24.03.2020

PROVINSSIN OHJELMA VALMIS – NÄIN KORONAVIRUS VAIKUTTAA FESTIVAALIN JÄRJESTELYIHIN

 

Provinssin musiikkiohjelmisto on viimeisten yli kolmenkymmenen uuden esiintyjän myötä valmis. Festivaalin järjestelyt etenevät niin normaalisti kuin vallitsevissa olosuhteissa mahdollista. Jo 42. kertaa juhlittavan Provinssin lipunmyynti on käynnissä tuttuun tapaan.

30 UUTTA KIINNITYSTÄ VIIMEISTELEVÄT OHJELMISTON

Kotimaisen musiikin kiinnostavimpiin nimiin lukeutuvat rock- ja pop-artistit, vaihtoehtorockin kärkiyhtyeet sekä puhutuimmat artistilupaukset täydentävät Provinssin laajan ja ajankohtaisen ohjelmiston.

Aikaisemmin Disco Ensemblessä, Lapkossa ja Children of Bodomissa uraa luoneiden muusikoiden uusi yhtye Moon Shot soittaa Provinssissa uransa ensimmäisen keikan. Kitaravetoisen musiikin tarjontaa täydentävät suomirockia uudistavat Tiisu ja Litku Klemetti, järisyttävistä keikoistaan tunnettu Ursus Factory, juuri uuden levyn julkaissut Herra Ylppö & EX, violent pop -yhtye Blind Channel sekä rap metal -kokoonpano Lähiöbotox. Kotimaisen indiekentän kärkisarjaan kohonneet The HolyLuukas Oja sekä Lasten Hautausmaa tuovat oman mausteensa ohjelmistoon. Popin ja urbaanin musiikin kattausta monipuolistavat ajankohtaiset kiinnitykset Evelinasta costeeseen, IBEstä Meloon ja Louie Bluesta Nelli Matulaan. Lisäksi ohjelmistoon liittyy suuri joukko muitakin esiintyjiä. Koko artistilista on nähtävissä osoitteessa www.provinssi.fi/ohjelma. 

NÄIN KORONAVIRUS VAIKUTTAA PROVINSSIN JÄRJESTELYIHIN

"Provinssin ohjelma valmistui ennätysajassa ja se on kiistatta yksi festivaalin historian parhaista, ellei jopa paras. Provinssiin kohdistuva kiinnostus on osoittautunut kaikilla mittareilla poikkeukselliseksi, ja olemme edenneet vahvassa myötätuulessa – kunnes maailma muuttui hetkessä,” Provinssin festivaalijohtaja Sami Rumpunen kertoo.

Seuraamme jatkuvasti koronatilanteen kehittymistä ja valmistaudumme kaikkiin mahdollisiin skenaarioihin. Toivomme, että kesäkuun lopussa Törnävänsaarella voidaan juhlia raskaimman vaiheen selättämistä ja ottaa korkojen kera takaisin keväällä menetettyjä yhteisiä hetkiä. Samalla joudumme toki varautumaan myös siihen mahdollisuuteen, ettei tapahtuman järjestäminen olekaan mahdollista." 

Tällä hetkellä Provinssin tuotantotiimiä työllistävät esimerkiksi myöhemmin keväällä julkistettavat alueuudistukset sekä kalustohankinnat ja festivaalialueen visuaalisuuden suunnittelu. Myös uusia majoitusvaihtoehtoja kartoitetaan, jotta aikaisemmat vuodet ylittävään kysyntään voitaisiin vastata. Luonnollisesti myös koronavirus aiheuttaa toimenpiteitä tapahtuman suunnittelussa.

”Provinssiin saapuvan yleisön, työntekijöiden, vapaaehtoisten ja artistien hyvinvointi ovat tänä vuonna meille erityisen panostuksen kohteena. Haluamme osaltamme tehdä kaikkemme, jotta Provinssissa on kesäkuun lopussa turvallista juhlia,” Sami Rumpunen jatkaa.

Yksi tämän vuoden tuotannollisia kehityskohteita on käsienpesupisteiden lisääminen, käsidesin saatavuuden varmistaminen sekä yleisen siisteyden, desinfioinnin ja kierrätyksen kehittäminen.

Mikäli viranomaisten tapahtumia koskeva tapahtumien kieltopäätös jatkuisi aina Provinssiin saakka, noudattaa festivaali luonnollisesti annettuja ohjeistuksia ja määräyksiä. Jos festivaali jouduttaisiin perumaan kokonaan, on ostetuista lipuista mahdollista saada hyvitys voimassa olevien toimitusehtojen mukaisesti. Yksikään Provinssiin kiinnitetty artisti ei ole toistaiseksi ilmoittanut suunnittelevansa esiintymisensä perumista.

