Lähialueen asukkaat

Provinssi-festivaali, jokimaisema
Kuva: Mika Rinta-Porkkunen
flowers
flowers

Tervetuloa Provinssin lähialueen asukkaille suunnatulle sivulle!

Provinssi järjestetään Törnävänsaaressa ja sitä ympäröivillä puistoalueilla seuraavan kerran to 26.6. – la 28.6.2025.

Lähialueen asukkaat -sivulta löytyy kootusti tietoa, miten Provinssi vaikuttaa lähialueen toimintoihin
tapahtuma-aikana sekä millaisia järjestelyitä tehdään ennen tapahtumaa ja sen jälkeen.

Tältä sivustolta löydät muun muassa tärkeät puhelinnumerot, tietoa alueelle aiheutuvasta melusta
sekä liikenne- ja muista poikkeusjärjestelyistä Provinssin aikana.

Ota yhteyttä:
[email protected]

 • Lähiasukaslippujen hakulomake 

  Lähiasukaslippujen hakuaika on jälleen keväällä 2025.

  Myönnämme ilmaislippuja vain aivan kriittisimmille kiinteistöille Törnävän alueella, eli sellaisille, jotka sijaitsevat festivaalin toimintojen keskuudessa ja festivaalista asiakasvirtoineen aiheutuu asukkaalle selvää ja kiistatonta haittaa. Pelkän mahdollisen meluhaitan vuoksi lippuja ei myönnetä.

  Lähialuelippu on 3 pv ranneke / talous. Lippu on ranneke, joka kiinnitetään Provinssin palvelupisteellä suoraan hakijan ranteeseen. Tarkemmat ohjeet toimitetaan lipun saaneille sähköpostitse. Lippu on mahdollista korottaa omakustanteisesti VIP-lipuksi palvelupisteellä mikäli päivää ei ole loppuunmyyty.

   

 • Provinssin lähialueen asukkaiden ajoluvat ja pysäköinti

  Festivaalialueella ja tapahtuman aikana lähialueilla on aidattuja alueita. Provinssin lähialueen asukkaille myönnetään ajolupia sujuvan liikkumisen mahdollistamiseksi.

  Tapahtuman aikana pysäköinti Törnäväntiellä ja Kirkkotiellä kielletty siirron uhalla, muualla pysäköinti on sallittu kiinteistön haltijan luvalla.

 • JÄRJESTYKSENVALVONTAPARTIOT

  Provinssi on vastuussa festivaalialueesta sekä sen välittömästä läheisyydestä.

  Välitön läheisyys kattaa alueen, johon festivaalin järjestelyt vaikuttavat merkittävästi. Näitä alueita ovat esimerkiksi festivaalialuetta ympäröivät tiet ja alueet, joille muodostuu jonoa ja tungosta, kuten porttien edustat, pysäköintipaikat, bussipysäkit ja taksitolpat. 

  Provinssin järjestyksenvalvontapartiot kiertävät lähialueilla to-la 12-03 välisenä aikana. He aloittavat kiertämisen torstaina aamulla ja kiertävät ensisijaisesti alueen välittömässä läheisyydessä. Mikäli havaitset luvattomia leiriytyjiä, pysäköintia tai muuta häiriötä, ota yhteyttä suoraan partioon.

  Järjestyksenvalvontapartioiden numerot julkaistaan tällä sivulla festivaalin lähestyessä.

  Hätätilanteessa soita 112.

  Kauempana festivaalialueesta asuvia pyydetään häiriötilanteissa, jotka vaativat poliisin puuttumista asiaan, ottamaan yhteyttä suoraan hätänumeroon 112.

  ULKOPUOLISET MYYNTIPAIKAT

  Provinssi ei vastaa festivaalialueen ulkopuolisesta toiminnasta ja toivomme, ettei alueen ulkopuolista myyntiä tai muuta toimintaa järjestetä.

  Ulkopuolisten myyntipaikkojen järjestyksenvalvonnasta ja siivouksesta vastaa myyntipaikan vuokrannut kiinteistön haltija tai yrittäjä. Alueen ulkopuolisesta myyntipaikasta tulee tehdä ilmoitus kaupungin ympäristöterveydensuojeluun.

 • Ympäristötarkastaja (melu, roskaaminen):
  044 425 5716, [email protected]

  Terveystarkastaja (elintarvikkeet):
  044 754 1891 (Puhelut virka-aikaan, muutoin viestitse)

  Järjestyksenvalvontapartiot (festivaalin aikana):

  Numerot ilmoitetaan myöhemmin.

