Provinssi

Kuva provinssimaisemasta
Kuva: Provinssi / Mika Alavesa

Ensi kesänä jo 39. kertaa juhlittava Provinssi järjestetään kolmipäiväisenä torstaista lauantaihin 29.6.-1.7.2017, ja paikka on tuttu Seinäjoen Törnävänsaari (osoite: Törnäväntie 20, katso sijainti kartalta). Provinssin lippukauppa löytyy täältä. TERVETULOA!

 

RANNEKKEEN VAIHTOPISTEET JA NIIDEN AUKIOLOT

 

Löydä Provinssi!

Facebook  |  Instagram  |  Twitter  |   Spotify  |  YouTube | Ask.FM

Olemme koonneet tänne tietoa Provinssista ja monipuolisia vinkkejä festariviikonloppua varten. Täydennämme tietoa ensi kesän tapahtumasta talven ja kevään mittaan. Jos tämän tietopaketin jälkeen jää kysyttävää, niin lähetä sähköpostia info@provinssi.fi 

FESTIVAALIALUE:
Provinssi sijaitsee Törnävänsaaren alueella Seinäjoella, noin 3 km kaupungin keskustasta. Lähin katuosoite on Törnäväntie 20.

Pääset liikkumaan rannekkeen kanssa alueelle ja pois rajattomasti päivän aikana.

Porttien aukiolo:

To 29.6. 14:30 - 02:00
Pe 30.6. 13:00 - 02:30
La 1.7.   13:00 - 02:30

Huomioithan, että alueelle kulkeminen tapahtuu pääsisäänkäynnin kautta Törnäväntien puolelta. Festivaalialueen vastakkaisella puolella, Huhtalantiellä sijaitsevasta portista voi poistua alueelta, mutta sieltä ei voi kulkea sisään alueelle.

 


LIPUT:
Provinssin liput ovat myynnissä osoitteessa www.provinssi.fi/liput. Lippusivulta näet myös eri lipputyyppien ja majoitusvaihtoehtojen hinnat.

Seinäjoen alueella lippujamme myy Cafe Jakari (Rytmikorjaamo), ABC Seinäjoki sekä Etelä-Pohjanmaan matkailu (Matkakeskus) sekä R-Kioskit. Lisäksi festivaaliviikolla saa lippuja ostettua Provinssin omista lipunmyyntipisteistä, jotka löydät tästä.


Lippuja on saatavissa yhdelle, kahdelle tai kolmelle päivälle.

Maksettua lippua ei lunasteta takaisin. Lippujen jälleenmyynti, luovuttaminen oheistuotteena tai toisen tuotteen/palvelun myynnin yhteydessä ilmaiseksikin on kielletty ilman Provinssin nimenomaista kirjallista suostumusta. Jos olet estynyt tulemasta paikalle niin toki voit myydä oman lippusi eteenpäin.

Mikäli olet ostanut esim. 1pv-lipun ja haluaisit viettää Provinssissa vaikka kaikki kolme päivää, voit päivittää lippusi useammalle päivälle. Ole yhteydessä lippukauppaan, josta olet liput ostanut (Lippu.fi tai Tiketti). Sinun tulee maksaa nykyisen lippusi ja uuden lipputyypin välinen erotus sekä lippukaupan palvelumaksu. Etu on voimassa niin kauan kuin lipputyyppejä on saatavissa, ja lippuja voi vaihtaa ainoastaan usemman päivän paketteihin.

Varo piraattilippuja! Ainoastaan hankkimalla lippusi Provinssin valtuuttamalta, luotettavalta jälleenmyyjältä voit olla varma sen aitoudesta! Festivaalialueen ulkopuolella tai nettifoorumeilla myytävät liput voivat osoittautuvat portilla väärennöksiksi.

