fbpx

Vapaaehtoisuus Provinssissa

Kuva: Provinssi / Tomi Salminen

JOIN THE CREW – TULE VAPAAEHTOISEKSI PROVINSSIIN!

Vapaaehtoisena olet merkittävä osa Provinssin onnistumista ja toteuttamista, siis aivan kärkijoukkoa! Pääset kurkistamaan tapahtuman kulisseihin, tutustut uusiin ihmisiin, koet ainutlaatuisen festivaalielämyksen festivaalin crewn jäsenenä ja samalla saat arvokasta kokemusta. 

Provinssin vapaaehtoishaku on nyt päättynyt ja kaikille hakijoille on lähetetty sähköpostia.

  • Jos olet hakenut, etkä ole saanut meiltä mitään vastausta, ota yhteyttä staff@provinssi.fi niin selvitetään asia. Tarkista myös roskapostikansiosi!


HYVÄ TIETÄÄ

Provinssi järjestetään seuraavan kerran 30.6.-2.7.2022.

Ihmisten juhlaa vietetään vuosittain kauniilla Törnävänsaaren alueella, missä vapaaehtoiset osallistuvat festivaalin toteutukseen monipuolisissa tehtävissä. Vapaaehtoistehtävissä valttia ovat huumorintaju, kyky heittäytyä erilaisiin tilanteisiin ja ripaus fyysistä sekä henkistä kestävyyttä.

Provinssissa vapaaehtoistehtävät sijoittuvat pääosin Provinssin ajalle, jolloin hommia on tarjolla keskimäärin 16-18 tuntia kolmen festivaalipäivän aikana. Ennen ja jälkeen festivaalin vapaaehtoiset pääsevät käyttämään luovuuttaan muun muassa aluetaiteen ja erilaisten rakennustehtävien parissa.

Vapaaehtoisena sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta tai erityisosaamista. Toki kokemuksesta on aina hyötyä ja erityisosaamisistaan kannattaakin kertoa hakulomaketta täyttäessä. Tärkeintä on, että asenteesi on kohdallaan ja olet valmis vastaanottamaan kesän parhaan elämyksen!

VAPAAEHTOISUUS ALAIKÄISENÄ

Sinulla on mahdollisuus osallistua vapaaehtoistehtäviin Provinssissa alaikäisenä, kunhan olet festivaalin alkamispäivään mennessä täyttänyt 15 vuotta. Alaikäiset vapaaehtoiset voivat osallistua lähes kaikkiin vapaaehtoistehtäviin, mutta järjestyksenvalvonta- ja ravintolatehtävissä pätee lain vaatima 18 vuoden ikäraja. Mikäli olet alaikäinen ja haluat vapaaehtoiseksi, muista kysyä lupa huoltajaltasi ennen kuin lähetät hakemuksen.

Kuva: Provinssi / Petri Anttila

PROVINSSIN VAPAAEHTOISEN EDUT

Vapaaehtoistehtävien perustuessa vapaaehtoisuuteen, niistä ei makseta palkkaa, korvausta tai muuta vastiketta. Provinssin vapaaehtoisena nautit ainutlaatuisesta festivaalielämyksestä osana huikeaa festari-crew:ta, saat uusia tuttavuuksia, arvokasta kokemusta ja hyvää fiilistä! Festivaalin jälkeen sinun on mahdollista pyytää henkilöstötiimiltä todistus vapaaehtoisuudestasi. Vapaaehtoisille kuuluu crew-ranneke, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn jokaisena festivaalipäivänä.

Ruoka ja juoma

Provinssin vapaaehtoisena voit ruokailla Provinssin crew-ravintolassa, jossa on myös koko festivaalin ajan tarjolla vettä, mehua, kahvia ja teetä. Ravintolasta on myös mahdollista ostaa naposteltavaa (omakustanteisesti).

Crew-paita

Provinssin vapaaehtoiset tunnistetaan uniikista Provinssi Crew-paidasta, jota pidetään yllä vapaaehtoistehtävissä ollessa. Paidan saa pitää itsellään muistona festivaalin jälkeen.