  Lähialueen infopuhelin (toimistoaikaan ja festivaalin aukioloaikoina):

  Numero ilmoitetaan myöhemmin.

  • Koko festivaalialue suljetaan tapahtumaviikoksi ja tarkemmat aikataulut julkaistaan tällä sivulla tapahtuman lähestyessä. 
  • Festivaalialueen rakennus alkaa maanantaina 9.6. Tästä alkaen Provinssin alue on työmaa-aluetta. Alueella liikkumista on turvallisuussyistä vältettävä kokonaan.
  • Työmaa-alue suljetaan turvallisuussyistä pe 13.6. – ma 30.6. väliseksi ajaksi maakuntamuseon nurmi- ja ranta-alueita lukuunottamatta.
  • Alue rajataan aidoin ja kulkua varten pystytetään kaksi valvottua kulunvalvontapistettä. Asiaton oleskelu työmaa-alueella on kielletty turvallisuussyistä.
  • Brykärinpuisto, Törnävän kenttä ja Törnävänsaari suljetaan perjantaina 13.6. alkaen ja avataan jälleen yleisön käyttöön tapahtumaa seuraavalla viikolla.
 • Tietoa liikennejärjestelyistä ja pysäköintirajoituksista julkaistaan täällä keväällä 2025.

 • Olemme järjestäjän ominaisuudessa yhdessä Seinäjoen kaupungin kanssa käyneet vuosittain tiivistä keskustelua ja lisänneet toimia lieveilmiöiden ehkäisemiseksi ja vähentämiseksi alueella. Teemme vuosittain parhaamme, jotta festivaalin lähialueelle aiheutuisi mahdollisimman vähän haittaa ja asukkaiden rauha säilyisi. Provinssia järjestää Seinäjoki Festivals Oy.

  Provinssin meluilmoituksen mukaiset ajat julkaistaan täällä keväällä 2025.

  Koko festivaalien ajan tehdään äänitasomittauksia alueella ja lähiympäristössä. Mahdollisiin ylityksiin annetuissa melurajoissa puututaan viipymättä ja vakavasti.

  Provinssi ei ole vastuussa festivaalialueen ulkopuolisesta toiminnasta aiheutuvasta melusta. Melun, esim. ulkopuolisten myyntipaikkojen musiikin, tulee loppua klo 22 mennessä, ellei myyjä ole hakenut poikkeuslupaa ympäristönsuojelusta. Mahdollisen melun jatkuessa festivaalialueen ulkopuolella klo 22 jälkeen, voitte ottaa yhteyttä poliisiin tai järjestyksenvalvontapartioihin.

  Pienemmät ilotulitukset ja muut mahdollisesti kovia ääniä aiheuttavat pyrotekniset efektit osana esiintymisiä ovat mahdollisia artistien toimesta kaikkina festivaalin iltoina. Varsinaista suurempaa ilotulitusta ei tänä vuonna järjestetä Provinssin toimesta.

 • Provinssi vastaa festivaalialueen, Camp Provinssin, pysäköintialueiden sekä välittömän läheisyyden siisteydestä ja valvonnasta. Provinssin lähialueella (Törnäväntie-Huhtalantie) toimii ympärivuorokautinen siivouspartio. Lakaisuauto puhdistaa ympäröivät tiet aamuisin festivaalin aikaan sekä lopuksi festivaalin jälkeen. Ruutimarketin edustan siivouksesta ja siisteydestä sekä valvonnasta vastaavat kauppias ja Provinssi yhteistyössä. Seinäjoen kaupungin siivousvastuuseen kuuluvat kaupungin muut alueet.

  Huomaattehan, että laajan alueen siivous kestää useamman päivän!

 • Lähiasukkaille suunnattu infotilaisuus järjestetään keväällä 2025 ja sen tarkempi ajankohta julkaistaan täällä myöhemmin. Tilaisuudessa on tarjolla paljon tietoa Provinssin vaikutuksista Törnävän alueen toimintaan.

  Paikalle ovat tervetulleita lähialueen asukkaat sekä -yritykset.

   

 • Keräämme palautetta lähiasukkailta tapahtuman päätyttyä. Vuoden 2024 kysely on sulkeutunut.

  Kiitos yhteistyöstä!