Emme suosittele festivaalilippujen esittelyä netissä tai somessa – ainakaan niin, että lipun viivakoodi näkyy kuvassa. Kuvasta on mahdollista kaapata lipputiedot, jolloin et välttämättä enää pääse osallistumaan festivaaleille. Jokaisen lipun viivakoodi on yksilöllinen. Emme ota vastuuta, jos joku varastaa lippusi koodit!
 
ENNAKKOLIPPUJEN VAIHTO RANNEKKEESEEN:
Kaikki lipputyypit vaihdetaan rannekkeisiin ja varsinaiselle festivaalialueelle pääsee ainoastaan festivaalirannekkeella. Ennakkolippusi voit vaihtaa rannekkeeseen festivaalialueen porteilta sekä ennakkovaihtopisteissä.

Rikkinäinen ranneke ei oikeuta sisäänpääsyyn. Tarkista siis rannekkeen kiinnitys vaihdon yhteydessä. Järjestäjä ei vastaa kadonneesta rannekkeesta. Festivaaliranneke ei sisällä leirintämaksuja.

Kuva Provinssin rannekkeesta
Kuva: Provinssi / Lassi Rinne


IKÄRAJAT:
Provinssiin ei ole ikärajaa.
Kaikki 7 vuotta täyttäneet tarvitsevat oman pääsylipun. 7-12 vuotiaille lapsille on tänä vuonna myös oma lippu, joka on ostettavissa lauantaille 1.7.2017. Lasten lipulla rannekkeen vaihto sekä sisäänpääsy vain lipun ostaneen vanhemman seurassa.

Provinssin suositusikäraja on 14 vuotta, ja alle 12-vuotiaat voivat osallistua tapahtumaan vain täysi-ikäisen valvojan seurassa. Suositusikärajan asettamiseen on päädytty yhä nuorempien festivaalikävijöiden omaksi turvaksi. Festivaali ei ole kuin mikä tahansa yksittäinen konsertti, vaan suuri yleisötapahtuma, jossa jokaisen festivaalikävijän tulisi jo osata huolehtia itsestään ja ystävistään.

Alle 7-vuotiaat pääsevät festivaalillemme sisään ilmaiseksi. Valmistaudu todistamaan lapsesi ikä portilla. Alle 7-vuotiaat eivät saa omaa ranneketta.

Anniskelualueiden ikäraja on 18 vuotta.
Alle 12-vuotiaat lapset voivat olla huoltajiensa seurassa anniskelualueilla (koskee myös VIP-aluetta) klo 21 asti.

Huomatkaa, että turvallisuussyistä lastenrattaita tai lastenvaunuja ei voi tuoda festivaalialueelle. Pyydämme jättämään rattaat kotiin, koska myöskään festivaalialueen porteilla tai narikoissa ei ole säilytystiloja rattaille ja vaunuille.

Yli 70-vuotiaat pääsevät Provinssiin ilmaiseksi torstaina 29.6.2017. Ikä tarkistetaan henkilöllisyystodistuksella festivaalialueen portilla. Etu on voimassa, mikäli tapahtuma ei ole loppuunmyyty.

Henkilöllisyystodistuksena hyväksytään vain viralliset henkilöllisyystodistukset, joita ovat ajokortti, passi ja kuvallinen henkilökortti. Kelakortti ei ole virallinen henkilöllisyystodistus.


SAAPUMINEN:
Suosittelemme käyttämättään julkista liikennettä. Seinäjoelle pääsee kätevästi junalla ja busseilla. Muiden bussiyhtiöiden ohella myös Onnibussilla pääsee tapahtumakaupunkiin. Lähin lentokenttä sijaitsee Vaasassa.

Seinäjoen keskustasta on matkaa festivaalialueelle noin 3 kilometriä. Tapahtuman aikaan festaribussit kulkevat Matkakeskuksen ja festarialueen väliä non-stop -periaatteella.

Mikäli saavut omalla autolla, niin huomaathan, ettei festivaalialueen välittömässä läheisyydessä ole parkkipaikkoja. Suosittelemme jättämään auton Seinäjoen keskustaan ja hyppäämään festaribussiin.