Majoitus

Saapuessasi Provinssiin vapaaehtoiseksi yli 15 km päästä voit halutessasi majoittua vapaaehtoisille järjestetyssä majoituksessa keskiviikon (29.6.) ja sunnuntain (3.7.) välisenä aikana. Ilmoitathan majoitustarpeestasi vapaaehtoishakulomakkeessa. Majoitus on pääasiassa vapaaehtoisille varatussa koulussa. Telttapaikka Crew-leirintäalueella on myös mahdollinen, mutta tilaa on rajallisesti. Jos tehtävät sijoittuvat ennen festivaalia, majoituksesta on huolehdittava itse.

Crew-lounge ja päätösjuhla

Provinssista löytyy vapaaehtoisille oma lounge-alue, jossa voi hengailla ja levähtää tauoilla. Festivaaliviikonlopun päätteeksi vapaaehtoisille järjestetään jo perinteeksi muodostunut Provinssi Crewn oma karonkka, eli päätösjuhla. Tänä vuonna muualta tuleville vapaaehtoisille järjestetään majoitus myös päätösjuhlan ajaksi!

VAPAAEHTOISEKSI HAKEMINEN JA HYVÄKSYMINEN

Vapaaehtoiseksi haetaan täyttämällä Provinssin vapaaehtoishakulomake. Lomakkeen löydät tämän sivun yläosasta.

Lue tästä eri tehtävien kuvaukset

Jokaisen vapaaehtoisen tulee täyttää lomake, eli täytäthän lomakkeen, vaikka olet aiemmin ilmoittanut halukkuutesi toimia vapaaehtoisena meille sähköpostin välityksellä, sosiaalisen median kautta tai jotenkin muuten.

Hyväksytyille vapaaehtoisille saapuu kevään aikana hyväksymiskirje, josta selviää muun muassa vapaaehtoistiimi ja lisää infoa vapaaehtoistehtävistä. Joissain tapauksissa hyväksymiskirjeiden lähetys saattaa venyä jopa alkukesään asti, joten toivomme kärsivällisyyttä hakijoilta.

Kunkin vapaaehtoistiimin vastaava ottaa tiiminsä vapaaehtoisiin yhteyttä ennen festivaalia ja kertoo tarkemmin tiimin tehtävistä sekä aikatauluista.

Kaikki hyväksytyt vapaaehtoiset saavat ennen festivaalia sähköpostiinsa infopaketin, jossa kerrotaan kaikki vapaaehtoisuuteen liittyvä tärkeä tieto. Myös muu virallinen tiedottaminen tapahtuu sähköpostitse staff(at)provinssi.fi.

Mikäli hakemuksen laittanut henkilö ei tule hyväksytyksi vapaaehtoiseksi, myös hänelle lähetetään tieto päätöksestä sähköpostitse kevään aikana.

Kuva: Provinssi / Aisha Benhahmed

SITOUTUMINEN

Vapaaehtoiset ovat Provinssille elämän eliksiiri, eikä tapahtumaa olisi olemassa ilman vapaaehtoisia. Vapaaehtoiset tekevät Provinssista aidon Ihmisten Juhlan.

Siksi toivommekin, että kaikki Provinssiin vapaaehtoiseksi hakeutuvat myös sitoutuisivat heille annettuihin vapaaehtoistehtäviin.

Mikäli olet jostain syystä estynyt osallistumaan vapaaehtoistehtäviin, ilmoitathan meille asiasta osoitteeseen staff(at)provinssi.fi. Mikäli et tapahtuman ollessa jo käynnissä pääsekään paikalle, toivoisimme sinun ilmoittavan estymisestä omalle tiimivastaavallesi välittömästi.

Kaikenlainen vilpillisyys sekä päihtyneenä esiintyminen vapaaehtoistehtävissä ja/tai Crew-paita päällä on kielletty.

YHTEYS

Kysymyksiä tai muuta asiaa vapaaehtoisuudesta? Laita sähköpostia osoitteeseen staff(at)provinssi.fi. 

Kuva: Provinssi / Mikko Koskenkorva