Saavutettavuus

Saavutettavuus Provinssissa. Kolme ihmistä kävelemässä sillalla, kuvattu takaa päin.
Kuva: Provinssi / Riikka Vaahtera

Ihmisten juhla on jokaiselle

Provinssi on sitoutunut noudattamaan toimintaperiaatteita, jotka pyrkivät edistämään tasa-arvon, monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden toteutumista musiikkialalla. Saavutettavuus on Provinssille tärkeä osa tuotantoa. Haluamme taata kaikille työntekijöillemme, yhteistyökumppaneillemme, artisteillemme sekä yleisöllemme turvallisemman ja syrjinnästä vapaan festivaaliympäristön.

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat Provinssin tärkeimpiä arvoja, joten festivaalilla pyritään huomioimaan yksilöllisesti jokainen festarikävijä, myös liikuntarajoitteiset ja erityistarpeiset festivaalivieraat.

Vaikka Provinssissa on tehty jo paljon saavutettavuuden parantamiseksi niin festivaalialueen infrastruktuurin, ohjelman kuin viestinnänkin osalta, niin haluamme edelleen viedä saavutettavuutta eteenpäin varmistaen, että ihan jokainen festivaalikävijä tuntee olonsa hyväksi, tervetulleeksi ja yhdenvertaiseksi Törnävänsaarella. Provinssissa pyritään siihen, että jokainen kävijä huomioidaan yksilönä ja kaikilla on yhdenvertaiset mahdollisuudet nauttia Ihmisten juhlasta.

Provinssi tekee yhteistyötä paikallisten yhdistysten, ryhmien ja järjestöjen kanssa. Festivaalille rekrytoidaan erityisryhmiä töihin ja vapaaehtoiseksi. Lahjoitamme vuosittain festivaalilippuja paikallisille hoivakodeille, sairaaloille ja vanhainkodeille.

Tälle sivulle on koottu tietoa Provinssin saavutettavuudesta ja sitä parantavista toimenpiteistä. Mikäli et löydä alta vastauksia kysymyksiisi, otathan meihin yhteyttä: saavutettavuus@provinssi.fi

 

Selkokieliset sivut

Provinssilla on selkokieliset sivut, johon on koottu selkokielellä kaikki tärkeimmät festivaalia koskevat infot sekä kuvauksen alueelle saapumisesta. Löydät sivut täältä.

Saapuminen ja esteetön pysäköinti

Esteetön pysäköintipaikka sijaitsee lähellä festivaalin porttia Törnävän S-Marketin parkkipaikalla n. 100 metrin päässä festivaalialueen sisäänkäynnistä. Paikkojen rajallisuuden vuoksi pysäköintilupaa on haettava etukäteen sähköpostitse osoitteesta [email protected]. Esteetöntä pysäköintipaikkaa voi hakea ainoastaan Trafin/poliisin myöntämällä vammaisen pysäköintiluvalla.

Käythän vaihtamassa rannekkeen ennen parkkiin saapumista!

Esteetöntä pysäköintilupaa hakiessa ilmoita seuraavat tiedot:

  • Hakijan nimi
  • Sähköpostiosoite
  • Auton rekisterinumero
  • Vammaisen pysäköintiluvan lupanumero
  • Päivä, jolle haet pysäköintilupaa (torstai / perjantai / lauantai / kaikki päivät)
  • Kuskin nimi
  • Kuskin puhelinnumero

Festivaalialueelle voi saapua myös invataksilla. Pysähtymispaikka on n. 50 metriä festivaalin pääportista.

Rannekkeenvaihto

Yhden päivän normaalilippuja lukuunottamatta kaikki Provinssiliput vaihdetaan rannekkeisiin. Rikkinäinen ranneke ei oikeuta sisäänpääsyyn. Tarkasta rannekkeen kiinnitys vaihdon yhteydessä. Järjestäjä ei vastaa kadonneesta rannekkeesta.

