Ympäristö

image-10812
Kuva: Miikka Varila

Provinssin toteutuminen edellyttää käytännössä pienen kylän rakentamista Törnävänsaarelle täysin tyhjästä. Kaikki palvelut aina sähköstä, vedestä, rakenteista, ruokapalveluista, jätehuollosta ja vessoista alkaen tuodaan Törnävänsaareen kerran vuodessa vain muutamaa päivää varten. Lisäksi paikalle saapuu kymmeniä tuhansia festivaaliasiakkaita, henkilökuntaa ja artisteja ympäri maailman. Festivaalin toteuttamisesta syntyy väistämättä päästöjä ja haittaa ympäröivälle luonnolle.

Provinssi on jo pitkään ansioitunut vihreänä festivaalina kiinnittämällä huomiota tapahtuman ympäristövaikutuksiin ja niiden pienentämiseen. Me Provinssissa tiedostamme oman vaikutuksemme ympäristöön ja pyrimme aktiivisesti toimimaan kestävämmän tapahtumajärjestämisen puolesta.

Provinssin hiilijalanjälki 

Provinssin vuoden 2022 hiilijalanjälki on selvitetty: festivaalin kokonaispäästöt olivat vuonna2022 2 275 tCO2e, mikä vastaa noin kolmea tuhatta edestakaista lentoa Helsingistä New Yorkiin per matkustaja. Laskentatuloksen myötä meille on entistä selvempää, että festarin järjestäminen ei ole ympäristöteko ja aiomme tehdä entistä enemmän töitä ekologisemman festivaalituotannon eteen. Vuoden 2023 laskenta ei ole vielä valmistunut.

Tutustu Elävän musiikin hiilijalanjälki -hankkeessa ja Positive Impactin asiantuntijoiden laatimaan hiilijalanjälkiraporttiin alla. Raportista on tulossa myös laajempi versio nähtäville lähitulevaisuudessa.

Provinssin hiilijalanjälki 2022

Provinssimetsä – Suojele Ikimetsää Provinssin ympäristölipulla

Provinssi tarjoaa Seinäjoen Törnävänsaaren luonnonkauniissa ympäristössä aidon ja alkuperäisen festivaalielämyksen, ja yli 40 vuotta järjestetyn festivaalin ydinarvoihin kuuluu ekologisuus ja kestävä kehitys.

Festivaalin järjestäminen ei ole ekoteko, mutta Provinssi on tietoinen ympäristövaikutuksistaan ja pyrkii vähentämään niitä aktiivisesti ja vuosien mittaan toimenpiteetkin kehittyvät ja muuttuvat. Provinssi ja Luonnonperintösäätiö perustivat kesäkuussa  2023 kampanjan, jolla etsitään Provinssin nimissä rauhoitettavaa omaa suojelualuetta. Ensisijaisesti metsää etsitään Etelä-Pohjanmaalta.

Festivaalikävijät voivat osallistua kampanjaan lippukauppojen yhteydessä ostamalla Ympäristölipun, jonka tuotot tilitetään Provinssimetsälle. Jos olet kerennyt jo lipun nappaamaan, mutta Provinssimetsä tuntuu tärkeältä, keräykseen voi osallistua myös Luonnonperintösäätiön nettisivuilla ympäri vuoden.

Haluaisitko suojella oman metsäsi tai onko sinulla tiedossa jokin sopiva luonnonalue, joka sopisi Provinssimetsäksi? Ota yhteyttä Luonnonperintösäätiöön!

Lahjoita Provinssimetsään

 

Provinssin ympäristöpolitiikka

20 000–30 000 päivittäisen kävijän festivaalin järjestäminen vuosittain ei ole ekoteko, mutta
suuri kävijämäärä ja useat erilaiset sidosryhmät mahdollistavat tapahtuman ympäristöviestinnän ja tekojen vaikutusten leviämisen todella laajalle, millä voi parhaimmillaan olla jopa globaalit positiiviset vaikutukset ympäristölle.

Isoin ympäristöteko, mitä tapahtuma voi tehdä, on vaikuttaa. Provinssin tavoitteena on toimia esimerkkinä ja vaikuttaa ympäristömyönteisellä toiminnallaan festivaalin kävijöiden, henkilökunnan, vapaaehtoisten, artistien, kumppanien ja muiden sidosryhmien asenteisiin ja ympäristövalintoihin.

Provinssi on tietoinen ympäristövaikutuksistaan ja pyrkii vähentämään niitä aktiivisesti. Festivaali järjestetään luonnonkauniilla Törnävänsaarella, jonka metsistä osa on suojeltua, ja tästäkin syystä Provinssissa halutaan säilyttää festivaalialueen niin sanottu luonnollinen tila minimoimalla vaikutukset ympäröivälle luonnolle, jotta alueella voidaan juhlia vielä sadankin vuoden päästä.

Provinssin päätavoitteet seuraavalle kahdelle vuodelle ovat vaikuttaminen, Camp Provinssissa syntyvän jätteen vähentäminen puoleen nykyisestä sekä logistiikan ja liikenteen päästöjen pienentäminen merkittävästi, samalla viestien kaikesta ympäristöön liittyvästä toiminnasta mahdollisimman läpinäkyvästi.

Provinssin ympäristösuunnitelma

Guests walking in the festival area of Provinssi

PROVINSSI ❤ TULEVAISUUS

image-886

PROVINSSI ❤ VIHREÄ JUHLIJA

Ihmisiä festivaalialueella

PROVINSSI ❤ YMPÄRISTÖTEOT