Alueohjelma

Tulishow
Kuva: Riikka Vaahtera

Tutustu Provinssin alueohjelmaan!

Provinssi tarjoaa vuosittain yleisölleen elämyksiä yllätyksellisen ja monipuolisen alueohjelman muodossa. Alueella tunnelmaa nostattavat ohjelmanumerot ovat olleet osa Provinssin identiteettiä aivan festivaalin alkuajoista lähtien. Esimerkiksi vuonna 1981 Provinssissa esiintyivät Tuiskulan sirkusorkesteri, Helsingin Ylioppilasteatteri, ja Kehittyvän teatterin ryhmä.

Preppaamo alueohjelman tuottajana

Provinssin alueohjelman tuottaa vuonna 2024 Seinäjoen Elävän musiikin yhdistyksen eli Selmu ry:n hallinnoima Kulttuurityöpaja Preppaamo. Preppaamo on useana vuonna osallistunut Provinssiin kulisseissa aluevalaistuksen, somistuksen ja valokuvaamisen merkeissä ja yhteistyö on antanut monille nuorille mahdollisuuden tutustua festivaalityöhön käytännön kautta. Preppaamo on nuorten työpaja, joka saa valtionavustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä. 

 • Tanssiaskelia Provinssin alueohjelmaan 💃

  A + Divas -tanssiryhmä on täynnä lahjakkaita tanssijoita ja upeaa esiintymisintoa!

  Ryhmä koostuu 16-33-vuotiaista tanssijoista, jotka tuovat commercial dance -tanssityyliin oman ainutlaatuisen twistinsä. Valmistaudu siis näkemään upea tanssiesitys, jossa energiaa ja näyttävyyttä riittää!

  Tämän sädehtivän seurueen jalanjäljissä suuntaat illan keikalle uusin muuvein. 💎

 • Ovatko tähdet aina kiehtoneet sinua? Oletko halunnut tietää lisää asioista, joita ei voi nähdä? Jos vastasit kyllä, on tämä julkistus taatusti mieleinen; astrologi Anne Lampimäki saapuu täydentämään Provinssin alueohjelmaa.✨🌙

  Jo lapsena tähdistä ja planeetoista kiinnostunut Anne Lampimäki tekee festarivieraille henkilökohtaisia tulkintoja tähtikarttoja tai tarot-kortteja apunaan käyttäen. Varaa mukaasi siis tarkka syntymäaikasi ja -paikkasi sekä avoin mieli – tässä aktiviteetissa mahdollisuus yllättyä on suuri!

 • Cream toimittaa festarikansalle kermaisen kuohkeat bassolinjat ja universumin mielenkiintoisimmat editit – soundien upotessa aina syvälle aivoliemiin asti. 

  Yli sadan keikan vuositahdilla keikkaileva Cream tunnetaan monipuolisesta selektiostaan ja energisistä seteistään. Törnävällä raikaavat Creamin toimesta urbaanit ja elektroniset tahdit aina R’n’B:sta discoon ja maailman rytmeistä vaihtoehtoiseen klubisoundiin. 🪩

 • Viimeksi Provinssi-kansaa kesällä 2017 tanssittanut DJ Josio on taiteillut levysoittimien ääressä jo yli vuosikymmenen ajan. Useilla klubeilla ja festareilla nähty DJ nojaa esiintymisissään tiukkaan rytmimusiikkiin, rapiin ja reggaeen – ja viihtyminen on taattu! 🥳

 • DJ Pauli, eli Paulin Pelivideot esittelykuva

  DJ Pauli joka tunnetaan internetissä myös nimellä ”Paulin Pelivideot” on todellinen ammattiviihtyjä; hän rakastaa viihtymistä, esiintymistä ja ennen kaikkea hyvää ja menevää musiikkia!

  Provinssi on Seinäjoella lapsuuttaan viettäneelle Paulille lähellä sydäntä. Luvassa onkin erittäin kova DJ-setti, joka koostuu ajattomista klassikoista höystettynä moderneilla teoksilla. 🤩

 • Alueohjelma Höllii

  HÖLLII tarjoaa erilaisia valmennus- ja terapiapalveluita nuorille ja aikuisille, yksilöille sekä ryhmille. Lempeän pirskahtelevan yrittäjä Jenna-Mian supervoima on rakkaus! Jokapäiväisessä työskentelyssä yhdistyy psykofyysinen terapia, joka saa vaikutteita itämaisesta filosofiasta.
  Provinssin alueohjelmaan HÖLLII tuo kaksi erilaista työpajaa.
  Deep diving on tantrinen työpaja, jossa sanat nielaistaan ja hiljennytään tarkkailemaan mielen kuiskuttelua yhdessä muiden tutkimusmatkailijoiden kanssa.
  Chakra discossa jorataan seitsemän chakran tahtiin ja harmonisoidaan energiakeskuksia sekä nostatetaan festarikansan yhteisenergiaa.
  Tuu höllittäväksi!
 • Maria Wesanderin levylautasilla soi tyylikästä ja energistä tanssimusiikkia, täynnä mukaansatempaavia rytmejä. 

