festivaalin lipunmyynti on huomattavasti edellä viime vuosien ennakkomyyntilukemia, joten tapahtuma-alueelle on tiedossa merkittäviä muutoksia. Jo julkistettujen uusien majoitusvaihtoehtojen lisäksi Provinssi lanseeraa uuden ulkolavan nimeltä Woodland Stage. Muista uudistuksista kerrotaan lähiviikkoina.

Aiemmin julkistettu Periphery on perunut koko tulevan kiertueensa ja samalla myös Provinssi-keikan.

Provinssin lippukaupan löydät täältä.

09.05.2016

MOKOMA SOITTAA ERIKOISKEIKAN PROVINSSISSA

Provinssissa on luvassa ainutkertainen erikoiskeikka: Mokoma soittaa tasan 10 vuotta sitten julkaistun klassikkolevynsä "Kuoleman laulukunnaat" kokonaisuudessaan!

Lue bändin muistelmat aiheesta Soundin nettisivuilta löytyvässä artikkelissa.

Mokoman erikoiskeikka Provinssissa pe 1.7.2016.

06.05.2016

PROVINSSI TUO MOBIILIHOTELLIKYLÄN FESTARIALUEEN KYLKEEN!

Provinssin tämän kesän näyttävin uutuusmajoitus on Camp Provinssin parhaalle paikalle sijoitettava Snoozy-mobiilihotellikylä!  

Tyylikkäissä ilmatäytteisissä huoneissa on sängyt, sähkölukko sekä USB-virta. Snoozy-mobiilihotelliyksikköjä on tarjolla kahdella, kolmella tai neljällä sängyllä varustettuina. Mobiilihotellikylä sijaitsee aivan festivaalialueen tuntumassa, joten majoittujat pääsevät nauttimaan kiihkeästä festivaalitunnelmasta yöpyen rauhallisissa ja siisteissä huoneissa. Mobiilihotellihuoneessa on RFID-sähkölukko, eli tavarasi pysyvät tallessa.

Majoitus maksaa edullisimmillaan jopa alle 50 euroa per henki per yö ja määräytyy henkilömäärän mukaan. Provinssin mobiilihotellipaketit sisältävät kolmen päivän pääsylipun jokaiselle majoittujalle. 

Mobiilihotellikylän välittömästä läheisyydestä löytyy lisäksi laadukkaat vesivessat ja peseytymistilat.

Lue lisää tästä.

04.05.2016

PROVINSSIN TALKOOHAKU ON KÄYNNISSÄ!

Talkootyössä pääsee kurkistamaan festivaalin kulissien taakse, tutustumaan uusiin ihmisiin, saa rutkasti työkokemusta ja työtodistuksen, näkee kesän parhaimpia keikkoja, saa ruokaa ja juomaa työpäivinä, upean staff-paidan sekä majoituksen festivaalin ajaksi - ja tämän kaiken täysin ilmaiseksi!

Lähde siis mukaan tekemään kesän parasta festaria – festivaalin aikaisia työtehtäviä löytyy vielä rutkasti!

Lisätietoja ja ilmoittautumislomake löytyy: provinssi.fi/talkootyo

29.04.2016

ÄÄNESTÄ DISCO ENSEMBLEN SETTILISTAA – VOITA PALKINTOJA

Disco Ensemble soittaa kesän ainoan festarikeikkansa Provinssissa perjantai-iltana 1.7.2016. Konsertin biisilistan päätätte te!

Kaikkien su 8.5.2016 mennessä äänestäneiden kesken arvotaan Provinssin 3pv-lippupaketti sinulle ja kaverillesi. Lisäksi tapaatte Disco Ensemblen bäkkärillä ja pääsette katsomaan keikkaa lavalle.

Äänestyslomake ja lisätiedot löydät täältä.

Bonus-kisa! Arvomme toisen samanlaisen palkintopaketin kaikkien osallistuneiden kesken Provinssin Facebook-sivulla.

31.03.2016

HOUSE OF PAIN ALKUPERÄISKOKOONPANOLLAAN PROVINSSIIN

Provinssin ohjelmisto kasvaa jälleen kolmella ulkomaisella ja 17 kotimaisella esiintyjällä. Uusimpien kiinnitysten myötä festivaalin kattaus on viimeisiä lisäyksiä vaille valmis.

Legendaarinen hiphop-kokoonpano House of Pain saapuu ensimmäistä kertaa urallaan Suomeen ja esiintyy alkuperäiskokoonpanollaan festivaalin perjantai-illassa. Everlastin, DJ Lethalin ja Danny Boyn vuonna 1991 perustama kokonpano muistetaan parhaiten kolmesta hiphopin kaanoniin kuuluvasta klassikkoalbumista sekä bändin esikoisalbumilta löytyneestä ”Jump Around” -jättihitistä. Muutama vuosi sitten lavoille palannut House of Pain keikkailee nykyisin vain harvakseltaan, joten kyseessä on todellinen hiphop-tapaus.

A$AP Mob -kollektiiviin kuuluva newyorkilainen räppäri A$AP Ferg julkaisee huhtikuussa toisen albuminsa ”Always Strive and Prosper”. Yhteistyötä hyvän ystävänsä A$AP Rockyn sekä Skrillexin ja Schoolboy Q:n kaltaisten artistien kanssa tehneen A$AP Fergin uran aikaisempia hittejä ovat olleet esimerkiksi ”Shabba” ja ”Work”.

Norjalainen EDM-artisti, DJ ja tuottaja Matoma on saanut Suomestakin platinaa satoja miljoonia streameja ja valtaisaa radiosoittoa keränneillä hiteillään ”Running Out” ja ”Old Thing Back”. Huhtikuussa Coachellassa esiintyvän Matoman kesäistä tropical house -soundia on verrattu varsinkin viime vuonna Provinssissa vierailleeseen Kygoon.

”Iso vauva Jeesus” -albumillaan Suomen listaykköseksi noussut Eevil Stöö on puhutuin kotimainen underground-rap -artisti, ja Loost Koos -yhtyeestä tuttu Särre julkaisee ensi viikolla odotetun ensimmäisen soololevynsä. Suomiräpin keskeisiin kollektiiveihin kuuluvat SMC Lähiörotat ja Joku Roti Mafia saapuvat molemmat Seinäjoelle. Muita hiphop-kiinnityksiä ovat Monsp-levymerkin talliin kuuluva Likanen Etelä, ”Tytöt ei osaa räppää, piste!” -biisillään hiphop-kulttuurin epätasa-arvoon kantaa ottaneet Rauhatäti & Pyhä-Lehmä sekä vaihtoehtoisempaa suomiräp-laitaa tarjoilevat Dxxxa D & Minkki.

Pop-artisteja edustavat Provinssissa ensimmäistä kertaa esiintyvä Anna Abreu, ”Honey”-hitillään läpimurron saavuttanut Evelina, viime syksynä uusimman albuminsa julkaissut Anna Puu sekä Suomessa syntynyt mutta Ruotsissa asuva Venior, jonka ensimmäiset singlet ovat keränneet laajaa kansainvälistä hehkutusta.

Raskaampaa tarjontaa ja vaihtoehtoehtorockia Törnävänsaarelle tuovat suomalaisen metallimusiikin eturintamaan kuuluva Insomnium, psykedeelistä ja 70-lukuista krautrockia soittava Death Hawks, kotimaisen underground-musiikin arvostetuin kokoonpano Circle sekä Tehosekoittimesta tutun Matti Mikkolan johtama Saimaa-kollektiivi. Seinäjoen seudulla vaikuttava Sara palasi lavoille entistä elektronisemman soundimaailman ja uuden ”SOLUS”-levyn myötä. Talvella Seinäjoen MARS-festivaaleilla kitaravetoisella indierockillaan ja post-punkillaan Provinssin ohjelmaryhmän vakuuttanut The Holy on lupaavimpia kotimaisia kykyjä.

”Provinssin lipunmyynti on ennätyslukemissa ja ohjelmistokin valmistuu hienosti aikataulussa – viimeisiä palasia asetellaan jo paikoilleen. Edelliskesän upea asiakaspalaute ja onnistuneet ohjelmakiinnitykset ovat antaneet meille kaikki ainekset kesän parhaan festariviikonlopun toteuttamiseksi. Into festaritoimistolla on käsin kosketeltavaa ja odotammekin jo malttamattomina kesä-heinäkuun vaihdetta”, Provinssin festivaalijohtaja Sami Rumpunen iloitsee.

Provinssin koko julkistettu ohjelmisto löytyy osoitteesta: www.provinssi.fi/ohjelma.

15.03.2016

VERONICA MAGGION ESIINTYMISPÄIVÄ VAIHTUU

Ruotsalaisen pop-artisti Veronica Maggion esiintymispäivä vaihtuu Provinssista riippumattomista syistä lauantailta perjantaille.

Mikäli olet hankkinut päivälipun lauantaille, voit halutessasi vaihtaa sen perjantailippuun 31.3.2016 mennessä.

01.03.2016

Lisää artisteja Provinssiin!

Provinssin ohjelmisto vahvistuu muutamalla ulkomaisella artistilla ja liudalla kotimaisia huippuja!

Lukuisista hiteistä tunnettu ruotsalainen poplaulaja Veronica Maggio esiintyy Seinäjoella lauantaina 2. heinäkuuta. Maggio nousi vuonna 2011 ilmestyneellä ”Satan i gatan” -albumillaan yhdeksi Ruotsin suosituimmista artisteista ja on voittanut lukuisia musiikkialan palkintoja uransa aikana. Uutta musiikkia kuullaan pian, kun "Den första är alltid gratis" -single ilmestyy maaliskuun 17. päivä. Huikeista live-esiintymisistään tunnetun Veronica Maggion viides albumi julkaistaan toukokuussa.

Progressiivista rockia ja metallia soittava Periphery on suomalaisille tuttu varsinkin Devin Townsendin ja Dream Theaterin kanssa soitetuista yhteiskonserteistaan. Kolme albumia julkaissut yhtye esiintyi ensimmäisen kerran Suomessa omalla loppuunmyydyllä klubikeikallaan marraskuusssa 2015 ja saapuu nyt ensimmäiselle Suomen festarikeikalleen Provinssi-perjantaille.

Seinäjoelle saapuu myös liuta kotimaisia huippuja. Torstaille on vahvistunut lappeenrantalainen punkyhtye Anal Thunder sekä Emma- ja Femmagaaloissa palkittu Pää Kii. Perjantaina nähdään Suomen tämän hetken suosituimipiin metalliyhtyeisiin lukeutuva Amorphis, upea laulaja-lauluntekijä Iisa sekä juuri 15 jäähallia Cheekin kanssa kiertänyt, kovassa nosteessa oleva räppäri Nikke Ankara.

Lauantain ohjelmaa täydentävät karismaattiset sooloartistit; kolmella pystillä Iskelmägaalassa palkittu Juha Tapio sekä kotimaisen rockmusiikin legenda ja sielu Ismo Alanko. Molempien kohdalla kyseessä ovat ainoat esiintymiset Seinäjoen ja Vaasan alueella ensi kesänä. Takuuvarmat bileet lauantaina järjestää suomirapin tämän hetken suosituin duo JVG. Debyyttialbuminsa viime syksynä julkaissut Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS? esittää hyväntuulista garagerockpoppia Törnävällä lauantaina.

Viimeisimpien julkistusten myötä Provinssin ohjelmistosta on nyt selvillä lähes 40 esiintyjää. Uusia esiintyjiä tiedotetaan vielä kevään aikana!

Provinssin kaikki lipputyypit ovat myynnissä osoitteessa www.provinssi.fi/liput. 1-3 päivän festivaalilippujen ohella saatavissa on myös lippu+leirintä-, VIP- ja majoituspaketteja.

PROVINSSI 2016
30.6.-2.7.2016 @ Seinäjoki, Törnävänsaari

To 30.6.2016
Nightwish / Five Finger Death Punch / Flogging Molly / Action Bronson / Aurora (NO) / Anal Thunder / Ellinoora / Olavi Uusivirta / Pää kii / Pyhimys / Sanni

Pe 1.7.2016
Cheek / Damien Rice / Periphery / Dirty Three / Jamie Lawson / Silvana Imam / Amorphis / Antti Tuisku / Chisu / Disco Ensemble / Iisa / Maj Karma / Nikke Ankara

La 2.7.2016
Rammstein / Biffy Clyro / Bring Me The Horizon / Veronica Maggio / Yelawolf / Skinny Lister / Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS? / Ismo Alanko / Juha Tapio / JVG / Paperi T / Vesala / View

PROVINSSI-LIPUT:
3pv – alk. 139 EUR
2pv – alk. 119 EUR (to-pe, pe-la tai to-la)
1pv – alk. 79 EUR (to, pe tai la)
Lippukauppa: www.provinssi.fi/liput

www.provinssi.fi
www.facebook.com/provinssirock
www.twitter.com/provinssirock
www.instagram.com/provinssi

24.02.2016

FESTIVAALI-INFO JA SPOTIFY-SOITTOLISTA

Missä majoittuisin? Onko festareille ikärajaa? Kuinka kaukana on lähin pankkiautomaatti? Saanko tuoda alueelle omia eväitä? Entä vesipullon? Provinssin festari-infot on nyt luettavissa täällä.

Provinssin virallinen Spotify-soittolista on julkaistu. Soittolistaa päivitetään uusien artistijulkistusten ja biisijulkistusten myötä.

27.01.2016

MAJOITUS- JA LIPPUASIAA

Tänä vuonna CAMP PROVINSSI on ollut myynnissä ainoastaan yhdistelmäpaketteina festarilippu+leirintä. Olemme saaneet useita yhteydenottoja asiakkailta, jotka ovat vanhasta tottumuksesta ostaneet pelkän festarilipun ja nyt leirinnän kanssa on ongelmia.