”Vaikka juuri nyt maailma on täynnä epävarmuutta tulevaisuudesta, emme aio vaipua epätoivoon vaan haluamme omalta osaltamme jatkaa työskentelyä tapahtuman eteen. Samalla tavalla kuin nyt tiedotamme uusista artistikiinnityksistä ja muista tämän kesän suunnitelmista, sitoudumme myös tiedottamaan aktiivisesti mahdollisista muutoksista tai peruutuksista festivaalin järjestelyjen suhteen. Uskomme avoimuuteen,” toteaa Rumpunen lopuksi.

Provinssin alue- ja taideohjelmasta sekä monipuolisesta ruoka- ja juomatarjonnasta tiedotetaan kevään aikana.  

 

 

 

 

 

 

 

 

12.03.2020

PÄIVITYS CORONA-VIRUKSEEN LIITTYEN

Suomen viranomaiset ovat antaneet ohjeistuksen, jonka mukaan kaikki yli 500 ihmisen (edit: rajaa laskettu 20 henkilöön) yleisötapahtumat kielletään 31.5.2020 saakka COVID-19:n eli koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Annettu määräys ei ulotu Provinssiin asti, joten Provinssin järjestelyt etenevät toistaiseksi normaalisti. Lähdemmekin siitä oletuksesta, että Provinssi toteutuu myös tulevana kesänä suunnitelmien mukaisesti.

Tapahtumiimme osallistuvien asiakkaiden, artistien ja työntekijöiden terveys ja turvallisuus ovat meille ensiarvoisen tärkeitä. Mikäli viranomaisten tapahtumia koskeva kieltopäätös jatkuisi Provinssiin saakka niin luonnollisesti myös me noudatamme ohjeistuksia.

Jos Provinssi jouduttaisiin perumaan, on liput mahdollista palauttaa. Yksikään Provinssiin kiinnitetty artisti ei ole toistaiseksi ilmoittanut suunnittelevansa esiintymisensä perumista.

Mikäli koronavirus aiheuttaa muutoksia Provinssin järjestelyissä, uutisoimme asiasta välittömästi nettisivujemme uutisosiossa sekä sosiaalisen median kanavissamme.

05.03.2020

Kemopetrol tekee ensimmäisen paluukeikkansa Provinssissa

Pitkään hiljaiseloa viettänyt Kemopetrol tekee odotetun paluun ja nousee Provinssin lavalle lauantaina 27. kesäkuuta.

Englanninkielistä koneellista popmusiikkia loihtiva Kemopetrol nousi ilmiöksi julkaistuaan 20 vuotta sitten ”Slowed Down” debyyttialbuminsa, jonka ensimmäinen singlelohkaisu oli suurta radiosuosiota saavuttanut ”Child Is My Name”. Biisintekijä Kalle Koiviston ja solisti Laura Närhen luomien eteeristen tunnelmien kyllästämä albumi hurmasi kriitikot ja myi kultaa nostaen suomalaisen pop-rock musiikin uudelle vuosituhannelle.

Kemopetrol on julkaissut uransa aikana viisi albumia ja Laura Närhi on luonut menestyksekkäästi uraa myös sooloartistina. Yhtye on luvannut Provinssissa soittaa kaikki Slowed Downin biisit sekä joitain valikoituja kappaleita myöhemmiltä levyiltä. ”20-vuotiaan yhtyeemme kunniaksi esitämme niin ikään parikymppisen debyyttialbumimme Slowed Down kokonaisuudessaan kesän festivaaleilla. Työstämme myös paraikaa studiossa uutta hienoa musiikkia, josta puhumme lisää hieman myöhemmin. Ajat ovat juhlavat!", Kalle Koivisto kommentoi.

04.03.2020

2PV VIP-LIPUT LOPPUUNMYYTY

Kesä lähestyy, ja liput vähenevät! Nyt myös Provinssin 2pv VIP-liput on myyty loppuun – 3pv VIP-liput loppuivat jo muutamia viikkoja sitten.

Viimeiset 1pv VIP-liput ovat nyt myynnissä tutussa osoitteessa www.provinssi.fi/liput. Suosittelemme olemaan nopeita, sillä näitäkään ei riitä enää kauaa.

21.02.2020

PAPERI T & KHID TÄYDENTÄVÄT PROVINSSIN OHJELMISTOA

Provinssin perjantai-illan ohjelmistoa täydentää Suomen arvostetuimpiin hiphop-taiteilijoihin lukeutuvat Paperi T & Khid. Kaksikon vuonna 2013 julkaistu keräilyharvinaisuudeksi muodostunut  “Ex ovis pullus non natis serò fit ullus" -vinyyli EP saa odotetun seuraajan maaliskuussa "HBD RIP" -pitkäsoiton muodossa, jonka tänään julkaistu avausraita ”Kolari” antaa esimakua tulevasta albumista. 

