Provinssi ❤ Vihreä juhlija

image-11047
Kuva: Miikka Varila

Miten yksittäinen festivaalikävijä voi vaikuttaa ja pienentää tapahtuman hiilijalanjälkeä? Auta Provinssia tavoitteiden saavuttamisessa ja ota haltuun vinkit ympäristöystävälliseen festarointiin!

Festaroi vihreästi näillä vinkeillä!

1. Roskat roskiin ja oikeaan sellaiseen! Alueelta löytyy useampi kierrätyspiste sekä lukuisia jäteastioita eri jätejakeille. Mikäli roskiksen edessä menee sormi suuhun, Green Team ja siivoustiimi auttavat roskat oikeaan osoitteeseen.

2. Älä tumppaa maahan! Tiesitkö, että tupakan tumpit eivät maadu koskaan täysin, vaan hajoavat vuosien saatossa mikromuoveiksi maaperään? Tumpin voi kierrättää energiajätteenä, kunhan varmistat tulipään sammuneen. Tumpin voi tumpata vaikka roska-astian kanteen. Lisäksi alueelta löytyy pienempiä peltisiä tuhkiksia. Voit myös tuoda mukanasi taskutuhkiksen, ja tyhjentää sen alueella energiajäteastioihin.

3. Ota mukaan vain tarvittavat. Siivoa jälkesi ja vie mukanasi kaikki, mitä olet mukanasi tuonutkin. Älä heitä myöskään käyttökelpoista tavaraa pois. Mieti, onko kädessäsi oleva roska oikeasti roska.

4. Älä hanki festivaaleja varten kertakäyttöiseksi tarkoitettuja tuotteita, kuten telttoja, sadetakkeja ja korvatulppia. Panosta kestäviin ja monivuotisiin tuotteisiin.

5. Puskaan pissaaminen on kielletty. Pissaa mielummin johonkin festivaalialueelta löytyvästä viidestä sadasta käymälästä!

6. Oma vesipullo mukaan! Festarialueelta löytyy runsaasti vesipisteitä, joissa voit täyttää pullosi. Voit tuoda festivaalialueelle yhden tyhjän tai avaamattoman vesi- tai virvoitusjuomapullon (muovinen, läpinäkyvä ja kooltaan max. 0,5 litraa).

7. Kierrätä tölkit ja pullot! Anniskelualueilla on käytössä panttijärjestelmä ja palautuspisteitä löytyy jokaiselta anniskelualueelta. Campissa sekä muilla alueilla ne kerätään kierrätettäväksi.

8. Suosi joukkoliikennettä. Tiesitkö, että asiakkaiden matkustamisesta festivaalille syntyy lähes kaksinkertainen määrä päästöjä Provinssin kokonaishiilijalanjälkeen verrattuna? Ulkopaikkakuntalaisia kannustetaankin saapumaan Seinäjoelle joukkoliikennettä hyödyntäen. Paikallisten puolestaan on tehokkainta saapua Törnävälle kävellen tai pyörällä. Lisätietoa saapumisesta täällä!

9. Omalla autolla saapuessa suosi täysiä autoja ja kimppakyytejä – mennen ja tullen!

10. Provinssin alueelta löytyvissä ravintoloissa tarjoillaan kasvis- tai vegeruokaa – suosimalla näitä vaihtoehtoja olet lempeämpi ympäristölle!

Provinssi ja ympäristö kiittää! ❤