Ei hätää! Avasimme myyntiin 3pv:n erilliset Camp Provinssi -liput eli nyt voit buukata 3pv-leirintälipun myös jälkikäteen.

Muistutamme, että Camp Provinssiin ei pääse ilman festarilippua, ja edullisin tapa hankkia Camp-majoitus on ostaa lippu+leirintä -paketti.

Kaikki la-su -välisen yön sisältävät 1-3 päivän HOTELLIPAKETIT on myyty loppuun. To-pe ja pe-la löytyy yhä hotellihuoneita. Suurella todennäköisyydellä lisää hotellipaketteja ei ole tulossa myyntiin.

Muista Seinäjoen ja lähialueen majoitusvaihtoehdoista voitte olla yhteydessä Etelä-Pohjanmaan Matkailuun: www.epmatkailu.fi

Festari- ja VIP-liput, Camp Provinssi ja hotellipaketit ovat myynnissä: www.provinssi.fi/liput

Kulttuuriseteleillä maksaminen onnistuu Lippupisteen ja Tiketin toimipisteissä.

25.01.2016

FLOGGING MOLLY JA MUITA UUSIA PROVINSSI-JULKISTUKSIA

Provinssin ohjelmisto vahvistuu kattauksella punkia, vaihtoehtorockia ja hiphopia.

Yhdysvaltalainen kelttipunk-bändi Flogging Molly nähdään Provinssissa yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Festarikansan ikisuosikki on 2000-luvun aikana tanssittanut jo useita kymmeniätuhansia suomalaisia musadiggareita. Kaikkien aikojen menestyneimmän irkkupunkbändin viittä studioalbumia on myyty miljoonia kappaleita, ja Flogging Mollyn seuraavan pitkäsoiton on määrä ilmestyä vuoden 2016 ensimmäisen puoliskon aikana.

Jos pidät Flogging Mollysta, tulet rakastamaan myös Skinny Listeriä. Folk-vaikutteista punkrockia soittava brittikokoonpano on toistaiseksi julkaissut kaksi studioalbumia sekä noussut punk-bändille harvinaisen suureen suosioon kotimaansa ohella varsinkin Keski-Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Levyilläänkin vakuuttava Skinny Lister on parhaimmillaan lavoilla, joita yhtye on jakanut esimerkiksi kaveribändiensä Flogging Mollyn ja Frank Turnerin seurassa. Provinssi-konsertti on Skinny Listerille ensimmäinen Suomen-keikka.

Myöskin ensimmäistä kertaa Suomessa nähtävä Dirty Three on australialainen instrumentaaliyhtye, jota johtaa Nick Caven pitkäaikainen yhteistyökumppani Warren Ellis. Kiihkeistä live-esiintymisistä tunnetun kolmikon tuotanto liikkuu pääosin post- ja indierockin maisemissa. Bad Seedsin ja Grindermanin vakiokokoonpanoihin kuuluvan Warren Ellisin lisäksi myös bändin muut jäsenet Jim White ja Mick Turner ovat tuttuja monista muistakin yhteyksistä, kuten PJ Harveyn, Bonnie ”Prince” Billyn ja Cat Powerin yhtyeistä.

Disco Ensemble soittaa Provinssissa vuoden ainoan festivaalikeikkansa. Yhtye antaa yleisölle mahdollisuuden vaikuttaa keikan settilistaan myöhemmin keväällä alkavassa äänestyksessä.

Viime aikojen puhutuin suomalainen rap-artisti Paperi T palaa toivotulle uusintakeikalle Provinssiin. Ruger Hauerin riveistäkin tutun muusikon keväällä 2015 julkaistu soolodebyytti ”Malarian pelko” on nimetty moderniksi klassikoksi ja yhdeksi kaikkien aikojen kotimaisista hiphop-julkaisuista. Paperi T:n tavoin myös View kuuluu ylistetyimpiin kotimaisiin räppäreihin. Tulevaisuuden tusina -äänestyksessä toiselle sijalle noussut artisti luo tummasävyistä ja englanninkielistä hiphopia.

13.01.2016

DAMIEN RICE JA MUITA UUSIA JULKISTUKSIA

Viime kesänä Passengerin ja Milky Chancen suomalaisyleisölle esitellyt ja folk/pop-artisteillaan yhdet festivaalin suurimmista yleisöistä kerännyt Provinssi jatkaa kiinnostavia singer-songwriter -buukkauksiaan. Kaikki nyt julkistettavat ulkomaiset artistit nähdään Suomessa ensimmäistä kertaa.

Heti vuonna 2002 julkaistulla esikoislevyllään ”O” jättisuosioon noussut irlantilaistähti Damien Rice kuuluu modernien laulaja-lauluntekijöiden kirkkaimpaan kärkiryhmään. Kaihoisista folk-kappaleistaan tunnettu muusikko julkaisi syksyllä 2014 lähes kahdeksan vuoden odotuksen päätteeksi ylistetyn paluualbumin ”My Favourite Faded Fantasy”. Lukemattomien loppuunmyytyjen konserttien ja festivaalien päälavoilla nähtyjen esiintymisten jatkoksi Damien Rice saapuu lähes 15 vuotta jatkuneen yrittämisen seurauksena viimeinkin Suomeen.

Ed Sheeranin suojatti ja hänen pyörittämänsä Gingerbread Man Recordsin ensimmäinen kiinnitys Jamie Lawson kohosi suuren yleisön tietoisuuteen viime vuoden lopulla, jolloin artistin nimetön pitkäsoitto nousi suoraan Iso-Britannian albumilistan ykköseksi. Indie-musiikkia seuraavien yleisöjen suosiota 2000-luvun puolivälistä lähtien nauttineen Jamie Lawsonin pitkäaikaiset fanit saivat ihmettelyn aihetta myös aikaisemmin syksyllä, jolloin artisti valittiin lämmittelemään One Directionin stadionkiertuetta. Passengerin ja Ed Sheeranin kaltaisiin artisteihin rinnastettu Jamie Lawson oli marraskuussa tulossa Tavastialle, mutta tuolloin keikka peruuntui viime hetkillä suuren tv-esiintymisen vuoksi.

Norjalainen Aurora on yksi Pohjoismaiden kuumimpia tulokkaita. Jo ensimmäisillä singleillään kymmeniä miljoonia Spotify- ja YouTube-kuunteluita kerännyt superlahjakkuus julkaisee maaliskuussa kauan odotetun debyyttialbuminsa. Yhtä lailla akustisia balladeja kuin elektropop-mestariteoksia julkaissutta Auroraa on verrattu erityisesti Ellie Gouldingiin ja Tove Lohon.

Ulkomaisten kiinnitysten ohella Provinssiin on varmistunut myös suomalainen huippulahjakkuus Ellinoora, jonka läpimurtokappale ”Carrie” on yksi viime kuukausien soitetuimpia kotimaisia hittejä.

Uusista julkistuksista Aurora ja Ellinoora nousevat lavalle torstaina, Damien Rice ja Jamie Lawson puolestaan perjantaina.

Katso kaikki julkistetut artistit ja esiintymispäivät Ohjelma-sivulta.

28.12.2015

OHJELMISTO TÄYDENTYY KOTIMAISILLA NIMILLÄ

Julkistimme uusia esiintyjiä ensi kesän festivaaleille Provinssi-risteilyllä M/S Viking Gracella. Tällä kertaa ohjelmisto täydentyi kotimaisilla nimillä:

CHISU
MAJ KARMA
OLAVI UUSIVIRTA
SANNI

Uusista kiinnityksistä Olavi Uusivirta ja Sanni esiintyvät torstaina – Chisu ja Maj Karma perjantaina. Lisää esiintyjiä paljastetaan myöhemmin talvella.

08.12.2015

NIGHTWISH TORSTAI-ILLAN PÄÄESIINTYJÄKSI

Nightwish soittaa ensi vuonna kaksi konserttia Suomessa, joista ainoa festivaalikeikka toteutuu Provinssissa torstai-illan pääesiintyjänä. Vaikka konsertti järjestetäänkin festivaaliympäristössä, soittaa yhtye tapahtumassa täysimittaisen keikan.

Viime vuosina vain harvakseltaan kotimaassaan keikkaillut Nightwish nähtiin edellisen kerran Suomessa loppuunmyydyllä Espoon Metro Areenalla, ja bändin viime kesän omat konsertit Tampereella Ratinan stadionilla ja Joensuun Laulurinteellä keräsivät yhteensä noin 40 000 kävijää.

30.11.2015

BIFFY CLYRO, BRING ME THE HORIZON JA MUITA JULKISTUKSIA

Provinssin ohjelmisto on vahvistunut kattauksella ajankohtaista vaihtoehtorockia ja hiphopia.

Provinssin pääesiintyjien joukkoon liittyy parhaillaan studiossa oleva Biffy Clyro, jonka odotettu uutuuslevy ilmestyy ensi vuoden puolella. Rockin pelastajaksi nimetty skotlantilaisbändi yhdistelee soundimaailmassaan jylhiä kitaravalleja ja melodisia kertosäkeitä. Esimerkiksi Reading- ja Ruisrock-festivaalien pääesiintyjänä nähty Biffy Clyro on intensiivisten keikkojensa ohella tunnettu valtaisan määrän radiosoittoa keränneistä kappaleistaan, kuten ”Mountains”, ”Bubbles” ja ”Many of Horror”.

Aikaisemmin tänä syksynä julkaistun ”That’s The Spirit” -albuminsa myötä suosiossaan aivan uudelle tasolle noussut Bring Me The Horizon on tämän hetken menestyksekkäin metalcore-yhtye. Brittibändi soitti aikaisemmin tänä syksynä hurmoksellisen keikan loppuunmyydyllä Kaapelitehtaalla 3000 katsojan edessä.

Yhdysvaltalainen hiphop-artisti Yelawolf tarjoilee Provinssissa räpin ja rockin välimaastoon sijoittuvaa tuotantoaan. Eminemin suojatti vieraili hiljattain Tavastialla, joka myytiin välittömästi julkistuksen jälkeen loppuun.

PMMP:n riveissä useita kertoja Provinssissa nähty Paula Vesala saapuu Törnävänsaarelle ensimmäistä kertaa Vesala-sooloprojektinsa kanssa. Konsertti on Vesalan ainoa kesäkeikka Seinäjoen ja Vaasan alueella.

Kotimaista hiphopia edustaa paluun lavoille tehnyt Pyhimys, joka on soolouransa ohella tuttu myös Ruger Hauer- ja Teflon Brothers -kokoonpanoista. Esiintyminen Provinssissa on Pyhimykselle yksi ensi vuoden harvoista keikoista.

Uusista julkistuksista Pyhimys esiintyy torstaina. Biffy Clyro, Bring Me The Horizon, Yelawolf ja Vesala nousevat lavalle Provinssin päätöspäivänä lauantaina. Tutustu ohjelmaamme täällä.

EARLY BIRD -MYYNTI ENNÄTYKSELLISTÄ – KAIKKI LIPPUTYYPIT NYT SAATAVILLA

Provinssin eilen päättynyt early bird -myynti rikkoi aikaisempien vuosien ennätykset.

–Early Bird -lipunmyyntimme on nelinkertaistunut viime vuoteen nähden ja luonnollisesti ylittänyt kaikki ennakko-odotuksemme. Kasvu kertoo paitsi yleisöä sytyttävistä esiintyjäkiinnityksistä, myös onnistumisista edellisessä tapahtumassa. Uskomme lipunmyynnin jatkuvan vilkkaana myös lähiviikkoina, sillä uutisia on luvassa vielä ennen joulua, festivaalijohtaja Sami Rumpunen iloitsee.

Festivaalin kaikki lipputyypit ovat nyt myynnissä osoitteessa www.provinssi.fi/liput. 1-3 päivän festivaalilippujen ohella saatavissa on myös lippu+leirintä-, VIP- ja majoituspaketteja.

23.11.2015

RAMMSTEIN JA CHEEK PROVINSSIIN

Provinssin ensimmäiset artistit ovat selvillä ja early bird -hintaiset kolmen päivän liput myynnissä. Ensi kesän festivaalit järjestetään kolmipäiväisenä torstaista lauantaihin 30.6.-2.7.2016.

Provinssi 2016 ohjelmiston ensimmäiset esiintyjät ovat selvillä! Festivaaleilla nähdään pyrotekniikalla ja erikoistehosteilla maustetuista live-spektaakkeleistaan tunnettu Rammstein, tämän hetken ylivoimaisesti suosituin suomalaisartisti Cheek, ensimmäisen festivaalikeikkansa Suomessa soittava metalliyhtye Five Finger Death Punch, hurjassa kansainvälisessä nosteessa oleva hiphop-artisti Action Bronson, uransa menestyksekkäintä vuotta viettävä Antti Tuisku sekä ruotsalainen feministiräppäri Silvana Imam, jonka tuleva klubikeikka myytiin loppuun jo kuukausia sitten.

Lauantai-illan pääesiintyjä Rammstein valikoitui Provinssiin yleisöpalautteen ansiosta: saksalaisyhtye on ollut viimeisen viiden vuoden ajan ylivoimaisesti tapahtuman toivotuin esiintyjä. Provinssin ohella lukuisten Euroopan suurimpien festivaalien pääesiintyjänä nähtävä Rammstein tuo Seinäjoelle live-show’nsa, josta ei pyrotekniikkaa ja pommeja puutu.

Cheek puolestaan huipentaa festivaalin perjantai-illan. Hiljattain Alpha Omega -jäähallikiertueensa ennätysajassa loppuunmyyneelle, listaykköseksi nousseelle ja Spotifyn kaikki kuuntelijaennätykset rikkoneelle Cheekille keikka Provinssissa on artistin kesän ainoa esiintyminen Seinäjoen ja Vaasan alueella.

Provinssin 125 euroa maksavat tarjoushintaiset 3 päivän early bird ovat myynnissä 24.-30.11.2015 osoitteissa www.radiorock.fi ja www.radiosuomipop.fi.

