Music Saves UA-yhteistyö jatkuu

image-12720
Music Abassadors Tour 2024 Ukrainassa

Provinssi mukana Music Ambassadors Tourilla Ukrainassa

Music Saves UA ja UAME (Ukrainian Association of Music and Events) järjestävät tällä viikolla Music Ambassadors Tour 2024 -kiertueen, jossa Provinssin festivaalijohtaja Ville Koivisto vierailee yhdessä muiden suurten eurooppalaisten festivaalien ja kulttuurialan edustajien kanssa Ukrainassa.

Nyt toista kertaa järjestettävän Ambassadors-kiertueen tarkoitus on lisätä tietoisuutta siitä, että sota on käynnissä edelleen ja ukrainalaiset pyrkivät elämään sen keskellä niin tavallista elämää kuin mahdollista. Festivaalien ja tapahtumien edustajat tapaavat ukrainalaisia kulttuurin parissa työskenteleviä ihmisiä, ja kehittävät yhdessä tukiverkostoja sekä tapoja tukea ja edesauttaa maan jälleenrakentamista. 

Tärkeintä on, ettei sota unohdu. Hyökkäyssota on kestänyt jo kaksi vuotta, ja apua tarvitaan enemmän kuin koskaan – paitsi rintamalle, myös jälleenrakennukseen. Provinssikin osallistui Music Saves UA:n varainkeruuseen viime vuonna, ja Borodjankan kulttuurikeskuksessa näin keräyksen konkreettisen vaikutuksen, kun varoilla on hankittu esimerkiksi soittimia. Kylän lasten musiikkikoulu on tuhottu täysin, ja kulttuurin tukeminen on äärimmäisen tärkeää – on merkityksellistä auttaa säilyttämään ukrainalainen kulttuuriperintö” Koivisto kertoo kiertueen ensimmäisten päivien vierailuista.

”Irpinissä tuhoutuneen kulttuurikeskuksen pihassa on edelleen nähtävissä telaketjun jälkiä, ja pommien ja sirpaleiden aiheuttamat vauriot. Keskuksen lähellä lapset pelasivat jalkapalloa urheilukentällä, jossa näkyy edelleen kuoppia pommitusten jäljiltä. Kaikki yritetään korjata, ja vaikkei sotaa voida unohtaa, elämää pyritään jatkamaan mahdollisimman normaalisti kaikesta huolimatta”, jatkaa Koivisto.

Kiertueella ovat mukana Ville Koiviston lisäksi Slovakian suurimman festivaalin Pohodan perustaja Michal Kascák, Open Air St. Gallen Festivalin johtaja ja YOUROPE-festivaalijärjestön puheenjohtaja Christof Huber, saksalaisen DAS FESTin edustaja Markus Wiersch, latvialaisen Positivus-festivalin perustaja-promoottori Girts Majors, slovakialainen Bratislavan Nová Svernovka -kulttuurikeskuksen johtaja Michal Berezñák, hollantilaisyhtye Within Temptationin kitaristi Robert Westerholt, brittiläisen DIY Musicin toimitusjohtaja Rupert Vereker, puolalaisen Coastlinen perustaja ja A&R sekä Up To Date-festivaalia edustava Tomek Hoax ja tanskasta VEGA-tapahtumatilan toimitusjohtaja Steen Jorgensen.

UAME:n  hankeprojekti on toteutettu ISAR Ednannian ja USAID Ukraine Civil Socielty Sectoral Support Activityn tuella.

Lisätietoja
Ville Koivisto
ville@provinssi.fi