PROVINSSIN VAPAAEHTOISTEHTÄVÄT

image-12637
Kuva: Petri Anttila

Vapaaehtoistehtävät Provinssissa

Ihmisten juhlaa vietetään vuosittain kauniilla Törnävänsaaren alueella, missä vapaaehtoiset osallistuvat festivaalin toteutukseen monipuolisissa tehtävissä. Vapaaehtoistehtävissä valttia ovat huumorintaju, kyky heittäytyä erilaisiin tilanteisiin ja ripaus fyysistä sekä henkistä kestävyyttä. Vapaaehtoistehtävien perustuessa vapaaehtoisuuteen, niistä ei makseta palkkaa, korvausta tai muuta vastiketta. Lue lisää vapaaehtoisten eduista täältä.

Vapaaehtoistehtävät sijoittuvat pääosin festivaalin ajalle (jolloin pääsee myös nauttimaan festarista!) ja vuorojen pituudet vaihtelevat tehtävästä riippuen 5-8 tuntiin. Ennen ja jälkeen festivaalin vapaaehtoisten on mahdollista käyttää luovuutta mm. aluetaiteen ja erilaisten rakennustehtävien parissa.

Vapaaehtoisena sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta tai erityisosaamista. Toki kokemuksesta on aina hyötyä ja erityisosaamisistaan kannattaakin kertoa hakulomaketta täyttäessä. Tärkeintä on, että asenteesi on kohdallaan ja olet valmis vastaanottamaan kesän parhaan elämyksen!

Provinssin vapaaehtoistehtävissä ikärajasuositus on 15-vuotta. Alle 15-vuotiaiden suositellaan talkoilevan huoltajan tai jonkun tutun täysi-ikäisen kanssa. Lue lisää talkoilusta alaikäisenä Vapaaehtoiseksi-sivulta.

Ihmisten juhla on jokaiselle! Toivotamme jokaisen festarikävijän ja talkoolaisen tervetulleeksi Törnävänsaareen omana itsenään. Kaikkiin Provinssin talkootehtäviin voit hakea, jos osaat puhua ja ymmärrät suomea tai englantia. Lue lisää Provinssin arvoista täältä.

Kysymyksiä vapaaehtoistehtävistä? Laita mailia osoitteeseen crew(at)provinssi.fi

  • Sijainti: Seinäjoen keskustassa tai tapahtuman pääportin läheisyydessä
  • Talkootehtävät pääosin festivaalin aikana

  Akkreditoinnin vapaaehtoistehtävät tapahtuvat Provinssin Check in -pisteillä, joilla tarkistetaan festivaalille saapuvan työntekijän, vapaaehtoisen, median edustajan tai vieraan henkilöllisyys ja katsotaan, että saapuja saa tarvitsemansa kulkuluvat. Tehtävässä on etua tarkkuudesta, tietotekniikan perusosaamisesta sekä reippaasta ja iloisesta asiakaspalveluasenteesta.

  • Sijainti: Festivaalialueella
  • Talkootehtävät ennen- ja jälkeen festivaalin

  Aluetaide ja somistus on paras tehtävä käsistään käteville vapaaehtoisille. Tehtävissä voit päästä muun muassa kasaamaan, ripustamaan ja asettelemaan visuaalisia kokonaisuuksia paikalleen festivaalialueella. Erityistaidoiksi sopivat esimerkiksi erilaisten työkalujen ja -koneiden käyttö, ompeleminen, pintakäsittelytaidot ja nikkarointi. Erityisosaamista et tarvitse, mikäli sinulla on innostunut ja hyvä asenne, olet ahkera ja haluat oppia uutta.

  • Sijainti: Festivaalialueella
  • Talkootehtävät festivaalin aikana

  Cateringin vapaaehtoiset huolehtivat, että Provinssin artistit, henkilökunta ja vapaaehtoiset saavat ravintoa ja virvokkeita tapahtuman aikana. Aikaisempi kokemus catering-tehtävistä on plussaa, mutta ei välttämätöntä. Tärkeintä on huolehtia, että ruokaa on tarjolla, paikat pysyvät siistinä ja palvelu on ystävällistä. Catering-tehtävissä Crew-ruokalaa lukuunottamatta vaaditaan täysi-ikäisyyttä.