CAMP PROVINSSI:
Aivan festarialueen vieressä sijaitsevalla Provinssin omalla leirintäalueella on tunnelma katossa ja mieli korkealla. Camp Provinssiin mahtuu vain rajallinen määrä telttoja ja leiriytyjiä, joten varaa telttapaikkasi hyvissä ajoin ennakkoon! 

Camp Provinssi -liput myydään paketteina, joihin sisältyy sekä festivaali- että leirintälippu. Koko festivaalin kolme päivää kattavan leirintälipun voi ostaa myös erikseen. Mikäli olet ostanut pelkän festivaalilipun esim. 1 päiväksi ja tarvitset myös Camp Provinssi -majoituksen, voit päivittää lippusi ostopaikassa (Lippu.fi tai Tiketti). Näin maksat vain lippujen hintojen erotuksen ja mahdollisen palvelumaksun.

Sisäänpääsy Camp Provinssiin edellyttää myös voimassa olevaa festivaalilippua. Leirintään voit luonnollisesti tuoda omia eväitä.

Camp Provinssin maisemaa
Kuva : Provinssi / Akseli Väisänen


MUU MAJOITUS:
Provinssin majoituspaketteja (mm. Hostelli, Hotelli) on myynnissä www.provinssi.fi/liput

Seinäjoen ja lähialueen muissa majoitusvaihtoehdoissa (lähialueen hotellit, vuokra-asunnot, muut leirintäalueet...) palvelee Etelä-Pohjanmaan Matkailu. Suosittelemme ottamaan yhteyttä suoraan EP-matkailun palvelunumeroon tai meiliin, he auttavat löytämään yöpaikan, jos telttailu ei ole sinua varten: www.epmatkailu.fi

OMAT JUOMAT JA EVÄÄT:
Voit tuoda festivaalialueelle yhden tyhjän tai avaamattoman vesi- tai virvoitusjuomapullon (läpinäkyvä ja kooltaan max. 0,5 litraa). Myös pienet avaamattomat pillimehut ovat sallittuja. Festarialueelta löytyy myös runsaasti vesipisteitä, joissa voit täyttää pullosi.

Omien alkoholijuominen tuominen festivaalialueelle on kiellettyä. Omat alkoholijuomat voit viedä säilöön festivaaliportin läheisyydessä sijaitsevaan narikkaan. Porteilla suoritetaan turvatarkastus.

Normaalit festarieväät, kuten leivät, hedelmät, snacksit, karkit yms. ovat tietenkin sallittuja.

VESIPISTEET:
Festivaalialueella on useita vesipisteitä sammuttamaan janoasi, voit täyttää näissä pisteissä oman 0,5 litran vesipullon. Vesipisteet on merkitty festivaalikarttaan.

Tapahtuma-alueella on myös myynnissä monenlaisia alkoholittomia juomia.

Kuva vesipisteestä
Kuva: Provinssi

RAVINTOLAT JA ANNISKELUALUEET:
Ympäri Provinssin festivaalikenttää on lukuisia anniskelualueita, monipuolisia ravintoloita, kahviloita ja muita ruokamyyntipisteitä. Tarjolla on maukas kattaus burgereista etniseen ruokaan ja fine dining -kokemuksiin. Luonnollisesti löytyy sekä vegaanisia että lihaisia vaihtoja jokaiseen makuun, suosittelemme testaamaan!

Alkoholia myyville anniskelualueille on 18 vuoden ikäraja. Alle 12-vuotiaat lapset voivat olla anniskelualueilla täysi-ikäisen valvojan seurassa klo 21 saakka.

ESTEETTÖMYYS:
Provinssissa huomioidaan myös liikuntarajoitteiset asiakkaat. Festivaalialue on pääosin tasaista hiekkakenttää tai -tietä, kaikilla wc-alueilla on myös inva-wc:t ja suurimpien lavojen yhteydessä on pyörätuolikorokkeet.

