Vapaaehtoisuus Provinssissa

Kuva: Provinssi / Tomi Salminen

JOIN THE CREW – TULE VAPAAEHTOISEKSI PROVINSSIIN!

Vapaaehtoisena olet merkittävä osa Provinssin onnistumista ja toteuttamista, siis aivan kärkijoukkoa! Pääset kurkistamaan tapahtuman kulisseihin, tutustut uusiin ihmisiin, koet ainutlaatuisen festivaalielämyksen festivaalin crewn jäsenenä ja samalla saat arvokasta kokemusta. 

KESÄN 2021 VAPAAEHTOISHAKU AUKEAA TÄLLÄ SIVULLA ENSI VUODEN PUOLELLA

Provinssin virallinen vapaaehtoishaku ensi kesälle aukeaa jälleen alkuvuodesta 2021.

Kaikki vuoden 2020 hyväksytyt vapaaehtoiset tulevat saamaan hyväksymiskirjeen myös ensi vuonna. Provinssin virallinen vapaaehtoishaku ensi kesälle aukeaa jälleen alkuvuodesta 2021 ja kesän 2020 jo valitut vapaaehtoiset tulevat saamaan mahdollisuuden ilmoittautua vapaaehtoiseksi ennen varsinaisen vapaaehtoishaun aukeamista. Lisää infoa tähän liittyen lähetetään sähköpostitse jo ilmoittautuneille vapaaehtoisille vuodenvaihteen jälkeen. 

HYVÄ TIETÄÄ

Provinssi järjestetään seuraavan kerran 1.-3.7.2021.

Ihmisten juhlaa vietetään vuosittain kauniilla Törnävänsaaren alueella, missä vapaaehtoiset osallistuvat festivaalin toteutukseen monipuolisissa tehtävissä. Vapaaehtoistehtävissä valttia ovat huumorintaju, kyky heittäytyä erilaisiin tilanteisiin ja ripaus fyysistä sekä henkistä kestävyyttä.

Provinssissa vapaaehtoistehtävät sijoittuvat pääosin Provinssin ajalle, jolloin hommia on tarjolla keskimäärin 16-18 tuntia kolmen festivaalipäivän aikana. Ennen ja jälkeen festivaalin vapaaehtoiset pääsevät käyttämään luovuuttaan muun muassa aluetaiteen ja erilaisten rakennustehtävien parissa. Aluetaiteen tehtäviä on myös festivaalin aikana.

Vapaaehtoisena sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta tai erityisosaamista. Toki kokemuksesta on aina hyötyä ja erityisosaamisistaan kannattaakin kertoa hakulomaketta täyttäessä. Tärkeintä on, että asenteesi on kohdallaan ja olet valmis vastaanottamaan kesän parhaan elämyksen!

VAPAAEHTOISUUS ALAIKÄISENÄ

Sinulla on mahdollisuus osallistua vapaaehtoistehtäviin Provinssissa alaikäisenä, kunhan olet festivaalin alkamispäivään mennessä täyttänyt 15 vuotta. Alaikäiset vapaaehtoiset voivat osallistua lähes kaikkiin vapaaehtoistehtäviin, mutta järjestyksenvalvonta- ja ravintolatehtävissä pätee lain vaatima 18 vuoden ikäraja. Mikäli olet alaikäinen ja haluat vapaaehtoiseksi, muista kysyä lupa huoltajaltasi ennen kuin lähetät hakemuksen.

VAPAAEHTOISEKSI HAKEMINEN JA HYVÄKSYMINEN

Vapaaehtoiseksi haetaan täyttämällä Provinssin vapaaehtoishakulomake.

Vapaaehtoishaku aukeaa tällä sivulla alkuvuodesta 2021.

Jokaisen vapaaehtoisen tulee täyttää lomake, eli täytäthän lomakkeen, vaikka olet aiemmin ilmoittanut halukkuutesi toimia vapaaehtoisena meille sähköpostin välityksellä, sosiaalisen median kautta tai jotenkin muuten.

Hyväksytyille vapaaehtoisille saapuu kevään aikana hyväksymiskirje, josta selviää muun muassa vapaaehtoistiimi ja lisää infoa vapaaehtoistehtävistä. Joissain tapauksissa hyväksymiskirjeiden lähetys saattaa venyä jopa alkukesään asti, joten toivomme kärsivällisyyttä hakijoilta.

Kunkin vapaaehtoistiimin vastaava ottaa tiiminsä vapaaehtoisiin yhteyttä ennen festivaalia ja kertoo tarkemmin tiimin tehtävistä sekä aikatauluista.

Kaikki hyväksytyt vapaaehtoiset saavat ennen festivaalia sähköpostiinsa infopaketin, jossa kerrotaan kaikki vapaaehtoisuuteen liittyvä tärkeä tieto. Myös muu virallinen tiedottaminen tapahtuu sähköpostitse staff(at)provinssi.fi.

Mikäli hakemuksen laittanut henkilö ei tule hyväksytyksi vapaaehtoiseksi, myös hänelle lähetetään tieto päätöksestä sähköpostitse kevään aikana.

SITOUTUMINEN

Vapaaehtoiset ovat Provinssille elämän eliksiiri, eikä tapahtumaa olisi olemassa ilman vapaaehtoisia. Vapaaehtoiset tekevät Provinssista aidon Ihmisten Juhlan.

Siksi toivommekin, että kaikki Provinssiin vapaaehtoiseksi hakeutuvat myös sitoutuisivat heille annettuihin vapaaehtoistehtäviin.

Mikäli olet jostain syystä estynyt osallistumaan vapaaehtoistehtäviin, ilmoitathan meille asiasta osoitteeseen staff(at)provinssi.fi. Mikäli et tapahtuman ollessa jo käynnissä pääsekään paikalle, toivoisimme sinun ilmoittavan estymisestä omalle tiimivastaavallesi välittömästi.

Kaikenlainen vilpillisyys sekä päihtyneenä esiintyminen vapaaehtoistehtävissä ja/tai Crew-paita päällä on kielletty.

YHTEYS

Kysymyksiä tai muuta asiaa vapaaehtoisuudesta? Laita sähköpostia osoitteeseen staff(at)provinssi.fi.