Provinssi-tunnelmointia

Antti Tuisku, kuvaaja Riikka Vaahtera
Kuva Riikka Vaahtera

Provinssin festivaalitunnelmaa odotellessa?

Kokosimme vuodenvaihteen ajanvietteeksi luku- ja viihdepaketin vuoden 2023 yhteistyökumppaniemme toteuttamista Provinssi-festivaali aiheisista julkaisuista viime vuosilta, ja osan vähän kauempaakin. Kesällä 2024 Törnävänsaareen kokoontuu taas upea joukko kävijöitä, artisteja, esiintyjiä ja kumppaneita, emmekä millään malttaisi odottaa festivaalin alkua. Toivottavasti viihdytte tämän koonnin parissa ja aloitatte vuoden 2024 sopivassa vireessä!

Jenni Vartiainen Provinssi-festivaali, kuvaaja Niina Virtanen
Jenni Vartiainen Provinssissa, kuvaaja Niina Virtanen

Soundin kuva- ja videoreportaasi 2023

Soundi-lehti kokosi 2023-vuoden Provinssista massiivisen kuvagallerian ja kirjoitti reportaasin leirinnästä käsin. Galleria on jaettu kolmeen osaan; torstai, perjantai ja lauantai.

Von Hertzen Brothers Amphiteatre by Soundi-lavalla, kuvaaja Jani Pihlaja
Apmhiteatre by Soundi-lava, kuvaaja Jani Pihlaja

PMMP valloitti Törnävänsaaren vuonna 2006

Ikoninen bändi palaa Seinäjoelle kesällä 2024 ja avaa festivaalikesänsä ensimmäisellä paluukeikallaan. Millaista meno oli vuonna 2006? Katso Soundin videotaltiointi! (Mikäli upotus ei näy, klikkaa tästä linkistä.)

 

YleX Otto

Oletko jo löytänyt tiesi YleX Ottojen pariin? YleX:n toteuttamassa sarjassa tarjoillaan ainutlaatuisia live-esityksiä kiinnostavimmilta artisteilta, ja poimimme tähän ne, jotka löytyvät Provinssin tähän mennessä julkaistusta ohjelmistosta kesälle 2024.  Linkit avautuvat Yle Areenaan.

KUUMAA

JENNI VARTIAINEN

BEHM

EGE ZULU

ALIISA SYRJÄ, BEE (Läpimurto-jakso yhdessä JOALINin kanssa)

ETTA

GASELLIT

 

Yle Areenan arkistoista löytyy myös paljon mahtavia Provinssi- ja Provinssirock-taltiointeja. Ensi kesän esiintyjistä arkistojen uumenista löytyy muun muassa Jenni Vartiaisen Provinssirock-veto vuodelta 2011. Olethan huomannut, että YLE:n Elävästä arkistosta löytyy massiivinen Provinssi-kooste?

 

Radio Helsinki

Radio Helsingillä on ollut oma lava Provinssissa jo muutamia vuosia, ja lavalla on nähty paljon tunteikkaita esiintymisiä, nuoria ja nälkäisiä nousevia artisteja ja kovia nimiä, jotka sopivat viihtyisän ja intiimin Radio Helsinki-lavan tunnelmaan upeasti. Kuuntele Radio helsingin Festarihommia-sarjan Provinssi-jakso vuodelta 2023 tästä ja palaa tunnelmoimaan Seinäjoen Törnävänsaaren ainutlaatuista festivaalia.

Stoned Statues Provinssi Festivaali vuonna 2022. Kuva Mika Rinta-Porkkunen
Kesällä 2024 Provinssi-festivaalille palaava Stoned Statues Provinssissa Radio Helsinki-lavalla vuonna 2022. Kuva Mika Rinta-Porkkunen

 

PROVINSSI 2023 AFTERMOVIE

 

Toivottavasti viihdyit Provinssi-festivaalin sisältöjen parissa. Nähdään ensi kesänä Törnävänsaaressa! Sitä odotellessa voit tutustua Provinssi 2024-ohjelmaan sivuillamme. Tiesithän myös jo, että Provinssi on ehdolla ILMC:n Arthur Awardseissa vuoden festivaaliksi? Voit lukea nimeämisestä lisää uutisistamme.

Seuraathan kanaviamme Instagramissa ja Facebookissa, lisää ohjelmajulkaisuja ja festivaaliuutisia tulossa talven mittaan!