Liikuntarajoitteiset henkilöt ja muut erityisryhmät (esim. näkövammaiset) tarvitsevat normaalit pääsyliput alueelle. Avustaja pääsee mukaan ilmaiseksi.

TURVALLISUUS JA KIELLETYT ESINEET:
Festivaalialueelle ei saa tuoda alkoholia (myöskään tyhjiä alkoholipulloja vesipulloksi!), yli 0,5 litran kokoisia juomapulloja, huumeita, lasipulloja tai -purkkeja, ampuma- tai teräsaseita tai muita vahingoittamiseen tarkoitettuja välineitä, monitoimityökaluja, räjähteitä, ilotulitteita, laserosoittimia tai muita vastaavia esineitä.

Myös sateenvarjot ovat kiellettyjä festivaalialueella, koska ne aiheuttavat näköesteitä.
Pyydämme jättämään myös selfie-tikut kotiin.

Lisäksi retkeilytuolien tuominen alueelle on kielletty.

Festivaalialueen porteilla tehdään turvatarkastus. Järjestyksenvalvojat tekevät portilla lopullisen päätöksen, että onko jokin esine turvallisuusriski festivaalialueella.

NARIKAT:
Voit jättää ylimääräiset kantamukset, arvotavarasi ja alkoholituotteesi säilöön vapaaehtoiseen narikkaan. Narikka sijaitsee Pääportin läheisyydessä. Narikka aukeaa festivaalialueen porttien auetessa ja sulkeutuu 30 min porttien sulkeutumisen jälkeen. 

Narikan hinnat: Pienet tavarat/reput 3 eur, isot tavarat/rinkat 5 eur, käyntimaksu 1 eur.

Myös Narekka eli vartioitu narikkarekka on tulossa tänä vuonna, löydät Narekan narikan vierestä, sisäänkäynnin läheisyydestä. Narekka maksaa kolmen päivän ajalle 30e. Narekka on auki seuraavanlaisesti:

TO 14.00 - 03.00
PE 13.00 - 03.00
LA 13.00 - 03.00
SU 10.00 - 12.00

HUOM! Emme vastaa narikkaan jätetyistä vaatteista/tavaroista.

Kuva narikasta
Kuva: Provinssi / Pilvi Virtanen


VIP BY VIKING LINE -ALUE:
VIP by Viking Line -alue sijaitsee aivan päälavan läheisyydessä kentän laidalla jokirannassa. Alueelta on loistava näkyvyys päälavalle, ja sieltä löydät esimerkiksi katettua tilaa, runsaasti istumapaikkoja, omat ravintolat ja baarit, vesivessat ja muita lisäpalveluita. VIP by Viking Line -alueelle pääsee ainoastaan hankkimalla VIP-lipun, jotka ovat myynnissä www.provinssi.fi/liput. Ruoat ja juomat eivät sisälly VIP-lipun hintaan. VIP-pakettien ikäraja on 18 vuotta.


INFOPISTE:
Provinssin infopisteen löydät tapahtuman aikana festivaalialueelta.

KARTTA:
Provinssin festivaalialueen kartta löytyy täältä.

KÄNNYKÄT JA MOBIILIOPAS:
Provinssista ja Camp Provinssista löytyy latauspisteitä, joista saat puhelimeesi lisää virtaa. 

Huomaathan, että puhelinverkko saattaa ruuhkautua, joten sovi ystäviesi kanssa tapaamispaikat heti festivaalialueelle saapumisen yhteydessä.

Provinssin mobiiliapplikaatio julkaistaan tapahtuman lähestyessä.

PANKKIAUTOMAATIT JA -KORTIT:
Varaathan käteistä rahaa mukaan, jotta asioiminen olisi mahdollisimman sujuvaa ravintoloissa, ruokakojuissa, fanituotemyynnissä ja muilla pisteillä.