Joulukuun 1. päivästä alkaen Provinssin 3 päivän liput maksavat alk. 139 euroa. Samassa yhteydessä käynnistyy myös yhden ja kahden päivän lippujen sekä leirintäaluepaikkojen ennakkomyynti.

PROVINSSI 2016

To 30.6.2016
Five Finger Death Punch / Action Bronson

Pe 1.7.2016
Cheek / Antti Tuisku / Silvana Imam

La 2.7.2016
Rammstein

3PV EARLY BIRD -LIPUT:
Myynnissä 24.11.2015 – 30.11.2015 osoitteissa radiorock.fi ja radiosuomipop.fi
3pv – alk. 125 EUR

PROVINSSI-LIPUT:
Myynnissä 1.12.2015 alkaen Provinssin nettisivuilta.
3pv – alk. 139 EUR
2pv – alk. 119 EUR (to-pe, pe-la tai to-la)
1pv – alk. 79 EUR (to, pe tai la)
Myös leirintäalueliput sekä VIP- ja majoituspaketit tulevat myyntiin 1.12.2015.

16.11.2015

PROVINSSI ETSII HARJOITTELIJOITA KEVÄÄLLE 2016!

Haemme jälleen joukkoomme oma-aloitteisia ja joustaviin olosuhteisiin mukautuvia harjoittelijoita keväälle 2016. Harjoittelupaikkoja löytyy niin festivaalituotantoon kuin viestintään ja markkinointiinkin - lue lisää alempaa!

Harjoittelu Provinssissa tarjoaa valituille ainutlaatuisen tilaisuuden nähdä ja kokea eturivin festivaalituottamista lähietäisyydeltä. Provinssin tiimiläisenä osallistut tapahtuman suunnitteluun, toteuttamiseen ja kehittämiseen usealla eri tasolla. Jokaisen harjoittelijan toimenkuvan painotuksia pyritään räätälöimään harjoittelijan erityisosaamista, vahvuuksia ja omia kehittymistavoitteita seuraten. Harjoittelijat toimivat suoraan festivaalijohdon alaisuudessa.

Arvostamme kaikkien harjoittelupaikkojen osalta soveltuvaa koulutustaustaa (esim. kulttuurituotanto, matkailuala, liiketoiminta, viestintä, muotoilu, graafinen suunnittelu..), rohkeaa ja ryhmätyökykyistä persoonaa, rakkautta tapahtumia, musiikkia ja ylipäätään kaikkea mahdollista elämyksellistä kohtaan.

Provinssi-festivaalia tuottava Seinäjoki Festivals oy keskittyy ympärivuotisesti festivaalin järjestämiseen ja pitää toimistoaan Seinäjoen Rytmikorjaamolla. Viestinnän ja markkinoinnin harjoittelu voi sijoittua myös Helsinkiin, tuotannon osalta kaikki harjoittelut suoritetaan Seinäjoen toimistolta käsin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja CV:si marraskuun 2015 loppuun mennessä sähköpostitse osoitteeseen sami@provinssi.fi. Kerrothan hakemuksessasi mille osa-alueelle (lue lisää alta) toivoisit harjoittelupaikkasi sijoittuvan. Haastattelut suoritetaan Seinäjoella joulukuun alussa ja valinnoista tiedotetaan hakijoille joulukuun puoliväliin mennessä.

TUOTANNON HARJOITTELUPAIKAT

Tuotantoassistentit ovat tärkeitä ja keskeisiä toimijoita Provinssin tuotantotiimissä. Assistentit osallistuvat moniulotteisesti festivaalin suunnitteluun ja toteuttamiseen aina ideoinnista tapahtumanaikaisiin avainrooleihin saakka. Soveltuva koulutustausta tuotannon harjoittelupaikkoihin voi olla esimerkiksi kulttuurituotannon tai matkailun alalta. Tuotantoassistenttien tehtävät jakautuvat useille osa-alueille erilaisin painotuksin - toimenkuvat saattavat keskittyä esimerkiksi seuraaviin painopistealueisiin:

* Henkilöstöhalllinto
* Majoituspalvelut
* Alue- ja oheisohjelma
* Kumppanituotannot
* Ympäristönhuolto
* Turvallisuus
* Johtoa avustavat toimistotyöpainotteiset tehtävät

VIESTINNÄN JA MARKKINOINNIN HARJOITTELUPAIKAT

Provinssin viestinnän ja markkinoinnin assistentit työskentelevät festivaalijohdon alaisuudessa osallistuen festivaalin viestinnän suunnitteluun ja toteuttamiseen usealla eri tasolla. Soveltuva koulutustausta voi löytyä esimerkiksi viestinnän, markkoinnin, muotoilun tai graafisen suunnittelun alalta. Arvostamme graafisten suunnittelutyökalujen hallintaa, vahvaa kirjallista ulosantia ja erityisesti luovaa sekä innostunutta mieltä!

Toimenkuvat saattavat keskittyä esimerkiksi seuraaville osa-alueille:

* Graafinen suunnittelu
* Asiakaskontaktien hallinta
* Verkkosivuston ylläpito
* SOME-koordinaatio
* Ulkomainontakoordinaatio
* Sisäisen viestinnän koordinaatio
* Festivaalialueen visuaalinen suunnittelu ja toteutus

13.11.2015

PROVINSSI 2016

Ensi kesän Provinssi järjestetään kolmipäiväisenä to 30.6.2016 – la 2.7.2016.

Isoja uutisia luvassa vielä marraskuun aikana – seuraa Provinssin some-kanavia!

09.11.2015

Viking Line ja Provinssi järjestävät festarit merellä

Viking Line ja Provinssi järjestävät yhteistyössä joulukuun 27. päivä Suomen ensimmäisen festariristeilyn M/S Viking Gracella. Turusta lähtevällä Viking Line goes Provinssi -risteilyllä nähdään leveä kattaus kotimaisen musiikkikentän ajankohtaisia ja nousevia tähtiä. Risteilyllä julkistetaan myös tulevan Provinssin esiintyjiä.

Viking Line goes Provinssi -risteilyllä lavalle nousee peräti viisi kotimaista eturivin artistia: vauhdilla suosituimpien suomalaisartistien joukkoon noussut ja viimeksi Vain elämää -sarjassa hurmannut Sanni, kansainvälisestikin mainetta niittänyt festarisuosikki Disco Ensemble, suomalaisen rap-skenen vuoden kuumin nimi Paperi T, pitkän linjan suosikki Olavi Uusivirta sekä suomirockin pelastajaksikin tituleerattu tulokasyhtye Tiisu.

– Halusimme tuoda kesän festaritunnelman nyt ensi kertaa ihan uudenlaiseen ympäristöön ja keskelle talvea. Provinssi on meille luonteva yhteistyökumppani, sillä niin risteilylle kuin festareillekin lähdetään rentoutumaan, pitämään hauskaa ja nauttimaan ohjelmasta ystävien kanssa, hehkuttaa Viking Linen markkinointijohtaja Kaj Takolander.

Viime kesänä uudistunut Provinssi keräsi Seinäjoelle 78 000 kävijää, mikä on festivaalin historian toiseksi suurin yleisömäärä. Nyt järjestettävä festariristeily tuo musiikin ystäville täysin uudenlaisia elämyksiä.

– Provinssi on Suomen perinteikkäimpiä ja tunnetuimpia festareita, ja olemme kehittäneet toimintaamme jatkuvasti. Viime kesänä festaria uudistettiin merkittävästi, ja jo tuolloin meille oli selvää, että haluamme jatkossakin yllättää yleisöämme ja kiihdyttää vauhtiamme. Festariristeily on aluevaltaus, josta olemme todella innoissamme, iloitsee Provinssin festivaalijohtaja Sami Rumpunen.

Viking Line goes Provinssi -risteilyn liput ovat varattavissa www.vikingline.fi/provinssi.
Lippujen hintaan sisältyy kaikkien artistien keikat.

Viking Line Goes Provinssi:
SANNI
DISCO ENSEMBLE
OLAVI UUSIVIRTA
PAPERI T
TIISU
27.-28.12.2015 @ M/S Viking Grace (Turku-Tukholma-Turku)

15.07.2015

OSALLISTU KYSELYYN – VOITA VIP-LIPUT ENSI VUODEKSI

Provinssitoimistolla suunnitellaan jo täydellä voimalla ensi vuotta ja tulevaisuutta. Nyt on sinun tilaisuutesi kertoa missä onnistuimme, missä meille jäi parannettavaa ja ketä Provinssin lavoilla pitäisi nähdä ensi kesänä - vastaa siis kävijäkyselyymme täällä.

Vastaajien kesken arvotaan kaksi VIP-lippua Provinssiin 2016!

28.06.2015

UUDISTUNUT PROVINSSI KERÄSI 79 000 KÄVIJÄÄ

Seinäjoen Provinssi-festivaali on saatu päätökseen. Lauantaina Törnävänsaarelle saapui 20 000 juhlijaa, joten neljän päivän aikana Provinssissa vieraili yhteensä 79 000 kävijää. Lukema on festivaalin pitkän historian toiseksi korkein yleisömäärä.

Provinssia uudistettiin tänä vuonna merkittävästi sekä ohjelmiston että oheispalveluiden osalta. Festivaalin suurimmat yleisöt keräsivät pääesiintyjien Musen, Calvin Harrisin, Faith No Moren ja deadmau5:n ohella kotimaiset suosikit Haloo Helsinki!, Apulanta, Elastinen, Antti Tuisku ja Eppu Normaali. Metalliyhtye Stam1na teki suomalaista musiikkihistoriaa soittamalla Provinssin jokaisena neljänä päivänä yhden albumikokonaisuuden kannesta kanteen. Lisäksi Stam1na järjesti faneilleen muutakin erikoisohjelmaa, kuten grillibileet ja erilaisia kilpailuja. Myös päivitetty ruokatarjonta ja monipuoliset alueaktiviteetit saivat kävijöiltä paljon kiitosta.

”Olemme hyvin kiitollisia siitä, miten Provinssin uudistuminen otettiin vastaan. Tämä on festivaalin uuden aikakauden alku, ja työryhmämme janoaa jo päästä näyttämään mihin se pystyy vuotta kokeneempana ja hioutuneempana. Oikea suunta on nyt löydetty, ja vauhtia kiihdytetään entisestään”, Provinssin festivaalijohtaja Sami Rumpunen iloitsee.

Provinssin turvapäällikkö Rami Erikssonin mukaan festivaaliyleisö on käyttäytynyt poikkeuksellisen rauhallisesti.

Loppuun haluamme sanoa: KIITOS!!!

27.06.2015

VIP RANNEKKEISIIN LADATUN RAHAN PALAUTTAMINEN

Premium / Hero VIP -rannekkeissa oli siru, jolla pystyi maksamaan ostoksia Provinssin ravintoloissa. Mikäli rannekkeeseesi jäi käyttämätön rahaa, voit hakea palautusta seuraavasti:

Voitte lunastaa rahat takaisin Provinssin festarialueen ravintoloissa tai nettilomakkeen kautta täällä. Huomaa, että älyrannekkeen rahoja ei palauteta porteilla tai Seuralan check-in -pisteessä.

Pienin palautettava summa on 5 euroa, palautusmaksu on 3 euroa.

27.06.2015

TOVE STYRKEN ESIINTYMINEN PERUUNTUU

Ruotsalaisen pop-artisti Tove Styrken esiintyminen Provinssissa peruuntuu. Yhtyeen lento Suomeen peruttiin lentokoneen teknisten ongelmien vuoksi. Lyhyestä varoitusajasta johtuen korvaavaa esiintyjää ei ole luvassa.

27.06.2015

PROVINSSIN PÄIVÄKOHTAINEN YLEISÖMÄÄRÄ VAIN KASVAA

Provinssin väkimäärä kasvaa edelleen – festivaalin kolmantena päivänä perjantaina yleisöä oli peräti 21 000! Näin yhteissaldo tähän mennessä on jo 59 000 kävijää. Huomenna juhlitaan vielä yksi ilta, jolloin ohjelmassa mm. Faith No More (USA), Kygo (NOR), Paperi T, Refused (SWE), Antti Tuisku, Musta Paraati, Apulanta, Parkway Drive (AU), Krewella (USA), Above & Beyond (UK) sekä tietenkin neljän päivän festivaalimaratonin päättävä Stam1na.

Lauantain päivälippuja on edelleen saatavissa ennakkomyynnistä (79€) tai portilta (85€).

26.06.2015

TORSTAIN YLEISÖMÄÄRÄ 20 000

Provinssin toisena festivaalipäivänä yleisömäärä kasvoi entisestään: Törnävänsaarelle saapui yhteensä 20000 juhlijaa! Illan päätteeksi Calvin Harris järjesti kaikkien aikojen bileet – jos et usko niin katso video Provinssi FB-sivuilla.

Huomenna jatketaan klo 13.30 alkaen. Perjantaina ohjelmassa mm. deadmau5, Haloo Helsinki!, The Cardigans, Tyga, Disco Ensemble, Eppu Normaali ja monia muita.

25.06.2015

PREMIUM-LIPPU JA HERO VIP -OHJEITA

Tarkentavia ohjeita Provinssin Premium- eli Hero VIP -lippujen ostaneille festivaalivieraille:

- Premium-asiakkaiden saapuminen ja rannekkeenvaihto onnistuu ainoastaan Provinssin East Gate -pisteen kautta. Poikkeuksena edelliseen henkilöt, jotka noutavat Premium-lippunsa vasta paikan päältä Seuralan check-in -pisteestä.
- Samassa yhteydessä rannekkeenne sirukortti aktivoidaan ja voitte ladata älyrannekkeeseenne rahaa, joka käy maksuvälineenä kaikissa Provinssin ravintoloissa: Hero VIP, Törnävä Bar, Kartano Craft Beer Bar, Cargo Pavillion Club, Skutsi Pub, Pink Bar, Juurella ja You need a fajita! -ravintola.
- Voitte ladata rahaa rannekkeeseen kaikissa mainituissa ravintoloissa sekä East Gatella ja Seuralassa.
- Mikäli rannekkeen sirulle jää ylimääräistä rahaa, voitte lunastaa rahat takaisin alueen myyntipisteissä tai jälkikäteen festivaalin nettisivujen kautta. Palautuslomake avautuu verkkosivuilla lauantaina. Pienin palautettava summa on 5 euroa, palautusmaksu on 3 euroa.
- Älyrannekkeen rahoja ei palauteta East Gatella tai Seuralassa.
- Lisätietoa rannekemaksamisesta saatavissa latauspisteissä.
- Näyttämällä rannekettanne ja passianne pääsette myös päälavan viereiselle Hero VIP -alueelle.

TERVETULOA!

25.06.2015

PROVINSSIN AVAUSPÄIVÄ KERÄSI 18 000 FESTIVAALIVIERASTA

Seinäjoen uudistunut Provinssi keräsi avajaispäivänään Törnävänsaaren festivaalikentälle 18 000 vierasta. Maailman suosituimpiin rock-yhtyeisiin lukeutuvan Musen näyttävillä taustavisuaaleilla ja jättimäisillä ilmapalloilla maustettu show täytti päälavan ympäristön Provinssin suurimmalla yleisömäärällä vuosikausiin.

Torstaista lähtien festivaalipuisto avautuu yleisölle koko komeudessaan ja ohjelma levittyy muun muassa upouudelle Pink Stagelle. Kaikkina kolmena seuraavana päivänä kävijämäärä tulee olemaan keskiviikkoa suurempi.

Sääennusteet lupailevat torstaille aurinkoista ja yli 20 lämpöasteen ylittävää keliä. Festivaalin toisena päivänä esiintymisvuorossa ovat historiallisen spektaakkelin torstai-illan päätteeksi toteuttava EDM-tähti Calvin Harris, irlantilainen pop-yhtye The Script, ruotsalainen rock-yhtye Kent, metallia ja hiphopia yhdistelevä Hollywood Undead, vaihtoehtorock-kaksikko Death From Above 1979 sekä lukemattomia muita artisteja.

24.06.2015

CARGO PAVILLIONIN OHJELMA

Saarilavan vieressä olevassa Cargo Pavillionissa tapahtuu pitkin Provinssi-viikkoa. Päivällä on ikärajattomaa ohjelmaa – iltaisin paviljonkin muuttuu dj-vetoiseksi klubiksi, jossa on monimuotoista tanssimusiikkia. Iltaisin ikäraja 18 vuotta.

KESKIVIIKKO
18:00 Movie Music by DJ Tony
22:30-01.00 DJ Rony Rex

TORSTAI
14.00 Oulun Musiikkivideofestivaalit esittää: Palkitut – lähivuosien parhaat musiikkivideot
15.00 Tubemiitti feat. Justimus Live
17.30 Future Shorts Summer - Dream More 90min
19.00 Animatricks esittää: Aistiharhoja
20.00 Italodisko by DJ Roisto
22.00 Summer House by DJ Smok
00.00-02.00 DJ Rico Tubbs

PERJANTAI
12.30 Oulun Musiikkivideofestivaalit esittää: Viime vuoden parhaat
15.30 Tubemiitti
17.30 Future Shorts esittää: Suomibreikkiä 1983-2013 90min
19.00 Future Shorts esittää: Nightsatan and the Loops of Doom 24min
20.00 Ysäribileet by DJ Tony
23.00-02.00 Funky Music by DJ TJH87

LAUANTAI
12.30 Oulun Musiikkivideofestivaalit esittää: Palkitut – lähivuosien parhaat musiikkivideot
13.00 Animatricks esittää: Kieli palaa
14.00 Future Shorts esittää: AV-arkki
16.00 Animatricks esittää: Häröt
17.00 Kasaribileet by DJ Nuermo 1985
20.00 Hiphop & rap by DJ Salazar Pakyo
22.00-02.00 Tavastian Lauantaidisko DJ’s

24.06.2015

Designcorner ja Ivana Helsinki tuovat tyyliä Provinssiin

Seinäjoki Art & Design Weekin kuratoima Designcorner on designmyyntitori Provinssin festivaalialueella, heti Itäportin eli pääsisäänkäynnin vieressä. Tarjolla on uutta, kiinnostavaa muotoilua ja valikoituja second hand -löytöjä: vaatteita, asusteita, koruja sekä tyyliin sopivaa tunnelmaa. Shoppaa siis itsellesi vaikkapa uusi festarityyli, joka kestää festivaalin jälkeisen arjen koittaessa.

Myös arvostettu ja laajalti kansainvälisestikin tunnettu Ivana Helsinki on osa tämän vuoden Provinssia. Designcornerista löydät upean Provinssi -87 -malliston, jonka inspiraationlähteenä toimii Paola Suhosen ensivisiitti Provinssiin kyseisenä vuonna.

Provinssi87-mallisto esittäytyy myös Designcornerin vieressä sijaitsen White Stagen ohjelmistossa läpi viikon jatkuvan soivan muotinäytöksen muodossa. LCDMF (keskiviikko) ja The Hearing (lauantai) ovat valinneet esiintymisasuikseen omat suosikkinsa Provinssi87-valikoimasta.

Saatavilla on myös Paola Suhosen suunnittelema Provinssi 2015 by Ivana Helsinki Limited Edition -T-paita, joka on luonnollista jatkumoa Ivana Helsingin Provinssi87-mallistolle. Paitaa on saatavilla rajoitettu erä - toimi siis nopeasti.

Designcornerista löydät seuraavat toimijat:

Designcorner avoinna Myllypihalla: ke 16-22, to 14.30-22, pe 13-22, la 12.30-22

Designcornerin festareille tuo Seinäjoki Art & Design Week, joka haluaa levittää muotoilun ilosanomaa, tehdä hyvää suunnittelua ja vastuullista kuluttamista näkyväksi, yllättävissäkin paikoissa. 

#designcorner     www.designcorner.fi

23.06.2015

MUUTOS OHJELMASSA

Jenkkiräppäri Angel Haze on joutunut perumaan Provinssi-keikkansa logististen syiden vuoksi. Pikahälytyksenä korvaavaksi esiintyjäksi saapuu suomiräpin ykkösparivaljakko Ruudolf & Karri Koira. Keikalla luvassa ainakin molempien artistien omaa tuotantoa, yhteisiä hittibiisejä, Ruudolfin lihasten pullistelua ja Karri Koiran sulavaa R&B-laulua.

RUUDOLF & KARRI KOIRA
Ke 24.6.2015 klo 21.00 @ Saarilava

23.06.2015

PROVINSSIN PORTIT AUKEAVAT KESKIVIIKKONA

Seinäjoen Törnävänsaarella järjestettävä Provinssi alkaa huomenna keskiviikkona. Nelipäiväiseksi kasvanut tapahtuma on tänä vuonna kokenut suuria uudistuksia: ennätyksellisen lähes 130 artistin lisäksi tapahtuman lisäpalveluihin, kuten ruoka- ja juomatarjontaan, oheisohjelmaan ja festivaalialueen somistukseen on panostettu poikkeuksellisen paljon.

Osta liput: www.provinssi.fi/liput
Lataa aikataulut täällä.
Paljon infoa tapahtumasta täällä, mm. festaribussien aikataulut ja muuta tärkeää.

Ohjelma käynnistyy keskiviikkona, jolloin Provinssin päälavalla nähdään illan huipentavan ja parhaillaan Suomen virallisen listan ykkösenä olevan Musen ohella elektronista musiikkia ja hiphopia yhdistelevä Die Antwoord sekä post-hardcoren suosikkiyhtye A Day To Remember. Suomimetallin ykkösnimi Stam1na aloittaa festivaalimaratoninsa tapahtuman uudella Soundi Stagella – lemiläisyhtye soittaa yhden albumikokonaisuuden Provinssin jokaisena neljänä päivänä. Avauspäivänä on luvassa myös esimerkiksi The Wombatsin indierockia, Angel Hazen räppiä ja Von Hertzen Brothersin progerockia.

Torstaina koetaan suomalaista festivaalihistoriaa, kun Calvin Harris tuo Provinssiin show’n, jonka tekninen tuotanto ylittää kaikki maassamme aikaisemmin toteutetut festivaalikeikat. Reilun tunnin mittaisen konsertin aikana on luvassa ennennäkemätön määrä pyrotekniikkaa, lasereita, screenejä ja muita erikoistehosteita.

Festivaalin muutkin päivät ovat täynnä musiikillista ilotulitusta. Ulkomaisista nimistä Provinssissa nähdään muun muassa vaihtoehtometallin legenda Faith No More, ensimmäisen festarikeikkansa Suomessa soittava pop-yhtye The Script, joka kiertää maailmalla lähinnä stadioneilla, EDM-tähdet deadmau5 ja Kygo, ruotsalaissuosikit Kent, The Cardigans ja First Aid Kit, hurjassa nosteessa olevat rap-artistit Big Sean ja Tyga, folk/indie-muusikot Passenger ja Milky Chance sekä punkista ja hardcoresta ammentavat Refused, Hollywood Undead ja Raised Fist. Mukana ovat toki myös kotimaan kärkinimet Haloo Helsingistä Antti Tuiskuun, Eppu Normaalista Disco Ensembleen ja Kasmirista PaperI T:hen.

Myös Provinssin palvelutaso kokee merkittäviä uudistuksia. Koko festivaalialueelle on tehty mittava kasvojenkohotus visuaalisesta ilmeestä yllätykselliseen oheisohjelmaan. Yksittäisistä elementeistä näkyvimpiä ovat uusi jättiteltta Pink Stage sekä päälavan viereen kohoava maailmanpyörä, josta aukeaa näkymä festivaalialueen jokaiseen nurkkaan. Saarilavan viereinen paviljonkirakennus otetaan vuosien tauon jälkeen ohjelmakäyttöön: Cargo Pavillionin ohjelmassa on muun muassa historian ensimmäinen Provinssi Tubemiitti, dj-klubeja ja elokuvia. Oheisohjelmaa tapahtuu monissa muissakin pisteissä ympäri Törnävänsaarta.

Festivaalialueen ravintolamaailmasta löytyy fine dining -kokemusten ohella laaja valikoima monipuolista tarjontaa luomuruoasta laadukkaasti valmistettuihin etnisiin festarisuosikkeihin. Juomapuolen uudistuksia ovat omat pisteet pienpanimoiden oluille, erikoiskahville, viineille ja drinkeille.

Provinssin lippujen ennakkomyynti on ylittänyt kirkkaasti viime vuodet, mutta kaikkia lipputyyppejä on edelleen saatavissa Provinssin nettisivuilta, Lippupisteestä, Tiketistä ja festivaalialueen porteilta.

22.06.2015

HOTELLIPAKETTEJA VAPAUTUNUT

Pieni erä 1pv ja 2pv hotellipaketteja on vapautunut myyntiin. Nopeimmille riittää – toimi heti!

Camp Provinssissa ja Beach Campissa on molemmissa vielä tilaa.

Ensimmäiset parkkialueet on myyty ennakkoon loppuun. Avasimme tänään uuden parkkipaikan, rajoitettu määrä lippuja saatavissa Tiketistä.

Liput, hotellipaketit, campit ja parkit: www.provinssi.fi/liput

22.06.2015

PROVINSSI-VIIKKO ON ALKANUT

Kaikki alkaa olla valmista, ja festivaalin portit aukeavat keskiviikkona iltapäivällä. Päivitämme seuraavina päivinä paljon hyödyllistä infoa Provinssin sosiaalisen median kanaviin (Facebook, Instagram, Twitter) – seuraa meitä ja pysyt perillä uutisista.

Kaikkia lipputyyppejä on edelleen saatavissa www.provinssi.fi/liput.

TERVETULOA!

16.06.2015

RANNEKKEIDEN VAIHTO ENNAKKOON

Ohjeet festarirannekkeiden vaihtoon:
 
1) FESTARIALUEEN PORTTI

Provinssin molemmat portit vaihtavat kaikkia lipputyyppejä sisäänpääsyn yhteydessä:

ke 24.6. klo 15.30 – 24.00
to 25.6. klo 14.00 – 01.30
pe 26.6. klo 12.30 – 02.00
la 27.6. klo 12.30 – 02.00

2) ENNAKKOVAIHTO

Provinssin ennakkovaihtopisteissä (ks. lista alempana) vaihdetaan rannekkeita seuraavasti:

ti & ke – 4 pv lippu (ke-la)
to – 3 pv lippu (to-la)
pe – 2 pv lippu (pe-la)
la – 1 pv lippu (la)

Huomaa, että yhden päivän liput sekä useamman päivän lippupaketit, joiden viimeinen käyttöpäivä ei ole lauantaina, vaihdetaan ainoastaan porteilla.
 
