Saavutettavuus

Saavutettavuus Provinssissa. Kolme ihmistä kävelemässä sillalla, kuvattu takaa päin.
Kuva: Provinssi / Riikka Vaahtera

Ihmisten juhla on jokaiselle

Provinssi on sitoutunut noudattamaan toimintaperiaatteita, jotka pyrkivät edistämään tasa-arvon, monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden toteutumista musiikkialalla. Saavutettavuus on Provinssille tärkeä osa tuotantoa.

Tälle sivulle on koottu tietoa Provinssin saavutettavuudesta ja sitä parantavista toimenpiteistä. Mikäli et löydä alta vastauksia kysymyksiisi, otathan meihin yhteyttä: saavutettavuus@provinssi.fi

Selkokieliset sivut

Provinssilla on selkokieliset sivut, johon on koottu selkokielellä kaikki tärkeimmät festivaalia koskevat infot sekä kuvauksen alueelle saapumisesta. Löydät sivut tästä linkistä.

 • 🧡 Haluamme taata kaikille työntekijöillemme, vapaaehtoisillemme, yhteistyökumppaneillemme, artisteillemme sekä yleisöllemme turvallisemman ja syrjinnästä vapaan festivaaliympäristön. Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat Provinssin tärkeimpiä arvoja, joten festivaalilla pyritään huomioimaan yksilöllisesti jokainen festarikävijä.

  🧡 Vaikka Provinssissa on tehty jo paljon saavutettavuuden parantamiseksi niin festivaalialueen infrastruktuurin, ohjelman kuin viestinnänkin osalta, niin haluamme edelleen viedä saavutettavuutta eteenpäin varmistaen, että ihan jokainen festivaalikävijä tuntee olonsa hyväksi, tervetulleeksi ja yhdenvertaiseksi Törnävänsaarella. Provinssissa pyritään siihen, että jokainen kävijä huomioidaan yksilönä ja kaikilla on yhdenvertaiset mahdollisuudet nauttia Ihmisten juhlasta.

  🧡 Provinssi tekee yhteistyötä paikallisten yhdistysten, ryhmien ja järjestöjen kanssa. Festivaalille rekrytoidaan erityisryhmiä töihin ja vapaaehtoiseksi. Lahjoitamme vuosittain festivaalilippuja paikallisille hoivakodeille, sairaaloille ja vanhainkodeille.

 • Esteetön pysäköintipaikka sijaitsee lähellä festivaalin porttia Törnävän S-Marketin parkkipaikalla n. 100 metrin päässä festivaalialueen sisäänkäynnistä. Paikkojen rajallisuuden vuoksi pysäköintilupaa on haettava etukäteen sähköpostitse osoitteesta [email protected]. Esteetöntä pysäköintipaikkaa voi hakea ainoastaan Trafin/poliisin myöntämällä vammaisen pysäköintiluvalla.

  🧡 Käythän vaihtamassa rannekkeen ennen parkkiin saapumista! 🧡

  **TORSTAIN ESTEETÖN PYSÄKÖINTI ON TÄYNNÄ. PAIKKOJA ENÄÄ PE & LA**

  Esteetöntä pysäköintilupaa hakiessa ilmoita seuraavat tiedot:

  • Hakijan nimi
  • Auton rekisterinumero
  • Vammaisen pysäköintiluvan numero
  • Kuljettajan nimi
  • Kuljettajan puhelinnumero
  • Sähköpostiosoite
  • Päivä, jolle haet pysäköintilupaa (torstai / perjantai / lauantai / kaikki päivät)

  Festivaalialueelle voi saapua myös invataksilla. Pysähtymispaikka on n. 50 metriä festivaalin pääportista.

 • Kaikki Provinssiin tulevat asiakkaat tarvitsevat normaalit pääsyliput alueelle.

  Mahdollinen avustaja pääsee mukaan ilmaiseksi Provinssiin sellaisen asiakkaan kanssa, joka tarvitsee avustajaa päivittäiseen toimintaansa. Avustajan ei tarvitse kuitenkaan olla henkilökohtainen avustaja. Huom! Lastenlipulla kulkevan asiakkaan avustaja ei tarvitse lippua.

  Avustaja ei saa omaa ranneketta, vaan avustaja ja avustettava liikkuvat yhdessä avustettavan rannekkeella. Suosittelemme ottamaan mukaan EU:n Vammaiskortin (EU Disability Card), Ystävänkortin, tai Näkövammaiskortin, Kortti voi sujuvoittaa asiointia portilla, mutta emme edellytä asiakkaalta erillistä korttia tai todistusta. Avustajaohje koskee myös tulkkeja. Avustajakoirat ovat tervetulleita Provinssiin.

  Avustaja ei tarvitse omaa lippua myöskään Provinssin lippukaupassa myytäviin koulu- ja leirintämajoituksiin, mutta avustajan mukana olosta tulee ilmoittaa hyvissä ajoin sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Majoitusvaihtoehdot löydät täältä.

