07.11.2017

ENSIMMÄISET ESIINTYJÄT JULKISTETTU

Suomen suurimpiin festivaaleihin jo 1970-luvun lopulta lähtien kuulunut Provinssi viettää ensi kesänä Seinäjoen Törnävänsaarella 40-vuotisjuhliaan. Kolmipäiväisenä torstaista lauantaihin 28.-30.6.2018 järjestettävä festivaali julkistaa nyt ensimmäiset esiintyjänsä ja aloittaa early bird -hintaisten 3pv-lippujen myynnin.

Tanskalaisbändi Volbeat (DK) on Metallican ja Foo Fightersin tavoin yksi nykypäivän menestyneimmistä raskaan musiikin yhtyeistä. Heavya, rock’n’rollia ja rockabillya kappaleissaan yhdistelevä kokoonpano on myös Suomessa valtaisan suosittu: Volbeatin edellinen vierailu maassamme toteutui loppuvuodesta 2016 hetkessä loppuunmyydyllä Hartwall Arenalla. Urallaan kuusi albumia julkaisseen yhtyeen viimeisin pitkäsoitto on kesällä 2016 ilmestynyt ja myös Suomessa kultaa myynyt ”Seal the Deal & Let's Boogie”.

Rage Against The Machinen, Cypress Hillin ja Public Enemyn jäsenistä koostuva Prophets of Rage (USA) on todellinen superkokoonpano. Viime vuonna ensimmäiset keikkansa soittanut ja kuluvana vuonna lukemattomien festivaalien pääesiintyjänä nähty kollektiivi tarjoilee konserteissaan hengästyttävän kattauksen biisejä Rage Against The Machinen (mm. Killing in the Name”, ”Bullet in the Head”, ”Bulls on Parade”), Public Enemyn (mm. ”Bring the Noise”, ”Welcome to the Terrordome”) ja Cypress Hillin (mm. ”Insane in the Brain”, ”How I Could Just Kill a Man”) tuotannoista sekä parhaita paloja syyskuussa julkaistulta Prophets of Rage -esikoisalbumilta. Tulevalla keikalla on myös vahva yhteys festivaalin historiaan, sillä kaikki kolme yhtyettä ovat vierailleet Provinssirockissa omilla keikoillaan: Rage Against The Machine vuonna 2000, Public Enemy kesällä 1992 ja Cypress Hill vuonna 2010.

Antti Tuisku soittaa Provinssissa kesän ainoan konserttinsa, ja festivaalin jälkeen Anttia ei nähdä esiintymislavoilla ainakaan vuoteen. Erityislaatuisen keikan lisäksi Antti Tuisku on muutenkin vahvasti esillä Provinssissa. Myyntiin tulee rajattu erä Pakko twerkkaa -lippuja, joka sisältää kolmen päivän festivaalilipun lisäksi pääsyn Camp Provinssi -leirintään rajatulle erilliselle Pakko twerkkaa -alueelle, joka on tarkoitettu erityisesti Anatude-faneille. Lisäksi Pakko twerkkaa -lipun ostaneilla on early entrance -mahdollisuus festivaalin Amphitheatre-lavalla järjestettävään Antti Tuiskun intiimiin haastattelutilaisuuteen. 

Provinssilla on erityinen paikka poptähden sydämessä: "On suuri kunnia päättää kesällä 2018 lähes 3,5 vuotta kestänyt Peto-matka nimenomaan Provinssin päälavalle. Muistan kun kesällä 2015 esiinnyin ensimmäistä kertaa kyseisellä festivaalilla. Esiintymisaika oli yöllä jotain 01 ja 02 välillä ja ajattelin, että onkohan koko alueella enää yleisöä paikalla. Teltta oli kuitenkin ääriään myöten täynnä ja tuhannet ihmiset jäivät sen ulkopuolelle. Soitin keskellä yötä vanhemmilleni pohjoiseen ja herätettyäni heidät itkin onnesta ja liikutuksesta – olin kokenut juuri jotain sellaista, mitä en ollut koskaan urani aikana kokenut. Silloin tuli se olo, että olemme ehkä niin sanotusti jonkin suuremman äärellä. Tuon Provinssin jälkeen tahti on vain kiihtynyt. Moni varmasti ajatteli, että haippi kestää hetken, mutta on ollut hurjaa havaita, että vastoin jopa omia ajatuksiani urani huipentuu vasta vuonna 2018. Ensi keväänä lähden areenakiertueelle ja kesällä aloitan määrittelemättömän pituisen keikkatauon Provinssin lavalta. Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea. On aika pistää pillit pussiin ja miettiä elämää muiltakin kanteilta sekä ladata akkuja tulevaa varten – milloin ikinä sen uuden tulemisen aika sitten onkaan.”