13.02.2020

KALEVAUVA.FI PROVINSSIIN

Folkpop-duo Kalevauva.fi viihdyttää Provinssi-yleisöä koko viikonlopun ajan. 2020-luvun kansanperinnettä hersyvästi tarjoava kaksikko on kiinnitetty tulevalle kesälle päälavan juontajiksi. Tämän lisäksi Kalevauva.fi soittaa myös festivaalin avauspäivänä oman keikan Amphitheatre-lavalla. 

Kimmo Nummisen ja Aapo Niinisen muodostama trubaduurikaksikko ammentaa sanoituksensa suoraan kansan ehtymättömästä suusta, kuten nettifoorumi Vauva.fi:sta. Huimaa keikkasuosiota nauttivan Kalevauva.fi:n kappaleista yleisöön ovat erityisesti iskeneet esimerkiksi ”Mies syö lapsen vanukkaat !!” sekä viraalihitiksi muodostunut ”Lomalle lompsis #kiitollinensiunattuonnellinen”.

03.02.2020

20 UUTTA NIMEÄ PROVINSSIN OHJELMISTOON

Provinssin ajankohtainen ja genrerajat ylittävä artistikattaus täydentyy 20 uuden artistikiinnityksen myötä.  Jo 42. kertaa juhlittavan festivaalin lipunmyynti käy kuumana, ja 3 päivän VIP-liput on jo myyty loppuun.

Toivotuille uusintavierailuille Törnävänsaarelle palaavat länsinaapurimme rakastetuimpiin yhtyeisiin lukeutuva The Sounds, maamme kiistatta suosituin yhtye JVG sekä häikäisevä monilahjakkuus Vesala vahvistaen Provinssin monipuolista pääesiintyjäkattausta.

Ulkomaista ohjelmistoa edustaa myös raikkaalla otteella elektropoppia tarjoileva Georgia. Sessiorumpalina ja tuottajana uransa aloittaneen Georgian läpimurtokappaleet ”About Work the Dancefloor” ja ”Started Out” olivat viime vuonna Iso-Britannian suurimpia hittien joukossa. Muun muassa Robyniin rinnastettu muusikko on herättänyt ihastusta myös Suomessa alkuvuodesta ilmestyneellä kakkosalbumillaan “Seeking Thrills”. Saarivaltion artistiedustusta täydentävä indierock-yhtye The Magic Numbers on puolestaan myynyt kotimaassaan kaksinkertaista platinaa sekä ollut ehdolla maan tärkeimmän musiikkipalkinnon Mercury Prizen saajaksi.

Kotimaisen musiikin rikasta kirjoa edustavat R&B-sävyjä suomipoppiin tuova Kasmir, valtaisaa keikkasuosiota nauttiva Vesterinen Yhtyeineen, viime kuukausien suurimmasta suomalaisesta hitistä ”Hei rakas” vastannut BEHM, loppuunmyytyjen klubikonserttiensa myötä paluun lavoille tehnyt Plutonium 74 sekä rohkea ja uudistumiskykyinen poptähti ABREU

Egotripistä soolouralle singahtanut Knipi sekä Jouni Hynysen ja Mira Luodin muodostama uusi yhtye Maanalainen Armeija tekevät nyt Provinssi-debyyttiinsä sivuprojektiensa myötä. Helmikuun lopulla odotetun kakkosalbuminsa julkaiseva Karina ja suomalais-ranskalainen duo Eva + Manu ovat vakiinnuttaneet paikkansa kotimaisen indiepopin kärjessä. 

D.R.E.A.M.G.I.R.L.S.-kollektiivin riveissäkin vakuuttava Yeboyah, urbaanin musiikin tämän hetken seuratuimpiin nimiin lukeutuva Cledos ja kansainvälistä huomiotakin herättänyt View maustavat Provinssin rap-kattausta.

Emma Gaalassa vuoden tulokkaan sarjassa ehdolla oleva Jesse Markin rikkoo elektron, hiphopin ja indien välisiä rajapintoja. Tuoretta soundia festivalikattaukseen tuovat myös ”Suomen Drakeksi” kutsuttu Lauri Haav sekä lahjakas artistilupaus Isaac Sene.

Provinssin ohjelmisto täydentyy talven ja kevään aikana vielä lukuisilla esiintyjillä.

 

29.01.2020

3PV VIP-LIPUT LOPPUMASSA

Provinssi lipunmyynti jatkuu ennätyksellisenä ja jo tässä vaiheessa vuotta pääsemme antamaan ensimmäiset varoitukset aiheesta: 3pv VIP-lippuja on jäljellä enää hyvin pieni määrä ja ne myydään loppuun hetkenä minä hyvänsä. Nyt on siis viimeinen mahdollisuus toimia: www.provinssi.fi/liput.
 