  • Sijanti: Festivaalialueella
  • Talkootehtävät festivaalin aikana

  Infopisteen vapaaehtoisten on hyvä olla loistavalla asiakaspalveluasenteella varustettuja, hymyileviä ja pirtsakoita henkilöitä. Infopiste on tärkeä paikka festivaalin asiakkaille ja infossa toimivien vapaaehtoisten on hyvä tietää esimerkiksi lavojen, vesipisteiden, lähimpien vessojen ja ensiapupisteen sijainti. 

   

  • Sijainti: Festivaalialueella
  • Talkootehtävät festivaalin aikana

  Järjestyksenvalvonta on festivaalin ja asiakkaiden yleisestä turvallisuudesta huolehtimista sekä ennen kaikkea asiakkaiden ohjaamista ja opastamista. Vapaaehtoiset toimivat pareittain, eikä kukaan joudu kohtaamaan vaikeita tilanteita yksin. Järjestyksenvalvojat jaetaan tiimeihin ennen festivaalia, mutta tiimien muuttumiseen kannattaa varautua festivaalin aikana. Järjestyksenvalvontakortti ei ole pakollinen, sillä anomme kortittomille väliaikaisen luvan viranomaisilta.

  • Sijainti: Seinäjoen keskustassa tai festivaalialueen läheisyydessä
  • Talkootehtävät pääosin festivaalin aikana

  Tämän pisteen henkilöt ovat ensimmäinen kontakti asiakkaan ja Provinssin välillä. Rannekkeenvaihdon ja lipuntarkastuksen vapaaehtoiset huolehtivat, että jokaisella asiakkaalla on oikea lippu ja ranneke. Tehtävissä tärkeintä on tarkkuus sekä iloinen ja reipas asiakaspalveluasenne.

  • Sijainti: Festivaalialueen läheisyydessä tai majoituskouluilla
  • Talkootehtävät festivaalin aikana

  Majoituksen vapaaehtoiset avustavat Provinssin henkilökunnan, vapaaehtoisten ja/tai festivaaliasiakkaiden hyvinvoinnissa majoituskouluissa tai Camp Provinssissa. Tärkeimpiä majoituksen vapaaehtoisen tehtäviä ovat majoittujien vastaanotto, koulumajoituksessa kahvion ylläpitäminen sekä yleisestä siisteydestä ja viihtyvyydestä huolehtiminen.

  • Sijainti: Festivaalialueella tai sen läheisyydessä
  • Talkootehtävät festivaalin aikana

  Muiden palveluiden vapaaehtoiset tehtävät voivat sijoittua esimerkiksi Camp Provinssin kioskiin, tai vaikkapa oheisohjelmassa avustamiseen. Tehtävät ovat pääasiassa asiakaspalvelua, joten tehtävissä on etua ystävällisestä ja reippaasta asenteesta sekä iloisesta mielestä.

  • Sijainti: Festivaalialueella tai sen läheisyydessä
  • Talkootehtävät ennen ja jälkeen festivaalin

  Rakennuksen  ja purun vapaaehtoiset auttavat festivaalialueen raksaamisessa ja purkamisessa. Tehtävässä on etua aiemmasta kokemuksesta, hyvästä fyysisestä kunnosta ja näppäristä käsistä. Provinssilta saa turvavarusteet lainaksi tehtävien ajaksi.

  • Sijainti: Festivaalialueella
  • Talkootehtävät festivaalin aikana

  Ravintolatiimin vapaaehtoiset toimivat festivaalialueen ravintola-/baarimyyntipisteissä avustavissa tehtävissä varmistamassa ravintolapisteiden toiminnan sujuvuutta. Tehtäviin ei vaadita aikaisempaa kokemusta, mutta ravintola-alan tuntemus on plussaa. Tärkeintä on kuitenkin reipas asenne!