Ulkomaista esiintyjäkattausta täydentävät maailman suosituimpiin punkrock-bändeihin kuuluva The Offspring (USA), joka palaa Törnävänsaarelle 17 vuoden tauon jälkeen, tämän hetken kuumimpiin hiphop-nimiin lukeutuva ja hiljattain Alman kanssa yhteiskappaleen julkaissut newyorkilainen räppäri French Montana (USA), melodista death metallia soittava Arch Enemy (SWE) sekä metalcore-bändi Asking Alexandria (UK), joka saapuu viimeinkin festivaalikeikalle Suomeen.

Ensimmäisen Provinssi-julkistuksen viimeistelevät kotimaiset artistit Jenni Vartiainen, Lauri Tähkä, Pyhimys ja Vesta.

Provinssin 3pv-liput ovat saatavilla 31.12.2017 asti early bird -hintaan 129€ (norm. 149€). Festivaalin liput myy Provinssin lippukauppa osoitteessa www.provinssi.fi/liput. Saatavilla on myös VIP-, hotelli- ja Camp Provinssi -paketteja.


PROVINSSI 28.-30.6.2018:
Volbeat (DK) / Prophets of Rage (USA) / The Offspring (USA) / Antti Tuisku / French Montana (USA) / Arch Enemy (SWE) / Asking Alexandria (UK) / Jenni Vartiainen / Lauri Tähkä / Pyhimys / Vesta +paljon lisäyksiä luvassa

LIPUT:
3pv early bird -liput alk. 129€ (myynnissä 31.12.2017 asti)
Ennakkomyynti: www.provinssi.fi/liput

04.10.2017

PROVINSSI 2018

Ensi kesän Provinssin 40. juhlavuoden päivämäärät on julkistettu. Festivaali täyttää Seinäjoella Törnävänsaaren alueen torstaista lauantaihin 28.-30.6.2018. 

Lisää Provinssi-uutisia lähitulevaisuudessa...

16.09.2017

PROVINSSI ETSII HARJOITTELIJOITA KEVÄÄLLE 2018

Nyt avautuu mahtava tilaisuus liittyä osaksi Provinssi-festivaalin ydinorganisaatiota ja olla mukana toteuttamassa ensi kesän parasta festivaalia!

Haemme joukkoomme oma-aloitteisia ja joustaviin olosuhteisiin mukautuvia harjoittelijoita keväälle 2018. Harjoittelupaikkoja löytyy niin festivaalituotannon, aluesomistuksen, graafisen toteutuksen kuin viestinnän ja markkinoinnin parista - lue lisää alempaa!
Jokaisen harjoittelijan toimenkuvan sisältö pyritään räätälöimään harjoittelijan erityisosaaminen, vahvuudet ja omat kehittymistavoitteet huomioiden.

Odotamme harjoittelijoilta:

 • Soveltuva koulutustausta (esimerkiksi kulttuurituotanto, matkailuala, liiketalous, viestintä, muotoilu, graafinen suunnittelu, medianomi/mediatekniikka tms.)
 • Rohkeaa ja ryhmätyökykyistä persoonaa
 • Can-do asennetta ja paineensietokykyä
 • Rakkautta tapahtumia, musiikkia ja kaikkea elämyksellistä kohtaan
 • Sujuva englannin kielen osaaminen luetaan hakijan eduksi

Tarjoamme harjoittelijoille:

 • Monipuolisen ja vastuullisen harjoittelupaikan
 • Ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä näkemään ja kokemaan eturivin festivaalituotanto lähietäisyydeltä
 • Mahtavan työporukan ja koko tiimin tuen

 

Harjoittelu alkaa helmi-maaliskuussa ja kestää heinäkuun alkupuoliskolle saakka. Harjoittelupaikat sijoittuvat Seinäjoelle. 

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja CV:si 8.10.2017 mennessä sähköpostitse osoitteeseen work@provinssi.fi.