Tiistai 23.6.2015
E-P:n Matkailu 13.00 – 17.00
ABC Seinäjoki 16.00 – 22.00
Ravintola Karma 18.00 – 24.00
Myllytie / Itäportti 18.00 – 23.00
Törnävän koulu 18.00 – 22.00
 
Keskiviikko 24.6.2015
E-P:n Matkailu 9.00 – 22.30
ABC Seinäjoki 16.00 – 22.00
Ravintola Karma 18.00 – 24.00
Myllytie / Itäportti 11.00 – 15.30
Törnävän koulu 12.00 – 22.00
Seinäjoen leirintäalue 12.00 – 22.00
Camp Provinssi 12.00 ->
 
Torstai 25.6.2015
E-P:n Matkailu 9.00 – 22.30
ABC Seinäjoki 16.00 – 22.00
Ravintola Karma 18.00 – 24.00
Myllytie / Itäportti 11.00 – 14.00
Törnävän koulu 12.00 – 22.00
Seinäjoen leirintäalue 12.00 – 22.00
Camp Provinssi 24h
 
Perjantai 26.6.2015
E-P:n Matkailu 9.00 – 22.30
Törnävän koulu 12.00 – 22.00
Seinäjoen leirintäalue 12.00 – 22.00
Camp Provinssi 24h
 
Lauantai 27.6.2015
E-P:n Matkailu 10.00 – 15.00
Camp Provinssi 24h

16.06.2015

PROVINSSISSA VOI MAKSAA MYÖS RANNEKKEELLA

Provinssi tarjoaa ensimmäisenä suomalaisfestivaalina asiakkailleen mahdollisuuden maksaa ostoksia festivaalirannekkeisiin ladatulla festivaalirahalla. Provinssin Premium-lippujen ostajien rannekkeisiin sijoitetaan älysirut, joihin asiakas voi ladata arvoa etukäteen Provinssin nettisivujen kautta, festivaalin pääportin HERO VIP -pisteellä ja tapahtuman HERO VIP-alueella.

Rannekemaksu toimii siis ainoastaan Premium-lipuissa. Tavallisissa 1-4 päivän lipuissa ei tätä maksuominaisuutta ole.
 
Rannekemaksaminen mahdollistaa huomattavasti nopeamman asioimisen sille pyhitetyillä palvelupisteillä. RFID/NFC-pohjaisiin teknologisiin ratkaisuihin perustuvat maksujärjestelmät ovat tulleet jo tutuiksi useissa ulkomaisissa suurtapahtumissa ja stadioneilla. Esimerkiksi Unkarin Sziget-festivaaleilla RFID-älysirut ovat olleet jo useamman vuoden ajan ainoa festivaalin palvelupisteiden kelpuuttama maksuväline. Rannekemaksamisen odotetaan rantautuvan lähitulevaisuudessa laajalti myös Suomen festivaalikentälle.

Provinssissa rannekemaksulle pyhitettyjä palvelupisteitä löytyy festivaalin anniskelualueilta, HERO VIP -alueelta, festivaalin molemmista á la cárte -ravintoista (Juurella, You Need a Fajita!) ja muista ravintolamyyntipisteistä.
 
Rannekkeiden älysirut rekisteröidään käyttäjilleen, jolloin esimerkiksi irronneen tai vahingoittuneen sirun arvo voidaan palauttaa asiakkaalle uuteen siruun tapahtuman aikana ja vanha siru mitätöidään.
 
Asiakkailla on mahdollisuus tyhjentää rannekkeelle ladattu festivaaliraha joko tapahtumanaikaisilla palvelupisteillä tai tapahtuman jälkeen pyytämällä palautusta verkkolomakkeen kautta käyttämättömästä festivaalirahasta palvelumaksua vastaan.
 
Rannekemaksamisen Provinssissa toteuttaa SeamChip.

"Rannekemaksaminen on festivaalikentän tulevaisuus, ja se on ollut jo muutaman vuoden ajan johtavien kotimaisten festivaalien tiedossa. Asiointi palvelupisteillä on huomattavasti nopeampaa ja asiakkaalle vaivattomampaa käteiseen tai korttimaksamiseen verrattuna. Järjestelmät ovat jo tehneet tuloaan suurilla kansainvälisillä festivaaleilla, mutta Suomessa ei ole vielä koettu valmiutta järjestelmän käyttöönottoon. Olemme hyvin iloisia siitä, että meidän VIP-asiakkaamme pääsevät ensimmäisenä maksamaan rannekkeillaan suomalaisilla festivaaleilla. Sekin lämmittää mieltä, että voimme ottaa tämän askeleen seinäjokelaisen SeamChipin kanssa”, Provinssin festivaalijohtaja  Sami Rumpunen kertoo.

”SeamChip -konsepti tarjoaa Provinssin VIP -asiakkaille helpon ja turvallisen Festivaalirahan käytön omalla rannekkeella. Tapahtumajärjestäjälle mahdollistamme kokonaisuuden, jolla palvelumaksamista voidaan nopeuttaa merkittävästi ja parantaa asiakkaiden viihtyvyyttä. Yhteistyö Provinssin kanssa on SeamChip -konseptille loistava mahdollisuus esitellä nykyaikainen rannekemaksaminen suurissa yleisötapahtumissa”, SeamChipin Hannu Elomaa jatkaa.

Näin lataat rahaa rannekkeeseesi:
1. Vieraile SeamChipin verkkokaupassa.
2. Maksettuasi tilaamasi arvon festivaalirahaa saat sähköpostiisi tilausvahvistuksen ja E-lipun festivaalirahasta
3. Tulosta E-lippu Festivaalirahasta tai tallenna se mobiililaitteeseesi
4. Esitä E-lippu Festivaalirahasta Itäportin HERO VIP -vaihtopisteellä tai check-inissä ja rannekkeesi älysirulle ladataan ladataan ostettu summa
5. Nauti festivaalista, esiintyjistä, tunnelmasta ja nopeasta asioinnista palvelupisteillä
6. Rannekeostoksia tehdessäsi saat kuitin ostoksistasi

09.06.2015

Provinssi 2015 on elämäsi elämys!

Provinssi on tänä vuonna paljon enemmän kuin musafestari: se on kokonaisvaltainen elämys. Tule kokemaan kesän ainutlaatuisin tunnelma ja nauti samoista asioista kuin #provinssihaasteen voittaja ja hänen seuralaisensa! HERO VIP -passilla pääset näkemään 120 tähteä ja kokemaan Provinssin tunnelman aivan uudella tavalla. Päälavan viereisellä, upealla VIP-alueella on paljon katettua istuma- ja oleskelutilaa sekä korkeatasoisia ravintolapalveluita. Ehkäpä haluat nauttia festarifiiliksestä katetulla laituriterassilla tai TV-kanava Heron Lounge –tilassa? HERO VIP –alueen katselukorokkeelta näet päälavan keikat aitiopaikalta! 

Camp Provinssi on aivan festarialueen kyljessä sijaitseva leirintäalue, joka sykkii elämää ympäri vuorokauden. Camp Provinssista löydät vesivessat ja muut laadukkaat palvelut sekä huiman valikoiman oheisohjelmaa. Voit osallistua pleikkariturnauksiin, aamujoogaan, Napakymppiin, yöt täyttävään Silent Discoon tai nauttia kiertävistä musiikkiesityksistä – vain muutamia esimerkkejä mainiten. 

Beach Camp puolestaan tarjoaa asukkailleen idyllistä fiilistä Kyrkösjärven rannalla. Matkaa festarialueen länsiportille on vain kilometri ja senkin pääset kulkemaan kätevästi jatkuvasti kiertävällä festaribussilla. 

Kuka väitti, että festariruoan tarvitsee olla pelkkiä ranskalaisia ja nakkeja? You Need a Fajita! on Provinssin uusi meksikolaisvaikutteinen À la carte –ravintola. Lähde makumatkalle ja hemmottele itseäsi meksikaaniklassikoilla, taivaallisia margaritoja unohtamatta! 

Tänä vuonna voit kuunnella keikkoja yläilmoista! 26 metrin korkeuteen kohoava maailmanpyörä tarjoaa ennen kokemattomia elämyksiä läpi festaripäivien. Hyppää maailmanpyörän kyytiin päälavan kentän laidalla ja koe koko festarialueen yli ulottuvat huikeat näkymät. 

Vaatetus viimeistelee tunnelman. Mikäpä olisi parempi festariuniformu kuin yhteistyössä Ivana Helsingin kanssa tehty, Paola Suhosen suunnittelema Provinssi 2015 limited edition t-paita! 

Tule ja koe Provinssi – festarielämys vailla vertaa!

08.06.2015

AIKATAULUMUUTOS

Muutos perjantain aikataulussa:
Brittiläinen hiphop-yhtye Young Fathers (UK) ja rap-kaksikko JVG vaihtavat esiintymisvuoroja matkustusteknisten syiden vuoksi.

Uusi aikataulu:
16:00 - 17:00 JVG
17:45 - 18:30 YOUNG FATHERS (UK)

02.06.2015

AIKATAULUT JULKISTETTU

Provinssin soittoaikataulut on julkistettu.
Lataa pdf:t itsellesi tai tutustu verkkosivujen versioon.

Aikataulut löydät täältä.

18.05.2015

SAM SMITH PERUI KAIKKI ALKUKESÄN KEIKAT

Sam Smith on joutunut perumaan kaikki tulevat keikkansa seuraavan kahden kuukauden ajalta. Artisti on kärsinyt pitkään vaikeista kurkkuvaivoista, ja lääkäri määräsi Sam Smithin pikaiseen leikkaushoitoon. Kuukausien sairausloma estää samalla myös brittilaulajan Provinssi-keikan.

18.05.2015

DEADMAU5, THE SCRIPT JA A DAY TO REMEMBER PROVINSSIIN

Provinsin ohjelma on viimeisten julkistusten myötä nyt valmis.

Perjantai-illan pääesiintyjäksi on varmistunut kanadalainen EDM-supertähti Deadmau5. Pitkän uran tehneen tuottaja-dj:n keikat ovat täynnä audiovisuaalista ilotulitusta, jossa progressiivinen electrohouse-musiikki kohtaa näyttävät taustavisuaalit ja valoshow’n.

Uusimmalla albumillaan brittilistan ykköseksi noussut pop-yhtye The Script tunnetaan parhaiten megahiteistään ”Superheroes” ja ”Hall of Fame”, jotka molemmat ovat keränneet satoja miljoonia streameja. Coldplayn ja U2:n kaltaisiin nimiin verrattu irlantilaisyhtye kiertää maailmalla stadioneita, ja tuleva torstai-illan Provinssi-keikka on The Scriptin ensimmäinen suuri keikka Suomessa.

Yhdysvaltalainen post-hardcore -yhtye A Day To Remember vahvistaa festivaalin avauspäivää keskiviikkoa. Viisi studioalbumia julkaissut floridalaisviisikko on ollut sosiaalisessa mediassa yksi Provinssin toivotuimmista esiintyjistä.

Eppu Normaali palaa Provinssiin 22 vuoden tauon jälkeen. Suomen suosituimmista yhtyeistä myös CMX ja Mokoma nähdään Provinssissa. Molemmat bändit julkaisivat aikaisemmin tänä vuonna uudet albumit, jotka nousivat Suomen virallisen listan ykkösiksi.

Ulkomaista väriä tuovat vahvatunnelmaista vaihtoehtorockia Imagine Dragonsin hengessä soittava yhdysvaltalaisbändi SomeKindaWonderful sekä norjalainen punkrock-yhtye Honningbarna.

Esimerkiksi PMMP:stä tutuista muusikoista koostuva My First Band soittaa Provinssissa yhden harvoista kesän Suomen-keikoistaan. The Scenes on puolestaan yksi kansainvälisesti eniten huomiota keränneistä uusista indierock-yhtyeistämme.

Provinssin, Ilosaarirockin ja Qstockin yhteisen bändivaihdon joensuulaisedustaja on tänä kesänä indie-yhtye Sonik, jonka jäsenet ovat vaikuttaneet aikaisemmin esimerkiksi Stellassa ja Marylandissa.

Stage haltuun -bändikisan voittaja Blind Channel valittiin sekä tuomariston että yleisön suosikeiksi. Kilpailun tuomaristossa istuivat mm. Sami Rumpunen (Provinssi), Juhani Merimaa (Tavastia), Mira Luoti (PMMP) ja Peppi Puljujärvi (YleX).

Jokavuotiseen tapaan myös Puolustusvoimien varusmiessoittokunta esiintyy festivaaleilla, ja tällä kertaa vierailevana solistina nähdään suomisoulin kummisetä Sami Saari.

Provinssin koko julkistettu ohjelmisto löytyy täältä.

17.05.2015

WHITE STAGE ON PROVINSSIN INTIIMEIN ESIINTYMISAREENA

Provinssi esittelee vielä yhden uuden esiintymisareenan. White Stage on festivaalin pääportin läheisyyteen rakennettava lava, jossa yleisö pääsee katsomaan konsertteja poikkeuksellisen läheltä artisteja.

Keskiviikkona White Stagelle nousevat elektropop-yhtye LCMDF, vuoroin englanniksi ja ranskaksi esiintyvä laulaja-lauluntekijä Aino Venna sekä uuden suomirock-sukupolven kiinnostavin tulokas Pimeys.

Torstaina esiintymisvuorossa ovat australialaismuusikko Stu Larsen, joka on kiertänyt useita kertoja pitkin maailmaa jättisuosioon nousseen ystävänsä Passengerin seurassa. Muita artisteja ovat Sub Pop -levymerkille kiinnitetty laulaja-lauluntekijä Mirel Wagner, folk-trubaduuri Joose Keskitalo sekä elektro-kaksikko Cityman, jonka jäsenet ovat tuttuja esimerkiksi Aavikon ja Zebra & Snaken riveistä.

Perjantaita vietetään kotimaisten laulaja-lauluntekijöiden seurassa. White Stagelle nousevat juuri uuden albumin julkaissut Yona, Joensuu 1685 -yhtyeestä soolouralle siirtynyt Mikko Joensuu, Räjäyttäjät-keulahahmo Jukka Nousiainen sekä Ultramariinistakin tuttu Matti Johannes Koivu. Päivän ohjelmiston päättää lasermetal-yhtye Nightsatan.

Lauantain tarjonnassa on harvinaisen soolokeikan soittava Risto, hiljattain Kiinan-kiertueelta kotiutunut elektropop-artisti The Hearing, 22-pistepirkosta tuttu PK Keränen sekä pop-musiikin pariin paluun tehnyt Ville Leinonen ja Enkelit. Solano + Profettes on synapop-trio Solanon ja lauluryhmä Profettesin mystistä elektronimusiikkia tarjoileva tuore superkokoonpano.