Yleisimmät pankki- ja luottokortit toimivat maksuvälineenä lähes kaikissa pisteissä.

Festivaalialueella ei ole pankkiautomaattia. Lähin automaatti sijaitsee Törnävällä osoitteessa Vuoritie 6 (entinen Osuuspankin konttori). Noin 1 km:n päässä Länsiportilta on toinen automaatti (Huhtatorin ja Huhtapubin rakennus, Koskenalantie 5) ja kolmas n. 2,4 km päästä (K-Market Kärki, Toritaival 2). Kattavat pankkipalvelut löytyvät Seinäjoen keskustasta (n. 3 km:n päästä festivaalialueelta). Pankkiautomaatteja löytyy muun muassa Anttilan, Nordean, Osuuspankin sekä Sokos Hotel Vaakunan/Torikeskuksen kiinteistöistä.

CROWD SURFING:
Crowdsurfing, eli yleisön käsien päälle heittäytyminen, on nykyisin kiellettyä kaikilla Euroopan johtavilla festivaaleilla – myös Provinssissa. Crowd surfingissa vaarannat itsesi ja myös muun yleisön turvallisuuden. Henkilö, joka toiminnallaan aiheuttaa yleisölle vaaraa, voidaan poistaa festivaalialueelta.

KIERRÄTYS:
Provinssissa jätteet lajitellaan ja kierrätetään tehokkaasti. Sinun ei tarvitse yksin painia kierrätysasioiden parissa, vaan ruokamyyntipisteiden lähettyviltä ja Camp Provinssin alueelta löydät Green Team -kierrätysneuvojat, jotka opastavat sinua jätteiden kierrätyksessä. Jos sinulle herää kysymyksiä kierrätyksestä tai tarvitset opastusta lajittelussa, käänny rohkeasti Green Teamin puoleen. He opastavat sinua mielellään.

Kuva Provinssin ekopisteestä
Kuva: Provinssi / Riina Aarrekorpi


KORVATULPAT:
Muistutamme kuulon suojaamisen tärkeydestä! Suosittelemme ottamaan omat tulpat mukaan, mutta voit ostaa niitä myös mm. Provinssin infopisteen viereisestä myyntikojusta ja alueella kiertäviltä myyjiltä.


TAKSIT:
Festivaalialueen välittömässä läheisyydestä löytyy taksitolppa. Tolppa sijaitsee Pääportin tuntumassa Törnäväntien ja Myllytien risteyksessä. 


TUPAKOINTI:
Tupakointi on kielletty lavan edustoilla ja lavan välittömässä läheisyydessä keikkojen aikana. Kaikki telttalavat ovat kokonaan savuttomia. Näin määrää uusi tupakkalaki (12 §:n momentti 1 kohdassa 8). Muista huomaavaisuus tupakoimattomia kohtaan myös muissa festivaalialueen paikoissa, varsinkin ruuhkissa ja ravintola-alueilla. Sähkötupakoiden ja niiden nikotiininesteiden tuominen alueelle on sallittua.

VALOKUVAAMINEN:
Valokuvaaminen alueella on erittäin sallittua :)
Muistathan huomaavaisuuden sekä kunnioittaa muiden festarivieraiden yksityisyyttä. Joillain artisteilla voi olla poikkeavia kuvaussääntöjä, joten noudatattehan järjestyksenvalvojien antamia ohjeistuksia. Videokuvaaminen ilman erillistä lupaa on kielletty.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa Provinssin historiassa asiakkaat voivat tuoda festarialueelle kännykkä- ja pokkarikameroiden lisäksi myös järjestelmäkameroita.

Muista hashtag: #provinssi

WC:
Festarialueella on useita wc-alueita. Pyörätuoliasiakkaita ja muita erityisryhmiä varten löytyy lukuisia invavessoja. Ethän pissaa pusikoihin tai jokeen.