  • Sijainti: Festivaalialueella tai sen läheisyydessä
  • Talkootehtävät festivaalin aikana

  Siivous ja ympäristötiimiin hyväksytään ensisijaisesti alle 18-vuotiaita vapaaehtoisia. Siivous ja ympäristö -tiimi huolehtii festivaalialueen ja Camp Provinssin siisteydestä. Toiminta on helppoa ja rentoa sekä hyvillä siivousvälineillä varustettua.

  • Sijainti: Festivaalialueella tai sen läheisyydessä
  • Talkootehtävät festivaalin aikana

  Siivouksen tehotiimissä pääset osaksi siivouksen omaa iskuryhmää. Tehotiimi auttaa muita siivoustiimejä siellä missä apua tarvitaan ympäri aluetta. Lisäksi siivouksen tehotiimi vastaa erikoistehtävistä, jotka voivat olla esimerkiksi taskutuhkisten jakamista asiakkaille, saippuan täydentämistä vesipisteille tai vaikkapa palautuspullojen lajittelua.

  • Sijainti: Festivaalialueella tai sen läheisyydessä
  • Talkootehtävät festivaalin aikana

  Valokuvaustiimin vapaaehtoiset pääsevät tarkkailemaan festivaalin tapahtumia kameran linssin lävitse! Provinssi-kuvaajien rinnalla vapaaehtoiset kuvaajat pääsevät laajasti taltioimaan festivaalitunnelmaa kolmen päivän aikana. Kuvattavia teemoja suunnitellaan yhteistyössä vapaaehtoisen kanssa. Kuvaajilta edellytämme portfoliota, joka on esimerkiksi kuvia sisältävä nettisivu tai instagram-profiili, josta on nähtävissä kuvaajan tyyli ja taito hetkien ikuistamiseen. Kuvaaja tarvitsee oman kuvauskaluston. Vapaaehtoiskuvaaja antaa Provinssille oikeudet käyttää kuvia viestinnässään.

  • Sijainti: Festivaalialueella tai sen läheisyydessä
  • Talkootehtävät festivaalin aikana

  Uusi vapaaehtoistehtävä Provinssissa! Provinssi-kaveri on festivaalilla toimiva henkilö, jota asiakas, työntekijä tai vaikkapa artisti voi lähestyä turvallisesti. Jos asiakas on esimerkiksi tulossa ensimmäistä kertaa Provinssiin ja saapuu paikalle yksin, voi hän saada Provinssi-kaverista kaverin festivaalille saapumiseen tai vaikka keikan katsomiseen, jännittäviin tilanteisiin, seuraksi ruokailemaan tai muuten vain jutteluun tai hengaamiseen. Provinssi-kaverit on kaikkien festariasiakkaiden kavereita!

  Provinssi-kaverina toimivalle vapaaehtoiselle ei ole muita erityisvaatimuksia, kuin hyvät sosiaaliset taidot, luotettavuus, avoimuus, rohkeus ja rento sekä helposti lähestyttävä olemus. Sosiaali-, terveys- tai turvallisuusalan työkokemus tai koulutus on toki plussaa ja hyvä mainita hakemuksessa, mutta ei pakollista. Provinssi-kaverit toimivat yhteistyössä Provinssin häirintäyhteyshenkilön kanssa. Provinssi-kaverit toimivat ennakkoon sovittuina aikoina festivaalikävijöiden kavereina tai kiertävät festivaalialuetta festivaalin aikana.  Kaveriksi ei tarvitse lähteä yksin, vaan halutessaan tehtävissä ollaan aina toisen vapaaehtoisen kanssa.  • Sijainti: Festivaalialueella tai sen läheisyydessä
  • Talkootehtävät: Festivaalin aikana

  Tehotiimin vapaaehtoiset ovat erilaisiin tilanteisiin mukautuvia supertyyppejä, jotka toimivat muiden vapaaehtoistiimien apuna vaihdellen eri tehtävien välillä. Tehotiimiläinen saattaa yhtenä hetkenä olla ravintolassa huolehtimassa asiakkaiden juoma- ja ruokatarpeista ja toisena auttamassa päälavan edustan siivouksessa. Tehotiimiläiseltä vaaditaan siis nopeaa asioiden omaksuntaa sekä reipasta asennetta.