fbpx

Provinssi ❤ Tulevaisuus

Kuva: Provinssi / Riikka Vaahtera

Provinssin ympäristöpolitiikka ja ympäristöohjelma on päivitetty jälleen seuraavalle kolmelle vuodelle.

Provinssi on asettanut ympäristöpolitiikassaan seuraaviksi tavoitteikseen kertakäyttömuovista luopumisen festivaalialueella, Camp Provinssissa syntyvän jätteen vähentämisen puoleen nykyisestä sekä logistiikan ja liikenteen päästöjen pienentämisen merkittävästi, samalla viestien kaikesta ympäristöön liittyvästä toiminnasta mahdollisimman läpinäkyvästi. Tavoitteet on määrä saavuttaa kesän 2022 Provinssissa.

Alla on avattu tarkemmin Provinssin ympäristötavoitteiden sisältöä.

Provinssi ❤ Vaikuttaminen

Suurin ympäristöteko, mitä tapahtuma voi tehdä, on vaikuttaa.

Provinssi tiedostaa roolinsa ja asemansa merkittävänä suurtapahtumana, jolla on mahdollisuus ulottaa tekojensa vaikutukset laajalle. Provinssi sitoutuu tarjoamaan festivaaliasiakkailleen ja sidosryhmilleen tietoa kestävimmistä valinnoista niin festivaalilla kuin tapahtuman ulkopuolellakin.

Provinssi ❤ Jätteen määrän vähentäminen

Provinssi on asettanut tavoitteekseen luopua kertakäyttömuovin käytöstä festivaalialueella kesällä 2022. Kertakäyttömuovista valmistettujen tuotteiden, kuten astioiden, aterimien, mukien ja pillien käyttö tullaan lopettamaan ja käytettävän muovin kierrätystä tullaan tehostamaan.

Lisäksi Provinssi on asettanut tavoitteeksi vähentää Camp Provinssissa syntyvän jätteen määrää puolella. Leirintäalueelle hylätään vuosittain tonneittain käyttökelpoisia telttoja, muita leiriytymisvälineitä, ruokaa sekä vaatteita. Tavoitteeseen on määrä päästä kesällä 2022.

Provinssi ❤ Ekologisempi liikkuminen

Kaikista suurin osa Provinssin hiilijalanjäljestä koostuu henkilömatkustuksesta ja logistiikasta syntyvistä päästöistä. Festivaalia on kuitenkin mahdotonta järjestää ilman ihmisten saapumista tapahtumaan. Festivaaliasiakkaana voit valita kestävämpiä kulkumuotoja ja pienentää festivaalista aiheutuvaa hiilijalanjälkeä, sekä omia ympäristövaikutuksiasi merkittävästi.

Provinssi tarjoaa asiakkailleen kestävämpiä vaihtoehtoja liikkumiseen. Lue lisää saapumisesta täällä.

Provinssi ❤ Läpinäkyvyys

Festivaali tulee panostamaan ympäristöön liittyvässä toiminnassaan yhä avoimempaan lähestymistapaan, sekä viestinnän kehittämiseen läpinäkyvämmäksi. Festivaalin asiakkaille, henkilökunnalle ja sidosryhmille tullaan tarjoamaan selkeämpää ja konkreettisempaa tietoa eri toimintojen päästöistä ja tapahtuman vaikutuksista ympäristölle.

Ensimmäinen askel kohti läpinäkyvämpää toimintaa on otettu julkaisemalla Provinssin 2019 hiilijalanjäljen laskennan tulokset julkisesti. Tutustu laskennan tuloksiin alta: