Ympäristö

image-10812
Kuva: Miikka Varila

Provinssin toteutuminen edellyttää käytännössä pienen kylän rakentamista Törnävänsaarelle täysin tyhjästä. Kaikki palvelut aina sähköstä, vedestä, rakenteista, ruokapalveluista, jätehuollosta ja vessoista alkaen tuodaan Törnävänsaareen kerran vuodessa vain muutamaa päivää varten. Lisäksi paikalle saapuu kymmeniä tuhansia festivaaliasiakkaita, henkilökuntaa ja artisteja ympäri maailman. Festivaalin toteuttamisesta syntyy väistämättä päästöjä ja haittaa ympäröivälle luonnolle.

Provinssi on jo pitkään ansioitunut vihreänä festivaalina kiinnittämällä huomiota tapahtuman ympäristövaikutuksiin ja niiden pienentämiseen. Me Provinssissa tiedostamme oman vaikutuksemme ympäristöön ja pyrimme aktiivisesti toimimaan kestävämmän tapahtumajärjestämisen puolesta.

Provinssin hiilijalanjälki 

Provinssin vuoden 2022 hiilijalanjälki on selvitetty: festivaalin kokonaispäästöt olivat vuonna2022 2 275 tCO2e, mikä vastaa noin kolmea tuhatta edestakaista lentoa Helsingistä New Yorkiin per matkustaja. Laskentatuloksen myötä meille on entistä selvempää, että festarin järjestäminen ei ole ympäristöteko ja aiomme tehdä entistä enemmän töitä ekologisemman festivaalituotannon eteen. Vuoden 2023 laskenta ei ole vielä valmistunut.

Tutustu Elävän musiikin hiilijalanjälki -hankkeessa ja Positive Impactin asiantuntijoiden laatimaan hiilijalanjälkiraporttiin alla. Raportista on tulossa myös laajempi versio nähtäville lähitulevaisuudessa.

Provinssin hiilijalanjälki 2022

Provinssimetsä

Provinssi on aloittanut yhdessä Luonnonperintösäätiön kanssa keräyksen, jonka tarkoituksena on etsiä ja rauhoittaa oma suojelualue. Provinssimetsää etsitään ensisijaisesti Etelä-Pohjanmaalta. Keräyksen myötä myös festivaalikävijöille avataan mahdollisuus hyvittää omaa festivaalihiilijalanjälkeään. Provinssin hiilijalanjälki kävijää kohden on 13,2 CO2e kg, mikä vastaa arviolta 70 kilometrin ajomatkaa henkilöautolla.

Asiakkaat voivat osallistua keräykseen ja samalla hyvittää festivaalihiilijalanjälkensä maksamalla 1€ summan Luonnonperintösäätiön pisteellä Provinssissa. Keräykseen voi osallistua myös tekemällä lahjoituksen valitsemallaan summalla Luonnonperintösäätiön nettisivuilla ympäri vuoden. Myös Provinssi-lippua ostaessa on mahdollista ostaa Ympäristölippu ja osallistua Luonnonperintösäätiön keräykseen haluamallaan summalla.

Lahjoita Provinssimetsään

Provinssin ympäristöpolitiikka

20 000–30 000 päivittäisen kävijän festivaalin järjestäminen vuosittain ei ole ekoteko, mutta
suuri kävijämäärä ja useat erilaiset sidosryhmät mahdollistavat tapahtuman ympäristöviestinnän ja tekojen vaikutusten leviämisen todella laajalle, millä voi parhaimmillaan olla jopa globaalit positiiviset vaikutukset ympäristölle.

Isoin ympäristöteko, mitä tapahtuma voi tehdä, on vaikuttaa. Provinssin tavoitteena on toimia esimerkkinä ja vaikuttaa ympäristömyönteisellä toiminnallaan festivaalin kävijöiden, henkilökunnan, vapaaehtoisten, artistien, kumppanien ja muiden sidosryhmien asenteisiin ja ympäristövalintoihin.

Provinssi on tietoinen ympäristövaikutuksistaan ja pyrkii vähentämään niitä aktiivisesti. Festivaali järjestetään luonnonkauniilla Törnävänsaarella, jonka metsistä osa on suojeltua, ja tästäkin syystä Provinssissa halutaan säilyttää festivaalialueen niin sanottu luonnollinen tila minimoimalla vaikutukset ympäröivälle luonnolle, jotta alueella voidaan juhlia vielä sadankin vuoden päästä.

Provinssin päätavoitteet seuraavalle kahdelle vuodelle ovat vaikuttaminen, Camp Provinssissa syntyvän jätteen vähentäminen puoleen nykyisestä sekä logistiikan ja liikenteen päästöjen pienentäminen merkittävästi, samalla viestien kaikesta ympäristöön liittyvästä toiminnasta mahdollisimman läpinäkyvästi.

Provinssin ympäristösuunnitelma

Guests walking in the festival area of Provinssi

PROVINSSI ❤ TULEVAISUUS

image-886

PROVINSSI ❤ VIHREÄ JUHLIJA

Ihmisiä festivaalialueella

PROVINSSI ❤ YMPÄRISTÖTEOT