VAPAAEHTOISUUS PROVINSSISSA 

vapaaehtoisuus
Kuva: Provinssi / Petri Anttila

Vapaaehtoisena olet merkittävä osa Provinssin onnistumista ja toteuttamista, siis aivan kärkijoukkoa! Pääset kurkistamaan tapahtuman kulisseihin, tutustut uusiin ihmisiin, koet ainutlaatuisen elämyksen ja saat arvokasta kokemusta.

 

PROVINSSIN VAPAAEHTOISHAKU ON NYT AUKI!

Luethan ennen hakemista alta löytyvän vapaaehtois-infon. 

>>>  HAKEMUSLOMAKE

Lue lisää vapaaehtoistehtävistä:

>>>  PROVINSSIN VAPAAEHTOISTEHTÄVÄT 
 

Vapaaehtoisten ystäväkirja:

>>>  VAPAAEHTOISTEN YSTÄVÄKIRJA

 

HYVÄ TIETÄÄ

Provinssi järjestetään tänä kesänä jo 41. kertaa kauniilla Törnävänsaaren alueella, missä vapaaehtoiset osallistuvat festivaalin toteutukseen monipuolisissa tehtävissä. Vapaaehtoistehtävissä valttia ovat huumorintaju, tilanteisiin heittäytyminen ja ripaus fyysistä sekä henkistä kestävyyttä.

Vapaaehtoisena sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta tai erityisosaamista. Toki aiemmasta kokemuksesta on aina hyötyä ja erityisosaamisistaan kannattaa kertoa hakulomaketta täyttäessä. Tärkeintä on, että asenteesi on kohdallaan ja olet valmis vastaanottamaan kesän parhaan elämyksen!

Provinssissa vapaaehtoistehtävät sijoittuvat pääosin Provinssin ajalle, jolloin vapaaehtoistoimintaa on tarjolla keskimäärin 16-18 tuntia kolmen festivaalipäivän aikana. Ennen ja jälkeen festivaalin vapaaehtoiset pääsevät käyttämään luovuuttaan muun muassa aluetaiteen parissa. Aluetaiteen tehtäviä on tarjolla myös festivaalin aikana.

Pyrimme toteuttamaan hakemuksissa esitetyt toiveet mahdollisimman hyvin, mutta toivomme joustavuutta, sillä vapaaehtoisia ilmoittautuu runsaasti ja kaikkien toiveita on mahdotonta toteuttaa. Olkaamme siis joustavia molemmin puolin, niin saamme aikaiseksi parhaan mahdollisen lopputuloksen, eli upeasti toteutetun festivaalin!

vapaaehtoisuus
Kuva: Provinssi / Jesse Keinonen

VAPAAEHTOISUUS ALAIKÄISENÄ

Sinulla on mahdollisuus osallistua vapaaehtoistehtäviin Provinssissa alaikäisenä, kunhan olet festivaalin alkamispäivään mennessä täyttänyt 15 vuotta. Alaikäiset vapaaehtoiset voivat osallistua lähes kaikkiin vapaaehtoistehtäviin, mutta järjestyksenvalvonta- ja ravintolatehtävissä pätee lain vaatima 18 vuoden ikäraja. Mikäli olet alaikäinen ja haluat vapaaehtoiseksi, muista kysyä lupa huoltajaltasi ennen kuin lähetät hakemuksen.

PROVINSSIN VAPAAEHTOISEN EDUT

Vapaaehtoistehtävien perustuessa vapaaehtoisuuteen niistä ei makseta palkkaa, korvausta tai muuta vastiketta. Provinssin vapaaehtoisena nautit kokonaisvaltaisesta festivaalielämyksestä, saat uusia tuttavuuksia, arvokasta kokemusta ja hyvää fiilistä! Provinssin jälkeen sinun on mahdollista pyytää henkilöstötiimiltä todistus vapaaehtoisuudestasi. Vapaaehtoisille kuuluu Staff-ranneke, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn festivaalille jokaisena festivaalipäivänä. 

Ruoka ja juoma
Provinssin vapaaehtoisena voit ruokailla Provinssin Staff-ravintolassa, jossa on myös koko festivaalin ajan tarjolla vettä, mehua, kahvia ja teetä. Ravintolasta on lisäksi mahdollisuus ostaa naposteltavaa omakustanteisesti. 

Staff-paita
Provinssin vapaaehtoiset tunnistetaan uniikista Provinssin Staff-paidasta, jota pidetään yllä vapaaehtoistehtävissä ollessa. Paidan saa pitää itsellään muistona festivaalin jälkeen.