ENSIAPU:
Festivaalialueelta löytyy ensiaputeltta, tarkasta sijainti kartasta ennen Provinssiin saapumista. Teltasta saat apua haavoihin ja muihin pikkuvaivoihin, ja sieltä löytyvät myös muut lääkintä- ja lääkäripalvelut. Leirintäalueilla on omat EA-palvelut/tarvikkeet.

Ensiapu festivaalialueen ulkopuolella:
Y-talo, Koskenalantie 18, 60220 Seinäjoki (kartta)

Päivystys klo 08-22
p. 06 425 5311

Yöpäivystys klo 22-08
p. 06 415 4555

APTEEKKI:
Festivaalialueen välittömässä läheisyydessä sijaitsee Törnävän apteekki (Törnäväntie 20, S-Marketin rakennuksessa).

Lisäksi Seinäjoen keskustasta löytyy Seinäjoen Ykkösapteekki, Epstori (Kauppakatu 5).

TÖRNÄVÄN MUSEOALUE:
Koe historian havinaa Provinssin alueella! Festivaalialueen läheisyydessä osoitteessa Törnäväntie 23 sijaitsee museoalue, joka oli Östermyran ruukin, ruutitehtaan ja kartanon käytössä 1800-luvulla. Alue on valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö. Kivinavetassa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä. Museoon kuuluu lisäksi 1600-1800 luvuilta olevia talonpoikaisrakennuksia.

Lue lisää museoalueesta täältä. Museoalueen mobiilioppaan voit avata tästä.


LIEVEILMIÖT:
Valitettavasti myös festivaaleilla saattaa liikkua näpistelijöitä ja varkaita. Pidä huolta tavaroistasi, äläkä jätä telttaan arvotavaroita tai mitään, minkä et halua katoavan. Säilytä arvotavarasi narikassa tai mukanasi. Pysäytä myös naapuritelttaan pyrkivät oudot kulkijat. Myös festivaalialueen ulkopuolella olevat "hengailijat" ruuhkauttavat aiheettomasti porttien välittömän läheisyyden. Pyri siirtymään kohti majoituspaikkaasi tai jatkoja heti ulostulon jälkeen helpottaaksesi ruuhkaa.

LÖYTÖTAVARAT:
Viethän löytämäsi arvotavarat festivaalin löytötavarapisteeseen, joka sijaitsee narikan yhteydessä. Omaa kadonnutta omaisuuttaan voi tiedustella löytötavarapisteestä vielä sunnuntaina klo 10-14, jonka jälkeen arvotavarat toimitetaan Seinäjoen poliisilaitokselle ja muut tavarat Rytmikorjaamolle. Tiedustelut festivaalin jälkeen:

Seinäjoen poliisiasema / Löytötavarat
0295415713

Pohjanmaan poliisilaitos / Löytötavarat (Ma - pe klo 8.00 - 16.15)
puh. 0295 415 517

Rytmikorjaamo / Löytötavarat (Ma - pe klo 8.00 - 16.00)
Vaasantie 11, Seinäjoki / 

 

OTA KANTAA!

Provinssi on mukana Youropen Take A Stand-kampanjassa, jossa otetaan kantaa yhdenvertaisuuden puolesta. Lisätietoja: https://www.take-a-stand.eu/

takeastand

Provinssin kaikki lipputyypit nyt myynnissä! 

Siirry Provinssin lippukauppaan

16.9.2017
PROVINSSI ETSII HARJOITTELIJOITA KEVÄÄLLE 2018

Nyt avautuu mahtava tilaisuus liittyä osaksi Provinssi-festivaalin ydinorganisaatiota ja olla mukana toteuttamassa ensi kesän parasta festivaalia! Ha..
Lue lisää »

5.7.2017
PROVINSSIN KÄVIJÄKYSELY 2017

Missä onnistuimme ja miten voisimme parantaa Provinssin järjestelyitä? Täytä Provinssi 2017 kävijäkysely ja autat meitä tekemään ensi kesän festivaali..
Lue lisää »