Kerrothan hakemuksessasi mille osa-alueelle (alla tarkemmat tehtäväkuvaukset) toivoisit harjoittelupaikkasi sijoittuvan. Haastattelut suoritetaan Seinäjoella lokakuun aikana ja valinnoista tiedotetaan hakijoille marraskuun alkuun mennessä.

 

TUOTANNON HARJOITTELUPAIKAT

Tuotantoassistentit ovat tärkeitä ja keskeisiä toimijoita Provinssin tuotantotiimissä. Assistentit osallistuvat monipuolisesti festivaalin suunnitteluun ja toteuttamiseen aina ideoinnista tapahtuman aikaisiin avainrooleihin saakka. Soveltuva koulutustausta tuotannon harjoittelupaikkoihin voi olla esimerkiksi kulttuurituotannon, liiketalouden tai matkailun alalta. Tuotantoassistenttien tehtävät jakautuvat useille osa-alueille erilaisin painotuksin - toimenkuvat saattavat keskittyä esimerkiksi seuraaviin painopistealueisiin:

 • Henkilöstöhallinto
 • Majoituspalvelut
 • Alue- ja oheisohjelma
 • Kumppanituotannot
 • Ympäristönhuolto
 • Turvallisuus
 • Johtoa avustavat toimistotyö-painotteiset tehtävät

GRAAFISEN SUUNNITTELUN, VIDEOTUOTANNON JA VIESTINNÄN HARJOITTELUPAIKAT

Viestinnän assistentit osallistuvat festivaalin viestinnän suunnitteluun ja toteuttamiseen usealla eri tasolla. Soveltuva koulutustausta voi löytyä esimerkiksi viestinnän, markkinoinnin, muotoilun tai graafisen suunnittelun alalta. Arvostamme graafisten suunnittelutyökalujen hallintaa, vahvaa kirjallista ulosantia, asiakaspalveluasennetta ja erityisesti luovaa sekä innostunutta mieltä.

Toimenkuvat saattavat keskittyä esimerkiksi seuraaville osa-alueille:

 • Graafinen suunnittelu
 • Videotuotannot / editointi
 • Asiakaskontaktien hallinta
 • Verkkosivuston ylläpito
 • SOME-sisältöjen suunnittelu ja toteutus
 • Festivaalialueen visuaalinen suunnittelu ja toteutus
05.07.2017

PROVINSSIN KÄVIJÄKYSELY 2017

Missä onnistuimme ja miten voisimme parantaa Provinssin järjestelyitä? Täytä Provinssi 2017 kävijäkysely ja autat meitä tekemään ensi kesän festivaalista vieläkin paremman.

Osallistuneiden kesken arvotaan 2 x 3pv VIP-liput vuoden 2018 Provinssiin.

04.07.2017

Vastaa kyselyyn majoitustuotteista ja voita liput Provinssiin 2018!

Vastaa festivaalimajoitustuotteita koskevaan kyselyyn ja voita liput Provinssiin 2018!

Kysely on osa Humanistisen ammattikorkeakoulun opinnäytetyötä ja siinä tutkitaan miten kiinnostuneita festivaaliasiakkaat ovat uudenlaisista majoitustuotteista. Kysely on auki kaksi viikkoa tai kunnes vastauksia on kertynyt riittävästi.
Kaikkien vastaajien kesken arvotaan 2xlippua Provinssiin 2018.

KYSELYYN TÄSTÄ

03.07.2017

PROVINSSI KIRPPUTORI

Provinssi pyrkii uusiokäyttämään ja kierrättämään kaiken festivaalilta ylijäävän materiaalin ja tavaran. Kierrätyksen vauhdittamiseksi festivaali järjestää kirpputorin Rytmikorjaamon piha-alueella, Provinssin pihavarastolla keskiviikkona 5.7.2017 klo 15-18.

Myynnissä pieneen hintaan aluetaiteesta ja rakennuksesta ylijäänyttä materiaalia, somisteita, turvatarkastuksessa hylättyjä tavaroita, telttoja ja leirintävarusteita, vanhoja Provinssi-tuotteita ja kaikenlaisia aarteita! Jaossa myös ilmaista tavaraa. Osallistu Provinssin ympäristötalkoisiin ja tule ostoksille!

HUOM! Vain korttimaksu!

02.07.2017

LÖYTÖTAVARAT

Löytötavaroita voi tiedustella sunnuntaina 2.7. pääportin narikasta klo 10-14 välisenä aikana. Puhelinnumero narikkaan 050 309 1117.

