fbpx

Provinssi ❤ Hiilineutraalius

Kuva: Provinssi / Riikka Vaahtera

Provinssi on saavuttanut kolme vuotta sitten asetetun tavoitteensa olla hiilineutraali festivaali kesällä 2019. Provinssi on sitoutunut lupaukseen jatkaa hiilineutraalina festivaalina, ja festivaalin päästöt tullaan laskemaan ja hyvittämään myös tulevaisuudessa.

Provinssin kokonaishiilijalanjälki vuodelle 2019 oli 265,8 t. CO₂e (tonnia CO₂ ekvivalenttia), joka vastaa noin 1,7 miljoonaa ajokilometriä henkilöautolla tai 107 000 kahvipaketin hiilijalanjälkeä. Yhden festivaaliasiakkaan hiilijalanjälki oli puolestaan 3,64 kg CO₂ e. per henkilö, joka vastaa päästöiltään 1,5 kahvipaketin hiilijalanjälkeä.

Provinssin vuoden 2019 hiilijalanjälki hyvitettiin sijoittamalla päästöjä vastaava summa metsäkatoa hidastavaan ja hakkuita vähentävään projektiin Ugandassa. Provinssin valitsema kompensointikohde on Gold Standard -sertifioitu projekti, jossa ruoanlaittoon käytettäviä uusiutumattomalla biomassalla toimivia keittimiä korvataan puhtaammilla ja energiatehokkaammilla keittimillä. Uudet keittimet vähentävät tarvetta hakata metsiä, säilyttävät hiilinieluja ja parantavat luonnon monimuotoisuutta. Uusien ja puhtaampien keittimien käyttö myös parantaa paikallisia sosiaalisia oloja muun muassa synnyttämällä perheille säästöjä polttoainekustannuksissa, kohentamalla ilmanlaatua ja luomalla lisää työpaikkoja. Yksi uusi keitin vähentää arviolta 2,5 t CO2e päästöjä vuoden käytön aikana. Provinssin sijoittamilla varoilla saadaan reilu 100 uutta keitintä. Lue lisää projektista täältä.

Hiilijalanjälkilaskenta toteutettiin loppuvuodesta 2019 ja päästöt kompensointiin alkukeväästä 2020. Laskentaa varten kerättiin tietoa kesällä sekä pitkin syksyä. Varsinainen laskutoimitus suoritettiin joulu- ja tammikuussa 2019-2020. Laskennan toimitti Nordic Offset Oy. Tutustu tarkemmin laskennan tuloksiin ja eri osa-alueiden osuuksiin hiilijalanjäljen muodostumisessa alta:

Provinssi on sitoutunut lupaukseen jatkaa hiilineutraalina festivaalina. Provinssin päästöt tullaan laskemaan ja hyvittämään myös tulevaisuudessa.