Provinssin ohjelma kasvaa

Provinssi Ohjelmajulkistus 2024

PROVINSSIN OHJELMA KASVAA 24 KOTIMAISELLA HUIPPUNIMELLÄ

Lähtölaskenta kohti ensi kesää kiihtyy, kun Provinssin ohjelma kasvaa 24 huippunimen myötä. Tulevana perjantaina vietetään suomalaisen musiikin päivää, ja tämä mielessämme olemme riemuissamme, kun saamme viimein kertoa rakastettujen suomalaisten suosikkien valloittavan Seinäjoen Törnävänsaaren kesäkuussa 2024. Ihmisten juhlassa nähdään genrerajat ylittävä ja ajankohtainen kattaus suomalaisen musiikin legendoja ja nousevia tuoreita lupauksia.

Ajattomia popsäveliä, sinivalkoisia ääniä ja suomiräpin eturivi

Jo julkaistua popkattausta täydentävät valtaisaa suosiota nauttivien BEHMin ja KUUMAAn lisäksi ensi vuoden puolella odotettua uutta musiikkia julkaisevat Iisa, Pariisin Kevät sekä Ellinoora. Tuoreita popsäveliä tarjoilevat myös huimassa nousukiidossa olevat pehmoainoAliisa Syrjä ja YleX Läpimurto 2023-voittaja Bee sekä folkpop-duo emma & matilda. Paluun Törnävänsaarelle tekevät uransa viimeiseen festivaalikesään valmistautuva legendaarinen sinivalkoinen ääni Katri Helena ja ensimmäistä kertaa jo vuoden 1980 Provinssirockissa Bluesoundsin riveissä nähty, suomirockin kaanoniin lukeutuva Dave Lindholm.

Suomiräpin eturivissä paikkansa ansainneiden Gasellien ohella Provinssissa nähdään myös mestarillisesta ja terävästä sanankäytöstään tunnettu ibe, joka kohosi kuluvana vuonna Suomen Spotifyn kuunnelluimmaksi artistiksi ja saapuu töihin myös Törnävänsaarelle! Maamme tämän hetken suosituinta musiikkigenreä edustavat myös sähköistävällä live-energiallaan rakenteita ravisteleva Yeboyah, afrotrapin sanansaattajaksi tituleerattu Ege Zulu & Swengarit ja suomiräpin historiaa uudelleenkirjoittavat Etta sekä BÄMÄ.

Tulkintoja, kitaraa ja räimettä

Vaihtoehtoisempaa musiikkikentän laitaa tarjoilevat kansainvälistäkin huomiota Aki Kaurismäen ”Kuolleet lehdet” -elokuvan kautta herättäneet Maustetytöt ja vilpittömän tunteikkaalla musiikillaan hurmaava Antti Autio. Debyyttinsä Provinssissa tekevät Johanna Iivanaisen ja Johanna Kurkelan muodostama Altamullan Road sekä rohkeasti kitaramusiikin parissa seikkaileva Tinyhawk & Bizzarro, joka on kerännyt kiitosta raikkaan omaäänisestä soundistaan.

Provinssin ohjelman raskaamman musiikin rivejä vahvistavat maaliskuussa 12. albuminsa ”Myrsky” julkaiseva Mokoma, tämän hetken puhutuin metalli-ilmiö Stoned Statues ja räpilla maustettua nu metalia räimivä Lähiöbotox. 

Joululahjat Provinssin lippukaupasta

Provinssin lipunmyynti on käynnissä osoitteessa provinssi.fi. Vuoden loppuun saakka myynnissä olevien 3pv ja 3pv VIP Early Bird -lippujen rinnalla saatavilla on rajoitettu määrä Free Bird -lippuja, jonka ostamalla asiakas voi varmistaa pääsyn Provinssiin yhtenä päivänä ja päättää haluamansa osallistumispäivän vasta myöhemmin, kun artistien päiväjako on julkaistu.

Ota koko tähän mennessä julkaistu ohjelma haltuun Provinssin soittolistalta!