Lähitapiolan Rauhoittumiskeidas palaa Törnävälle

image-12331

LähiTapiolan Rauhoittumiskeitaasta nautitaan jälleen Provinssissa 2024!

Ensimmäistä kertaa vuonna 2023 ihastuttaneella LähiTapiolan Rauhoittumiskeitaalla voit rentoutua festarihumun keskellä rantatuoleissa äänimaailmoja kuunnellen ja kerätä energiaa seuraavia keikkoja varten. Tänä vuonna istumapaikkoja ja kuulokkeita on luvassa isompi määrä, mutta viimevuotiseen tapaan telttakatos antaa suojaa, varpaat voi upottaa rantahiekkaan, ja levänneet festivaaliystävät voi ikuistaa 360-kamerassa.

MIELI Kriisikeskus Seinäjoki toteuttaa Rauhoittumiskeitaan yhteyteen Huolituolin, jossa voi keventää mieltään keskustelulla koulutetun vapaaehtoisen tai ammattilaisen kanssa.

LähiTapiola kumppaneineen tukee jälleen mielen hyvinvointia kesän 2024 Provinssissa

”Nuorten mielen hyvinvoinnin edistäminen on ollut jo pidempään LähiTapiolalle läheinen teema. Viime kesän kokemukset Provinssista ja yleisön palautteet vahvistivat sen, että meillä on paikkamme festivaaleilla. Rauhoittumiskeidas on se mitä haluamme tarjota tässä tapahtumassa. Vakuutukset osaltaan tuovat ihmisille mielenrauhaa, mutta tarvitaan myös muuta. Tapahtumakonseptimme on uusi, vasta toinen vuosi edessä, ja toteutus omin voimin on meille melkoinen voimainponnistus,” kertoo LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan markkinointi- ja viestintäjohtaja Sirpa Hakala-Ostensen. ”Olemme jälleen iloksemme saaneet kumppaneiksemme tutut paikalliset yhteistyökumppanit, MIELI Kriisikeskus Seinäjoki ja Kulttuurityöpaja Preppaamo, joiden kanssa tuoda festarikansalle mielen hyvinvointia tukevia kokemuksia,” toteaa kumppanuusjohtaja Teemu Virtanen. ”Me jokainen kohtaamme haasteita ja kriisejä elämämme eri vaiheissa. Huolituolissa voit keventää omaa taakkaasi jakamalla sen turvallisen aikuisen kanssa. Jaettu huoli keventää omaa taakkaa ja joskus riittää mielensä keventääkseen asian sanoittaminen ulkopuoliselle. Kenenkään ei tarvitse pärjätä yksin. Me olemme yksi vaihtoehto kulkemaan rinnalla haastavissa elämänvaiheissa,” lupaa MIELI Kriisikeskus Seinäjoki toiminnanjohtaja Elina Anttila-Varpula.

Kuva: Henri Väänänen

LähiTapiolan Rauhoittumiskeitaan rentouttavat äänimaailmat toteuttaa tänäkin vuonna Kulttuurityöpaja Preppaamo. Luvassa on ainakin metsän ääniä, laineiden liplatusta ja äänimaljojen kuminaa. LähiTapiolan Rauhoittumiskeitaalla voi valita itselleen mieluisan äänimaailman, jonka pariin voi rauhoittua. Kulttuurityöpajan hallinnoinnista vastaa Selmu ry. Selmun työntekijät ovat paikalla Provinssissa huolehtimassa tekniikan toimivuudesta ja palvelun sujuvuudesta.
”Kulttuurityöpaja Preppaamo on nuorten työpaja, joka tukee alueellista työllistymistä kulttuurialalla. Preppaamo tarjoaa alasta kiinnostuneille nuorille mahdollisuuden kerryttää työkokemusta, verkostoitua ja saada mielenkiintoisia näyttöpaikkoja, kertoo Selmu ry:n toiminnanjohtaja Petteri Lehtola. Tulemme todella hyvillä mielin jälleen toteuttamaan tätä hienoa kokonaisuutta Provinssissa ja on hienoa, että yhteistyömme jatkuu LähiTapiolan kanssa,” toteaa Lehtola.

”Hyvinvointi, ja niin fyysinen kuin henkinenkin rauhoittuminen on festarikokemuksen tärkein palanen,” toteaa Provinssin festivaalijohtaja Ville Koivisto. ”Onkin hienoa, että Provinssissa saadaan jatkaa yhteistyötä LähiTapiolan kanssa. Rauhoittumiskeidas oli viime vuonna suuri hitti ja olemme varmoja, että festivaalikävijät löytävät keitaalle tänäkin vuonna!”

Kuva: Mika Rinta-Porkkunen

LähiTapiolan väki innolla mukana Provinssin festaritunnelmassa

”Meillä on tulossa jälleen aivan mahtava porukka töihin LähiTapiolan Rauhoittumiskeitaalle. Kaikki ovat täysillä mukana ja sitoutuneita,” iloitsee LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan palvelujohtaja Henna-Riikka Huhtala, joka vastaa Rauhoittumiskeitaan toiminnasta Provinssissa. ”Puolentoista kuukauden päästä onkin Provinssi jo täydessä vauhdissa. Olemme innolla mukana
tarjoamassa omalta osaltamme festarikävijöille hyvää mieltä. Työntekijämme ovat valmiita keskustelemaan myös vakuutuksista, jos jokin asia festarihumussa niiden osalta askarruttaa. Tulkaa ihmeessä tutustumaan Rauhoittumiskeitaaseen ja tapaamaan meitä,” kannustaa Huhtala.

Kesä-heinäkuun vaihteessa 27.6.-29.6.2024 Seinäjoen Törnävänsaaren luonnonkauniissa ympäristössä järjestettävä Provinssi tunnetaan mittavan ja genrevapaan ohjelmistonsa lisäksi korkeatasoisista palveluistaan, monimuotoisesta oheisohjelmastaan, ja yhdenvertaisesta ja ekologisesta arvopohjastaan.


Henna-Riikka Huhtala, palvelujohtaja, LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa, puh. 044 431 4575, [email protected]

Teemu Virtanen, kumppanuusjohtaja, LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa, puh. 045 321 858599, [email protected]

Elina Anttila-Varpula, toiminnanjohtaja, MIELI Lakeuden mielenterveys ry – MIELI Kriisikeskus Seinäjoki,puh 044 701 1444, [email protected]

Petteri Lehtola, toiminnanjohtaja, Selmu ry. (Kulttuurityöpaja Preppaamo), puh. 040 351 9982, [email protected]

Ville Koivisto, festivaalijohtaja, Provinssi, puh. 050 528 0043, [email protected]