Myös kaikki hotellipaketit on jo myyty loppuun. Muita lipputyyppejä on saatavissa vielä toistaiseksi.
 
 
27.01.2020

SUNRISE AVENUE SOITTAA KESÄN AINOAN FESTIVAALIKEIKKANSA PROVINSSISSA

Provinssin laaja ja monipuolinen ohjelmisto täydentyy kesän ainoan kotimaisen festivaaliesiintymisensä tekevän Sunrise Avenuen myötä. 

Loppuunmyydyille areenoille Euroopassa ja Suomessa esiintyvän Sunrise Avenuen pitkän uran päättävä massiivinen jäähyväiskiertue “Thank You For Everything” rantautuu Provinssin päälavalle perjantaina 26. kesäkuuta. Provinssi on siis kahden Helsingin Olympiastadionilla järjestettävän konsertin ohella viimeinen mahdollisuus nähdä Sunrise Avenue Suomessa.

Sunrise Avenuen vokalisti Samu Haber on odottaa innolla tulevan kesän Provinssi-keikkaa: "On tosi mahtavaa, että päästään fiilistelemään jäähyväiskiertueellamme legendaarinen Provinssin päälava. Rumpalimme Sami on kotoisin Seinäjoelta ja loppuunmyyty OMA SP stadionin keikka toissakesänä oli yksi uramme kohokohdista, joka ei unohdu koskaan."

Maamme yksi kansainvälisesti menestyneimmistä yhtyeistä tunnetaan lukuisista stadionrockhiteistään kuten “Hollywood Hills”, “I Don´t Dance”, “Forever Yours” ja “Fairytale Gone Bad”. Viisi pitkäsoittoa julkaissut ja moninkertaisesti kulta- ja platinaa yhteensä lähes kolmen miljoonan kappaleen albumimyynnillä ansainnut Sunrise Avenue on myös palkittu useasti arvostetulla Emma-palkinnolla kansainvälisten tunnustusten lisäksi. 

Lisää festivaaliuutisia on luvassa talven ja kevään aikana. 

 

16.01.2020

PROVINSSIN OHJELMISTO TÄYDENTYY OPETHILLA, ANTI-FLAGILLA JA MONILLA MUILLA UUSILLA ESIINTYJILLÄ

Tulevana kesänä 25.-27. kesäkuuta Seinäjoen Törnävänsaarella järjestettävä Provinssi-festivaali on kiinnittänyt ohjelmistoonsa jälleen uusia esiintyjiä. Provinssin lipunmyynti jatkuu ennätyksellisessä vauhdissa. Jo tässä vaiheessa vuotta festivaali on antanut ensimmäisen lippuvaroituksen: VIP-liput ovat vähissä ja ne loppuvat lähitulevaisuudessa. Provinssin liput ovat nyt myynnissä.

Pohjoismaiden suurimpiin raskaan musiikin nimiin lukeutuva Opeth julkaisi viime syksynä ylistetyn ”In Cauda Venenum” -albumin, joka esitteli yhtyeen taitavan synkän tunnelmoinnin myös äidinkielellään ruotsiksi. Tuotannossaan ennakkoluulottomasti progressiivista rockia ja metallia yhdistelevä kokoonpano aloitti uransa death metallin parissa, mutta on sittemmin siirtynyt kohti moniuloitteisempaa ilmaisua raskaita juuriaan unohtamatta. 

Vuosien tauon jälkeen Suomeen palaava yhdysvaltalainen punk-ikoni Anti-Flag on kerännyt mainetta melodisen ja nopeatempoisen musiikkinsa lisäksi myös poliittisesti aktiivisena ryhmänä sekä ihmis- ja eläinoikeuksien puolustajana. Ajankohtaisen ärhäkkä yhtye julkaisee tammikuussa odotetun uuden albuminsa “20/20 Vision”. 

Kiihkeästä live-energiastaan tunnettu Blues Pills on saanut hiljattain valmiiksi kolmannen studioalbuminsa äänitykset. Ruotsalaisyhtyeen juurevasti soivassa bluesrockissa on kuultavissa vaikutteita Black Sabbathin ja Fleetwood Macin kaltaisilta nimiltä.

Uusia kotimaisia vahvistuksia ovat viime vuoden lopulla Helsingin jäähalliin lähes 5000 lippua myynyt metallibändi Beast in Black, helmikuussa uuden albumin julkaiseva Mokoma sekä ensi kesänä paluun lavoille tekevä vaihtoehtorock-yhtye Xysma.

Lisää festivaaliuutisia on luvassa talven ja kevään aikana.

 

 

« Edelliset 10