Majoitus
Saapuessasi Provinssiin vapaaehtoiseksi yli 30 km:n päästä voit halutessasi majoittua vapaaehtoisille järjestetyssä majoituksessa torstain (27.6) ja sunnuntain (30.6) välisenä aikana. Majoituksen varaaminen tapahtuu vapaaehtoishakulomakkeella. Majoitusta järjestetään ensisijaisesti vapaaehtoisille varatussa koulussa. Telttapaikka staff-leirintäalueella (tarkempi sijainti ilmoitetaan myöhemmin) on myös mahdollinen, mutta tilaa on rajallisesti.

Vapaaehtoisten lounge ja päätösjuhla
Provinssista löytyy vapaaehtoisille oma lounge-alue, jossa voi hengailla ja levähtää vapaaehtoistehtävien ulkopuolella ja tauoilla. Festivaalin jälkeen vapaaehtoisille järjestetään jo perinteeksi muodostunut Provinssin karonkka, eli vapaaehtoisten päätösjuhla.

staffruokailu
Kuva: Provinssi / Niina Virtanen

VAPAAEHTOISEKSI HAKEMINEN JA HYVÄKSYMINEN

Vapaaehtoiseksi hakeminen tapahtuu hakemuslomakkeella:

>>> PROVINSSIN VAPAAEHTOISHAKU 2019

HUOM! Mikäli olet aiemmin ilmoittanut halukkuutesi toimia vapaaehtoisena meille sähköpostin välityksellä, sosiaalisen median kautta tai jotenkin muuten, huomioithan että sinun tulee silti täyttää hakemus. 

Hyväksytyille vapaaehtoisille saapuu kevään aikana hyväksymiskirje, josta selviää muun muassa vapaaehtoistiimi ja lisää infoa vapaaehtoistehtävistä. Joissain tapauksissa hyväksymiskirjeiden lähetys saattaa venyä jopa alkukesään asti, joten toivomme kärsivällisyyttä hakijoilta. 

Kunkin vapaaehtoistiimin vastaava ottaa tiiminsä vapaaehtoisiin yhteyttä ennen festivaalia ja kertoo tarkemmin tiimin tehtävistä sekä aikatauluista.

Kaikki hyväksytyt vapaaehtoiset saavat ennen festivaalia sähköpostiinsa infopaketin, jossa kerrotaan kaikki vapaaehtoisuuteen liittyvä tärkeä tieto. Myös muu virallinen tiedottaminen tapahtuu sähköpostitse staff(at)provinssi.fi.

Mikäli hakemuksen laittanut henkilö ei tule hyväksytyksi vapaaehtoiseksi, myös hänelle lähetetään tieto päätöksestä sähköpostitse kevään aikana.

Sitoutuminen
Vapaaehtoiset ovat Provinssille elämän eliksiiri, eikä tapahtumaa olisi olemassa ilman vapaaehtoisia. Vapaaehtoiset tekevät Provinssista aidon Ihmisten Juhlan. Siksi toivommekin, että kaikki Provinssiin vapaaehtoiseksi hakeutuvat myös sitoutuisivat heille annettuihin vapaaehtoistehtäviin. Mikäli olet jostain syystä estynyt osallistumaan vapaaehtoistehtäviin, ilmoitathan meille asiasta osoitteeseen staff(at)provinssi.fi. Mikäli et tapahtuman ollessa jo käynnissä pääsekään paikalle, toivoisimme sinun ilmoittavan estymisestä omalle tiimivastaavallesi välittömästi. Kaikenlainen vilpillisyys sekä päihtyneenä esiintyminen vapaaehtoistehtävissä ja/tai Staff-paita päällä on myös ehdottoman kiellettyä. 

talkoo
Kuva: Provinssi / Mikko Koskenkorva

 

YHTEYS

Kysymyksiä tai muuta asiaa vapaaehtoisuudesta? Laita sähköpostia osoitteeseen staff(at)provinssi.fi. 

Sähköposti ruuhkautuu lähellä festivaalia, joten kaikki askarruttavat asiat kannattaa kysyä jo aikaisin keväällä.

 

SEURAT JA YHDISTYKSET

Haluatteko osallistua Provinssin järjestämiseen seuran tai yhdistyksen voimin ja kerryttää esimerkiksi turnausmatka- tai tarvikekassaa? Provinssi tekee mielellään yhteistyötä erilaisten yhdistysten ja seurojen kanssa ja hommia on tarjolla esimerkiksi siivouksen, järjestyksenvalvonnan, festivaalin rakentamisen ja purkamisen, ravintolatoiminnan ja aluetaiteen parissa. 

Lisätietoja voi kysyä osoitteesta staff(at)provinssi.fi