Avustaja

Liikuntarajoitteiset henkilöt sekä muut erityisryhmät tarvitsevat normaalit pääsyliput alueelle. Avustaja pääsee mukaan ilmaiseksi Provinssiin sellaisen asiakkaan kanssa, joka tarvitsee avustajaa päivittäiseen toimintaansa. Avustajan ei tarvitse kuitenkaan olla henkilökohtainen avustaja. Avustaja ei tarvitse omaa ranneketta, vaan avustaja ja avustettava liikkuvat yhdessä avustettavan rannekkeella tai lipulla. Suosittelemme ottamaan mukaan EU:n Vammaiskortin (EU Disability Card), Ystävänkortin, Näkövammaiskortin tai muun henkilölle parhaiten sopivan tavan todistaa avustajan tarve.

Avustaja ei tarvitse omaa lippua myöskään majoituksiin, mutta avustajan mukana olosta tulee ilmoittaa hyvissä ajoin sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Majoitusvaihtoehdot löydät täältä.

Lavanäkyvyys

Provinssin lavojen edustoilla on katsomokorokkeet, joille pääsee loivaa luiskaa pitkin. Korokkeet ovat tarkoitettu liikuntarajoitteisille ja apuvälineitä käyttäville. Avustaja pääsee avustettavan kanssa korokkeelle, mikäli korokkeella on tilaa. Katsomokorokkeilla ei ole kattoa.

Kulkuväylät ja opasteet

Provinssin kulkuväylät ovat leveitä hiekkateitä. Vaikeakulkuisempia reittejä on joko tasoitettu, tai reitiltä on helppo löytää mahdolliselle helppokulkuiselle kiertoväylälle. Sateella maasto saattaa olla paikoittain vaikeakulkuista. Provinssin esteettömään aluekarttaan on merkitty esteettömät kulkureitit. Vuoden 2024 kartta julkaistaan myöhemmin.

Festivaalialueella on reilusti opasteita sekä karttoja auttamassa eri palveluiden löytämistä ja festivaalialueen hahmottamista.

Kansainvälinen pyörätuolisymboli kertoo esteettömistä reiteistä, vessoista sekä katsomokorokkeiden paikoista. 

Istumapaikat

Istuma- ja levähdyspaikkoja löytyy eri puolilta tapahtuma-aluetta. Suurimmat levähdyspaikat löytyvät Food Gardenilta sekä Woodland Stagen ja Mainland Stagen väliseltä alueelta.

Esteettömät WC:t

Esteettömiä WC-tiloja löytyy tasaisesti eri puolilta festivaalialuetta, jokaiselta ravintola-alueelta, sekä isoimpien esiintymislavojen (Mainland, Woodland, Carlings, Radio Helsinki) katsomokorokkeiden yhteydestä.

Esteettömät WC:t ovat vain liikuntarajoitteisten, apuvälineitä käyttävien tai esteettömiä vessoja tarvitsevien henkilöiden ja Vessapassin haltijoiden käytössä.

Kaikki Provinssin WC-tilat (bajamajat, vesivessat) ovat sukupuolineutraaleja.

Provinssissa toimii Vessapassi, jonka haltijalla on oikeus päästä vessaan missä tahansa ja milloin vain, esimerkiksi jonon ohi.

Vesipisteet

Alueella on useita vesipisteitä, joilla voi täyttää vesipullonsa. Vettä voi ostaa myös useista festivaalialueen ravintoloista.

Ensiapu

Provinssin tapahtuma-alueella toimii asiantunteva ensihoitopalvelu. Ensiapupisteet löytyvät festivaalialueelta ja Camp Provinssista. Ensiapupisteet on kyltitetty ja opastettu näkyvästi.

Muuta

Käytössä ei ole induktiosilmukkaa. Esityksissä saatetaan käyttää pyrotekniikkaa, ilotulitteita sekä savua. Esityksissä voi olla vilkkuvia valoja ja festivaalin äänitaso on kova. Vessojen yhteydessä olevat käsisaippuat eivät ole hajusteettomia.

Etkö löytänyt etsimääsi? Ota yhteyttä, autamme mielellämme: [email protected]