 • Provinssin suurimpien lavojen edustoilla on katsomokorokkeet, joille pääsee loivaa luiskaa pitkin. Korokkeet ovat tarkoitettu liikuntarajoitteisille ja apuvälineitä käyttäville. Avustaja pääsee avustettavan kanssa korokkeelle, mikäli korokkeella on tilaa. Amphitheatre-lavan edessä ei ole erillistä koroketta, esteettömät katselupaikat sijaitsevat lavan edessä.

  Katsomokorokkeilla ei ole kattoa.

  Koska Provinssi järjestetään puistoalueella, maasto lavojen edessä vaihtelee.

  Mainland Stage sijaitsee tasaisella hiekkakentällä, ja kentän toisessa laidassa on loiva pieni rinne. Palveluita on sekä rinteen päällä että tasaisella kentällä.

  Woodland Stagella on vaihtelevampi maasto; nurmea, hiekkaa ja soraa.

  Carlings Stagen maasto on osin hiekkakenttää, osin nurmea.

  Amphitheatre-lava hyödyntää kesäteatterin valmiita katsomorakenteita, ja lavan ja katsomon välissä on hiekkaa.

  Radio Helsinki-lavalla on hiekkaa ja nurmea.

 • Provinssin kulkuväylät ovat leveitä hiekkateitä. Vaikeakulkuisempia reittejä on joko tasoitettu, tai reitiltä on helppo löytää mahdolliselle helppokulkuiselle kiertoväylälle. Sateella maasto saattaa olla paikoittain vaikeakulkuista. Provinssin esteettömään aluekarttaan on merkitty esteettömät kulkureitit.

  Esteetön aluekartta
  Esteetön aluekartta

  Festivaalialueella on reilusti opasteita sekä karttoja auttamassa eri palveluiden löytämistä ja festivaalialueen hahmottamista.

  Kansainvälinen pyörätuolisymboli kertoo esteettömistä reiteistä, vessoista sekä katsomokorokkeiden paikoista. 

  Pyörätuolisymboli mustalla pohjalla

 • Provinssi on mukana Kaikukortti-toiminnassa

  **KAIKUKORTTILIPUT OVAT TÄYNNÄ.**
  Mikäli paikkoja vapautuu, varasijoilla oleviin henkilöihin otetaan yhteyttä.

  Kaikukortin haltija voi lunastaa maksuttoman yhden päivän pääsylipun Provinssiin. Huomioithan, että Kaikukortti-lippuja on saatavilla rajoitetusti.

  Yhden päivän lippu on ranneke, joka kiinnitetään Provinssin palvelupisteellä suoraa hakijan ranteeseen. Tarkemmat ohjeet toimitetaan lipun saaneille sähköpostitse.

  Lue lisää yleistietoa Seinäjoen Kaikukortista tästä.

 • Istuma- ja levähdyspaikkoja löytyy eri puolilta tapahtuma-aluetta.

  Suurimmat levähdyspaikat löytyvät Food Gardenilta sekä Woodland Stagen ja Mainland Stagen väliseltä alueelta.

 • Esteettömiä WC-tiloja löytyy tasaisesti eri puolilta festivaalialuetta, jokaiselta ravintola-alueelta, sekä isoimpien esiintymislavojen (Mainland, Woodland, Carlings, Radio Helsinki) katsomokorokkeiden yhteydestä.

  Esteettömät WC:t ovat vain liikuntarajoitteisten, apuvälineitä käyttävien tai esteettömiä vessoja tarvitsevien henkilöiden ja Vessapassin haltijoiden käytössä.

  Kaikki Provinssin WC-tilat (bajamajat, vesivessat) ovat sukupuolineutraaleja.

  Provinssissa toimii Vessapassi, jonka haltijalla on oikeus päästä vessaan missä tahansa ja milloin vain, esimerkiksi jonon ohi.

 • Vesipisteet

  Alueella on useita vesipisteitä, joilla voi täyttää vesipullonsa. Vettä voi ostaa myös useista festivaalialueen ravintoloista.

  Ensiapu

  Provinssin tapahtuma-alueella toimii asiantunteva ensihoitopalvelu. Ensiapupisteet löytyvät festivaalialueelta ja Camp Provinssista. Ensiapupisteet on kyltitetty ja opastettu näkyvästi.

  Ensiapu festivaalialueen ulkopuolella:
  Y-talo, Koskenalantie 18, 60220 Seinäjoki

  Päivystysapu 24h / Seinäjoen keskussairaala
  p. 06 116117

  Muuta

  Käytössä ei ole induktiosilmukkaa. Esityksissä saatetaan käyttää pyrotekniikkaa, ilotulitteita sekä savua. Esityksissä voi olla vilkkuvia valoja ja festivaalin äänitaso on kova. Vessojen yhteydessä olevat käsisaippuat eivät ole hajusteettomia.

  Etkö löytänyt etsimääsi? Ota yhteyttä, autamme mielellämme: [email protected]