13.05.2015

SAARA & PROVINSSI TUBEMIITTI

Provinssissa nähdään yli sadan artistivieraan ohella myös maan menestyneimpiä videobloggaajia ja muita YouTube-tekijöitä. Kaikkien aikojen ensimmäinen Provinssi Tubemiitti koostuu fanitapaamisista, keskustelutilaisuuksista ja tubettajien live-esiintymisistä. Ohjelmakokonaisuus huipentuu lauantai-iltana, jolloin Suomen kuuluisin YouTube-tähti, Smoukahontas-nimellä aikaisemmin tunnettu ”kielinainen” Saara soittaa kesän ainoan festivaalikeikkansa.

Tubettaminen eli YouTube-videoiden tekeminen on valtavassa suosiossa erityisesti nuorten keskuudessa. Videoiden aihepiirit pyörivät tyypillisesti pelien, musiikin, vaatteiden ja meikkien, ajankohtaisten aiheiden, sketsien tai ihan vaan yleisen höpöttelyn ympärillä. Tubettaminen on yksi nopeimmin kasvavista mediailmiöistä, ja tutkimusten mukaan YouTube-tähdet ovat nuorison keskuudessa jo suositumpia kuin perinteiset julkkikset.

Kansainvälisesti Suomen tunnetuin videobloggaaja on eri kansallisuuksien puhetyylejä imitoineella videollaan maineeseen noussut Sara Forsberg. Nykyisin Sara asuu Kaliforniassa, missä hän luo artistiuraa taiteilijanimellä Saara.

Yli 15 miljoonaa katselukertaa keränneen ”What Languages Sound Like To Foreigners” -videon jälkeen Saaran ura on ollut yhtä nousukiitoa. Levytyssopimus syntyi legendaarisen Capitol Recordsin kanssa, ja huhtikuussa ilmestyneestä Suomenkin Spotifyn kuunnelluimmaksi kappaleeksi julkaisupäivänään nousseesta ”Ur Cool” -esikoissinglestä vastaa lukuisille supertähdille materiaalia kirjoittava tiimi. Saaran takataskussa on jo pari Hollywood-roolia, ja artistin kansainvälinen agentti hoitaa myös esimerkiksi Katy Perryn ja Kanye Westin asioita. Provinssissa suomalaisyleisöllä on viimeinkin mahdollisuus nähdä artistin kyvyt esiintymislavalla. Uutta Saara-musiikkia on ilmestymässä vielä ennen Provinssi-keikkaa.

Muista YouTube-suosikeista Provinssiin saapuu suuri joukko tubettajia, jotka kertovat torstain ja perjantain iltapäivissä ammatistaan sekä tapaavat seuraajiaan. Suomen tunnetuimpiin tubettajiin lukeutuva Soikkuu käsittelee vlogissaan kriittisen humoristisella otteella ajankohtaisia aihepiirejä, ja viihdyttävistä videoistaan tunnetun ZoneVD:n kanava sisältää kaikkea mahdollista peleistä sketseihin.

Lisäksi paikalle saapuvat pelivideoista tunnettu Herbalisti, myöskin pelivideoita sekä peliaiheisia rap-biisejä julkaiseva Lakko, oman elämänsä tapahtumien ohella esimerkiksi ulkonäköasioita käsittelevä MariieVeronica, sketsejä ja huumorimusaa tekevä Justimus-ryhmä sekä bloggaajasta tubettajaksi siirtynyt Annika, jonka kanavan postaukset sisältävät muun muassa shoppailua, matkustelua, ruoanlaittoa ja askartelua.

"En oo hirveesti festareita kiertäny, mut Provinssi on jääny mieleen! Niin kuin varmasti moni muukin, odotan esiintyjistä eniten Calvin Harrisia. Tää jäbä kerää kyl paikallaolijat hyppimää. Luvassa varmaan taas muistiinpainuvat kekkerit. Fiilikset ja odotukset ovat korkealla!”, Lakko hehkuttaa.

MariieVeronica jatkaa: "Mä tykkään musiikista, festareista ja ruoasta, tässä on nyt yhdistetty ne kaikki niin mikä vois olla siistimpää! Mä odotan ihan superfiiliksissä tätä tapahtumaa, ja uskon, että tästä tulee mun kesän kohokohta!"

Torstaina 25.6.2015
Justimus (LIVE)
Lakko
Soikkuu
ZoneVD

Perjantaina 26.6.2015
Saara
MariieVeronica
Herbalisti
Annika
ZoneVD

Lauantai 27.6.2015
Saara (LIVE)

07.05.2015

KYGON ENSIMMÄINEN SUOMEN-KEIKKA TOTEUTUU PROVINSSISSA

”Firestone”- ja ”Stole the Show” -hiteillään vuoden menestyneimpien artistien joukkoon ympäri maailman noussut Kygo soittaa ensimmäisen Suomen-keikkansa Provinssissa. Vaikutusvaltaisessa Billboard-lehdessä seuraavaksi elektronisen musiikin supertähdeksi nimetty tuottaja-dj esiintyy Seinäjoen Törnävänsaarella lauantaina 27. kesäkuuta.

Norjalaismuusikko Kygo tunnetaan parhaiten ”Firestone”-biisistään, joka on ylittänyt Suomessakin platinarajan. Maailmanlaajuisesti satoja miljoonia streameja keränneen EDM-artistin uusin hitti ”Stole the Show” on tällä viikolla  Suomen radiosoittolistan kolmanneksi soitetuin kappale, ja kaikki maat huomioiden ”Stole the Show” on Spotifyn listalla sijalla viisi.

Oman tuotantonsa ohella Aviciin, Ed Sheeranin ja Coldplayn kaltaisten artistien kappaleita remiksannut Kygo kiertää tulevana kesänä maailman suurimpia festareita, joiden joukkoon Provinssi nyt ylpeänä liittyy.

30.04.2015

ANGEL HAZE, THE WOMBATS JA LOST SOCIETY

Provinssin avauspäivän keskiviikon ohjelma täydentyy kolmella kiinnityksellä.

Yhdysvaltalainen rap-lupaus Angel Haze tunnetaan parhaiten viime vuonna ilmestyneen esikoislevynsä ”Battle Cry” -hitistä. 22-vuotias artisti esittäytyi Suomessa jo viime kesänä, jolloin hiphopin seuraavaksi supertähdeksi ennustettu räppäri villitsi yleisön Tavastialla.

Toinen ulkomainen vahvistus on tanssittavilla indierock-biiseillään myös suomalaisten suosikiksi noussut The Wombats. Esimerkiksi ”Let’s Dance to Joy Division”- ja ”Tokyo (Vampires & Wolves)” -kappaleista tunnetun liverpoolilaisbändin kolmas studioalbumi ”Glitterbug” ilmestyi huhtikuun puolivälissä.

Kotimaisista esiintyjistä Provinssin ohjelmistoon liiittyy Suomen kuumin metallitulokas Lost Society.

29.04.2015

SAKKOLAVA ESITTELEE VAIHTOEHTOMUSIIKKIA

Kotimaista vaihtoehtomusiikkia esittelevän Sakkolavan ohjelmakokonaisuus on selvillä. Provinssin ja seinäjokelaisen Sakko Ry:n yhteistyönä toteuttama esiintymisareena on avoinna kolmena viimeisenä festivaalipäivänä eli torstaina, perjantaina ja lauantaina.

Torstaina Sakkolavalle nousevat näyttelijänäkin kunnostautunut reggae-muusikko Reino Nordin, Räjäyttäjistä tutun Jukka Nousiaisen johtama Jukka & Jytämimmit, suomirap-yhtyeet Ruger Hauer ja Lyömättömät, seinäjokelainen hardcore-kokoonpano Ravage Ritual sekä Oulusta saapuva Temple Balls, joka soittaa puolestaan hardrock-vaikutteista rouheaa rock’n’rollia.

Perjantain monipuolisessa ohjelmissa on luvassa muun muassa punkia, räppiä, reggaeta ja skata. Pitkän linjan punk-bändi No Shame saa seurakseen loppuunmyytyjen vinyylisinglejen jatkoksi esikoisalbuminsa viime vuonna julkaisseen Kivesveto Go Gon sekä skatepunkia ja thrash-metallia yhdistelevän Tryerin. Rytmimusiikkia tarjoilevat ska-kokoonpano The Valkyrians, Jätkäjätkien ohessa omaa soolouraa jo vuosia luonut reggae-muusikko Puppa J, paikallisen Still Standing -baarin pyörittäjänäkin tunnettu reggae-artisti MomoCat sekä hiphopin ja juurevan rock’n’rollin välimaastossa liikkuva Pietarin spektaakkeli. Sakkolavan loppuiltaa isännöivät Kultabassokerhon dj:t seuranaan omat keikat vetävät hiphop-artistit Tippa-T sekä Aivovuoto + Khid.

Provinssin päätöspäivänä esiintymisvuorossa ovat suomirockin pelastajaksi nimetty Tiisu, Sakara-levy-yhtiölle kiinnitetty rap/metal-yhtye Apina, punkrockia huimalla intensiteetillä soittava Nyrkkitappelu sekä paikallisväriä tuova punk-bändi Äpärät. Aikaisemmin julkistetuista nimistä Sakkolavalle nousevat lauantain aikana Aurora, Gasellit, Terveet kädet ja MNTTT.

02.04.2015

STAM1NAN NELJÄ PÄIVÄÄ

Stam1na​ esiintyy Provinssissa kaikkina neljänä päivänä keskiviikosta lauantaihin.

Provinssissa kuullaan Stam1nan albumit ”Stam1na” (2005), ”Uudet kymmenen käskyä” (2006), ”Viimeinen Atlantis” (2010) ja ”SLK” (2014). Keikkapaikat festivaalialueella on valittu bändin uran kehityskaaren mukaisesti, joten Stam1nan nimetöntä esikoislevyä juhlistetaan Provinssin pikkulavalla, ja yhtyeen suosion kasvun myötä siirrytään vähitellen kohti päälavaa. Albumit soitetaan kannesta kanteen alkuperäisessä biisijärjestyksessä, ja encoreissa on luvassa valikoituja kappaleita yhtyeen muilta levyiltä. Yhtään Stam1na-biisiä ei kuulla Provinssi-viikonlopun aikana useammin kuin kerran.

Aikaisemmin ilmoitettu levyjen esitysjärjestys on muuttunut keskimmäisten albumien osalta:

ke: STAM1NA
to: VIIMEINEN ATLANTIS
pe: UUDET KYMMENEN KÄSKYÄ
la: SLK

Stam1nan tosi-faneille on tarjolla STAM1NAN NELJÄ PÄIVÄÄ -paketteja. Provinssin leirintäalueelle rakennetaan erillinen Camp Stam1na, missä järjestetään pitkin festivaaliviikkoa Stam1na-aiheisia kilpailuja, fanitapaamisia ja muita aktiviteetteja. Stam1nan 4 päivää -paketin ostaneet henkilöt saavat myös bändin logolla koristellun festivaalirannekkeen. Osta liput tästä: www.provinssi.fi/liput

30.03.2015

PROVINSSIIN ELEKTRONISTA MUSIIKKIA JA POP-TÄHTIÄ

Provinssi on pitkin maaliskuuta julkaissut uusia esiintyjiä lajityypeittäin vaihtoehtorockista hiphopiin. Tänään julkistusvuorossa on valikoima elektronista musiikkia ja ajankohtaisia pop-artisteja.

EDM-tähdet Calvin Harris ja Krewella saavat seurakseen progressiivista trancea ja EDM:ää yhdistelevän brittikollektiivin Above & Beyondin, jonka riveissä vaikuttaa suomalaismuusikko Paavo Siljamäki. Tanssimusiikkia tarjoilee myös ruotsalainen electrohouse-kaksikko Nause, joka on oman tuotantonsa ohella tullut tutuksi Tiëston ja Afrojackin kaltaisille artisteille tekemistään remikseistä.

Elektronisen musiikin ja popin välimaastossa toimiva Foxes nousi maineeseen laulettuaan EDM-tähti Zedd’in jättihitillä ”Clarity” ja viime vuonna Provinssissa vierailleen Rudimentalin biisillä ”Right Here”. Brittiartistin lukuisia menestyssinglejä sisältänyt debyyttialbumi julkaistiin kesällä 2014. Esikoislevyllään platinaa myynyt Tove Styrke on puolestaan Ruotsin puhutuimpia pop-tulokkaita, jonka tuotantoa on verrattu Robynin ja MØ:n kaltaisiin nimiin.

Kotimaisista pop-tähdistä Provinssiin on kiinnitetty ”Peto on irti” -paluusinglestään ajankohtainen Antti Tuisku, ”2080-luvulla” -kappaleellaan Suomen radioaaltoja koko talven ja kevään hallinnut Sanni, räppiä, R&B:ta ja elektronista musiikkia yhdistelevä Stig sekä reggae-vaikutteista pop-musiikkia esittävä laulaja-lauluntekijä Aurora.

23.03.2015

RAP-ARTISTIT TYGA, BIG SEAN JA JOEY BADA$$ PROVINSSIIN

Provinssin ohjelma täydentyy kolmella yhdysvaltalaisella rap-artistilla sekä laajalla valikoimalla kotimaisia hiphop-nimiä.

Festivaaleilla nähdään Draken ja Nicki Minaj’in kaltaisten supertähtien tavoin Young Money Entertainment -kollektiiviin kuuluva Tyga, jonka myöhemmin tänä vuonna ilmestyvä  albumi on äänitetty yhteistyössä Kanye Westin kanssa. Muita kansainvälisiä rap-vieraita ovat maaliskuun alussa ”Dark Sky Paradise” -levyllään suoraan Yhdysvaltojen listaykköseksi noussut Big Sean sekä alkuvuodesta ilmestyneestä debyyttialbumistaan ylistystä kerännyt Joey Bada$$. Kaikki kolme jenkkiräppäriä nousevat lavalle perjantai-iltana.

