LAUANTAI ON LOPPUUNMYYTY

image-11987
Riikka Vaahtera

Provinssin lauantain liput on nyt loppuunmyyty. Törnävänsaarelle on parhaillaan kerääntynyt huima 28 000 hengen yleisö, jonka yhteinen tunnelma on käsinkosketeltava.

Monipuolinen, genrerajat ylittävä musiikki- ja oheisohjelmisto on tarjonnut yhteensä 70 000-päiselle festivaalikansalle unohtumattomia elämyksiä kolmen päivän ajan. Viidelle esiintymislavalle levittäytyvä ohjelma on kerännyt runsaslukuisia yleisöjä, jonka viihtyvyys on taattu entistäkin toimivamman festivaalialueen ansiosta. Riemukasta tunnelmaa kohottavat entisestään luonnonkauniin Törnävänsaaren visuaaliset elementit sekä laadukas palvelutaso, joka kestää kansainvälisenkin vertailun.

Lauantain avauskeikkana nähty Käärijä sai aikaan odotetun yleisöhurmoksen, josta nautti useampikin sukupolvi. Päälavalla on vielä luvassa teatraalisen näyttävästä show’staan tunnetun Ghostin keikka, joka lukeutuu ehdottomasti festivaalin toivotuipiin ja odotetuimpiin esiintymisiin. Perjantaina nähty Antti Tuiskun loistokkaan uran toiseksi viimeinen esiintyminen jäi ehdottomasti Provinssin historiaan ikimuistoisen ja tunteikkaan show´n ansiosta. Lukuisiin huippuhetkiin kuuluu myös muun muassa avauspäivänä esiintynyt KUUMAA, joka keräsi Woodland-lavalle ylivoimaisen yleisömeren sekä hurmoksellinen Indican paluukeikka.

Kansainvälisten raskaan sarjan suunnanäyttäjien Vendedin ja Lorna Shoren lisäksi myös Ic3peak tarjosi järisyttävän keikkakokemuksen. Monipuolista ja -muotoista alueohjelmaa tarjosi myös keskustelua herättelevä The Honey Room. Keskeisiin Ihmisten juhlan arvoihin kuuluu luonnollisesti myös parhaillaan vietettävä Pride-kuukausi, jota juhlittiin yhdessä Lakeuden Sateenkaaren kanssa järjestetyllä Pride-kulkueella.

Jo vuodesta 1979 järjestetty Provinssi jatkaa taivaltaan legendaariseksi muodostuneella Törnävänsaarella 27.- 29. kesäkuuta 2024.