  Helsingin suosituimmilta klubeiltakin tuttu, pelkkää vinyyliä soittava DJ ja musatietäjä yhdistelee pelottomasti eri tyylilajeja ja eri aikakausien musiikkia. Törnävällä luvassa on italo-diskoa, nu-diskoa, housea ja elektroa – muutamat mainitaksemme. 🕺

 • Nuermo DJ’s -kollektiivin muodostavat DJ Heli Mikkonen ja DJ Teemu Tuuttila. House- ja diskomusiikki johdattavat juhlakansan eri vuosikymmenten tunnelmiin, aina Nurmosta New Yorkiin asti. 🤩💿

  Kollektiivia innoittaa paikallisen elintarvikejätin klassinen italiansalaatti-tuote: kaikkea sekaisin majoneesissa.🤭

 • Pingis on mukava urheilulaji, ja erityisen mukavaksi se muuttuu festareilla – tervetuloa Provinssin alueohjelmaan, PeTo Pöytätennis! 🏓🤩

  Provinssin pöytätennisteltalla järjestetään kesän kovimmat pingisbileet, joissa pääsee pelailemaan yhdessä kaverin kanssa tai haastamaan PeTo-seuran taitavia pingisosaajia. 

  Vauhdikas ja hauska urheilulaji kehittää reaktiokykyä, ketteryyttä ja nopeutta – nämä ominaisuudethan eivät festariviikonloppunakaan ole haitaksi.😌

 • Kulttuuria pienemmille Provinssi-kävijöille mitä parhaimmassa muodossa!

  ”Nimeni on tietenkin Charlie! Olen aikoinaan ollut suuri filmitähti, joka on naurattanut, ihmetyttänyt ja sykähdyttänyt miljoonia pieniä ja isoja katsojia jo yli sadan vuoden ajan. Tänään, kuten silloinkin, elämäni värjäytyy yksinkertaisilla päivittäisillä seikkailuil. Törmäsin esimerkiksi outoon tölkkiin, ilkinkuriseen tuuleen ja sen valssipyörähdyksiin, outoon avaruusmunaan ja päivystävään poliisiin. Mutta kaiken tämän kerron ”hiljaisessa” nukketeatterissani…Nähdään pian!”

   

 • Seinäjoen Ukuleleorkesteri

  Seinäjoen Ukuleleorkesteri SUO on yli kolmenkymmenen ukuleleintoilijan kokoonpano, joka on toiminut syksystä 2016 alkaen. SUO on Suomen suurin esiintyvä ukulele-kokoonpano, joka yllättää kuulijansa konstailemattomalla tyylillään.
  SUOn ohjelmisto muodostuu eri vuosikymmenten mukaansatempaavista ja helposti lähestyttävistä hiteistä meiltä ja maailmalta. Orkesterin iloinen meininki ja hymyilevä soundi saattavat aiheuttaa rytmijalan liikehdintää ja suupielien asettumista hymyn tapaiseen.
  SUOlainen meininki on himpun verran totista yrittämistä ja suuressa määrin itselle hymyilemistä ukulele sylissä ja kieli sopivasti poskessa. ✨
 • Voltteja, kieppejä ja kuperkeikkoja alueohjelmaan! 🤸‍♀️

  Valloittavan Sirkus Muudin kiertävä sirkus ottaa koko Provinssi-alueen haltuun festivaaliviikonlopun aikana. Näyttävät temput ja lämmin hymy hurmaavat varmasti jäyheimmänkin rokkarin!

  Sirkus Muudi on seinäjokinen kaikenikäisten sirkuskoulu jossa voi harrastaa myös parkouria, tankotanssia ja twerkkiä, ja viikkotuntien lisäksi sirkustellaan erilaisissa työpajoissa, kuten tyhyillä ja polttareilla – ja festivaaleilla! ✨