Suomirapin kaksi keskeistä kollektiivia eli Solosen, Kosolan ja Xmiehen yhteiskokoonpano Lyömättömät sekä Pyhimyksen, Paperi T:n ja Tommishockin muodostama Ruger Hauer nähdään molemmat Provinssissa. Love Recordsin arkistoista kerätyistä sampleista koostetun ”Love X” -albumin ilmestymiseen valmistautuva Asa & Band on myös vahvistanut esiintymisensä festivaaleilla.

Muita uusia kotimaisia nimiä ovat nuorta sukupolvea edustava Gasellit, Teflon Brothersista tutun räppärin ja kalliolaisten punkkarien yhtye Heikki Kuula & Koirakaverit, joka tarjoilee vanhat ja uudet Heikki Kuula -hitit rokkibändille sovitettuina sekä keväällä uuden albumin julkaiseva Laineen Kasperi & Palava kaupunki.


Sakkolava tarjoaa katsauksen kotimaiseen hiphopiin ja punkiin

Viime vuonna Provinssissa esitelty Sakkolava nähdään festivaaleilla tänäkin vuonna. Seinäjokelaisen alakulttuuriyhdistyksen Sakko Ry:n kanssa toteutettava esiintymisareena esittelee kotimaisen vaihtoehtomusiikin parhaimmistoa rapista punkiin. Tämän päivän julkistuksista Lyömättömät, Gasellit ja Ruger Hauer esiintyvät Sakkolavalla, ja aikaisemmista kiinnityksistä lavan ohjelmistoon kuuluvat Tippa-T, Terveet kädet ja Kivesveto Go Go. Sakkolavan täydellinen ohjelmakokonaisuus julkistetaan kevään aikana.

"Ollaan iloisia ja ylpeitä siitä, että Sakko Ry on mukana Provinssissa tänäkin kesänä! Sakkolavan ohjelmaa tehdään viime vuonna hyväksi todetulla vaihtoehtomusakaavalla. Tavoite on, että lavalla viihtyvät tasapuolisesti niin räppipäät ja punkkarit kuin hipit ja muutkin vaihtoehtoisempaan tarjontaan avoimella mielellä suhtautuvat musiikin fiilistelijät", Sakko Ry:n Tom Kangas toteaa.

16.03.2015

OHJELMA TÄYDENTYY VAIHTOEHTOROCKILLA JA PUNKILLA

Provinssin tämän päivän julkistus määräytyi festivaalin nettisivuilla järjestetyllä yleisöäänestyksellä, ja ehdokkaista eniten kannatusta sai vaihtoehtorock.

Uusimmat vahvistukset ovat norjalainen deathpunk-yhtye Turbonegro, ensimmäistä kertaa Suomessa nähtävä kanadalaiskaksikko Death From Above 1979, joka yhdistelee soundimaailmassaan tanssirytmeillä maustettua punkia ja vaihtoehtorockia, seitsemän vuoden tauon jälkeen uuden albumin julkaisuun valmistautuva skatepunk/punkpop-kokoonpano Millencolin sekä psykedeliavaikutteista indierockia soittava brooklynilaisbändi Woods.

Kotimaisista bändeistä ohjelmaan liittyvät hardcoren pioneeriyhtye Terveet kädet, loppuunmyytyjen vinyylisinglejen jatkoksi ensimmäisen studioalbuminsa viime vuonna julkaissut Kivesveto Go Go sekä post-punkin ja goottirockin välimaastossa liikkuva Grave Pleasures, joka tunnettiin aikaisemmin Beastmilk-nimellä.

Lisää Provinssi-julkistuksia on tulossa vielä maaliskuun aikana, ja silloin on luvassa ainakin hiphopia, elektronista musiikkia ja poppia.

09.03.2015

SEURAAVA JULKISTUS RATKEAA YLEISÖÄÄNESTYKSELLÄ

Nettisivuillamme osoitteessa http://provinssi.fi/toivekysely on käynnistynyt äänestys, missä te saatte päättää seuraavan julkistuksen musiikkigenren.

Vaihtoehtoina ovat vaihtoehtorock, elektroninen musiikki ja pop tai rap/hiphop.

Äänestys jatkuu sunnuntai-iltaan saakka, ja uudet kiinnitykset kerrotaan ensi viikon maanantaina 16.3.2015.

Osallistu ja vaikuta!

09.03.2015

ELASTINEN, APULANTA JA MUITA KOTIMAISIA SUOSIKKEJA

Provinssin ohjelmistoon on lisätty lukuisia kotimaisia suosikkiartisteja. Festivaalikattauksen uusimmat julkistukset ovat hetkessä kaksi Hartwall Arenan konserttia loppuunmyynyt Elastinen, festivaalien ikisuosikki Apulanta, huhtikuussa ilmestyvän uuden albumin julkaisuun valmistautuva Pariisin kevät, folk-vaikutteista suomipopia soittava Scandinavian Music Group, Uuden musiikin kilpailusta ja Tähdet tähdet -ohjelmasta koko kansan tuntemaksi artistiksi nousseen Roope Salmisen johtama Roope Salminen & Koirat sekä reggaeta, funkia ja hiphopia yhdistelevä Juju, joka esiintyy Provinssissa Hullut-yhtyeensä kanssa.

Olavi Uusivirran esiintyminen puolestaan siirtyy perjantai-illasta torstaille.

04.03.2015

KOULUMAJOITUS MYYNTIIN

Provinssin koulumajoitus on nyt saatavilla! Majoitusta tarjoaa kolme eri koulua. Varaa paikkasi koulumajoituksessa täältä!

24.02.2015

MUSTA PARAATI TEKEE PALUUN PROVINSSISSA

Suomalaisen post-punkin ja goottirockin pioneeriyhtye Musta Paraati soittaa ensimmäisen julkisen konserttinsa yli 20 vuoteen Provinssi-festivaaleilla Seinäjoella lauantaina 27. kesäkuuta.

Vuosina 1981-1985 toiminut Musta Paraati on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen suomalaiseen vaihtoehtomusiikkiin. Joy Divisionin ja Killing Joken kaltaisilta nimiltä innoitusta hakeneen yhtyeen lyhyeen uraan mahtui kaksi albumia ja kolme singleä, mutta niiden maine on vuosikymmenien saatossa kasvanut myyttisiin mittoihin.

Bändin nykyisessä kokoonpanossa vaikuttavat samat jäsenet, jotka soittivat jo Mustan Paraatin legendaarisella debyyttialbumilla eli Kääriäinen (koskettimet), Panda (basso), Saku (kitara), Ykä (rummut) sekä uutena vokalistina Maj Karma -yhtyeestä sekä soolourastaan tunnettu Herra Ylppö. Tuleva konsertti Provinssissa keskittyykin ”Peilitalossa”-klassikkolevyn materiaaliin.

Musta Paraati soitti viime vuoden lopulla salakeikan bändin kosketinsoittaja Kääriäisen syntymäpäivillä. Samassa yhteydessä yhtye esitteli nykyisen laulajansa Herra Ylpön, joka seuraa tehtävässään vuonna 1993 menehtynyttä Jorea, radioäänenä parhaiten tunnettua Njassaa ja Lama-yhtyeen Epeä. Mustan Paraatin paluukonsertti toteutuu Provinssissa lauantai-illan viimeisenä esiintyjänä.

"Jari (Kääriäinen) mietti eräänä iltana viime elokuussa, että sen synttäribileissä olis hyvä, jos soitettaisiin setti Paraatia kerrankin kunnolla. Kysymys oli: kuka laulaisi? Samana yönä Ylpöltä tuli pitkä tekstiviesti minulle, jonka pääsisältö oli se, että Paraatia pitäis vetää uusille ikäpolville. Minä ja Ylppö ei olla oltu yhteyksissä vuosiin. Mikä sattuma! Ilmoitin Jarille, että laulaja on tässä. Kohtalo puuttui peliin, ja marssi jatkuu”, Mustan Paraatin rumpali Ykä kertoo.

”Kuljimme kohti mustaa vain kohdataksemme Herra Ylpön oikealla hetkellä. Tämä polku on kuljettava loppuun”, kitaristi Saku jatkaa.

"Musta Paraati on ollut elämässäni siitä asti kun täytin kymmenen. Bändiin liittyminen tuntuu uskomattomalta, mutta luonnolliselta. Näin piti tapahtua. Tämä ei ole yhtye. Tämä on yhteys”, toteaa Herra Ylppö .

Mustan Paraatin debyyttialbumi ”Peilitalossa” on nyt kuultavissa Spotifyssa: http://tinyurl.com/k76j6gc.

16.02.2015

ESIINTYMISPÄIVÄT JULKISTETTU JA PÄIVÄLIPUT MYYNNISSÄ

Provinssissa esiintyvien artistien esiintymispäivät ovat nyt selvillä. Katso alempaa koko listaus. Muistutamme kuitenkin, että ohjelma EI OLE vielä valmis – lisäyksiä luvassa jokaiselle päivälle talven ja kevään aikana.

Provinssin kaikki lipputyypit (1-4 päivää) ja Camp Provinssi -leirintäpaikat ovat nyt myynnissä. Lue lisää: http://provinssi.fi/liput.


Ke 24.6.2015

Muse (UK)
Die Antwoord (ZA)
Stam1na: Stam1na
Von Hertzen Brothers
Lapko

To 25.6.2015

Calvin Harris (UK)
Sam Smith (UK)
Kent (SWE)
Stam1na: Uudet kymmenen käskyä
Passenger (UK)
Kaija Koo
The Gaslight Anthem (USA)
Hollywood Undead (USA)
Fink (UK)
Milky Chance (DE)
Huoratron
Atomirotta
Rytmihäiriö
Teksti-TV 666

Pe 26.6.2015

The Cardigans (SWE)
Haloo Helsinki!
Raised Fist (SWE)
Stam1na: Viimeinen Atlantis
Disco Ensemble
Apocalyptica
Young Fathers (UK)
Dead By April (SWE)
Katzenjammer (NOR)
Red Fang (USA)
JVG
Olavi Uusivirta
Eva & Manu
Tippa-T

La 27.6.2015

Faith No More (USA)
Refused (SWE)
First Aid Kit (SWE)
Stam1na: SLK
Jenni Vartiainen
Krewella (USA)
Parkway Drive (AU)
Every Time I Die (USA)
Softengine
Kasmir
Hisser
Paperi T
MNTTT

09.02.2015

FAITH NO MORE, SAM SMITH JA DIE ANTWOORD PROVINSSIIN

Musen ja Calvin Harrisin rinnalle Provinssin pääesiintyjäksi on varmistunut Faith No More, joka julkaisee keväällä ensimmäisen studioalbuminsa 18 vuoteen. Vaihtoehtorockin ja -metallin suurnimi on vieraillut Provinssissa myös kesällä 1995, jolloin kalifornialaisbändi oli nostamassa festivaalia takaisin kotimaisten festivaalien ykkössarjaan.

Pop-maailman huipulle rakettimaisesti noussut Sam Smith tekee Provinssissa odotetun ensiesiintymisensä Suomessa. Viime yönä neljä Grammya voittanut muusikko oli gaalan palkituin artisti: miehen esikoislevy "In The Lonely Hour" (2014) nimettiin parhaaksi pop-albumiksi, sen "Stay with Me" -hitti valittiin vuoden biisiksi ja äänitteeksi, ja lisäksi brittilaulaja voitti parhaan uuden artistin Grammyn. Sam Smithin ylistetty debyyttialbumi oli myös viime vuoden toiseksi myydyin levy Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

Provinssin toivotuimpiin artisteihin kuuluva Die Antwoord yhdistelee puolestaan rave-kulttuurista ammentavaa elektronista musiikkia ja räppiä. Etelä-Afrikasta saapuva kolmikko laajentaa Provinssin tanssimusiikkitarjontaa yhä monipuolisempaan suuntaan.

Festivaalin muita ulkomaisia vahvistuksia ovat viime vuonna Ison-Britannian merkittävimmän musiikkialan palkinnon Mercury Prizen ”Dead”-levyllään voittanut hiphop-yhtye Young Fathers, ruotsalainen metalcore-viisikko Dead By April, ”Alive”-hitistään parhaiten tunnettu EDM-yhtye Krewella, vaihtoehtoista metallimusiikkia ja stoneria soittava Red Fang sekä loppuunmyydyn klubikonsertin jälkeen ensimmäiselle festivaalikeikalleen Suomeen palaava Fink, joka yhdistelee soundissaan elementtejä indiestä, folkista ja elektronisesta musiikista.

Suomalaisbändeistä Provinssin ohjelmistoon on lisätty keväällä uudet albumit julkaisevat Von Hertzen Brothers ja Lapko, suomirockin uuden sukupolven äänitorvi Olavi Uusivirta sekä vaihtoehtorock-yhtye Disco Ensemble. Parhaiten Disco Ensemblen vokalistina tunnetun Miikka Koiviston sooloprojekti Hisserille Provinssi on ensimmäinen julkistettu festarikeikka. Äänekkäämpää osastoa edustavat Tulevaisuuden tusina -äänestyksessä lupaavimmaksi uudeksi suomalaisyhtyeeksi valittu Teksti-TV 666 sekä surmacore-bändi Rytmihäiriö.

Rytmimusiikkia Provinssiin tuovat kuumat rap-tulokkaat Paperi T ja Tippa-T, Eevil Stöön ja Aztran muodostama MNTTT, kuuden Emma-palkinnon ehdokas Kasmir, pop-musiikkia ja hiphopia yhdistelevä JVG sekä rapin ja rockin välimaastossa liikkuva Atomirotta.

Provinssin 155 euroa maksavat talviliput ovat myynnissä vielä tämän viikon. Ensi maanantaina festivaali julkistaa artistien esiintymispäivät ja samalla käynnistyy päiväkohtaisten lippujen sekä Camp Provinssi -leirintäaluepaikkojen myynti. Maanantaista 16. helmikuuta alkaen Provinssin neljän päivän liput maksavat 165 euroa ja yhden päivän liput 79 euroa.