Tämän jälkeen kaikki arvotavara (puhelimet, lompakot, korut yms.) toimitetaan maanantain 3.7. aikana Seinäjoen poliisilaitokselle ja muut tavarat siirtyvät Provinssin toimistolle.

Poliisin löytötavaratoimisto
Tiedustelut arkisin klo 8.00 - 16.15:
puh. 0295 415 713

Provinssi / Rytmikorjaamo
Voit kysellä löytötavaroita maanantaista 3.7. klo 12 alkaen osoitteesta info@provinssi.fi tai numerosta 050 309 1117.

01.07.2017

PROVINSSIN YLEISÖMÄÄRÄ 65.000

Helteisessä säässä Seinäjoen Törnävänsaarella järjestettävän Provinssi-festivaalin päätöspäivä lähestyy huipennustaan, ja tapahtuma-alueella on parhaillaan noin 25.000 juhlijaa. Torstaina yleisöä oli 19.000 ja perjantaina 21.000 eli Provinssi-viikonlopun kokonaismääräksi muodostuu 65.000 kävijää. Lipunmyynti jatkuu festivaalialueen portilla.

Provinssin päätösiltana on luvassa vielä monia odotettuja hetkiä kuten Ultra Bra:n ensimmäinen paluukeikka, päälavan viimeisenä esiintyvän Profeettojen jättispektaakkeli, metallibändit Danzig ja In Flames sekä lukuisia muita esiintyjiä.

”Hellerajaa hipova lämpö ja pilvettömältä taivaalta paistava aurinko ovat kirsikat erinomaisesti onnistuneen Provinssi-kakun koristeina. Jopa ennätysmäisen vilkkaan konserttiviikonlopun keskellä saavutettu huikea 25.000 hengen yleisömäärä kertoo Provinssin vahvuudesta kokonaisvaltaisena elämyksenä. Olemme päässeet sellaiseen lentoon, missä ensi kesänä siintävän 40. juhlavuoden valmisteluihin siirtyminen heti ensi viikosta alkaen on valtavan innostavaa”, Provinssin festivaalijohtaja Sami Rumpunen kommentoi.

Ensi kesänä Provinssi viettää 40-vuotisjuhliaan. Festivaali järjestetään tuttuun tapaan juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna.

30.06.2017

PERJANTAINA 21.000 JUHLIJAA

Provinssi-perjantaina yleisöä saapui paikalle avauspäivääkin enemmän: yhteensä 21.000 kävijää. Huomenna lauantaina yleisömäärä tulee kasvamaan entisestään.

Lauantain 1pv-lippuja ja VIP-paketteja on yhä saatavissa Provinssin lippukaupasta ja portilta.

30.06.2017

AVAUSPÄIVÄ KERÄSI 19.000 KÄVIJÄÄ

Provinssin avauspäivä torstai keräsi Törnävänsaarelle runsaat 19.000 juhlavierasta. Perjantaina yleisöä on luvassa torstaita enemmän, ja päätöspäivänä lauantaina Provinssiin saapuu tämän vuoden festivaalin suurin yleisömäärä.
 
”Viimeisen viikon lipunmyynti on ylittänyt kaikki odotuksemme. Helteisenä jatkuvan sääennusteen myötä on jo varmaa, että rikomme kirkkaasti 60.000 kävijän rajan, mikä ylittää tämän vuoden yleisötavoitteemme yli 10.000 juhlijalla”, Provinssin festivaalijohtaja Sami Rumpunen iloitsee.
 
Provinssin ensimmäisen päivän kohokohtia olivat uransa lukuisista hiteistä läpileikkauksen soittanut The Killers, rave-musiikkia ja hiphopia yhdistelevällä tuotannollaan yleisöä tanssittanut Die Antwoord, The Killersin ohella päivän suurimman yleisön kerännyt Haloo Helsinki! sekä moshpitit lavojen eteen keränneet metallibändit Stam1na ja Sabaton. Festivaalin uusi Amphitheatre-lava nousi myös yleisön suosikiksi varsinkin Ismo Alangon soolokeikan aikana.
 
Festivaalin yhden ja kahden päivän lippuja on edelleen saatavissa Provinssin nettisivujen lippukaupasta, Lippupisteestä, Tiketistä ja myös portilta.
« Edelliset 10