 • Alueohjelma Snägäri

  ”Monitaidekollektiivi Recover Laboratoryn taiteelliset johtajat Sofi Häkkinen ja Miradonna Sirkka tuovat Provinssiin surrealistisen Snägäri-performanssin. Perinteistä pystykioskia matkiva installaatio piilotetaan festarialueelle, ja onnekkaimmat löytävät sen luo kesäillan humussa. Kuvanveistoa ja performanssia yhdistävä teos vie kokijansa absurdiin tilanteeseen, jossa taiteilijat luovivat yleisön kanssa kevyestä syvälliseen, ja hauskasta herkkään tunnelmaan. Etsi Snägäri, tee tilaus, ja vie hetki hampurilaisveistokseksi kiteytettynä kotiin, tietenkin take away -boksissa!”
  Recover Laboratory on helsinkiläinen monitaidekollektiivi, jonka surrealistiset teokset perustuvat ihmisten väliseen kontaktiin, rehellisyyteen ja taiteen tarjoamaan vapauteen. Kollektiivin teoksissa hetket venyvät ja pysähtyvät glitcheinä, ja niissä voi tapahtua mitä tahansa – aivan kuten tavallisena arkipäivänä.
  Mitä kummaa…?
 • Taikuri Sami Paavola
  Taikuri Sami Paavola kiertää taas koko festareiden ajan hämmentämässä ja viihdyttämässä kansaa niin Camp Provinssissa, kuin festarialueellakin.
  Tähän kolminkertaiseen taikuuden suomenmestariin voit törmätä missä vain missä kuuluu naurua, aplodeja tai näkyy ilmapalloteoksia. Bongatessasi taikurin kiskaise hihasta ja seuraavaksi hän saattaakin olla ihmetyttämässä ja ihastuttamassa juuri teidän seuruettanne!
 • Alueohjelma Flamma

  Provinssin yleisölle on tarjolla elämyksiä myös yllätyksellisen ja monipuolisen alueohjelman muodossa. Alueella tunnelmaa nostattavat ohjelmanumerot ovat olleet osa Provinssin identiteettiä aivan festivaalin alkuajoista lähtien.
  Ensimmäisenä esittelyvuorossa jo useana vuonna Provinssissa ihastuttanut Tuliryhmä Flamma!
  Flamma on tamperelainen tuliryhmä, jonka taival tuli- ja valotaiteen parissa on kestänyt jo yli 20 vuotta, eli kyseessä yksi maamme vanhimmista edelleen toimivista ryhmistä tällä saralla. Provinssissakin Flamman tuliesityksiä on nähty jo lähes yhtä kauan!
  Flamman tulishow lämmittää ja yllättää siis tänäkin vuonna Provinssin festarivieraat, ja tulevan kesän teema on RockViikingit, eli tulien kanssa rokataan lujaa ja asenteella.
 • ”Kerran ajoimme ravintolasta kotiin ja silloin vaarat olivat usvan peittämät, kostea halu tuli ikkunoista sisään kuin aaveet, kaikki mitä en haluaisi ajatella…”

  Runo ja kantele kohtaavat Veera & Senni -duon keikalla. Osin improvisoitu, maalaileva ja tunnekylläinen teos saa lopullisen muotonsa esityshetkessä eikä toistu koskaan täysin samanlaisena. Veera & Senni on kanteletaiteilija-laulaja Senni Heiskasen ja runoilija Veera Miljan duo, joka alkemisoi folk-henkiset äänimaisemat ja modernin lavarunoilmaisun.


  Muistin monet silmät, suolammet ja oman ääneni pimeässä,
  miten ojensin sinulle linkkuveistä kun nukuimme
  Kainuussa, mustan veden rannalla
  ja teltan viereen pysäköi pimeässä pakettiauto

 • Elektronisen musiikin erilaisia alalajeja häpeilemättömästi yhdistelevä Vilja Valle on dj, jonka tavoitteena on naisten voimaantuminen ja oman seksikkään itsensä vapaaksi päästäminen.

  Pumppaavat elektroniset bassot, ihanan cringet eurovokaalit ja korkeaenergiset latinorytmit saavat jokaisen tanssimaan kuin kukaan ei katselisi. Valmistaudu siis hikoilemaan timanttibikinit märiksi ja löytämään oma sisäinen Paris Hiltonisi.

 • WOWO vibes on vuonna 2022 perustettu kolmen siskoksen yritys, joka tekee minimalistisia kivikoruja ja järjestää elämyksellisiä workshoppeja kiehtovien kivien parissa. 💎

  Tänä kesänä festarivieraat pääsevät osallistumaan WOWO vibesin drop in -workshopiin ja inspiroitumaan sekä vahvistamaan intuitioaan valitsemalla itselleen kestävän Provinssi-muiston voimakiven muodossa. 🧡

 • Nyt on luvassa varsinainen energiapiikki: ÄMMÄT! vahvistaa Provinssin alueohjelmaa! 😈🧡

  ÄMMÄT! on rohkeiden laulajien yhtye, joka ei mahdu muotteihin. Lauluyhtye kertoo laulujensa kautta tarinoita nykypäivän naisten elämästä kaikkine sävyineen – oli sävy sitten dramaattinen, traaginen, koominen tai ironinen. 

  ÄMMÄT! haluaa herättää tunteita, pitää hauskaa ja valloittaa kuulijansa itseironisella ja energisellä esiintymisellään. Laulujen takana ovat ryhmän yhteiset näkemykset tasa-arvosta, suvaitsevaisuudesta ja kehopositiivisuudesta, vaikka aiheita lähestytäänkin usein kierolla kierteellä, huumorilla ja kapinahengellä – sekä totta kai asenteella.

   

flowers
flowers