20.01.2015

GODSMACK PERUUNTUNUT

Godsmack (USA) on valitettavasti perunut esiintymisen Provinssissa meistä riippumattomista syistä.

Sitten iloisiin uutisiin: Provinssiin on jälleen varmistunut iso määrä uusia kiinnityksiä, ja lähiviikkoina julkistetaan useita kovia ulkomaisia ja kotimaisia esiintyjiä.

22.12.2014

REFUSED, RAISED FIST JA MUITA UUSIA JULKISTUKSIA

Provinssin ohjelmisto on jälleen kasvanut neljällä nimellä, ja tällä kertaa uudet kiinnitykset edustavat raskaampaa osastoa. Seinäjoen Törnävänsaarella 24.-27. kesäkuuta järjestettävän festivaalin viimeisimmät lisäykset ovat uutta paluuta tekevä hardcore-punkin edelläkävijä Refused (SWE), kuuden vuoden odotuksen päätteeksi seuraavan albuminsa julkaiseva hardcore/metal-yhtye Raised Fist (SWE), metalcore-viisikko Parkway Drive (AU) sekä intensiivisistä elektronisen musiikin keikoistaan tunnettu Huoratron.

Lisätiedot ja esittelyt uusimmista julkistuksista löydät esiintyjät-sivulta.

Provinssin 145 euroa maksavat neljän päivän joululiput ovat myynnissä festivaalin verkkosivuilla, Tiketissä ja Lippupisteessä 31.12.2014 asti.

16.12.2014

PROVINSSIN OHJELMISTO TÄYDENTYY NELJÄLLÄ ARTISTILLA

Ensi kesän Provinssin ohjelmisto vahvistuu jälleen neljällä uudella kiinnityksellä, joista kaikki lähestyvät folk-, pop- ja indie-musiikkia erilaisista näkökulmista. Seinäjoen Törnävänsaarella 24.-27. kesäkuuta järjestettävä festivaali julkistaa lisää esiintyjiä vielä ennen joulua, jolloin luvassa on puolestaan raskaamman osaston edustajia.

Provinssin uusimmat julkistukset ovat ruotsalaissisarusten tähdittämä folk-yhtye First Aid Kit, joka soitti joulukuun alussa kaksi loppuunmyytyä teatterikonserttia Helsingissä, ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva brittiartisti Passenger, jonka lähes 500 miljoonaa YouTube-kuuntelua kerännyt ”Let Her Go” -kappale on viime vuosien suurimpia eurooppalaisia hittejä, elektronista musiikkia folk-popiin yhdistelevällä ”Stolen Dance” -biisillään myös Suomen radioaallot valloittanut saksalaiskaksikko Milky Chance sekä suomalais-ranskalainen pariskunta Eva & Manu, joka julkaisi hiljattain toisen pitkäsoittonsa.

Provinssin 145 euroa maksavien 4 päivän joululippujen myynti jatkuu joulukuun loppuun saakka, ja tammikuun 1. päivästä alkaen myynnissä olevien talvilippujen hinta on 155 euroa.

01.12.2014

STAM1NA SOITTAA PROVINSSISSA NELJÄ ERIKOISKEIKKAA

Stam1na tekee Provinssissa suomalaista musiikkihistoriaa: lemiläinen metalliyhtye esiintyy festivaalin jokaisena neljänä päivänä soittaen neljä albumikokonaisuutta.

Provinssissa kuullaan Stam1nan albumit ”Stam1na” (2005), ”Uudet kymmenen käskyä” (2006), ”Viimeinen Atlantis” (2010) ja ”SLK” (2014). Keikkapaikat festivaalialueella on valittu bändin uran kehityskaaren mukaisesti, joten Stam1nan nimetöntä esikoislevyä juhlistetaan Provinssin pikkulavalla, ja yhtyeen suosion kasvun myötä siirrytään vähitellen kohti päälavaa. Albumit soitetaan kannesta kanteen alkuperäisessä biisijärjestyksessä, ja encoreissa on luvassa valikoituja kappaleita yhtyeen muilta levyiltä. Yhtään Stam1na-biisiä ei kuulla Provinssi-viikonlopun aikana useammin kuin kerran.

Bändin tosifaneille on tarjolla muutakin erikoisherkkua. Provinssin leirintäalueelle rakennetaan erillinen Camp Stam1na, missä järjestetään pitkin festivaaliviikkoa Stam1na-aiheisia kilpailuja, fanitapaamisia ja muita aktiviteetteja. Stam1nan 4 päivää -paketin ostaneet henkilöt saavat myös bändin logolla koristellun festivaalirannekkeen.

"Nousemme Provinssissa uramme uuteen huippupisteeseen. Ironisesti olemme samalla syvemmässä kusessa kuin koskaan. Show't sisältävät kiellettyjä biisejä – biisejä, joita on piiloteltu hattuhyllyn perukoilla lähemmäs 10 vuotta. Ilmassa väreilee formaldehydi. Vaan totta kai Provinssi on juuri se taho joka uskaltaa tällaisen historiallisen haudastamanaamisen järjestää! Seinäjoella, perkele, nähdään!", Stam1nan Antti "Hyrde" Hyyrynen kommentoi.


JOULULIPUT JA STAM1NA-PAKETIT NYT MYYNNISSÄ

Provinssin ennakkomyynti jatkuu ennätysvauhdissa, ja early bird -liput loppuivatkin kesken. Nyt Tiketissä ja Lippupisteessä on myynnissä Provinssin neljän päivän joululippuja sekä premium-lippuja, joita on saatavissa 31.12.2014 saakka. Myös Stam1nan 4 päivää -paketit ovat nyt myynnissä.

Provinssin joululippu (4 päivää, ei ikärajaa, myynnissä 2.-31.12.2014)
Alk. 145 EUR

Provinssin premium-joululippu (4 päivää, K-18, myynnissä 2.-31.12.2014)
Alk. 195 EUR

Stam1nan 4 päivää -paketit (K-18, sis. 4 päivän Provissilippu, leirintäaluepaikka Camp Stam1nassa, Stam1na-ranneke, pääsy kaikkiin Stam1na-aiheisiin oheistapahtumiin ja muita myöhemmin ilmoitettavia etuja)
Alk. 235 EUR

01.12.2014

SOFTENGINE NÄHDÄÄN PROVINSSISSA

Tänään Seinäjoen Rytmikorjaamon Livelounas-tapahtumassa selvisi jälleen uusi kiinnitys ensi kesän Provinssiin: Softengine on varmistunut esiintyjälistalle!

28.11.2014

KENT JA THE CARDIGANS HUIPENTAVAT JULKISTUSVIIKON

Ennakkomyynti ennätysvilkasta, early bird -liput loppumassa! 

Provinssin julkistusviikko starttasi maanantaina kahdella pääesiintyjällä Musella ja Calvin Harrisilla, ja pitkin viikkoa Seinäjoella 24.-27. kesäkuuta järjestettävä festivaali on paljastanut uusia kiinnityksiä sosiaalisen median kanaviensa välityksellä. Julkistusviikko huipentuu tänään perjantaina kahteen ruotsalaisyhtyeeseen: Pohjoismaiden suurimpiin yhtyeisiin lukeutuva Kent ja viime vuosina vain harvakseltaan keikkaillut The Cardigans nähdään ensi kesän Provinssissa.

 Provinssin muita ulkomaisia vieraita ovat tänä syksynä loppuunmyydyssä The Circuksessa esiintynyt rapcore-yhtye Hollywood Undead, ”Get Hurt” -albumistaan ajankohtainen punkrock-bändi The Gaslight Anthem, viimeksi Seinäjoella vuonna 2001 vieraillut metallikokoonpano Godsmack, ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva folk/punk-yhtye Katzenjammer sekä metalcorea ja math-rockia yhdistelevä Every Time I Die.

 Kotimaisista bändeistä Provinssissa nähdään uuden albumin julkaisuun valmistautuva Apocalyptica, suomirockin suosituimpiin nimiin kuuluva Haloo Helsinki! sekä valovoimaiset naisartistit Kaija Koo ja Jenni Vartiainen.

 Provinssin festivaalijohtaja Sami Rumpunen kertaa julkistusviikkoa: ”Halusimme tulla vauhdilla ulos ja väläyttää ensi kesän Provinssin ohjelmaa useammasta eri suunnasta. Vastaanotto on ylittänyt kaikki odotuksemme, jotka olivat alun perinkin korkealla. Olemme kuitenkin vasta raapaisseet pintaa siitä, mitä Törnävänsaarella tapahtuu ensi kesäkuun lopussa.”

 Lisää artistijulkistuksia on Rumpusen mukaan tulossa jo lähitulevaisuudessa:

”Jalka pidetään kaasulla, ja sekä kotimaisia että ulkomaisia esiintyjäjulkistuksia on luvassa vielä useampaan kertaan ennen vuoden päättymistä.”

 Provinssin lipunmyynti on käynnistynyt ennätysvilkkaana, ja festivaalin viimeiset neljän päivän early bird -liput ovat nyt myynnissä Tiketissä ja Lippupisteessä. Tiistaina 2. joulukuuta lipunhinta nousee 145 euroon.

 Vaikka 135 euroa maksavat early bird -liput loppuisivat kesken, on niitä saatavissa kaikille halukkaille Seinäjoen Rytmikorjaamolla ensi maanantaina 1.12.2014 klo 11-14 järjestettävässä Livelounas-tapahtumassa.

27.11.2014

TORSTAINA JULKISTUSVUOROSSA VAIHTOEHTOMUSIIKKIA

Provinssin neljäs julkistuspäivä tuo festivaalin ohjelmistoon punkrockia ja vaihtoehtomusiikkia:

THE GASLIGHT ANTHEM (USA), KATZENJAMMER (NOR). Tarkemmat esittelyt näistäkin löydät kohdasta esiintyjät.

Perjantaina selviävät Provinssin ensimmäisen julkaisuerän kaksi viimeistä nimeä. Tuttuun tapaan bändit paljastetaan aamulla klo 10.00 ensimmäiseksi Provinssin some-kanavissa Facebooksissa, Instassa ja Twitterissä.

24.11.2014

MUSE JA CALVIN HARRIS OVAT PROVINSSIN ENSIMMÄISET JULKISTUKSET

Mediatiedote 24.11.2014 – julkaisuvapaa klo 13.00

Festivaali laajenee nelipäiväiseksi, julkistuksia tämän viikon jokaisena päivänä.

Ensi kesän Provinssin ensimmäiset kiinnitykset ovat maailman suosituimpiin rock-yhtyeisiin lukeutuva Muse, joka konsertoi Suomessa edellisen kerran Olympiastadionilla sekä juuri uuden ”Motion”-albumin julkaissut EDM-supertähti Calvin Harris, jota pidetään tämän hetken menestyksekkäimpänä elektronisen musiikin artistina. Samalla uudistuva festivaali laajenee nelipäiväiseksi: tulevana kesänä Provinssia juhlitaan Seinäjoen Törnävänsaarella keskiviikosta lauantaihin, 24.-27.6.2015.


Provinssi julkistaa lisää ohjelmistoa tällä viikolla jokaisena arkipäivänä aina klo 10.00. Uudet kiinnitykset kerrotaan ensimmäisenä Provinssin sosiaalisen median kanavissa.


Rajoitettu erä Provinssin neljän päivän lippuja on nyt myynnissä esimerkiksi Tiketissä ja Lippupisteessä erikoishintaan 135 EUR.


”Läpi kesän ja syksyn tehty periksiantamaton työ ensi kesän Provinssin ohjelman eteen kantaa nyt sellaista hedelmää, mistä olemme viime vuosina voineet vain unelmoida. Uusi kansainväliseen yhteistyöhön pohjautuva toimintamallimme näyttää nyt voimansa parhaalla mahdollisella tavalla: Muse ja Calvin Harris täyttäisivät minkä tahansa kansainvälisen megafestivaalin pääesiintyjien saappaat. Muse on lukeutunut Provinssin unelmakiinnitysten joukkoon jo vuosituhannen alusta saakka, ja yhtye on vuosikausia esiintynyt jokaisen bänditoivekyselymme kärkiviisikossa. Calvin Harris on puolestaan juuri nyt yksi kiistatta maailman kuumimmista poptähdistä ja yhtä lailla unelmiemme kohde viime vuosilta”, Provinssin festivaalijohtaja Sami Rumpunen kertoo.


”Ensi kesän Provinssista tehdään 2010-luvulle päivitettyä aitoa ja alkuperäistä festivaaliseikkailua, mikä tulee näkymään nimekkään esiintyjäkaartin ohella entistä monipuolisempana ja laadukkaampana kokonaiselämyksenä niin taiteellisen ohjelmiston, aluesuunnittelun kuin palveluelementtienkin kautta. Siirtyminen neljän päivän pituuteen ensimmäistä kertaa Provinssin historiassa antaa meille tilaa osoittaa monimuotoisuutemme täydessä mitassaan. Haluamme yllättää, herättää ja tarjota vaihtoehtoja. Lähtökohdat kaikkien aikojen Provinssille ovat käsissämme.”

Lisätiedot:Musen ja Calvin Harrisin esittelyt löytyvät Provinssin verkkosivuilta.
www.provinssi.fi 
www.facebook.com/provinssirock 
www.twitter.com/provinssirock 
www.instagram.com/provinssirock 

Lehdistökuvia: www.provinssi.fi/press  

Provinssin festivaalijohtaja: Sami Rumpunen (0400-407777, sami@provinssi.fi)
Tiedotus: Johannes Kinnunen (041-5336211, tiedotus@provinssi.fi)
Artistien haastattelupyynnöt: MUSE / Ramona Forsström (040-5248150, ramona.forsstrom@warnermusic.com) CALVIN HARRIS / Sami Rikala (0400-766879, sami.rikala@sonymusic.com