Provinssin linjaus perua kansanedustaja Juha Mäenpään kutsu festivaaleille

Kuja ja ihmisiä Provinssissa
Mika Rinta-Porkkunen

Mediassa ja somessa on tänään keskusteltu Provinssin linjauksesta perua kansanedustaja Juha Mäenpään kutsu festivaaleille.

Juha Mäenpää oli kutsuttuna Provinssiin, kuten muitakin paikallisia poliittisia vaikuttajia. Ilmoittautuessaan jokainen kutsuvieras lukee ja erikseen hyväksyy Provinssin keskeiset arvot ja toimintaperiaatteet. Näitä ovat esimerkiksi tasa-arvon, monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden edistäminen.

Provinssissa kaikilla on sanan- ja mielipiteen vapaus, mutta emme hyväksy minkäänlaista syrjintää. Juha Mäenpään Ilkka-Pohjalainen-lehdessä lauantaina 1.7.2023 Eduskunnasta-palstalla julkaistu kolumni oli toimintaperiaatteidemme vastainen. Transihmisten oikeuksien puolustaminen on meille tärkeää, ja mielestämme tietoisuutta sukupuolen moninaisuudesta tulee edistää. Kirjoituksen seurauksena peruimme Mäenpäälle lähettämämme kutsun näillä perustein sähköpostitse.

Myöhemmin samana iltana Juha Mäenpää tavattiin festivaalialueelta. Provinssin järjestyksenvalvojat keskustelivat Mäenpään kanssa, ja paikalle saapui myös festivaalijohto. Mäenpäälle ilmoitettiin, että hänen kutsunsa ei ole enää voimassa ja hän poistui rauhallisesti Provinssin festivaalialueelta.

Demokraattisessa yhteiskunnassa tulee käydä julkista keskustelua eri näkökulmista, mutta tapahtumana meillä on oikeus asettaa toimintaperiaatteet, joilla torjutaan ihmisarvon väheksymistä.

Tehdään kaikki yhdessä maailmasta turvallisempi ja oikeudenmukaisempi paikka ❤️